Γερμανός Εταιρεία εκκίνησης Lilium ανακοινώνει την πρώτη πτήση του πλήρως ηλεκτρικού πενταθέσιου ιπτάμενου ταξί της. Είναι η τελευταία σε μια σειρά επιτυχημένων δοκιμών για την αναδυόμενη βιομηχανία ηλεκτρικών αεροσκαφών. Ο στόχος είναι να πετάξουν τα ιπτάμενα αυτοκίνητα πάνω από τις πόλεις μας μέσα στην επόμενη δεκαετία.

Σε μια βίντεο της εταιρείας με έδρα το Μόναχο, μπορείτε να δείτε πώς το μη επανδρωμένο τηλεκατευθυνόμενο ταξί απογειώνεται κάθετα σαν ελικόπτερο, αιωρείται για λίγο και στη συνέχεια προσγειώνεται ξανά. Δεν φαίνεται πολύ με την πρώτη ματιά, αλλά είναι στην πραγματικότητα ένα τεράστιο άλμα για την εταιρεία. Η Lilium ελπίζει ότι θα είναι σε θέση να προσφέρει μια πλήρως λειτουργική υπηρεσία αεροπορικών ταξί σε πολλές πόλεις έως το 2025.

Οι ιδρυτές της γερμανικής νεοσύστατης εταιρείας Lilium

Η ομάδα πίσω από το lilium δοκίμασε το πρώτο αεροταξί από τη γερμανική εταιρεία Lilium

Το επαναστατικό νέο τζετ στη δοκιμή

Πρώτο αεροπορικό ταξί από τη γερμανική εταιρεία Lilium στο δοκιμαστικό ιπτάμενο αυτοκίνητο στη δοκιμή

Το γερμανικό αεροταξί έχει ασυνήθιστο σχεδιασμό

Το ιπτάμενο ταξί σε σχήμα αυγού χαρακτηρίζεται από έναν απόλυτα μοναδικό σχεδιασμό που δεν περιέχει πρύμνη, πηδάλιο, έλικα ή κιβώτιο ταχυτήτων. Τα φτερά είναι εξοπλισμένα με συνολικά 36 κινητήρες e-jet που γέρνουν προς τα πάνω για κάθετη απογείωση και στη συνέχεια προχωρούν για οριζόντια πτήση. Μετά την ολοκλήρωσή του, το αεροπορικό ταξί Lilium θα πρέπει να μπορεί να επιτύχει απίστευτο βεληνεκές 300 χιλιομέτρων και τελική ταχύτητα 300 χλμ. / Ώρα. Αυτό είναι πολύ πιο μακριά από ό, τι περιμένουν πολλοί ανταγωνιστές από τα δικά τους ηλεκτρικά αεροσκάφη. Αυτό οφείλεται στον σχεδιασμό του φτερού, το οποίο χρησιμοποιεί λιγότερο από το 10% της μέγιστης ισχύος των 2.000 ίππων κατά τη διάρκεια της πτήσης κρουαζιέρας.

Πρώτο αεροπορικό ταξί από τη γερμανική εταιρεία Lilium στα δοκιμαστικά ιπτάμενα αυτοκίνητα πάνω από την πόλη

  • Τα ταξί του μέλλοντος θα μπορούν να πετάξουν

Το αεροπορικό ταξί θα πρέπει τελικά να μπορεί να μεταφέρει πέντε επιβάτες με αποσκευές και έναν εξειδικευμένο πιλότο. Ο Λίλιουμ σχεδιάζει να αφήσει αρχικά έναν άνθρωπο πιλότο στο αεροσκάφος του και αργότερα να μεταβεί στην αυτονομία. Αυτό θα επιτρέψει μια απλούστερη διαδικασία πιστοποίησης από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ασφάλειας της Αεροπορίας και την Αμερικανική Υπηρεσία Αεροπορίας.

Η Lilium σχεδιάζει επίσης να καταστήσει το αεροπορικό ταξί μέρος μιας επαναστατικής υπηρεσίας κατά παραγγελία. Η εταιρεία αναπτύσσει μια εφαρμογή που οι επιβάτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να βρουν τον πλησιέστερο τόπο προσγείωσης και να κλείσουν ταξί από εκεί για να τους πετάξουν σε μικρές αποστάσεις. Ειδικοί χώροι προσγείωσης σε διάφορες τοποθεσίες σε κάθε μεγάλη πόλη είναι μέρος του έργου.

Οι ειδικοί χώροι προσγείωσης πρέπει να είναι εύκολα προσβάσιμοι

Το πρώτο αεροταξί από τη γερμανική εταιρεία Lilium δοκίμασε τους ειδικούς χώρους προσγείωσης

Θα είναι σε θέση να τα κάνουν όλα αυτά μέχρι το 2025; Το Lilium είναι βέβαιο ότι θα έχει πολλές περισσότερες δοκιμές υπό ποικίλες αυστηρές συνθήκες, συμπεριλαμβανομένων των κακών καιρικών συνθηκών, για να αποδείξει ένα ευρύτερο φάσμα των δυνατοτήτων του τζετ του.

Πρώτο αεροπορικό ταξί από τη γερμανική εταιρεία Lilium στη δοκιμή το ταξί του μέλλοντος

Πρώτο αεροπορικό ταξί από τη γερμανική εταιρεία Lilium στα δοκιμαστικά ιπτάμενα ταξί σύντομα έγινε πραγματικότητα