Τα τριαντάφυλλα αναρρίχησης είναι πάντα μια δραματική προσθήκη στον κήπο σας. Φροντίζονται εύκολα και έχουν πολλά λουλούδια και άρωμα. Είτε σε φράχτη είτε σε πέργκολα, αυτά προσφέρουν μια ωραία οθόνη απορρήτου. Τα τριαντάφυλλα αναρρίχησης έχουν το τέλειο μέγεθος και έχουν πολλές ευέλικτες ιδιότητες που επιτρέπουν εξαιρετικές σχεδιαστικές λύσεις. Μπορούν να είναι ένα εξαιρετικό πλαίσιο είτε στο παράθυρό σας είτε στην πόρτα σας και να γίνουν μια υπέροχη, λουλουδάτη προφορά στην αντίστοιχη πέργκολα. Χάρη στην αψίδα του τριαντάφυλλου, τα τριαντάφυλλα αναρρίχησης προσφέρουν επίσης εκπληκτική πρόσβαση σε άλλες περιοχές του κήπου σας. Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί στη γοητεία των μικτών χρωμάτων τους με ένα εντυπωσιακό άρωμα.

Αναρρίχηση τριαντάφυλλων – παραδεισένιες ομορφιές με μαγευτικό άρωμα

υπέροχα ροζ αναρριχώμενα τριαντάφυλλα

Τα τριαντάφυλλα αναρρίχησης συνήθως αναπτύσσονται είτε σε μεγάλα, μεμονωμένα λουλούδια είτε σε ομαδοποιημένα λουλούδια σε ένα στέλεχος. Είναι ανθεκτικά και μπορούν να ανθίσουν μία φορά την εποχή ή συνεχώς, ανάλογα με την ποικιλία. Υπάρχουν ακόμη και ποικιλίες που έχουν εκτραφεί ειδικά κατά του ωιδίου, των επιδημιών και άλλων ασθενειών. Αν θέλετε να τα καλλιεργήσετε στην αυλή σας και να ζήσετε τις μοναδικές και όμορφες ιδιότητες της αναρρίχησης των τριαντάφυλλων, εδώ είναι μερικά βασικά πράγματα που πρέπει να έχετε κατά νου.

Φροντίστε τα τριαντάφυλλα σας με αγάπη και υπομονή!

άρωμα αρωματικά τριαντάφυλλα αναρρίχησης

# 1 Συμβουλή: Φυτέψτε τα αναρριχώμενα τριαντάφυλλα στη σωστή θέση

Ευδοκιμούν σε μέρη που έχουν άπλετο ήλιο. Υπάρχουν μερικοί τύποι τριαντάφυλλων που αναπτύσσονται καλά σε σκιασμένες περιοχές. Ωστόσο, αν είναι δυνατόν, είναι καλύτερα να βρείτε μια παγίδα για τον ήλιο. Βεβαιωθείτε ότι το χώμα είναι καλά στραγγισμένο και εύφορο. Αυτές είναι ιδανικές συνθήκες εδάφους για να αναπτυχθούν τα τριαντάφυλλα σας. Αποφύγετε το αμμώδες χώμα.

# 2 Συμβουλή: Επιλέξτε το σωστό βοήθημα αναρρίχησης

Για να ελέγξετε την ανάπτυξη των ομορφιών του κήπου σας, θα πρέπει να παράσχετε κάποιο είδος υποστήριξης για να ανεβαίνουν τα τριαντάφυλλα σας. Τα τριαντάφυλλα μπορούν να αναπτυχθούν καλά σε ένα ξύλινο πλαίσιο, αλλά φαίνονται πιο αισθητά σε ένα μεταλλικό στήριγμα. Αυτό μπορεί να είναι οτιδήποτε, από αψίδα έως κιγκλίδωμα. Υψηλής ποιότητας μεταλλικές επιλογές με ωραίο φινίρισμα είναι καλές επιλογές που είναι αρκετά ανθεκτικές επίσης. Τούτου λεχθέντος, ένα τριαντάφυλλο που ανεβαίνει σε μια ξύλινη πέργκολα ή πλαίσιο θα εξακολουθεί να φαίνεται εκπληκτικό.

Η πέργκολα σας είναι ιδανική για αυτό

άσπρα αναρριχώμενα τριαντάφυλλα συμβουλές κοπής

# 3 Συμβουλή: κόψτε τα στελέχη

Για να ενθαρρύνετε περαιτέρω τα αναρριχώμενα τριαντάφυλλα σας να αναπτυχθούν προς τη σωστή κατεύθυνση, θα πρέπει να κλαδέψετε τυχόν στελέχη που αναπτύσσονται σε λάθος κατεύθυνση. Για να το κάνετε αυτό, κάντε περικοπές σε γωνία 45 μοιρών που κλίνει προς τα κάτω από το μπουμπούκι. Χρησιμοποιήστε κοφτερά ψαλίδια και γάντια για να προστατέψετε τα χέρια σας από τραυματισμούς στο αγκάθι. Η καλύτερη εποχή για το κλάδεμα των τριαντάφυλλων είναι κυρίως το φθινόπωρο.

