Χθες το βράδυ είδαμε μια ιστορική στιγμή. Η εκτόξευση του πυραύλου SpaceX στο διάστημα θα μπορούσε να ακολουθηθεί σε ζωντανά κανάλια σε όλο τον κόσμο. Ο Έλον Μασκ και η εταιρεία του SpaceX, που ιδρύθηκε το 2002, γράφουν ιστορία και εγκαινιάζουν μια νέα εποχή στα διαστημικά ταξίδια των ΗΠΑ. Αυτή είναι η πρώτη πτήση με επανδρωμένο πύραυλο στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Ο πύραυλος Falcon 9 με τους δύο αστροναύτες Robert Behnken και Douglas Hurley στο αεροπλάνο απογειώθηκε όπως είχε προγραμματιστεί από το διαστημικό αεροδρόμιο στο Cape Canaveral στη Φλόριντα. Το αφεντικό του SpaceX, Έλον Μασκ, φτάνει ακόμα πιο ψηλά για τα αστέρια. Αυτή είναι η πρώτη πτήση από αμερικανικό έδαφος με αστροναύτες της NASA επί εννέα χρόνια. Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ παρακολούθησε προσωπικά την εκτόξευση στο Διαστημικό Κέντρο Κένεντι με ικανοποίηση και υπερηφάνεια. Αυτή η επιτυχημένη πτήση με πύραυλο θα δώσει τέλος στην αμερικανική εξάρτηση από τις ρωσικές κάψουλες Soyuz.

 “Crew Dragon” είναι το όνομα της ομάδας που αποτελείται από δύο αστροναύτες Doug Hurley και Bob Behnken.

Ο πύραυλος SpaceX Elon Musk εκτόξευσε την πρώτη επανδρωμένη πτήση στον ISS δύο αστροναύτες Doug Hurley Bob Behnken

Ο πύραυλος Falcon 9 της εταιρείας SpaceX είναι έτοιμος για εκτόξευση.

Ο πύραυλος SpaceX Falcon-9 είναι έτοιμος να ξεκινήσει την πρώτη επανδρωμένη πτήση στον ISS

Ο καιρός έπαιξε ρόλο στη δεύτερη προσπάθεια της SpaceX να το ξεκινήσει

Η ένταση και ο ενθουσιασμός στο διαστημικό κέντρο Kennedy ήταν τεράστια χθες το βράδυ. Για εκατομμύρια θεατές σε όλο τον κόσμο, ήταν μια καθοριστική στιγμή και μια νέα δοκιμή για την εταιρεία SpaceX. Αλλά αυτή τη φορά όλα πήγαν σύμφωνα με το σχέδιο και ο καιρός στη Φλόριντα έπαιξε. Η πρώτη επανδρωμένη απογείωση από το ακρωτήριο Κανάβεραλ είχε προγραμματιστεί για την Τετάρτη 27 Μαΐου, αλλά ακυρώθηκε λόγω κακών καιρικών συνθηκών. Λιγότερο από 17 λεπτά πριν την εκτόξευση του πύραυλου Falcon 9, η αντίστροφη μέτρηση σταμάτησε και η εκτόξευση του πυραύλου ακυρώθηκε την Τετάρτη. Ο δυσμενής καιρός έχει ματαιώσει τους υπολογισμούς του Έλον Μασκ. Ωστόσο, αυτή ήταν η σωστή απόφαση, όπως τόνισε ο διαχειριστής της NASA Jim Bridenstine αμέσως μετά. Γιατί η ασφάλεια των αστροναυτών έρχεται πρώτη!

 Οι καλές καιρικές συνθήκες είναι πολύ σημαντικές για κάθε εκτόξευση πυραύλου SpaceX.

Ο πύραυλος SpaceX Elon Musk Falcon 9 έτοιμος για εκτόξευση καλών καιρικών συνθηκών πρώτη επανδρωμένη πτήση στον ISS

