Το ξύρισμα είναι μία από τις καθημερινές δραστηριότητες που είναι υποχρεωτική για τους περισσότερους άντρες. Συνεπώς, οι άντρες αναζητούν πάντα τις πιο έξυπνες λύσεις για να μειώσουν τον χρόνο διαμονής, αλλά φυσικά και για να βελτιώσουν την ποιότητα και την άνεση κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Είτε αγοράζετε την πρώτη σας ηλεκτρική ξυριστική μηχανή είτε αντικαθιστάτε ένα ξεπερασμένο μοντέλο, η μεγάλη γκάμα μοντέλων στην αγορά μπορεί εύκολα να σας μπερδέψει. Ξυράφι περιστροφικού ξυραφιού ή αλουμινόχαρτου, φθηνό ή ακριβό, με καλώδιο ή μπαταρία; Ποια είναι η καλύτερη ηλεκτρική ξυριστική μηχανή; Αφιερώσαμε το σημερινό άρθρο σε αυτό το δίλημμα και θα απαντήσουμε σε όλες τις ερωτήσεις σας παρακάτω.

Η καλύτερη ηλεκτρική ξυριστική μηχανή πριν αγοράσετε τα πιο δημοφιλή μοντέλα στην αγορά

Το καλύτερο ηλεκτρικό ξυράφι ανά τύπο

Οι δύο κύριοι τύποι ηλεκτρικών ξυραφιών είναι το περιστροφικό ξυράφι και το ξυράφι αλουμινίου. Είναι τα πιο δημοφιλή και πιο συχνά στην αγορά, αλλά διαφέρουν πολύ μεταξύ τους. Έτσι θα δούμε τώρα λίγο πιο προσεκτικά τις λειτουργίες τους.

Περιστροφικό ξυράφι

Αυτός ο τύπος ξυραφιού έχει μία έως πέντε στρογγυλές και επίπεδες κεφαλές ξυρίσματος με πολλές λεπίδες από ανοξείδωτο χάλυβα που περιστρέφονται κάτω από ένα ειδικό δίχτυ ασφαλείας.

Όχι μόνο διατηρεί τα μαχαίρια αιχμηρά για περισσότερο, αλλά προστατεύει επίσης το δέρμα σας από κοψίματα. Οι ξυριστικές κεφαλές είναι επίσης εύκαμπτες και ακολουθούν τα περιγράμματα του προσώπου. Συνιστάται μια κυκλική κίνηση ξυρίσματος για καλύτερα αποτελέσματα. Τα ηλεκτρικά ξυραφάκια αυτού του τύπου είναι μια εξαιρετική επιλογή για άνδρες με πιο πυκνά μαλλιά γενειάδας που προτιμούν το πλήρες ξύρισμα.

Ξυράφι αλουμινίου

Αυτός ο τύπος ξυραφιού έχει πλευρικές ταλαντώσιμες λεπίδες κοπής που είναι κρυμμένες κάτω από ένα λεπτό αλουμινόχαρτο. Τα μαλλιά της γενειάδας τροφοδοτούνται και κόβονται. Οι κυκλικές κινήσεις δεν έχουν καμία χρησιμότητα εδώ. Αντ ‘αυτού, σχεδιάστε ένα ξυράφι από αλουμινόχαρτο σε ευθείες γραμμές σε όλο το πρόσωπο. Τα ηλεκτρικά ξυραφάκια αυτού του τύπου είναι ιδιαίτερα κατάλληλα για άνδρες με ευαίσθητο δέρμα και λεπτά μαλλιά γενειάδας.

Η καλύτερη ηλεκτρική ξυριστική μηχανή - Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν αγοράσετε ξυριστική μηχανή με πολλές λεπίδες

Άλλοι σημαντικοί παράγοντες κατά την επιλογή μιας ηλεκτρικής ξυριστικής μηχανής

Ο τύπος ξυραφιού δεν είναι ο μόνος παράγοντας που πρέπει να λάβετε υπόψη. Εδώ είναι μερικά ακόμη πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν κάνετε την τελική σας επιλογή.

Μάρκες

Υπάρχουν αρκετές μεγάλες μάρκες στην αγορά που είναι γνωστές σε όλο τον κόσμο για την κατασκευή ηλεκτρικών ξυριστικών μηχανών και αξεσουάρ πολύ καλής ποιότητας. Πρόκειται για τις Philips, Remington, Panasonic και Braun. Ξυριστικές μηχανές Philips σε δοκιμή σύγκρισης συνήθως κάνουν το καλύτερο.

εξοπλισμός

Η ηλεκτρική ξυριστική μηχανή συνοδεύεται από ξεχωριστά αξεσουάρ που πρέπει να αγοράσετε ξεχωριστά ή περιλαμβάνονται σε ένα κιτ; Προφανώς, η δεύτερη επιλογή είναι καλύτερη γιατί θα σας εξοικονομήσει πολύ χρόνο και χρήμα. Βεβαιωθείτε, ωστόσο, ότι το κιτ περιέχει επίσης μια τσάντα μεταφοράς, αξεσουάρ περιγράμματος και μια βούρτσα καθαρισμού, τα οποία θα κάνουν την καθημερινότητά σας πολύ πιο εύκολη.

