Ο κινητήρας είναι αναμφισβήτητα το πιο σημαντικό και ακριβό εξάρτημα οποιουδήποτε οχήματος, γι ‘αυτό θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ανάλογα για να εξασφαλίσει ένα μακρύ και ομαλό ταξίδι. Παρακάτω έχουμε απαριθμήσει μερικές συμβουλές για το πώς μπορείτε να αποτρέψετε την πρόωρη βλάβη του κινητήρα με μερικές απλές συνήθειες.

συμβουλές συντήρησης κινητήρα

Πώς προστατεύετε τον κινητήρα σας;?

Οι περιοδικοί έλεγχοι των αναλώσιμων εξαρτημάτων θα βοηθήσουν στον εντοπισμό μικρών ελαττωμάτων του κινητήρα που διαφορετικά θα μπορούσαν να εξελιχθούν σε μεγάλες ζημιές με την πάροδο του χρόνου. Οι προειδοποιήσεις από διάφορα όργανα δεν πρέπει ποτέ να αγνοούνται μόνο και μόνο επειδή το αυτοκίνητο εξακολουθεί να είναι οδικό. Αυτό μπορεί να αλλάξει πολύ γρήγορα εάν αγνοηθούν τα προειδοποιητικά σημάδια. Για να διασφαλιστεί η λίπανση μεταξύ των εξαρτημάτων του κινητήρα, είναι επίσης απαραίτητο να Το λάδι κινητήρα αλλάζει τακτικά θα. Ο γενικός κανόνας εδώ είναι ότι το λάδι πρέπει να αλλάξει το αργότερο μετά από 40.000 χιλιόμετρα, αλλά είναι πάντα σκόπιμο να ρίξετε μια ματιά στο εγχειρίδιο του οχήματος, καθώς ο κατασκευαστής γνωρίζει καλύτερα πότε πρέπει να αλλάξει.

Παρ ‘όλα αυτά, η στάθμη λαδιού πρέπει να ελέγχεται κάθε 1.000 χιλιόμετρα για να μπορεί να εκτιμηθεί πότε έχει νόημα η επόμενη ανανέωση. Το ψυκτικό θα πρέπει επίσης να αλλάξει μετά από δύο χρόνια, καθώς ο κινητήρας μπορεί να υπερθερμανθεί γρήγορα και να καταστραφεί σε περίπτωση ανεπάρκειας. Σε γενικές γραμμές, θα πρέπει πάντα να παρακολουθείτε τη θερμοκρασία του κινητήρα – εάν αυτό βρίσκεται στο όριο, ο κινητήρας πρέπει να απενεργοποιηθεί αμέσως για να αποφευχθεί ο επηρεασμός του..

άκρες κινητήρα αλλαγή λαδιού

Η σωστή συμπεριφορά οδήγησης υποστηρίζει τη μακροζωία του κινητήρα

Οι κρύες εκκινήσεις είναι δηλητήριο για τον κινητήρα, γι ‘αυτό πρέπει πάντα να ζεσταίνεται αργά μετά την εκκίνηση. Κατά τη διάρκεια αυτής της φάσης προθέρμανσης πρέπει να αποφεύγονται οι υψηλές ταχύτητες. Συνιστάται να κοιτάτε συχνά την ένδειξη θερμοκρασίας για να βρείτε την κατάλληλη στιγμή για υψηλότερες ταχύτητες. Πρέπει να αναφερθεί εδώ ότι η προθέρμανση του κινητήρα σε στάση δεν είναι καλή ιδέα. Πρώτον, απαγορεύεται σύμφωνα με το StVO, καθώς πρέπει να αποφεύγονται περιττοί θόρυβοι και εκπομπές καυσαερίων, και δεύτερον, δεν είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό. Είναι πολύ καλύτερο και πιο φιλικό προς το περιβάλλον αν απομακρυνθείτε αμέσως με χαμηλή ταχύτητα.

Με νέα οχήματα ή κινητήρες, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή εδώ, καθώς θα πρέπει να τρέχουν για περίπου 1.000 χιλιόμετρα πριν ακόμη φτάσουν σε υψηλές ταχύτητες. Υποτίθεται ότι προστατεύει τον νέο κινητήρα εάν τον λειτουργείτε για αρκετές ώρες σε αδράνεια κατά τη φάση διάρρηξης. Ωστόσο, αυτό είναι πολύ επικίνδυνο για τον κινητήρα, ο οποίος μπορεί πραγματικά να καταστραφεί επειδή, για παράδειγμα, η αντλία λαδιού δεν παράγει αρκετή πίεση και το λάδι δεν φτάνει στα σημαντικά σημεία λίπανσης.

μηχανή επισκευής

Οι στροβιλοκινητήρες θα πρέπει να ψύχονται για λίγο στο ρελαντί μετά από ένα μακρύ ταξίδι υπό πλήρες φορτίο, διαφορετικά μπορεί να καταστραφούν πολύ γρήγορα.

Πρέπει επίσης να αποφεύγονται οι συνεχείς σύντομες διαδρομές καθώς αυτό επηρεάζει τη λιπαντικότητα του λαδιού κινητήρα. Πολλοί ιδιοκτήτες οχημάτων οδηγούν επίσης το αυτοκίνητό τους σχεδόν άδειο πριν από τον ανεφοδιασμό. Αυτό διευκολύνει τα σωματίδια βρωμιάς στο κάτω μέρος της δεξαμενής να εγκατασταθούν στο φίλτρο καυσίμου και έτσι να οδηγήσουν σε απόφραξη.

Εάν ακολουθήσετε όλες αυτές τις συμβουλές, ο κινητήρας μπορεί να χρησιμοποιηθεί πολύ πέρα ​​από τον πραγματικό μέσο χρόνο λειτουργίας του 200.000 χλμ. Επιπλέον, αποφεύγετε τις ακριβές επισκευές ή ακόμα και την αντικατάσταση του κινητήρα σε πρώιμο στάδιο.

 Οδηγήστε το αυτοκίνητο απαλά για τον κινητήρα

συνεργείο αυτοκινήτων