Σχεδιασμός κήπου το χειμώνα Winter Daphne Daphne

6 λουλούδια για υπέροχα χρώματα το χειμώνα

Είναι η περίπτωσή σας: ο κήπος σας είναι μια χώρα θαυμάτων με λουλούδια το καλοκαίρι, αλλά δεν έχει ζωντανές αποχρώσεις το χειμώνα; Στην πραγματικότητα υπάρχει μια περίοδος μεταξύ του τελευταίου φύλλου το φθινόπωρο και του ανοίγματος του πρώτου κρόκου την άνοιξη, όταν λαχταρούμε όχι μόνο τα χρώματα, αλλά και τα ίδια τα λουλούδια.

Ενώ ο κήπος μπορεί να μην είναι τόσο γεμάτος τον Φεβρουάριο όσο τον Ιούνιο, θα πρέπει να μπορείτε να βρείτε αυτά τα μικρά πετράδια που μπορούν να καλύψουν το κενό. Εάν το χώμα δεν έχει παγώσει, μπορείτε να τα φυτέψετε απευθείας.

Μπορείτε να επιλέξετε από μικρούς βολβούς που καλύπτουν το έδαφος σαν χαλί, αρωματικούς θάμνους ακόμα και δέντρα που ανθίζουν το χειμώνα. Ανεξάρτητα από το αν έχετε ηλιόλουστο, ανοιχτό χώρο ή σκιερό δάσος, περιοχή καλλιέργειας ή δοχείο, θα μπορούσατε πάντα να έχετε λουλούδια, ακόμη και το χειμώνα.

Σχεδιασμός κήπου το χειμώνα – Εδώ έχουμε μερικά ακόμη παραδείγματα έτοιμα για εσάς

Σχεδιασμός κήπου στο χειμερινό περσικό σιδερένιο δέντρο

1.      Parrotia persica / περσικό σιδερένιο δέντρο, που ονομάζεται επίσης παπαγαλία

Η παπαγαλία είναι η κολωνική ποικιλία ενός όμορφου δέντρου, η οποία συχνά επιλέγεται λόγω των υπέροχων φύλλων της. Αυτά έχουν έντονο πράσινο χρώμα και έχουν κίτρινες άκρες. Κάνει το φθινοπωρινό τοπίο να καίει με τις φλογερές του αποχρώσεις όπως το πορτοκαλί, το κόκκινο και το χρυσό. Αλλά έχει μια λιγότερο γνωστή ποιότητα που αξίζει μια δεύτερη ματιά. Στα τέλη του χειμώνα έως τις αρχές του φθινοπώρου, κόκκινα λουλούδια που μοιάζουν με αράχνη εμφανίζονται στις άκρες των κλαδιών τους.

Η παπαγαλία επιλέγεται συχνά για τα υπέροχα φύλλα της

Σχεδιασμός κήπου σε χειμερινά φύλλα φθινοπώρου

Πώς να χρησιμοποιήσετε το περσικό δέντρο σιδερένιου ξύλου.

Λόγω του στηλοειδούς χαρακτήρα του, το Parrotie μπορεί να χρησιμοποιηθεί υπέροχα σε στενούς χώρους, όπως σε παράπλευρους κήπους ή σε περιοχές που συνορεύουν με διαδρόμους.

Αυτό το λεπτό δέντρο εδώ χρησιμεύει ως έγχρωμο σημείο στίξης εντός των μεγάλων συνόρων, όπου περιβάλλεται όμορφα από ένα πλήθος ηλιοτρόπιων.

Προέλευση: Βόρειο Ιράν

Πού θα αναπτυχθεί καλύτερα το περσικό σιδερένιο δέντρο: Σε μέρη όπου η θερμοκρασία δεν πέφτει κάτω από τους 6 βαθμούς

Απαιτήσεις νερού: μέτρια

Απαιτήσεις φωτός: χρειάζεται πλήρη ήλιο για να επιτύχει το καλύτερο δυνατό χρώμα, αλλά θα μπορούσε επίσης να αναπτυχθεί σε μερική σκιά.

