Ένας απλός οδηγός περιποίησης για παχύφυτα

Τα παχύφυτα μοιάζουν με τέλεια φυτά όταν πρόκειται για τη φροντίδα τους. Ωστόσο, υπάρχουν μερικοί βασικοί κανόνες που πρέπει να τηρείτε για να αναπτυχθούν όπως επιθυμείτε. Τα έχουμε συγκεντρώσει ως μερικές συμβουλές με σαφή διατύπωση στις ακόλουθες γραμμές.

Υπέροχες ιδέες φροντίδας και δημιουργικής διακόσμησης

Τα παχύφυτα φροντίζουν τα φυτά του κήπου, εύκολη φροντίδα δημιουργικές ιδέες κήπου

Είναι παχύφυτα εύκολο στη φροντίδα των φυτών?

Τα παχύφυτα φροντίζουν τα φυτά κήπου που είναι εύκολο να τα φροντίσετε από ψηλά

Τι αντιπροσωπεύουν στην πραγματικότητα τα παχύφυτα?

Για τη φροντίδα, είναι πολύ χρήσιμο αν γνωρίζετε ακριβέστερα τι αντιπροσωπεύουν πραγματικά τα παχύφυτα και από πού προέρχονται.

Οι φυσικές περιοχές ρίζας τους είναι ξηρές. Είναι συνεπώς σε θέση να αντέξουν χωρίς νερό για μεγάλο χρονικό διάστημα, ή μπορούν να συσσωρεύουν υδάτινους πόρους από μόνα τους. Γι ‘αυτό τα φύλλα τους είναι τόσο χοντρά. Υπάρχει πολύ νερό εκεί.

Τα διαφορετικά σχήματα και μεγέθη προέρχονται από το γεγονός ότι τα παχύφυτα έπρεπε να προσαρμοστούν σε διαφορετικές καιρικές και κλιματικές συνθήκες.

Τα παχύφυτα μπορούν να επιβιώσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς νερό

Succulents φροντίδα φυτά εσωτερικού χώρου ιδέες για εύκολη φροντίδα κήπου

Φυτά που συγχέονται με παχύφυτα.

Οι άπειροι κηπουροί χόμπι συγχέουν πολύ συχνά τα παχύφυτα με τους κάκτους. Αυτό δεν πρέπει να συμβαίνει, ειδικά λόγω της φροντίδας τους, διότι και οι δύο τύποι φυτών το καθένα απαιτεί εντελώς διαφορετικό τύπο φροντίδας. Τα παχύφυτα περιλαμβάνουν μόνο φυτά με σαρκώδη φύλλα και οι κάκτοι έχουν επίσης λουλούδια.

Κάκτοι ή Παχύφυτα?

Παχύφυτα φροντίζουν φυτά κήπου εύκολη διακόσμηση παραθύρων

Κατάλληλο χώμα και πότισμα

Σε αντίθεση με άλλους τύπους φυτών, τα παχύφυτα απαιτούν πολύ λίγη φροντίδα. Πραγματικά δεν είναι ιδιαίτερα απαιτητικοί. Αλλά υπάρχουν ήδη μερικοί κανόνες που πρέπει να τηρούνται ως ελάχιστο.

Η σωστή φροντίδα είναι πολύ σημαντική

Φροντίδα παχύφυτων Φυτά κήπου που φροντίζονται εύκολα τα παχύφυτα σε ένα βάζοΤα παχύφυτα φροντίζουν τα φυτά κήπου κάκτους εύκολης φροντίδας

άρδευση

Σαφώς, εάν υπάρχει στάσιμο νερό στο χυμώδες φυτικό δοχείο, δεν θα έχει καλή απόδοση. Θα πρέπει να τα ποτίζετε άφθονα, αλλά η αποστράγγιση θα πρέπει να διασφαλίζει ότι αποστραγγίζεται γρήγορα. Τα παχύφυτα χρειάζονται νερό μόνο όταν το χώμα έχει στεγνώσει εντελώς.

