Η λέξη VPN σημαίνει εικονικό ιδιωτικό δίκτυο. Αυτό σημαίνει προγράμματα ή εφαρμογές που κάνουν τους χρήστες περισσότερους από αυτούς μυστικότητα στο Διαδίκτυο και απελευθερώστε όλο το εύρος ζώνης του Διαδικτύου παρακάμπτοντας τα γεωγραφικά εμπόδια. Όποιος ενδιαφέρεται για ένα πρόγραμμα VPN έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει ένα VPN δωρεάν μέσω διαφόρων παρόχων.

Τι είναι το VPN και γιατί είναι σημαντικά?

Χρειάζομαι VPN στον υπολογιστή μου

VPN – Τι σημαίνει αυτό το όνομα και τι ακριβώς κάνετε στην αρχή?

Πριν ερευνήσουμε βαθύτερα πώς και πού μπορούν οι χρήστες να δοκιμάσουν ένα VPN, μπορεί να έχει νόημα να ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στο νόημα και τη λειτουργικότητα των λεγόμενων εικονικών ιδιωτικών δικτύων. Βασικά, πρέπει να σκεφτείτε ένα VPN ως ένα είδος ψηφιακής σήραγγας που προστατεύει τις δραστηριότητες των χρηστών. Εάν είστε λίγο εξοικειωμένοι, πιθανότατα θα έχετε ακούσει για τον όρο διεύθυνση IP στο παρελθόν. Οι διευθύνσεις IP εκχωρούνται στους χρήστες του Διαδικτύου από τους παρόχους τους, καθιστώντας τις ορατές και εύκολες στον εντοπισμό τους. Τα VPN επιτρέπουν στους χρήστες τους να παρακάμψουν αυτήν την ταυτοποίηση συνδέοντας «εικονικά» μέσω διακομιστή που βρίσκεται σε διαφορετική τοποθεσία. Ως αποτέλεσμα, οι χρήστες δεν είναι μόνο πιο ανώνυμοι, αλλά έχουν και το επιπλέον πλεονέκτημα ότι μπορούν να επιλέξουν από ποια τοποθεσία θα συνδεθούν.

Σε πολλές περιπτώσεις, όσοι θέλουν να δοκιμάσουν την υπηρεσία μπορούν πρώτα να χρησιμοποιήσουν το Δοκιμάστε το VPN δωρεάν.

vpn πρόγραμμα

Πώς μπορώ να χρησιμοποιήσω το VPN μου?

Για να χρησιμοποιήσετε το VPN και να επιλέξετε διακομιστή, απλώς ακολουθήστε αυτά τα τρία απλά βήματα:

  1. Επιλέξτε και κατεβάστε ένα αξιόπιστο VPN

Αυτό το βήμα είναι συχνά το πιο σημαντικό επειδή οι πελάτες πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν επιλέγουν τον πάροχό τους. Πόσο ισχυρή είναι η κρυπτογράφηση και πώς αξιολογούν οι άλλοι χρήστες αυτό το VPN; Αφού γίνει η επιλογή, ένα VPN είναι πολύ εύκολο να εγκατασταθεί σε υπολογιστές και σχεδόν σε όλες τις κινητές συσκευές.

  1. Εγκαταστήστε το VPN

Όποιος έχει εγκαταστήσει ποτέ ένα απλό πρόγραμμα ή εφαρμογή υπολογιστή δεν θα έχει κανένα σημαντικό πρόβλημα με την εγκατάσταση ενός VPN. Ουσιαστικά, απλώς κατεβάζετε το πρόγραμμα, επιτρέπετε αλλαγές στη συσκευή και ανοίγετε το VPN μόλις ολοκληρωθεί η εγκατάσταση.

  1. Ξεκινήστε το VPN και επιλέξτε διακομιστή

Στο τρίτο και τελευταίο βήμα, το εικονικό ιδιωτικό δίκτυο ενεργοποιείται τελικά. Όσο καλύτερος ο πάροχος, τόσο μεγαλύτερη είναι η επιλογή των διακομιστών VPN που μπορούν να επιλεγούν. Οι χρήστες VPN μπορούν τώρα να αποφασίσουν από πού πρέπει να προέλθει η σύνδεσή τους και στη συνέχεια να συνδεθούν κανονικά στο Διαδίκτυο. Από εδώ και πέρα, το VPN λειτουργεί αθόρυβα στο παρασκήνιο χωρίς να επηρεάζει τις λειτουργίες άλλων προγραμμάτων ή εφαρμογών.

