Η SpaceX φιλοξένησε τον τέταρτο ετήσιο τελικό του SpaceX Hyperloop Pod Race την Κυριακή. Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στο 1,83 χιλιόμετρα μήκους Boring Test Tunnel έξω από τα κεντρικά γραφεία της αμερικανικής διαστημικής εταιρείας στο Hawthorne. Και έφερε ξανά για τέταρτη συνεχόμενη φορά Ομάδα TUM από το Πολυτεχνείο του Μονάχου.

Το λοβό TUM (παλαιότερα γνωστό ως Team WARR Hyperloop) έφτασε σε τελική ταχύτητα 463 χλμ. / Ώρα στον φετινό τελικό, μόλις 3 χιλιόμετρα την ώρα λιγότερο από το παγκόσμιο ρεκόρ του 2018. Στο τέλος της διαδρομής, φάνηκαν σπινθήρες και συντρίμμια να πετάς. Το μεγαλύτερο μέρος του λοβού επέζησε άθικτο και προκρίθηκε για τη νίκη. Μπορείτε να δείτε το βίντεο εδώ παρακολουθώ. Μετά την εκδήλωση τουίταρε Ο Elon Musk ότι ο διαγωνισμός Hyperloop Pod του επόμενου έτους θα λάβει χώρα σε σήραγγα κενού 10 χιλιομέτρων με καμπύλη, η οποία θα μιμείται τις συνθήκες του πραγματικού κόσμου πολύ πιο στενά.

Η περήφανη ομάδα από το Μόναχο ποζάρει με τον Έλον Μασκ

Η γερμανική ομάδα κερδίζει τον αγώνα του SpaceX Hyperloop Pod για τέταρτη φορά

21 μαθητικές ομάδες, περισσότεροι από 700 συμμετέχοντες, 4 φιναλίστ

Η TUM νίκησε άλλους τρεις φιναλίστ, συμπεριλαμβανομένων των Delft (Ολλανδία), EPFL (Λωζάνη) και Swissloop (Ζυρίχη). Το λοβό EPFL έφτασε σε τελική ταχύτητα 238 km / h, Swissloop 257 km / h, το Delft δυστυχώς έπρεπε να φρενάρει μετά από σχεδόν 200 m λόγω σφάλματος επικοινωνίας και να αποκλειστεί.

Η όλη διαδικασία του τελικού περιελάμβανε τη φόρτωση των λοβών, που μοιάζουν κάπως σαν μπομπονιέρες, στον δοκιμαστικό σωλήνα. Ο σωλήνας στη συνέχεια κλείνει και το κενό σχεδόν αποσυμπιέζεται. Αυτό είναι σε μεγάλο βαθμό σύμφωνο με την αρχική ιδέα του Elon Musk ότι η μέθοδος μεταφοράς υπερ-ταχύτητας θα είναι στο εγγύς μέλλον.

Ο CEO Elon Musk ανοίγει τον διαγωνισμό

Η γερμανική ομάδα κερδίζει τον αγώνα SpaceX Hyperloop Pod για τέταρτη φορά ο elon musk ανοίγει τον διαγωνισμό

Ο λοβός TUM είναι έτοιμος να ξεκινήσει

Η γερμανική ομάδα κερδίζει τον κάδο κάψουλας SpaceX Hyperloop Pod στο τούνελ για τέταρτη φορά

Το Hyperloop προορίζεται να αντιπροσωπεύει το μέλλον των μεταφορών

Φέτος, το SpaceX Hyperloop Pod Race επικεντρώθηκε στην τεχνολογία που βασίζεται στην ταχύτητα και όχι στον εσωτερικό σχεδιασμό των λοβών. 21 μαθητικές ομάδες με περίπου 700 συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο θα έπρεπε να περάσουν περισσότερες από 100 δοκιμές σε διάστημα δύο εβδομάδων για να προκριθούν στον τελικό.

Τα σχέδια των σημερινών λοβών θα μπορούσαν κάποτε να εμπνεύσουν τους επιβάτες για το Hyperloop. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της SpaceX, Έλον Μασκ, τελικά ελπίζει να είναι σε θέση να μεταφέρει ανθρώπους με ταχύτητα έως και 1.223 χλμ. / Ώρα μέσω σωλήνων πάνω ή κάτω από το έδαφος. Με μήκος μόνο 1,7 μέτρα και βάρος 70 κιλά, ωστόσο, το πρωτότυπο TUM εξακολουθεί να είναι ένα κλάσμα του μεγέθους των προγραμματισμένων λοβών επιβατών.

Το μέλλον είναι πιο κοντά μας από όσο νομίζουμε

Η γερμανική ομάδα κερδίζει τον αγώνα SpaceX Hyperloop Pod για τέταρτη φορά με άνετο και μοντέρνο φουτουριστικό τρόπο

Μέσα στη βαρετή δοκιμαστική σήραγγα

Η γερμανική ομάδα κερδίζει τον αγώνα SpaceX Hyperloop Pod στην σήραγγα του hyperloop για τέταρτη φορά

Για τέταρτη φορά, η γερμανική ομάδα κερδίζει το SpaceX Hyperloop Pod Race The Future of Means of Transport