Αλλαγή λεπίδων ξυραφιού

Ακόμα και τα πιο αξιόπιστα ηλεκτρικά ξυραφάκια πρέπει να αντικαταστήσουν τις λεπίδες τους κάποια στιγμή, κατά προτίμηση μία φορά το χρόνο. Η συχνότητα φυσικά εξαρτάται από το πόσο συχνά ξυρίζεστε και πόσο καλά καθαρίζετε τη συσκευή. Ελέγξτε αν το μοντέλο ξυραφιού που επιλέγετε έχει ανταλλακτικές λεπίδες στο κιτ και, αν όχι, μάθετε πού θα τις βρείτε εκ των προτέρων. Ένα από τα πολλά υπέροχα πράγματα για τις μεγάλες μάρκες είναι ότι δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τη διαθεσιμότητα των ανταλλακτικών λεπίδων.

Το καλύτερο ηλεκτρικό ξυράφι - αυτό που πρέπει να λάβετε υπόψη πριν αγοράσετε αδιάβροχο ξυράφι από στεγνό ή υγρό ξύρισμα

καθάρισμα

Τα περισσότερα εξανθήματα και τραυματισμοί οφείλονται σε βρώμικες ή φθαρμένες λεπίδες ξυραφιού. Ορισμένα είναι εύκολο να καθαριστούν με το χέρι, αλλά πολλά σύγχρονα ξυράφια έχουν ακόμη και αυτοκαθαριζόμενες και αυτοακονιζόμενες λειτουργίες.

σχέδιο

Για να ξυριστείτε άνετα και γρήγορα, πρέπει να έχετε καλό κράτημα στο ξυράφι. Κατά συνέπεια, η λαβή πρέπει να έχει εργονομικό σχεδιασμό με αντιολισθητικά στοιχεία. Υπάρχουν ξυραφάκια στην αγορά σε διάφορα μεγέθη και σχήματα, συμπεριλαμβανομένων των αριστερόχειρων. Ο καλύτερος τρόπος για να τα δοκιμάσετε είναι στο κατάστημα.

Απεικόνιση

Τα ηλεκτρικά ξυραφάκια γίνονται όλο και πιο προηγμένα με την πρόοδο των τεχνολογιών. Πολλά μοντέλα έχουν ήδη οθόνες που σας ενημερώνουν για την κατάσταση της μπαταρίας και του καθαρισμού.

Το καλύτερο ηλεκτρικό ξυράφι - θα πρέπει να το λάβετε υπόψη πριν αγοράσετε περιστροφική ξυριστική μηχανή philips στη δοκιμή

Παροχή ηλεκτρικού ρεύματος

Μπαταρίες: Οι ξυριστικές μηχανές αυτού του τύπου λειτουργούν αφού τοποθετήσετε μία, δύο ή περισσότερες μπαταρίες. Είναι μια καλή επιλογή εάν ταξιδεύετε συχνά και χρειάζεστε μια μικρή, κινητή συσκευή. Ωστόσο, βεβαιωθείτε ότι έχετε πάντα εφεδρικές μπαταρίες στο χέρι.

καλώδιο: Σχετικά άβολο εκτός αν ξυρίζεστε μόνο στο σπίτι και έχετε αδιάβροχη ηλεκτρική πρίζα. Το καλώδιο μπορεί να σας ενοχλεί ενώ ξυρίζεστε, αλλά τουλάχιστον δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την κατάσταση της μπαταρίας.

Επαναφορτιζομενες ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ: Όπως υποδηλώνει το όνομα, αυτά τα ξυραφάκια έχουν ενσωματωμένη μπαταρία που μπορεί να επαναφορτιστεί ξανά και ξανά. Μετά το ξύρισμα, απλώς τοποθετήστε τη συσκευή στο σταθμό φόρτισης. Αυτό εξασφαλίζει ότι έχετε πάντα μια πλήρη φόρτιση όταν το χρειάζεστε.

τιμή

Όσο περισσότερα χαρακτηριστικά θέλετε και όσο πιο αξιόπιστη είναι η μάρκα, τόσο περισσότερα θα πρέπει να πληρώσετε για αυτά. Αυτός ο κανόνας ισχύει για τις περισσότερες ηλεκτρικές συσκευές. Ανάλογα με τον προϋπολογισμό σας, μπορείτε είτε να αγοράσετε μια φθηνή ηλεκτρική ξυριστική μηχανή που πιθανότατα θα χρειαστεί να αντικαταστήσετε σύντομα, είτε να επενδύσετε περισσότερα και να πάρετε μια καλή ξυριστική μηχανή που θα σας εξυπηρετήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Όπως μπορείτε να δείτε, υπάρχουν πολλοί παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την επιλογή ενός ξυραφιού. Επομένως, σκεφτείτε προσεκτικά και επιλέξτε ένα κατάλληλο μοντέλο που καλύπτει πλήρως τις προσωπικές σας ανάγκες και προτιμήσεις.

Το καλύτερο ηλεκτρικό ξυράφι - τι πρέπει να λάβετε υπόψη πριν αγοράσετε ένα ξυράφι αλουμινίου για ευαίσθητο δέρμα