Διεθνής ομάδα στο διαστημικό σταθμό ISS

Μετά από περίπου 19 ώρες πτήσης, το “Crew Dragon” θα φτάσει στον ISS σήμερα και θα συνδέσει αυτόματα τη μονάδα ISS “Harmony”. Σύμφωνα με τη NASA, οι αστροναύτες μπορούν να μείνουν στο διάστημα για περίπου 110 ημέρες. Στο ISS υπάρχουν ήδη τρεις αστροναύτες – ο Chris Cassidy (ΗΠΑ), ο Anatoli Ivanishin και ο Ivan Vagner (και οι δύο Ρωσία). Και οι πέντε αστροναύτες θα συνεργαστούν στον ISS πριν ο Behnken και ο Hurley ξαναμπουν και επιστρέψουν στη Γη. Το ξεκλείδωμα πρέπει επίσης να είναι αυτόματο. Στη συνέχεια, το “Dragon Crew” θα απομακρυνθεί από τον ISS και θα μπει ξανά στην ατμόσφαιρα της Γης. Το διαστημόπλοιο SpaceX προγραμματίζεται να χτυπήσει τον Ατλαντικό στα ανοικτά των ακτών της Φλόριντα. Αλλά μέχρι τότε είναι σίγουρο ότι θα υπάρξουν πιο ενδιαφέρουσες πληροφορίες από τους αστροναύτες στον ISS. Το περιμένουμε με ανυπομονησία!

Ο πύραυλος SpaceX κατευθύνεται προς τον ISS.

Ο πύραυλος SpaceX Elon Musk Falcon 9 στο διάστημα πραγματοποίησε την πρώτη επανδρωμένη πτήση στον ISS

Η επιτυχής πτήση με πύραυλο αποτελεί ορόσημο για το SpaceX

Η εκτόξευση του πυραύλου SpaceX με επανδρωμένη κάψουλα Dragon έχει μεγάλη σημασία για διεθνή διαστημικά ταξίδια. Η αποστολή “Crew Dragon” είναι μέρος του προγράμματος “Commercial Crew” της NASA. Ο γνωστός διαστημικός οργανισμός των ΗΠΑ διέκοψε το πρόγραμμα διαστημικών λεωφορείων το 2011 και στη συνέχεια ανέθεσε σε δύο ιδιωτικές εταιρείες, τη SpaceX και τη Boeing, να κατασκευάσουν διαστημικά λεωφορεία. Η NASA πλήρωσε 3 δισεκατομμύρια δολάρια για αυτό. Εννέα χρόνια αργότερα, το SpaceX του ιδρυτή της Tesla και του PayPal Elon Musk είναι έτοιμο να κατακτήσει ξανά το διάστημα. Η πρώτη πτήση με επανδρωμένο πύραυλο είναι πλέον γεγονός. Αυτό είναι ένα ορόσημο στην ανάπτυξη των διαστημικών ταξιδιών στις ΗΠΑ. Και αυτό σίγουρα φέρνει τον δισεκατομμυριούχο Μασκ ένα βήμα πιο κοντά στο όνειρό του. Η εταιρεία του εργάζεται αυτή τη στιγμή σε έναν τεράστιο πύραυλο που ονομάζεται Starship. Στο εγγύς μέλλον, θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί για να κάνει τροχιά γύρω από το φεγγάρι και ακόμη και να φτάσει στον Άρη. Ας ελπίσουμε ότι σύντομα θα μπορέσουμε να ζήσουμε και αυτές τις προγραμματισμένες πτήσεις στο διάστημα!

Λόγω των κακών καιρικών συνθηκών στη Φλόριντα, η εκτόξευση του πυραύλου αναβλήθηκε από τις 27 Μαΐου στις 30 Μαΐου.

Ο πύραυλος SpaceX Elon Musk Falcon 9 έτοιμος για εκτόξευση της πρώτης επανδρωμένης πτήσης στον ISS, η πρώτη εκτόξευση πτήσης ακύρωσε τον κακό καιρό στη Φλόριντα

 «Απογειωθήκαμε», ανέφερε η NASA στο Twitter. «Η ιστορία γράφτηκε», λέει το σύντομο μήνυμα.

Ο πύραυλος SpaceX Elon Musk Falcon-9 πραγματοποίησε την πρώτη πτήση με επιτυχία στην αποστολή του ISS

Η αποστολή θεωρείται ήδη ιστορική.

Ο πύραυλος SpaceX Elon Musk Falcon-9 πραγματοποίησε την πρώτη επανδρωμένη πτήση στην ιστορική αποστολή του ISS

Ένα νέο μέλλον ξεκίνησε! Βυθιστείτε στον ονειρεμένο κόσμο του διαστήματος!

Η πρώτη επανδρωμένη πτήση του SpaceX Elon Musk Falcon-9 με πύραυλο στο νέο μέλλον του ISS ξεκίνησε τον ονειρικό κόσμο του διαστήματος