Είναι επίσης καλύτερο να αφαιρέσετε τα νεκρά λουλούδια

Κόψτε σωστά τα ροζ αναρριχώμενα τριαντάφυλλα

# 4 Συμβουλή: Απαλλαγείτε από τις ραβδώσεις

Οι δρομείς που προκύπτουν από το ανθεκτικό ρίζωμα των τριαντάφυλλων πρέπει να αποκοπούν πριν γίνουν πολύ πεισματάρηδες. Διαφορετικά τα αναρριχώμενα τριαντάφυλλα σας θα χάσουν λίγο από το όμορφο σχήμα και τη δύναμή τους.

# 5 Συμβουλή: γονιμοποιήστε την άνοιξη

Τα τριαντάφυλλα είναι γνωστό ότι είναι ιδιαίτερα πεινασμένα φυτά. Την άνοιξη, μπορεί να αξίζει να ταΐσετε τα αναρριχώμενα τριαντάφυλλα σας πασπαλίζοντας λίπασμα στο έδαφος. Υπάρχουν λιπάσματα ειδικά για τριαντάφυλλα που αξίζει να δοκιμάσετε.

Μην το παρακάνετε με το πότισμα, αλλά μην αφήνετε το χώμα να στεγνώσει πολύ

Σωστή φροντίδα για τις άκρες τριαντάφυλλων αναρρίχησης

# 6 Συμβουλή: Mulch το φθινόπωρο

Τα τριαντάφυλλα είναι επιρρεπή σε μυκητιακή ασθένεια γνωστή ως σκουριά, η οποία προκαλεί καφέ κηλίδες στα φύλλα. Αυτό συχνά προκαλείται από πιτσιλιές βροχής. Η πολτοποίηση του εδάφους το φθινόπωρο μπορεί να βοηθήσει στην αποφυγή βροχής και πιθανώς σκουριάς.

# 7 Συμβουλή: καταπολεμήστε τις αφίδες

Εκτός από τη σκουριά, οι αφίδες είναι ένας άλλος εχθρός των τριαντάφυλλων. Αυτά τα μικροσκοπικά παράσιτα μπορούν να μολύνουν οποιοδήποτε φυτό αν δεν είστε προσεκτικοί. Η αναρρίχηση των τριαντάφυλλων μπορεί να κάνει το φυτό σας να γκρινιάζει και να μαραίνεται. Οι αφίδες είναι συχνότερες την άνοιξη κατά τις πρώτες θερμές περιόδους.

Ελέγχετε τακτικά τις ανθισμένες ομορφιές σας για αφίδες!

Τα τριαντάφυλλα αναρρίχησης καλλιεργούν κίτρινες λάμψεις

Για να απαλλαγείτε από τις αφίδες, ψεκάστε τα αναρριχώμενα τριαντάφυλλα με διάλυμα σαπουνιού ή λάδι neem. Το νερό πρέπει να χρησιμοποιείται με φειδώ κατά των αφίδων στα τριαντάφυλλα, καθώς αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μαύρες κηλίδες. Ο έλεγχος των αφιδών είναι ένα σημαντικό μέρος της εκμάθησης πώς να μεγαλώνετε ένα τριαντάφυλλο αναρρίχησης. Μπορείτε να βρείτε περισσότερες συμβουλές για το πώς να το κάνετε αυτό εδώ.

Να αγαπάτε τα όμορφα αναρριχητικά σας τριαντάφυλλα! Αντιμετωπίστε τους με πολλή αγάπη και σεβασμό και θα σας ευχαριστήσουν με πλήρη άνθηση και μαγευτικό άρωμα.

Ζήτω τα τριαντάφυλλα!

Ντέιβιντ Όστιν αναρριχητικά τριαντάφυλλα σε γλάστρα

Άγγλος David Austin αναρριχητικά τριαντάφυλλα

τριαντάφυλλα αναρρίχησης φροντίζουν αγγλικά τριαντάφυλλα

Προσθέστε περισσότερο χρώμα και άρωμα στον κήπο σας

αναρρίχηση συμβουλές κήπου με τριαντάφυλλα

Τι λέτε για μερικά κλασικά κόκκινα τριαντάφυλλα?

Φροντίδα σωστά για αναρρίχηση τριαντάφυλλων

Or προτιμάτε ένα απαλό ροζ ή ένα αθώο λευκό?

Συμβουλές φροντίδας τριαντάφυλλων αναρρίχησηςΚοπή λευκών τριαντάφυλλων αναρρίχησης Διατηρήστε την αναρριχώμενη τριανταφυλλιά Συμβουλές κοπής τριαντάφυλλων αναρρίχησης ροζ αναρρίχηση τριαντάφυλλο συμβουλές κήπο Φροντίδα για ροζ αναρριχώμενα τριαντάφυλλαλευκά αναρριχώμενα τριαντάφυλλα στον τοίχο ροζ αναρριχώμενα τριαντάφυλλα συμβουλές κηπουρικής κόκκινα τριαντάφυλλα αναρρίχησης στο σπίτιΚόψτε σωστά τα άσπρα αναρριχώμενα τριαντάφυλλα Κοπή και φροντίδα για άκρες άσπρων τριαντάφυλλων αναρρίχησης Κόψτε σωστά ευαίσθητα τριαντάφυλλα αναρρίχησης