Στο μοντέρνο σχεδιασμό του κήπου, ο κήπος αντιπροσωπεύει μια επέκταση του εσωτερικού χώρου διαβίωσης. Από καθαρά οπτική άποψη, τα όρια μεταξύ εσωτερικών και εξωτερικών χώρων γίνονται όλο και πιο θολά. Συνεπώς, είναι ιδιαίτερα μοντέρνο τα σχήματα και τα χρώματα του σχεδιασμού του κήπου να ταιριάζουν με αυτά του εσωτερικού. Επιπλέον, είναι μοντέρνο να προσθέτετε λειτουργικότητα στο σχεδιασμό του κήπου. Έτσι χρησιμοποιείτε αποτελεσματικά τον εξωτερικό χώρο και, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, η ζωή στον κήπο είναι πιο πρακτική και πολύ πιο χαλαρωτική. Τα φυτά φράχτη είναι κατάλληλα και αναντικατάστατα όταν πρόκειται για την υλοποίηση αρμονικών εννοιών στον κήπο. Αν εσύ Αγοράστε φυτά φράχτη θα βρείτε 7 συμβουλές εδώ για να σχεδιάσετε μια σύγχρονη ιδέα κήπου που είναι κατάλληλη για εσάς.

Φυτά φράχτη με ενδιαφέρουσα δομή μοντέρνο σχεδιασμό κήπου

Συμβουλές για την επιλογή των χρωμάτων των φυτών φράκτη στον κήπο σας

Τι χρώματα θα θέλατε να έχετε στον κήπο σας; Θα θέλατε ένα πράσινο σχέδιο όλο το χρόνο ή σας αρέσει η ποικίλη χρωματική παλέτα των διαφορετικών εποχών; Και οι δύο επιλογές είναι διαθέσιμες σε εσάς. Για παράδειγμα, αν σας αρέσει ένα αειθαλές φυτό φράκτη Αγοράστε δάφνη κερασιού, έχετε ένα θόλο φύλλων στο οπτικό σας πεδίο όλο το χρόνο.

Για ένα φυλλοβόλο φράκτη, ωστόσο, συνιστούμε να επιλέξετε φυτά φράχτη με ενδιαφέροντα σχήματα κλαδιών.

Τότε τα φυτά σας φαίνονται ελκυστικά και γεμάτα χαρακτήρα ακόμη και το χειμώνα, παρά την έλλειψη φύλλων.

μοντέρνο σχεδιασμό κήπου φωτεινά φύλλα

Οι φόρμες

Διαφορετικά φυτά φράχτη έχουν διαφορετικά σχήματα φύλλα και κλαδιά. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για την εμφάνιση του κήπου σας, ανεξάρτητα από το αν θα επιλέξετε αειθαλή ή φυλλώδη φυτά. Τα αρχικά σχήματα των κλαδιών έρχονται στα δικά τους ειδικά το χειμώνα όταν τα φύλλα πέφτουν. Βεβαιωθείτε ότι τα σχήματα του φράκτη που επιλέξατε αντιστοιχούν στο εσωτερικό σας σχέδιο. Αυτό εξασφαλίζει μια αρμονική επίδραση εσωτερικών και εξωτερικών χώρων. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, αυτό είναι επίσης εξαιρετικά μοντέρνο αυτή τη στιγμή!

μοντέρνο σχέδιο κήπου σε μοβ σκίαση

Η υφή και τα λουλούδια των φυτών φράκτη

Σύμφωνα με τις τρέχουσες τάσεις στον κήπο, πολλές σύγχρονες έννοιες σχεδιασμού κήπου βασίζονται στον μινιμαλισμό. Συχνά περιορίζεστε σχεδόν αποκλειστικά σε φυτά φράκτη και το πράσινο χρώμα σε διάφορες αποχρώσεις. Επομένως, η προσοχή στρέφεται ακόμη περισσότερο στη διαφορετική υφή των φύλλων. Αν πάτε για μερικά είδη ανθοφορίας εδώ και εκεί, θα προσθέσετε λεπτές οπτικές πινελιές στον κήπο.