Οι θάμνοι που απλώνονται πολύ γρήγορα

Σχεδιασμός κήπου το χειμώνα Χειμερινή φουντουκιά

2. Corylopsis spicata / φουντουκιά χειμώνα

Αυτός είναι ένας θάμνος που εξαπλώνεται πολύ γρήγορα. Θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί υπέροχα για το πίσω μέρος του κήπου και εκεί ο θάμνος θα μπορεί να φτάσει τα 1,2 έως 2,4 μέτρα. Κοντά τσαμπιά σταφυλιών ή καθαρά ωχροκίτρινα λουλούδια κρέμονται από τα φύλλα χωρίς φύλλα και γεμίζουν τον αέρα με ένα φρέσκο ​​άρωμα τον Μάρτιο και τον Απρίλιο.

Η φουντουκιά του χειμώνα γεμίζει τον αέρα με ένα φρέσκο ​​άρωμα

Σχεδιασμός κήπου το χειμώνα Χειμερινό ψεύτικο κλαδί φουντουκιού

Πώς χρησιμοποιείτε αυτόν τον θάμνο: Αυτός ο τύπος φυτού αισθάνεται καλύτερα σε μια ατμόσφαιρα παρόμοια με το δάσος. Κάτω από αυτό θα μπορούσαν επίσης να τοποθετηθούν χιονονιφάδες και νυχτολούλουδα. Ωστόσο, η φουντουκιά του χειμώνα μπορεί επίσης να αναπτυχθεί σε πλήρη ήλιο. Εάν έχετε μεγαλύτερο υπαίθριο χώρο, θα πρέπει ίσως να το λάβετε υπόψη, τα γύρω φυτά μπορεί να είναι χαμηλότερα, έτσι ώστε η όμορφη χειμερινή φουντουκιά να εστιάσει και να απολαύσετε καλύτερα την υπέροχη χειμερινή ατμόσφαιρα με αυτόν τον τρόπο.

Η χειμερινή φουντουκιά έχει ποικιλία ειδών, ένα από τα οποία έχει χρυσά φύλλα. Προσωπικά, μου αρέσουν περισσότερο αυτά.

Προέλευση: Ιαπωνία

Πού θα αναπτυχθεί: Σε μέρη όπου η θερμοκρασία δεν πέφτει κάτω από τους 6 βαθμούς

Απαιτήσεις νερού: μέτρια

Απαιτήσεις φωτός: Πλήρης ήλιος σε ανοιχτόχρωμη σκιά

Η λεπτή και μεθυστική δάφνη φροντίζεται καλύτερα στην αυλή

Σχεδιασμός κήπου το χειμώνα Winter Daphne Daphne

3. Δάφνη – δάφνη

Τα ελκυστικά αειθαλή φύλλα στέφονται με μια λεπτή πινελιά κρεμώδους κίτρινου. Είναι από μόνοι τους ένας πολύ καλός λόγος για να διατηρήσουν αυτό το φυτό στην αυλή. Αυτό όμως που σε γοητεύει περισσότερο είναι η μεθυστική και νόστιμη τρυφερότητα.

Λεπτοί πορφυροί οφθαλμοί ανοίγουν πάνω από συστάδες λευκών λουλουδιών που καλύπτουν αυτό το θάμνο τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο. Το Daphne Seidelbast ή ακόμα ονομάζεται Winter Seidelbast, φτάνει σε ύψος μεταξύ 90 και 120 cm. Μόλις ανθίσει, μπορεί εύκολα να κοπεί για να διατηρήσει το συμπαγές σχήμα του.

Το μωβ και το λευκό χρώματα μπορούν να απολαύσουν τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο

Σχεδιασμός κήπου το χειμώνα Winter Daphne daphne floral deco

Πώς να χρησιμοποιήσετε αυτό το φυτό σε χρήση:

Θα πρέπει να φυτέψετε το Daphne daphne κοντά στο σπίτι σας, ώστε να απολαύσετε το άρωμά του τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο. Στην πραγματικότητα, θα μπορούσατε να φέρετε και λουλούδια στο σπίτι. Μόνο ένα από αυτά θα γεμίσει όλο το δωμάτιο με ένα όμορφο άρωμα.

