Έχουμε δει μερικές πολύ ενδιαφέρουσες εξελίξεις στον κόσμο της οφθαλμολογίας πρόσφατα. Οι επιστήμονες έχουν σημειώσει πρόοδο στην ανάπτυξη έξυπνων γυαλιών και εμφυτευμάτων που μπορεί να αποκαταστήσουν την όραση σε τυφλούς. Ερευνητές στην Ελβετία εργάζονται τώρα για να εξοπλίσουν τον κόσμο με φακούς επαφής υψηλής τεχνολογίας.

Τα νέα οπτικά βοηθήματα παρουσιάστηκαν πρόσφατα στην ετήσια συνάντηση του Αμερικανική Ένωση για την Προώθηση της Επιστήμης (AAAS) στο Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια, από τον ανώτερο ερευνητή Eric Tremblay’s Ελβετικό Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Τεχνολογίας (ETH) Ζυρίχη παρουσιάστηκε.

Αυτοί οι φακοί επαφής υψηλής τεχνολογίας θα μπορούσαν να βοηθήσουν 282 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως

Οι επιστήμονες αναπτύσσουν φακούς επαφής υψηλής τεχνολογίας που μεγεθύνουν με το κλείσιμο του ματιού ιατρικού βαθμού

Αυτοί οι φακοί επαφής υψηλής τεχνολογίας σας δίνουν πραγματικές υπερδυνάμεις

Το καινοτόμο νέο σύστημα βελτίωσης της όρασης περιλαμβάνει μια σειρά από τηλεσκοπικούς φακούς και έξυπνα γυαλιά που κάνουν διάκριση μεταξύ αναβοσβήνει και αναβοσβήνει, ώστε οι χρήστες να μπορούν εύκολα να αλλάζουν μεταξύ ζουμ και κανονικής όρασης.

Τα βοηθήματα όρασης, που βρίσκονται ακόμη στο στάδιο του πρωτοτύπου, θα μπορούσαν να είναι ιδιαίτερα χρήσιμα για άτομα με προβλήματα όρασης.

Δηλαδή περίπου 285 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως. Κάποια στιγμή μπορεί να είναι με ανθρώπους συγκεκριμένα εκφυλισμός της ωχράς κηλίδας που σχετίζεται με την ηλικία (AMD) να είναι χρήσιμος. Αυτή η προοδευτική ασθένεια είναι η κύρια αιτία της εξασθένισης της όρασης σε ενήλικες άνω των 50. Αν και τα βιοπτικά τηλεσκόπια είναι ήδη διαθέσιμα, είναι επί του παρόντος λίγο ογκώδη και μπορούν να επηρεάσουν την κοινωνική αλληλεπίδραση. Ωστόσο, αυτό το νέο σύστημα είναι πολύ λιγότερο παρεμβατικό.

Τα βιοπτικά τηλεσκόπια που υπάρχουν αυτήν τη στιγμή είναι πολύ εμφανή

Οι επιστήμονες αναπτύσσουν φακούς επαφής υψηλής τεχνολογίας που μεγεθύνουν σε βιοπτικά τηλεσκόπια

Τα τηλεσκόπια που είναι ενσωματωμένα στους φακούς επαφής υψηλής τεχνολογίας σχεδιάστηκαν αρχικά με την υποστήριξη του Agency Advanced Research Projects Agency (DARPA) Αναπτύχθηκε ως υπερ-λεπτές κάμερες για εναέρια κηφήνες. Ωστόσο, αργότερα μετατράπηκαν σε σύστημα βελτίωσης της όρασης και ανακοινώθηκαν το 2013. Έκτοτε, οι επιστήμονες εργάστηκαν για να βελτιώσουν τα γυαλιά και να καταστήσουν τους φακούς πιο κατάλληλους για μεγαλύτερες περιόδους φθοράς.

Αυτά τα δαχτυλίδια περιέχουν μικροσκοπικούς καθρέφτες

Οι επιστήμονες αναπτύσσουν φακούς επαφής υψηλής τεχνολογίας που μεγεθύνουν το νέο σύστημα

Δυστυχώς, δεν υπήρχαν ακόμη ανθρώπινες δοκιμές

Οι ίδιοι οι φακοί επαφής υψηλής τεχνολογίας είναι σταθεροί από άποψη διαστάσεων και καλύπτουν τον σκληρό χιτώνα. Μέσα στο φακό πάχους 1,5 mm υπάρχει ένας δακτύλιος από μικροσκοπικούς καθρέφτες αλουμινίου. Αυτά αντανακλούν το φως και αυξάνουν το αντιληπτό μέγεθος των αντικειμένων, επί του παρόντος έως και 2,8 φορές. Για να πραγματοποιήσει εναλλαγή μεταξύ μεγέθυνσης και κανονικής προβολής, ο χρήστης πρέπει να αναβοσβήνει μόνο με το δεξί ή το αριστερό μάτι.

Δυνατό ζουμ 2,8x

Οι επιστήμονες αναπτύσσουν φακούς επαφής υψηλής τεχνολογίας που μεγεθύνουν και σμικρύνουν την όραση 2,8 ζουμ

Δυστυχώς, τα προηγούμενα μοντέλα μπορούσαν να φορεθούν μόνο για μικρό χρονικό διάστημα, επειδή η ποσότητα αέρα που μπορούσε να φτάσει στην επιφάνεια του ματιού ήταν περιορισμένη. Από τότε, οι επιστήμονες έχουν βελτιώσει το χρονικό διάστημα χρησιμοποιώντας μικροσκοπικά κανάλια που αυξάνουν τη ροή του αέρα γύρω από το μάτι. Αν και η ομάδα έχει κάνει πολλές σημαντικές βελτιώσεις από τις πρώτες εκδόσεις, αυτοί οι φακοί επαφής δεν έχουν ακόμη δοκιμαστεί σε ανθρώπους. Το χρονικό διάστημα στο οποίο μπορούν να φορεθούν οι φακοί επαφής υψηλής τεχνολογίας είναι επίσης ακόμα περιορισμένο. Δυστυχώς θα περάσει λίγος καιρός μέχρι να τα δούμε στην αγορά.

Περίπου το ίδιο μέγεθος με το ένα τέταρτο του δολαρίου

Οι επιστήμονες αναπτύσσουν φακούς επαφής υψηλής τεχνολογίας που μεγεθύνουν όσο το ένα τέταρτο του δολαρίου με το πάτημα ενός κουμπιού