λήψη vpn

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των VPN

Όπως συμβαίνει με κάθε νέα τεχνολογία που έρχεται στην αγορά, πολλοί άνθρωποι είναι φυσικά λίγο σκεπτικοί όταν πρόκειται για VPN. Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της χρήσης του VPN και ποια μειονεκτήματα μπορεί να προκύψουν; Η χρήση ενός εικονικού ιδιωτικού δικτύου έχει φυσικά θετική επίδραση στην ιδιωτικότητα των χρηστών. Σε αντίθεση με μια απροστάτευτη σύνδεση, δεν είναι δυνατό για τους χρήστες VPN να τα εντοπίσουν απλά γεωγραφικά χρησιμοποιώντας τη διεύθυνση IP τους. Δυστυχώς, οι πάροχοι υπηρεσιών Διαδικτύου εξακολουθούν να δικαιούνται να διαβιβάζουν πληροφορίες σχετικά με τους χρήστες τους και τη συμπεριφορά τους στο Διαδίκτυο σε άλλες εταιρείες. Η χρήση ενός VPN αποτρέπει την ανεπιθύμητη αποκάλυψη των πραγματικά ιδιωτικών δεδομένων και προωθεί την ανωνυμία των χρηστών σας όταν είναι συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο. Τα VPN είναι επίσης εξαιρετικά χρήσιμα όταν πρόκειται για την απόλαυση του πλήρους εύρους ζώνης του Διαδικτύου. Όχι μόνο ορισμένες σελίδες στο Διαδίκτυο, αλλά ολόκληρες ταινίες, μουσικά άλμπουμ, εφαρμογές και προγράμματα εξακολουθούν να αποκρύπτονται από πολλούς χρήστες λόγω γεωγραφικών φραγμών. Δεδομένου ότι οι καλοί πάροχοι προσφέρουν ένα ευρύ φάσμα διακομιστών VPN, στις περισσότερες περιπτώσεις είναι δυνατό να παρακάμψετε αυτά τα μπλοκ με μερικά γρήγορα κλικ του ποντικιού. Ένα πραγματικά καλό VPN θα πρέπει να έχει λίγα μειονεκτήματα, καθώς αυτά έχουν σχεδιαστεί από την αρχή για να προκαλέσουν όσο το δυνατόν λιγότερα προβλήματα. Όσοι χρησιμοποιούν δωρεάν VPN μπορεί δυστυχώς να αντιμετωπίσουν προβλήματα όταν πρόκειται για την ασφάλεια των δεδομένων, καθώς οι πάροχοι VPN που προσφέρουν δωρεάν την προστασία VPN τους το κάνουν συχνά μεταφέροντας δεδομένα χρηστών. Επιπλέον, μερικές φορές συμβαίνει σε όλους τους παρόχους ότι ορισμένοι διακομιστές είναι προσωρινά υπερφορτωμένοι ή αποκλεισμένοι. Ωστόσο, με καλά VPN, αυτά τα μπλοκ θα πρέπει να είναι εξαιρετικά σύντομα, καθώς η προσφορά διακομιστή παρακολουθείται συνεχώς.

vpn δωρεάν γερμανικά

Μείνετε ασφαλείς στον υπολογιστή

Πολλοί χρήστες θέλουν να γνωρίζουν εάν το λογισμικό VPN μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί στον υπολογιστή και η απάντηση είναι ένα σίγουρο ναι. Ένα VPN για τον υπολογιστή μπορεί να εγκατασταθεί εύκολα και είναι συμβατό με όλα τα κοινά λειτουργικά λογισμικά. Ένα πρόγραμμα VPN στον υπολογιστή συνιστάται επίσης ιδιαίτερα για παίκτες και άτομα στο γραφείο του σπιτιού, καθώς είναι ένα σημαντικό εργαλείο για την ασφάλεια των δεδομένων.

Μείνετε ασφαλείς στα Windows

Φυσικά υπάρχουν καλές προσφορές για χρήση εικονικού ιδιωτικού δικτύου σε υπολογιστή με Windows. Εάν θέλετε να δοκιμάσετε ένα VPN για Windows δωρεάν, μπορείτε να το κάνετε μέσω του NordVPN. Είναι το δωρεάν VPN συμβατό με Windows 10; Απολύτως.

Μείνετε ασφαλείς στο Mac

Οι χρήστες Mac διαθέτουν επίσης ένα ευρύ φάσμα VPN που μπορούν να δοκιμαστούν δωρεάν. Οι μέρες που ο Macintosh περιθωριοποιήθηκε ως πάροχος κατασκευαστών λογισμικού πέρασαν πολύ καιρό, επειδή πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν προϊόντα Mac όπως το Macbook Pro, ειδικά στον επαγγελματικό τομέα. Εάν ανησυχείτε ότι τα VPN δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε συσκευές Mac, μπορείτε να χαλαρώσετε με σιγουριά.

