Το νερό της βροχής μπορεί να συλλεχθεί και να χρησιμοποιηθεί για διάφορους σκοπούς, τόσο στον κήπο όσο και γύρω από το σπίτι. Εάν χρησιμοποιείτε νερό της βροχής, θα χρειαστείτε λιγότερο νερό βρύσης και ο λογαριασμός νερού θα μειωθεί ανάλογα. Στη συνέχεια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καθαρό νερό αποκλειστικά για μαγείρεμα και ποτό. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε τι μπορείτε να κάνετε με το νερό της βροχής …

Πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το νερό της βροχής?

Χρησιμοποιήστε το νερό της βροχής συλλέξτε την οροφή του βρόχινου νερού

Μάθετε να εκτιμάτε το νερό της βροχής!

Χρησιμοποιήστε το νερό της βροχής με διάφορους τρόπους

Σε τι μπορεί να χρησιμοποιηθεί το νερό της βροχής;?

Μερικές φορές ένα σύστημα συλλογής βρόχινου νερού μπορεί να μειώσει την κατανάλωση νερού οικιακής χρήσης έως και 50%. Φυσικά, η ποσότητα του νερού της βροχής εξαρτάται από τον τύπο του συστήματος και τον όγκο της δεξαμενής, καθώς και τις ανάγκες του νοικοκυριού. Ορισμένες χρήσεις απαιτούν επίσης επιπλέον διήθηση και καθαρισμό πριν το νερό της βροχής είναι κατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση.

Το νερό της βροχής είναι πολύτιμο για διάφορους λόγους

Το νερό της βροχής χρησιμοποιεί γυάλινες σταγόνες βροχής

Είναι τόσο εύκολο να συλλέξεις το νερό της βροχής

Χρησιμοποιήστε το νερό της βροχής Εξοικονομήστε χρήματα Ζήστε φιλικά προς το περιβάλλον

Άρδευση κήπου

Ορισμένα νοικοκυριά χρησιμοποιούν εκατοντάδες λίτρα πόσιμου νερού ετησίως για να ποτίζουν τους κήπους τους, είτε μέσω σωληνώσεων, ποτιστικών ή αυτόματων συστημάτων ψεκασμού. Από αυτή την άποψη, τα συστήματα συλλογής όμβριων υδάτων παίζουν καθοριστικό ρόλο σε περιόδους υψηλής ζήτησης και χαμηλής προσφοράς νερού της βροχής, π.χ. κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής ξηρασίας. Και φυσικά, τα φυτά προτιμούν το νερό της βροχής από το νερό της βρύσης, καθώς το νερό της βροχής είναι φυσικά μαλακό και χωρίς χλώριο.

Νερό φυτά κήπων με νερό της βροχής

Χρησιμοποιήστε το νερό της βροχής για να ποτίσετε φυτά κήπου

ΠΛΥΣΙΜΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

Το πλύσιμο του αυτοκινήτου με καθαρό πόσιμο νερό είναι σπατάλη νερού. Η χρήση του νερού της βροχής για το πλύσιμο των αυτοκινήτων είναι πολύ προτιμότερη και πιο φιλική προς το περιβάλλον.

Αρκετό νερό χρησιμοποιείται στο πλύσιμο αυτοκινήτων. Χρησιμοποιήστε λοιπόν το νερό της βροχής για αυτό!

Χρήση του νερού της βροχής Πλύσιμο αυτοκινήτων με νερό της βροχής

Λιμνούλες

Οι λίμνες μπορούν επίσης να γεμίσουν με νερό της βροχής, καθώς το νερό της βρύσης μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο στην άγρια ​​ζωή.

Δημιουργήστε μια όμορφη φυσική όαση

Χρησιμοποιήστε το νερό της βροχής για να γεμίσετε τη λίμνη

έκπλυση τουαλέτας

Μέσα στο σπίτι, το νερό της βροχής χρησιμοποιείται συχνότερα για την έκπλυση των τουαλετών. Για το σκοπό αυτό, το νερό της βροχής δεν χρειάζεται τίποτα περισσότερο από καλό φιλτράρισμα για την απομάκρυνση των συντριμμιών και των σωματιδίων που διαφορετικά θα μπορούσαν να αποχρωματίσουν το νερό ή να φράξουν τις βαλβίδες.

