τι είναι το μέλλον και η τεχνολογία της νανοτεχνολογίας

Το συναρπαστικό μέλλον της νανοτεχνολογίας

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι μιλούν και γράφουν για τη νανοτεχνολογία και τη θεμελιώδη σημασία της για την ανθρωπότητα. Γνωρίζετε όμως ακριβώς τι είναι και πώς θα μπορούσε να αλλάξει το μέλλον μας?

Τι είναι η νανοτεχνολογία?

τι είναι η νανοτεχνολογία μερικά γεγονότα

Πώς ξεκίνησαν όλα

Έχετε ακούσει ποτέ για την ομιλία “There Plenty of Roomatthe Bottom”; Δόθηκε από τον Αμερικανό φυσικό Richard Feynman στις 29 Δεκεμβρίου 1959. Η διάλεξη πραγματοποιήθηκε στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Καλιφόρνια.

Αυτή η διάλεξη περιέγραψε τη διαδικασία κατά την οποία οι επιστήμονες μπορούν να ελέγξουν ξεχωριστά άτομα και μόρια.

Μια δεκαετία αργότερα, ο καθηγητής Norio Taniguchi διαμόρφωσε τη νανοτεχνολογία.

Άτομα και μόρια ελέγχου

τι είναι η νανοτεχνολογία πώς ξεκίνησαν όλα

Αλλά η ανθρωπότητα εξακολουθούσε να χρειάζεται προϋποθέσεις για την ταχεία ανάπτυξη αυτής της περιοχής, οι οποίες θα συζητηθούν εδώ. Το 1981 αναπτύχθηκε ένα μικροσκόπιο σάρωσης σήραγγας. Με αυτό, οι επιστήμονες θα μπορούσαν να δουν και να χειριστούν τα μεμονωμένα άτομα. Έτσι ξεκίνησε η σύγχρονη νανοτεχνολογία.

Πώς αλλάζει το μέλλον μας η νανοτεχνολογία;?

νανοκυτταρα τι ειναι νανοτεχνολογια

Τα μελάνια γεμάτα με νανοσωματίδια μεταφέρουν ηλεκτρική ενέργεια

Στο μέλλον, μπορεί να μην χρειαζόμαστε πλέον τις πολύ ακριβείς τεχνικές. Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Ιλινόις στην Urbana-Champaign και πολλές άλλες ομάδες εργάζονται σε αγώγιμα μελάνια και χρώματα. Θα ήταν άπταιστα και θα μπορούσαν κυριολεκτικά να βγουν από στυλό. Μια μικρή γραμμή με αυτό θα ήταν αρκετή για να τροφοδοτήσει την κεραία ή την οθόνη LED με ενέργεια.

Επαναστατικές ιδέες

στοιχεία για τη νανοτεχνολογία

Ανιχνευτής καρκινικών κυττάρων

Καθώς τα καρκινικά κύτταρα αναπτύσσονται, τα γονίδια και οι πρωτεΐνες σε αυτά αλλάζουν. Αυτή η διαδικασία εκπέμπει οργανικές ενώσεις που μπορούν να ανιχνευθούν πολύ νωρίς. Τα νανοσωματίδια θα μπορούσαν να τα ανακαλύψουν σε πολύ πρώιμο στάδιο. Έτσι, θα ήταν δυνατό για τους γιατρούς να σώσουν πολλές ακόμη ζωές.

Νανοτεχνολογία στην Ιατρική

νανοκύτταρα και στοιχεία νανοτεχνολογίας

Νανο-απορρόφηση

Μια από τις πιο συναρπαστικές ανακαλύψεις που σχετίζονται με τη νανοτεχνολογία ονομάζεται Osorb. Μια ομάδα από το College of Wooster στο Wooster του Οχάιο εργάστηκε στη νανοτεχνολογία για την αποτροπή εκρήξεων στα αεροδρόμια. Μια άλλη, όχι λιγότερο πολύτιμη, ανακάλυψη έγινε τυχαία στη διαδικασία. Με έναν ειδικό τύπο κατασκευασμένο από νανοσωματίδια, η ουσία που ελήφθη ήταν σε θέση να εξαπλωθεί στο νερό. Πήρε ό, τι υπήρχε εκτός από το H2O. Αυτή η ανακάλυψη θα μπορούσε να βοηθήσει πολύ στον καθαρισμό του νερού.

Η ανακάλυψη του Osorb

τι είναι η νανοτεχνολογική εργασία στο εργαστήριο

Καταπολεμήστε τον καρκίνο στην πηγή

Το Πανεπιστήμιο του Μιζούρι μπορεί να βρίσκεται στο δρόμο για την ανάπτυξη μιας θεραπείας που βασίζεται στη νανοτεχνολογία για τον καρκίνο του προστάτη. Τα σωματίδια θα επεξεργάζονταν την πηγή του προβλήματος. Τα πειράματα σε ζώα έχουν ήδη πετύχει. Οι ειδικοί δεν έχουν παρά να βρουν αν είναι ακίνδυνα.

Γονιδιακή θεραπεία και χορήγηση φαρμάκων

Τα νέα για πιο καινοτόμες νανοτεχνολογίες που βοηθούν στην παράδοση φαρμάκων στα κύτταρα βγαίνουν σχεδόν εβδομαδιαία. Το ίδιο ισχύει και για τις γονιδιακές θεραπείες.

Πιο καινοτόμες νανοτεχνολογίες

νανοπλέγματα τι είναι η νανοτεχνολογία

Προστατευτικό στρώμα για το δέρμα

Ο προσυμπτωματικός έλεγχος για τον καρκίνο του δέρματος θα μπορούσε να πάρει νέες, καλύτερες διαστάσεις. Ειδικά, πολύ πιο αποτελεσματικά προστατευτικά στρώματα για το δέρμα αναπτύσσονται επίσης με τη βοήθεια της νανοτεχνολογίας.

ο Το μέλλον της νανοτεχνολογίας

τι είναι εικόνες νανοτεχνολογίας και ενδιαφέροντα γεγονότα