Μείνετε ασφαλείς στο smartphone σας

Μπορούν να χρησιμοποιηθούν εικονικά ιδιωτικά δίκτυα και σε smartphone; Δεδομένου ότι τα smartphone εμφανίζονται στις μέρες μας ως σταθερός σύντροφος στην καθημερινή μας ζωή, η ερώτηση είναι πολύ δικαιολογημένη. Ένα VPN μπορεί πλέον να χρησιμοποιηθεί και σε smartphone. Μπορείτε να κατεβάσετε μια σειρά δωρεάν και premium VPN από το κατάστημα εφαρμογών του αντίστοιχου κατασκευαστή κινητών τηλεφώνων, τα οποία ουσιαστικά λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο όπως τα μεγάλα αδέλφια τους στον φορητό υπολογιστή ή επιτραπέζιο υπολογιστή. Οι εφαρμογές για κινητά είναι σίγουρα σε καμία περίπτωση κατώτερες από τα προγράμματα VPN για υπολογιστές όσον αφορά την απόδοση και την ταχύτητα.

Μείνετε ασφαλείς στη συσκευή σας Android

Είναι διαθέσιμη μια εφαρμογή VPN και για συσκευές Android; Φυσικά. Οι χρήστες Android που θέλουν να χρησιμοποιήσουν ένα VPN για το smartphone τους μπορούν να δουν όλες τις διαθέσιμες εφαρμογές VPN στο Google Play Store και να τις κατεβάσουν από εκεί ως συνήθως. Η εφαρμογή VPN είναι συχνά δωρεάν και δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα να εισάγουν τα δεδομένα των χρηστών τους στη συνέχεια, εάν έχουν δημιουργήσει λογαριασμό. Αν θέλετε να δοκιμάσετε το NordVPN στο smartphone σας, μπορείτε να δοκιμάσετε την ισχυρή προσφορά εικονικού ιδιωτικού δικτύου αυτού του παρόχου δωρεάν στο Android σας.

Μείνετε ασφαλείς στο iOS

Είναι εύκολη και ασφαλής η χρήση ενός VPN με το λειτουργικό σύστημα iOS; Η σύντομη απάντηση σε αυτή την ερώτηση είναι ναι, σίγουρα. Όπως τα VPN είναι επίσης βελτιστοποιημένα για το λειτουργικό σύστημα Windows, οι πάροχοι διαδικτυακών VPN κάνουν το ίδιο και για το iOS που χρησιμοποιούν τα συστήματα Macintosh. Εάν χρησιμοποιείτε MacBook ή Power Mac για σερφ, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τη συμβατότητα του λειτουργικού λογισμικού με ένα VPN.

Το VPN θέλει να ασφαλίσει τον υπολογιστή σας

Σε ποιες χώρες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα VPN;?

Δυστυχώς, η χρήση και η εφαρμογή VPN είναι περιορισμένη ή ακόμη και απαγορευμένη σε ορισμένες χώρες. Λόγω του καινοτόμου έργου των κατασκευαστών, ωστόσο, είναι δυνατό στις περισσότερες περιπτώσεις να ξεπεραστούν γεωγραφικά μπλοκ για VPN χωρίς κανένα πρόβλημα. Αν ψάχνετε για ένα VPN για χρήση στη Γερμανία, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε ούτως ή άλλως, επειδή τα εικονικά ιδιωτικά δίκτυα δεν είναι μόνο ελεύθερα διαθέσιμα στη Γερμανία, είναι επίσης απολύτως νόμιμα. Όποιος ενδιαφέρεται να δοκιμάσει ένα VPN δωρεάν ή να αναζητήσει πάροχο για VPN που μπορεί επίσης να λειτουργήσει στα γερμανικά, μπορεί να είναι ευχαριστημένος, επειδή γνωστοί πάροχοι όπως το NordVPN φυσικά προσφέρουν επίσης τις υπηρεσίες τους στα γερμανικά.

Πρέπει να χρησιμοποιήσω και εγώ VPN; Ναί

Βασικά, υπάρχουν πολλοί λόγοι για τη χρήση ενός σταθερού VPN κάθε μέρα, και πολύ λίγοι ενάντια σε αυτό. Εάν ενδιαφέρεστε για την προστασία της ιδιωτικής σας ζωής και της οικογένειάς σας, έχετε ένα σαφές πλεονέκτημα έναντι των ατόμων χωρίς VPN. Τα εικονικά ιδιωτικά δίκτυα είναι ένα εξαιρετικά χρήσιμο μέσο προστασίας της ιδιωτικής ζωής των ατόμων στο Διαδίκτυο και είναι τόσο εύκολο στη χρήση που τα παιδιά μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν καλά. Τα VPN είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να παρακάμψετε τα ενοχλητικά γεωγραφικά μπλοκ που μπορούν τώρα να βρεθούν σε διάφορες γωνιές του Διαδικτύου. Είτε πρόκειται για την τελευταία σεζόν μιας σειράς, η οποία για ανεξήγητους λόγους δεν θα κυκλοφορήσει στη Γερμανία για δύο χρόνια, είτε μια χρήσιμη εφαρμογή που δυστυχώς διατίθεται μόνο στην Ασία, ένα VPN είναι η γρηγορότερη και πιο απλή γέφυρα προς το επιθυμητό περιεχόμενο που υπάρχει Το Πρέπει να πάρετε ένα VPN; Η απάντηση είναι ένα καταφατικό ναι.