Από την εμπειρία μπορώ να πω ότι μπορείτε να φέρετε αυτό το φυτό από γλάστρες στο έδαφος έξω.

Προέλευση: Κίνα και Ιαπωνία

Πού θα αναπτυχθεί καλύτερα το Daphne daphne: Σε μέρη όπου η θερμοκρασία δεν πέφτει κάτω από τους -18 βαθμούς

Απαιτήσεις νερού: μέτρια

Απαιτήσεις φωτός: Μερική σκιά με ειδική προστασία από τον καυτό μεσημεριανό ήλιο

Φλογερές αποχρώσεις εκπέμπουν από τα λουλούδια της υβριδικής φουντουκιάς

Σχεδιασμός κήπου σε χειμερινό χειμώνα υβριδική φουντουκιά μάγισσας

4. Hamamelis x intermedia / Hybrid witch hazel

Αρωματικά και αράχνες λουλούδια σε αποχρώσεις του κόκκινου, του κίτρινου και του πορτοκαλί καλύπτουν τα γυμνά κλαδιά αυτού του υβριδίου. Αυτή η φουντουκιά εξαπλώνεται γρήγορα από τα τέλη Ιανουαρίου έως τον Μάρτιο, αλλά είναι εξίσου αξιολάτρευτο το φθινόπωρο όταν τα φύλλα της φτάνουν σε φλογερούς τόνους.

Ορισμένα είδη φτάνουν έως και 6 μέτρα σε ύψος και πλάτος. Αφήστε λοιπόν τα κλαδιά αρκετό χώρο για να αναπτυχθούν.

Αυτοί οι θάμνοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως έμφαση στη γωνία του κήπου

Σχεδιασμός κήπου το χειμώνα Χειμερινή υβριδική φουντουκιά με πράσινο

Πώς να χρησιμοποιήσετε την υβριδική φουντουκιά: Αυτοί οι θάμνοι φαίνονται υπέροχοι το χειμώνα, ειδικά όταν μεγαλώνουν κατά μήκος των πεζοδρομίων ή ως έμφαση στη γωνία του κήπου, όπου περιβάλλεται από χαμηλότερα είδη.

Οι καλύτερες εποχές για την υβριδική φουντουκιά μάγισσας είναι το φθινόπωρο και ο χειμώνας. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως φόντο για φυτά που ανθίζουν το καλοκαίρι. Το τελευταίο μπορεί στη συνέχεια να αποκοπεί το χειμώνα για να αποκαλύψει την ομορφιά του Hamamelis x intermedia.

Οι καλύτερες εποχές για την υβριδική φουντουκιά μάγισσας είναι το φθινόπωρο και ο χειμώνας

Σχεδιασμός κήπου στα χειμερινά χειμερινά υβριδικά φύλλα φουντουκιού φουντουκιού μάγισσας

Αναζητήστε τη Jelena (χαλκό), τον Arnold Promise (κίτρινο) και την Diane που έχει απεικονιστεί εδώ.

Προέλευση: Είναι ένα υβριδικό είδος που δημιουργήθηκε σε κήπους από τα φυτά H. japonica και H. Mollis.

Πού μπορείτε να τα αφήσετε να μεγαλώσουν: Σε περιοχές όπου η θερμοκρασία δεν πέφτει κάτω από τους 6 βαθμούς

Απαιτήσεις νερού: μέτρια

Απαιτήσεις φωτός: πλήρης ήλιος

Η ιαπωνική καμέλια φαίνεται πολύ ενδιαφέρουσα όλο το χρόνο.

Σχεδιασμός κήπου το χειμώνα Ιαπωνική καμέλια χειμώνα

5. Camellia sasanqua / ιαπωνική καμέλια

Η πιο γνωστή ιαπωνική καμέλια ανθίζει την άνοιξη, αυτό το είδος δείχνει τα άνθη του νωρίτερα και ανέχεται τον ήλιο πολύ καλύτερα.

Τα γυαλιστερά, σκούρα πράσινα φύλλα είναι αειθαλή και κάνουν το λουλούδι να φαίνεται πολύ ενδιαφέρον όλο το χρόνο. Μπορεί να μεγαλώσει έως και 4 μέτρα, ανάλογα με το είδος. Οι αποχρώσεις των λουλουδιών ποικίλλουν από κόκκινο σε ροζ έως λευκό. Θα μπορούσαν να είναι σε διπλή ή ενιαία μορφή, μερικά είναι επίσης πολύ αρωματικά.

