Πολλά νέα αυτοκίνητα αυτές τις μέρες διαθέτουν προσαρμοστικό cruise control που τους επιτρέπει να επιταχύνουν και να επιβραδύνουν αυτόματα στους αυτοκινητόδρομους με βάση το τι κάνει το όχημα μπροστά τους. Τώρα, ωστόσο, η Hyundai ελπίζει να ανεβάσει το κλασικό cruise control στο επόμενο επίπεδο με το τελευταίο τους σύστημα. Η νέα τεχνολογία χρησιμοποιεί μηχανική μάθηση για να αναλύσει τη συμπεριφορά ενός οδηγού και να την μιμηθεί στενά.

Η Hyundai είναι ένα βήμα πιο κοντά σε ένα σύστημα για αυτόνομα αυτόνομα αυτοκίνητα

Η Hyundai αναπτύσσει cruise control που μιμείται το στυλ οδήγησής σας. Βγάλτε τα χέρια σας από το τιμόνι και χαλαρώστε

Η τεχνητή νοημοσύνη παίρνει το προβάδισμα και σας μιμείται

Η Hyundai ονομάζει το νέο της σύστημα SCC-ML (Machine Learning Based Smart Cruise Control) και αποτελεί μέρος του Advanced Driver Assistance System (ADAS) της εταιρείας. Το SCC-ML είναι η πρώτη τεχνολογία ελέγχου ταχύτητας στον κόσμο με τεχνητή νοημοσύνη. Οι ειδικές συνήθειες του ανθρώπου οδηγού παρακολουθούνται με τη βοήθεια αισθητήρων, φωτογραφικών μηχανών και υπολογιστών επί του σκάφους.

Στη συνέχεια, τα δεδομένα περνούν μέσω ενός αλγορίθμου μηχανικής μάθησης για να μιμηθούν στενά το στυλ οδήγησής τους.

Οι οδηγοί αισθάνονται πιο ασφαλείς όταν το αυτοκίνητό τους συμπεριφέρεται σαν αυτούς

Η Hyundai αναπτύσσει cruise control που μιμείται την οδηγική σας συμπεριφορά. Το cruise control οπτικοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη

Σύμφωνα με τη Hyundai, το σύστημα που βασίζεται στην μηχανική μάθηση θα επιτρέψει καλύτερη ρύθμιση από το τρέχον προσαρμοστικό cruise control. Το SCC-ML αναλύει τρεις κύριους παράγοντες: μετέπειτα απόσταση, ρυθμό επιτάχυνσης και πόσο γρήγορα αντιδρά ο οδηγός στις αλλαγές ταχύτητας. Η λειτουργία θα πρέπει επίσης να είναι σε θέση να αναλύσει την ταχύτητα που επιλέγει ένας οδηγός και τις γενικές συνθήκες του δρόμου. Για παράδειγμα, το σύστημα γνωρίζει ότι ένας συγκεκριμένος οδηγός πλησιάζει τα αυτοκίνητα σε κυκλοφορία στάσεων και μετακινήσεων με χαμηλή ταχύτητα από ό, τι με μεγάλη ταχύτητα όταν οδηγούν στην αριστερή λωρίδα. Οι ενσωματωμένοι αισθητήρες μπορούν να διαφοροποιήσουν περισσότερα από 10.000 ειδικά χαρακτηριστικά και υπόκεινται σε τακτικές ενημερώσεις.

Αυτή η λειτουργία θα μπορούσε επίσης να εκθέσει τις κακές συνήθειες του οδηγού

Η Hyundai αναπτύσσει cruise control που μιμείται το στυλ οδήγησής σας. Τιμόνι Hyundai με επιλογές cruise control

Η Hyundai ελπίζει να εξαλείψει τον φόβο του cruise control

Η νοτιοκορεατική αυτοκινητοβιομηχανία δήλωσε ότι ανέπτυξε την τεχνολογία για να αντιμετωπίσει τον φόβο της ρομποτικής συμπεριφοράς οδήγησης του cruise control. Αυτός ο φόβος οδήγησε ακόμη και σε μια απροθυμία να χρησιμοποιήσει τη λειτουργία.

Η Hyundai σχεδιάζει να προσφέρει αυτό το προσαρμοστικό σύστημα ελέγχου ταχύτητας σε μελλοντικά μοντέλα παραγωγής, αλλά δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες. Η αυτοκινητοβιομηχανία εργάζεται για να συνδυάσει το προσαρμοστικό σύστημα ελέγχου ταχύτητας με την αυτόματη αλλαγή λωρίδας και να έρθει πιο κοντά σε ένα αυτόνομο αυτόνομο αυτοκίνητο.

Τα νέα μοντέλα της Hyundai θα εξοπλιστούν με το νέο cruise control SCC-ML

Η Hyundai αναπτύσσει cruise control που μιμείται την οδηγική σας συμπεριφορά, νέα μοντέλα με το νέο σύστημα

Η Hyundai αναπτύσσει cruise control που μιμείται την οδηγική σας συμπεριφορά στις ρυθμίσεις του cruise control του αυτοκινήτου