Σύμφωνα με το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Τροφίμων των Ηνωμένων Εθνών, ένας στους εννέα ανθρώπους δεν τρώει αρκετό φαγητό. Δηλαδή περίπου 821 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως! Είναι ένας αριθμός που ακούγεται συντριπτικός. Το WFP προσπαθεί τώρα να μετριάσει την παγκόσμια πείνα μέσω μιας εξαιρετικά ασυνήθιστης στρατηγικής. Η οργάνωση το έκανε πρόσφατα Παιχνίδι κουίζ Freerice Ανακατασκευασμένο που τώρα δωρίζει 10 κόκκους ρυζιού για κάθε σωστή απάντηση που δίνει ο παίκτης. Η επανεκκίνηση περιλαμβάνει έναν νέο ιστότοπο, καθώς και εφαρμογές iOS και Android.

Καταπολεμήστε τα παγκόσμια προβλήματα μέσω διασκεδαστικών εκπαιδευτικών παιχνιδιών

Το Freerice είναι ένα παιχνίδι κουίζ που μπορεί να ανακουφίσει το παγκόσμιο κουίζ λογοτεχνίας κουίζ πείνας

Μπορεί ο Freerice να κάνει πραγματικά τη διαφορά για 821 εκατομμύρια ανθρώπους?

Ο προγραμματιστής υπολογιστών John Breen ανέπτυξε το κουίζ παιχνίδι Freerice το 2007 για να βοηθήσει τον γιο του με λέξεις SAT. Δύο χρόνια αργότερα το δώρισε στο WFP. Από το 2010, οι παίκτες παγκοσμίως έχουν συγκεντρώσει περισσότερα από 1,39 εκατομμύρια δολάρια. Αυτό αντιστοιχεί σε περίπου 300 δισεκατομμύρια κόκκους ρυζιού!

Ο ιστότοπος κερδίζει χρήματα μέσω διαφημίσεων που χρησιμοποιούνται σε διάφορα προγράμματα, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που προσφέρουν σχολικά γεύματα στο Νότιο Σουδάν και το Μπουρούντι.

Πολλοί τόνοι έχουν ήδη παραδοθεί

Το Freerice είναι ένα παιχνίδι κουίζ που μπορεί να ανακουφίσει την παγκόσμια πείνα. Τα αποτελέσματα παραδίδονται

Το gameplay είναι αρκετά απλό. Οι ερωτήσεις είναι πολλαπλής επιλογής και έχουν διαφορετικά επίπεδα δυσκολίας. Οι παίκτες μπορούν να επιλέξουν από κατηγορίες όπως γλώσσες (γερμανικά, ισπανικά, λατινικά, γαλλικά, ιταλικά και τσεχικά), λογοτεχνία, πολλαπλασιασμό, ανατομία και γεωγραφία. Υπάρχουν ερωτήσεις λεξιλογίου και γραμματικής που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την εκμάθηση αγγλικών. Ορισμένες από τις αλλαγές στο παιχνίδι περιλαμβάνουν νέες κατηγορίες με ερωτήσεις που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή και τη διατροφή. Είναι ένα παιχνίδι που μπορεί εύκολα να ενσωματωθεί σε μια τάξη. Με αυτόν τον τρόπο, τα παιδιά μπορούν να ερωτηθούν και ταυτόχρονα να κερδίσουν έναν αξιόλογο στόχο.

Το Update εισάγει τελικά τις εφαρμογές smartphone

Το Freerice είναι ένα παιχνίδι κουίζ που μπορεί να διευκολύνει το παγκόσμιο παιχνίδι πείνας στο κινητό σας τηλέφωνο

Επερχόμενες και πιθανές ενημερώσεις για το Freerice

Ακόμα και με τις νέες ενημερώσεις, η Freerice έχει μόλις γρατσουνίσει την επιφάνεια του δυνατού. Τι θα γινόταν αν οι παίκτες μπορούσαν να παρακολουθούν όλους τους κόκκους ρυζιού που έχουν συσσωρεύσει; Οι παίκτες θα μπορούσαν να κερδίσουν ψηφιακά βραβεία με βάση το πόσο συχνά παίζουν ή πόσες σωστές απαντήσεις δίνουν στη σειρά. Τι θα συμβεί αν μπορούσατε να αμφισβητήσετε φίλους ή ακόμα και να διοργανώσετε τουρνουά; Το παιχνίδι τρέχει για περισσότερο από μια δεκαετία και αποφέρει περίπου 5.600 $ μηνιαίως με 620.000 παίκτες. Ανυπομονούμε λοιπόν για νέα ενημέρωση. Μέχρι τότε, σας ενθαρρύνουμε να δοκιμάσετε το Freerice και να το μοιραστείτε με φίλους.

Με αγάπη για την ανθρωπότητα

Το Freerice είναι ένα παιχνίδι κουίζ που μπορεί να ανακουφίσει το παγκόσμιο ρύζι με την αγάπη για την ανθρωπότητα

Το Freerice είναι ένα παιχνίδι κουίζ που μπορεί να ανακουφίσει την παγκόσμια πείνα και να σώσει τα πεινασμένα παιδιά από το θάνατο