Οι αποχρώσεις των λουλουδιών ποικίλλουν από κόκκινο σε ροζ έως λευκό

Σχεδιασμός κήπου το χειμώνα Χειμερινή ιαπωνική καμέλια λευκή

Πώς να τα χρησιμοποιήσετε. Με μια μέτρια προσπάθεια, η ιαπωνική καμέλια μπορεί να απλωθεί στον τοίχο για να αποτρέψει την ανεπιθύμητη θέα και να κάνει τα δωμάτια να φαίνονται ψηλότερα και πιο πολύχρωμα. Τοποθετήστε το λουλούδι σε ένα μέρος όπου μπορείτε να το απολαύσετε από μέσα.

Θα ταιριάζει επίσης υπέροχα με οποιοδήποτε μοτίβο μπορντούρας. Μπορείτε να επιλέξετε να φυτέψετε με μέτρο ή μπορείτε να αναδείξετε μεμονωμένους θάμνους στην άκρη ενός κήπου με δέντρα προς όφελός τους.

Σας συνιστώ, ειδικά μετά το είδος Yuletide (κόκκινα, μονά λουλούδια, με μεγάλες κίτρινες κηλίδες), Pink-A-Boo (μονά λουλούδια σε καθαρό ροζ, που άπλωσαν υπέροχο άρωμα). Βρίσκω ακόμα το είδος oltsopa x Yunnanensis x figo cross, το οποίο (λευκά λουλούδια πλημμυρισμένα με ροζ) είναι υπέροχα. Προέλευση: Κίνα ή Ιαπωνία

Πού θα αναπτυχθούν: Σε μέρη όπου η θερμοκρασία δεν πέφτει κάτω – 6 μοίρες

Απαιτήσεις νερού: μέτρια

Απαιτήσεις φωτός: μερική σκιά

6. Eranthis hyemalis / Winterling

Σχεδιασμός κήπου το χειμώνα Winter Winterling

Δεν υπάρχει τίποτα πιο ευτυχισμένο μια χειμωνιάτικη μέρα από το να κοιτάζεις αυτά τα χρυσοκίτρινα λουλούδια. Ο χειμώνας εξαπλώνεται πολύ γρήγορα, αλλά δεν είναι επεμβατικός. Έχει ύψος μόλις 7 έως 15 εκατοστά, αλλά μετατρέπεται σε ένα υπέροχο χαλί που είναι εκεί για εσάς από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο. Το χειμωνιάτικο είναι ένα πολυετές φυτό για να περάσει από το χιόνι και να αντέξει τον παγετό. Τα ελάφια δεν αγγίζουν ούτε αυτό το φυτό.

Το χειμωνιάτικο είναι πολυετές φυτό

Σχεδιασμός κήπου στο χειμώνα Χειμερινό χειμερινό πεδίο

Πώς να χρησιμοποιήσετε αυτό το φυτό. Αυτοί οι βολβοί είναι υπέροχοι για έναν βραχόκηπο. Θα μπορούσαν να είναι υπέροχα στο μπροστινό άκρο μιας έκπτωσης. Μπορεί επίσης να τοποθετηθεί κατά μήκος ενός μονοπατιού ή μόνος του μέσα σε έναν κήπο με δέντρα.

Λόγω της μικρής δομής του, θα πρέπει να αποφεύγεται η φύτευση του χειμώνα κοντά σε ψηλότερα, αειθαλή φυτά. Είναι καλύτερο να το τοποθετήσετε κοντά σε ποώδη διακοσμητικά φυτά όπως το ιαπωνικό γρασίδι.

Προέλευση: Ευρώπη

Πού θα αναπτυχθεί ο χειμώνας: Σε μέρη όπου η θερμοκρασία δεν πέφτει κάτω από τους -4 βαθμούς

Απαιτήσεις νερού: χαμηλή έως μέτρια

Απαιτήσεις φωτός: πλήρης ήλιος ή σκιά