Οι κλειδαριές πόρτας με έξυπνη τεχνολογία προσφέρουν στους κατοίκους και σε άλλα εξουσιοδοτημένα άτομα μεγάλη άνεση. Το κλασικό κλειδί της πόρτας δεν απαιτείται πλέον για να ανοίξετε την πόρτα του σπιτιού ή του διαμερίσματος. Όμως, η ψηφιακή τεχνολογία έχει κάτι περισσότερο από ένα απλό κούμπωμα, γιατί δεν είναι όλες οι έξυπνες κλειδαριές στο σπίτι ασφαλείς από μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση.

Έξυπνες κλειδαριές σπιτιού Δεν είναι όλες ασφαλείς, έξυπνη ασφάλεια κλειδώματος

Έτσι λειτουργεί η έξυπνη κλειδαριά στο σπίτι

Τα νοικοκυριά μπορούν να μετατρέψουν την υπάρχουσα κλειδαριά κυλίνδρου χωρίς τεχνίτη. Μια μηχανοκίνητη κίνηση είναι προσαρτημένη στην κλειδαριά κυλίνδρου στο εσωτερικό της πόρτας. Είναι σημαντικό το κλειδί του κυλίνδρου να βρίσκεται στον κύλινδρο της κλειδαριάς και να παραμένει εκεί στο μέλλον. Η μονάδα κλειδώματος πόρτας μπορεί να ελεγχθεί άνετα με smartphone ή tablet μέσω εφαρμογής ή Bluetooth. Η κινητή συσκευή στέλνει ένα σήμα στον δέκτη στην έξυπνη κλειδαριά σπιτιού. Το εισερχόμενο σήμα ενεργοποιεί τον κινητήρα κλειδώματος πόρτας και γυρίζει το κλειδί του κυλίνδρου. Στη συνέχεια, η πόρτα μπορεί να ανοίξει.

Εναλλακτικά, υπάρχουν έξυπνες κλειδαριές στο σπίτι χωρίς κύλινδρο κλειδαριάς. Καλοί κλειδαράδες σαν κι αυτό Κλειδαράς Μόναχο συμβουλεύει τους καταναλωτές για το θέμα των έξυπνων σπιτιών και της τεχνολογίας ασφαλείας. Ένα πράγμα παραμένει το ίδιο, οι έξυπνες κλειδαριές πόρτας ελέγχονται με κινητή συσκευή ή με τον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων. Κάθε πάροχος παρέχει μια εφαρμογή που σας επιτρέπει να διαχειρίζεστε το κλείδωμα της πόρτας. Ένας κωδικός πρόσβασης ή μια σάρωση δακτύλων ή προσώπου χρησιμοποιείται συχνά ως ασφάλεια. Δυστυχώς, υπάρχουν πάρα πολλά αδύνατα σημεία σε ορισμένα μοντέλα.

Έξυπνες κλειδαριές σπιτιού Δεν είναι όλες ασφαλείς έξυπνες κλειδαριές ασφαλείας

Ανοίξτε τις έξυπνες κλειδαριές στο σπίτι – τα κενά ασφαλείας

Το πόσο ασφαλές είναι το έξυπνο κλείδωμα πόρτας εξαρτάται από την ποιότητα. Πολύ φθηνά και κακώς επεξεργασμένα προϊόντα μπορούν να υποστούν ζημιά σε λίγα λεπτά με ένα απλό τρυπάνι. Η πρόσβαση είναι τότε δυνατή με λίγη προσπάθεια. Αυτό είναι καλό για τους κατοίκους να το γνωρίζουν σε περιόδους ανάγκης εάν το σύστημα αποτύχει για οποιονδήποτε λόγο. Από την άλλη πλευρά, είναι κακό που τρίτα μέρη μπορούν να αποκτήσουν μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στους χώρους διαβίωσης. Όταν αγοράζετε μια τέτοια κλειδαριά, αξίζει να επικοινωνήσετε με τον κλειδαρά στο Μόναχο για να μάθετε περισσότερα σχετικά με την ασφάλεια των έξυπνων κλειδαριών πόρτας στην καθημερινή πρακτική.

Ένα άλλο κενό ασφαλείας προκύπτει κατά τη δημιουργία ενός κωδικού πρόσβασης. Εάν ο κωδικός πρόσβασης που επιλέξατε είναι πολύ σύντομος ή απλός, είναι πιθανό να τον χακάρουν άγνωστοι. Το σήμα από την κλειδαριά της πόρτας υποκλέπτεται έτσι ώστε να μπορεί στη συνέχεια να χρησιμοποιηθεί ή να χειριστεί. Ένας άλλος τρόπος για να μάθετε τον κωδικό πρόσβασης είναι να εγκαταστήσετε ένα Trojan. Για τους χρήστες μιας έξυπνης κλειδαριάς πόρτας, είναι επομένως σημαντική η δημιουργία ενός σύνθετου κωδικού πρόσβασης. Ο κωδικός πρόσβασης πρέπει επίσης να ανανεώνεται κάθε τρεις μήνες για να είναι πιο δύσκολο για τους κλέφτες να αποκτήσουν πρόσβαση.

Έξυπνες κλειδαριές σπιτιού Δεν είναι όλες ασφαλής τεχνολογία έξυπνης κλειδαριάς

Προσωρινός κωδικός πρόσβασης για ακίνητα

Οι μεγάλοι κωδικοί πρόσβασης είναι πολύ περίπλοκοι για παιδιά δημοτικού. Εάν η έξυπνη κλειδαριά διαθέτει αισθητήρα αναγνώρισης του δακτυλικού αποτυπώματος, αυτό είναι αρκετό για τα μικρότερα παιδιά να μπορούν να ανοίξουν την πόρτα χωρίς κλειδαριά και smartphone. Όποιος απασχολεί επίσης οικιακούς εργαζόμενους μπορεί να εκχωρήσει σε αυτούς τους ανθρώπους τον δικό του κωδικό πρόσβασης. Ο κωδικός μπορεί να είναι περιορισμένος στο χρόνο. Αυτό χρησιμοποιείται ήδη από ιδιοκτήτες εξοχικών κατοικιών και διαμερισμάτων. Στον επισκέπτη θα δοθεί και θα αποσταλεί ο κωδικός πρόσβασης πριν από την άφιξη. Τότε έχει την ευκαιρία να ανοίξει την πόρτα μέσα σε ένα καθορισμένο χρονικό παράθυρο.

Οι ενοικιαστές καταλυμάτων διακοπών δεν χρειάζεται απαραίτητα να βρίσκονται στο χώρο του ξενοδοχείου όταν φτάσουν οι επισκέπτες τους. Αυτό σημαίνει ότι η άφιξη συγκεκριμένα τη νύχτα δεν γίνεται πλέον ειδική δαπάνη. Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις σχετικά με μια έξυπνη κλειδαριά στο σπίτι, ο κλειδαράς στο Μόναχο θα σας δώσει πληροφορίες.

Έξυπνες κλειδαριές σπιτιού Δεν είναι όλες ασφαλείς έξυπνες κλειδαριές σπιτιού Smart Home Locks Δεν είναι όλα ασφαλή έξυπνα κινητά τηλέφωνα ασφαλείας