Γνωρίζετε πού εδρεύουν μεγάλες εταιρείες υψηλής τεχνολογίας όπως η Google και το Facebook; Στη Silicon Valley, φυσικά! Οι γείτονές σας είναι άλλες γνωστές εταιρείες όπως η Apple, η HP, η Intel, η Netflix και η Tesla. Ωστόσο, η ζώνη υψηλής τεχνολογίας του Σαν Φρανσίσκο και του Σαν Χοσέ δεν είναι το πιο καινοτόμο μέρος στον κόσμο, σύμφωνα με την ετήσια κατάταξη της εταιρείας δεδομένων “2thinknow”. Η κατάταξη των καλύτερων πόλεων υψηλής τεχνολογίας στον κόσμο απονεμήθηκε πρόσφατα από www.businessinsider.com που δημοσιεύθηκε. Μια τέτοια κλίμακα γίνεται κάθε χρόνο και υπάρχουν συνεχή νέα εκεί που συχνά εκπλήσσουν τον κόσμο από τις πιο προηγμένες τεχνολογίες.

 Το Σαν Φρανσίσκο δεν είναι η νούμερο ένα πόλη υψηλής τεχνολογίας στον κόσμο. Η Silicon Valley καταλαμβάνει την τρίτη θέση στην τελευταία κατάταξη.

Στην κορυφή βρίσκεται η ιαπωνική πρωτεύουσα Τόκιο.

Πόλεις υψηλής τεχνολογίας στον κόσμο Ιαπωνική πρωτεύουσα Τόκιο στην κορυφαία θέση

Στην κατάταξη των πιο καινοτόμων πόλεων υψηλής τεχνολογίας στον κόσμο, που έχει ήδη δημοσιευτεί, η κορυφαία θέση σύμφωνα με τον δείκτη πόλεων καινοτομίας 2018 ανήκει στην ιαπωνική πρωτεύουσα Τόκιο. Εκεί βρίσκονται αυτήν τη στιγμή γνωστές εταιρείες όπως η SoftBank, η Hitachi, η Toshiba, η Sony Corporation και η Mitsubishi. Αυτή είναι η πρώτη φορά που μια ασιατική πόλη διεκδικεί την κορυφαία θέση ως η πιο καινοτόμος πόλη στον κόσμο από τότε που το 2thinknow άρχισε να παράγει την ετήσια κατάταξη το 2007.

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η βρετανική πρωτεύουσα, το Λονδίνο, όπου εκπροσωπούνται μεγάλες τραπεζικές εταιρείες όπως η TransferWise και η Monzo.

 Η Νέα Υόρκη, η πόλη που δεν κοιμάται ποτέ, βρίσκεται στην 4η θέση.

Πόλεις υψηλής τεχνολογίας στον κόσμο Νέα Υόρκη, η πόλη που δεν κοιμάται ποτέ

Στο top 50 βρίσκεται το Austστιν του Τέξας, η πόλη με το μεγαλύτερο άλμα στην κατάταξη, ανεβαίνοντας 18 βαθμούς υψηλότερα από το 2017 για να φτάσει στην 29η θέση. Εν τω μεταξύ, η Μπαρτσελόνα έπεσε στην 30η θέση και αυτό είναι μια σαφής πτώση 17 βαθμών σε σύγκριση με πέρυσι. Τρεις γερμανικές πόλεις κατατάσσονται στην κατάταξη των 50 καλύτερων πόλεων υψηλής τεχνολογίας στον κόσμο, συγκεκριμένα το Βερολίνο στην 14η θέση, το Μόναχο στην 21η θέση και το Αμβούργο στην 42η θέση. Μόνο για σύγκριση, οι γειτονικές πόλεις Άμστερνταμ και Βιέννη κατατάσσονται στην 18η και 19η αντίστοιχα.

Μία από τις καλύτερες πόλεις υψηλής τεχνολογίας στον κόσμο είναι η Σιγκαπούρη.

High-Tech Cities of the World Σιγκαπούρη Έδρα της DBS Bank

Εταιρείες όπως η DBS Bank, η Singtel και η Flex έχουν την έδρα τους εκεί.

High-Tech Cities of the World Singapore Seat of Singtel and Flex

Οι πόλεις βαθμολογούνται με βάση 31 τμήματα της βιομηχανίας και της οικονομίας τους, καθώς και 162 δείκτες καινοτομίας. Ωστόσο, οι αναλυτές δεδομένων της εταιρείας υπολογίζουν τη βαθμολογία του δείκτη των 60 μονάδων για κάθε πόλη από τρεις βασικούς παράγοντες: πολιτιστικά αγαθά, ανθρώπινες υποδομές και δικτυωμένες αγορές. Για το λόγο αυτό, το εύρος είναι ιδιαίτερα σημαντικό.

Μπορείτε να λάβετε την πιο πρόσφατη κατάταξη των 50 πιο καινοτόμων πόλεων στον κόσμο, όπου οι υψηλές τεχνολογίες έχουν αναπτυχθεί καλύτερα εδώ βλέπω.

 Η Βοστώνη κατατάσσεται στην 7η θέση μεταξύ των πιο καινοτόμων πόλεων υψηλής τεχνολογίας στον κόσμο.

Πόλεις υψηλής τεχνολογίας στον κόσμο Βοστώνη 7η θέση

 Εδώ βρίσκονται εταιρείες όπως η General Electric και η Boston Dynamics.

High Tech Cities of the World Boston Αρχηγείο της General Electric

Το Τορόντο είναι επίσης μία από τις κορυφαίες πόλεις υψηλής τεχνολογίας στον κόσμο.

High Tech Cities of the World Τορόντο Καναδά

Η γαλλική πρωτεύουσα Παρίσι κατατάσσεται στην ένατη θέση.

Πόλεις υψηλής τεχνολογίας στον κόσμο Παρίσι Η γαλλική πρωτεύουσα βρίσκεται στην 9η θέση

Το Sidney της Αυστραλίας κατατάσσεται στη 10η θέση μεταξύ των πιο καινοτόμων πόλεων υψηλής τεχνολογίας στον κόσμο.

Οι πόλεις υψηλής τεχνολογίας στον κόσμο το Σίδνεϊ της Αυστραλίας κατατάσσεται στη 10η θέση