μοντέρνο σχέδιο κήπου με πολλά κόκκινα μούρα

Αποφασίστε μόνοι σας πόση προσπάθεια θα σας κοστίσουν τα φυτά φράχτη

Το ποσό της απαιτούμενης φροντίδας ποικίλλει σημαντικά ανάλογα με τον τύπο του φυτού φράκτη. Ορισμένα φυτά είναι σημαντικά πιο απαιτητικά όσον αφορά το φως και το νερό, ενώ άλλα αναπτύσσονται καλά σε μια μεγάλη ποικιλία συνθηκών. Ορισμένα είδη αναπτύσσονται γρηγορότερα και πρέπει να κλαδεύονται συχνότερα, ενώ άλλα απαιτούν πολύ λιγότερη δουλειά από αυτή την άποψη. Πριν αγοράσετε τα φυτά σας φράχτη, σκεφτείτε πόσο χρόνο θα περάσετε στον κήπο αργότερα!

μοντέρνο σχέδιο κήπου - υπέροχα γωνιακά φύλλα

Προσδιορίστε τη λειτουργία των φυτών φράχτη σας

Τα φυτά φράχτη μπορούν να εκπληρώσουν διαφορετικές λειτουργίες στον κήπο σας. Κυρίως χρησιμεύουν κυρίως ως οθόνη απορρήτου και ειδικά τότε οι αειθαλείς ποικιλίες είναι ιδανικές. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τα φυτά φράχτη για να δημιουργήσετε μια δομή στον κήπο και να δημιουργήσετε διαφορετικές ζώνες ακριβώς όπως σε έναν ανοιχτό χώρο διαβίωσης. Όμορφα παραδείγματα αυτού μπορούν να βρεθούν τόσο σε κλασικές όσο και σε μοντέρνες ιδέες σχεδιασμού κήπου.

μοντέρνο σχέδιο κήπου με μούρα σε κόκκινο και άσπρο

Συνδυάστε καλά με άλλα στοιχεία κήπου

Εκτός από τον φράκτη σας, τα άλλα φυτά και έπιπλα εξωτερικού χώρου πρέπει επίσης να είναι σε αρμονία μεταξύ τους. Οι σύγχρονες τάσεις στον κήπο μετατρέπουν τον κήπο σε υπαίθριο σαλόνι, οπότε ο κήπος πρέπει να προσφέρει μια άνετη ατμόσφαιρα με σπιτική ατμόσφαιρα. Οι υφές και τα σχήματα θα πρέπει να αλληλοσυμπληρώνονται εδώ προκειμένου να δημιουργηθεί μια αρμονική συνολική εικόνα. Το ίδιο ισχύει για τις λειτουργίες των διαφόρων υπαίθριων χώρων. Για παράδειγμα, μπορείτε να πλαισιώσετε μια τραπεζαρία με φυτά φράχτη. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν φράκτη για να προστατέψετε μια ζώνη χαλάρωσης από τα αδιάκριτα μάτια.

υπέροχα φύλλα μοντέρνο σχεδιασμό κήπου

Φυτά φράχτη για σχεδιασμό κήπου σε συγκεκριμένο στυλ

Ο κήπος με φράκτες μπορεί να γίνει σε διαφορετικά στυλ. Σε αυτή την περίπτωση, ο μοντέρνος σχεδιασμός κήπου δεν σημαίνει απρόσκοπτη, φουτουριστική ή φανταχτερή. Ένας μοντέρνος κήπος συμπληρώνει το εσωτερικό και σας επιτρέπει να χαλαρώσετε και να νιώσετε καλά εκεί. Προκειμένου να δημιουργηθεί η μεγαλύτερη δυνατή αρμονία μεταξύ του σχεδιασμού του κήπου σας και του σχεδιασμού των εσωτερικών σας χώρων, αυτά θα πρέπει να αντιστοιχούν κατάλληλα. Εάν το εσωτερικό σας είναι επιπλωμένο σε ρετρό στυλ, ο κήπος πρέπει να έχει παρόμοια στοιχεία στυλ και δεν πρέπει να είναι εντελώς εκτός των συνηθισμένων.

Αφήστε τη δημιουργικότητά σας ελεύθερη και σχεδιάστε τον κήπο σας αρμονικά, έτσι ώστε να είστε σωστά στην τάση. Σίγουρα θα περάσετε τις πιο όμορφες καλοκαιρινές ώρες εκεί! Αυτό ακριβώς σας ευχόμαστε να κάνετε!