Για να φτιάξετε τα ρούχα

Το συλλεγμένο νερό της βροχής είναι επίσης εξαιρετικό για το πλύσιμο των ρούχων, ειδικά σε περιοχές με σκληρό νερό. Το νερό της βροχής, το οποίο είναι φυσικά μαλακό, χρησιμοποιεί λιγότερο απορρυπαντικό και αποτρέπει τη συσσώρευση αλάτων, γεγονός που παρατείνει τη διάρκεια ζωής του μηχανήματος. Όπως και το ξέπλυμα της τουαλέτας, το πλύσιμο των ρούχων με νερό της βροχής δεν απαιτεί τίποτα άλλο από καλό μηχανικό φιλτράρισμα.

Το νερό της βροχής προστατεύει το πλυντήριο

Χρησιμοποιήστε το νερό της βροχής για να πλύνετε το πλυντήριο ρούχων

Γενικός καθαρισμός του σπιτιού

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το νερό της βροχής για καθαρισμό τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους. Χωρίς περιεκτικότητα σε ασβέστιο ή χλώριο, είναι ιδανικό για πλύσιμο δαπέδων, παραθύρων κλπ. Δεν αφήνει λεκέδες ή ραβδώσεις.

Έτσι μαθαίνουν τα παιδιά να εκτιμούν το νερό της βροχής

Βρόχινα νερά χρήσης φιλικά προς το περιβάλλον συμβουλές για παιδιά

Μπορείτε να κάνετε ντους με νερό της βροχής?

Ενώ το νερό της βροχής χρησιμοποιείται για μπάνιο και ντους σε πολλά μέρη του κόσμου, εδώ στην Ευρώπη, όπου έχουμε συνηθίσει το “καθαρισμένο” νερό, η χρήση του νερού της βροχής για μπάνιο μπορεί να είναι επικίνδυνη.

Εάν είναι απαραίτητο, ωστόσο, το νερό της βροχής που συλλέγεται μπορεί να φιλτραριστεί περαιτέρω και να υποβληθεί σε επεξεργασία σύμφωνα με τα πρότυπα της ΕΕ για τα ύδατα κολύμβησης. Το κάνει γενικά μέσω UV απολύμανσης, η οποία είναι ασφαλής, αξιόπιστη και δεν επηρεάζει την ποιότητα του νερού. Γενικά, αυτό το σύστημα χρησιμοποιείται μόνο όταν δεν υπάρχει νερό βρύσης.

Θα κάνετε επίσης ντους με νερό της βροχής?

Ιδέες χρήσης βρόχινου νερού Σύστημα συλλογής όμβριων υδάτων

Συλλέξτε το νερό της βροχής και χρησιμοποιήστε το στο νοικοκυριό

Χρησιμοποιήστε το νερό της βροχής Το νερό της βροχής συλλέγει ιδέες

Το νερό της βροχής μπορεί επομένως να χρησιμοποιηθεί με διάφορους τρόπους. Αλλά για να φτάσετε στον στόχο χρειάζεστε έναν αξιόπιστο Σύστημα συλλογής όμβριων υδάτων. Η επένδυση σε ένα τέτοιο σύστημα μπορεί, ωστόσο, να δημιουργήσει σημαντική προστιθέμενη αξία για το νοικοκυριό σας και θα αποδώσει αρκετές φορές με την πάροδο του χρόνου. Σκεφτείτε τη δυνατότητα συλλογής του νερού της βροχής και τη χρήση του πρακτικά στο σπίτι σας. Αξίζει και όχι μόνο καλό για το νοικοκυριό σας, αλλά και για ολόκληρο τον πλανήτη μας.

Ειδικά συστήματα συλλογής όμβριων υδάτων σας βοηθούν να συλλέγετε το νερό της βροχής και να το χρησιμοποιείτε αποτελεσματικά

Το νερό της βροχής χρησιμοποιεί υπόγειο σύστημα συλλογής βρόχινου νερού

Το ίδιο και το φυσικό σύστημα άρδευσης

Το νερό της βροχής χρησιμοποιεί σύστημα συλλογής βρόχινου νερού