Παρατηρήστε για μερικές εβδομάδες πόσο χρόνο χρειάζεται το χώμα στις χυμώδεις γλάστρες για να στεγνώσει. Αυτό θα σας δώσει μια αίσθηση για το πότε ακριβώς πρέπει να ποτίσετε ξανά τα παχύφυτα.

Παχύφυτα ως ένα όμορφο βλέμμα στο δωμάτιο

Succulents φροντίδα φυτών εσωτερικού χώρου ιδέες διακόσμησης εύκολης φροντίδας

Η γη

Και πάλι, όταν επιλέγετε ή ανακατεύετε το χώμα, πρέπει να τηρείτε τον ακόλουθο κανόνα: στα παχύφυτα αρέσει η υγρασία αλλά μισούν το στάσιμο νερό.

Τι άλλο χρειάζεστε για να φροντίσετε τα παχύφυτα στο σπίτι και στον κήπο?

Εκτός από το σωστό πότισμα και το καλό χώμα, τα παχύφυτα χρειάζονται επίσης πολύ ήλιο και λιπάσματα. Τα χρειάζεστε επίσης την κατάλληλη στιγμή. Είναι καλύτερα να γονιμοποιήσετε την άνοιξη. Βοηθά τα παχύφυτα να πάρουν αρκετό άζωτο, φώσφορο και κάλιο.

Παχύφυτα στον κήπο

Παχύφυτα φροντίδα φυτά κήπου ιδέες κήπου εύκολη φροντίδα μπροστινή αυλή

Μόλις καθιερωθούν, τα παχύφυτα δεν απαιτούν σχεδόν καμία συντήρηση.

Μόνο μερικά μεγαλύτερα είδη αποτελούν εξαίρεση. Πρέπει να κλαδεύονται κάθε άνοιξη.

Παχύφυτα ως διακοσμητικά παραθύρων

Succulents φροντίδα ιδέες διακόσμησης παραθύρων φυτά κήπου εύκολο στη φροντίδα

Τι ρόλο πρέπει να αναθέσουμε στα παχύφυτα στον κήπο μας;?

Τα παχύφυτα παρέχουν ευελιξία και ποικιλία στον κήπο. Προσφέρουν μεγάλη ποικιλία σε σχήματα και μεγέθη. Τα παχύφυτα είναι επίσης μια πολύ καλή επιλογή εάν θέλετε να ενσωματώσετε διαφορετικές υφές στο σχέδιο του κήπου.

Ιδέες σχεδιασμού κήπου με παχύφυτα

Succulents φροντίδα φυτά κήπου ιδέες διακόσμησης κήπου εύκολης φροντίδας

Εδώ είναι μια άλλη συμβουλή από εμάς: Εκτός από τα παχύφυτα στο έδαφος, φυτέψτε τα σε γλάστρες. Τα σκάφη σας δίνουν την ευκαιρία να συνδυάσετε πολλά είδη φυτών μεταξύ τους. Μπορείτε να δημιουργήσετε πραγματικά έργα τέχνης με μεγαλύτερες γλάστρες στις οποίες τοποθετείτε πολλά παχύφυτα.

Τα παχύφυτα είναι επίσης μια καλή λύση ως φυτά μπαλκονιού

Παχύφυτα φροντίδα φυτών μπαλκονιού ιδέες κήπου εύκολης φροντίδας

Γλάστρες με φυτά 

Τα παχύφυτα φροντίζουν τα φυτά κήπου που είναι εύκολο στη φροντίδα

Έτσι μπορείτε να κανονίσετε πολλά μικρά παχύφυτα

Ιδέες κήπου με χυμώδη φροντίδα, φυτά κήπου, εύκολες φροντίδες

Παχύφυτα σε ξύλινο κουτί

Παχύφυτα φροντίδα φυτά κήπου εύκολη φροντίδα ξύλινο κουτί

Ζωντανό κηροπήγιο

Τα παχύφυτα φροντίζουν φυτά κήπου κεριά εύκολης φροντίδας

Vintage διακοσμητικά παχύφυτα σε μια παλιά μπλε βαλίτσα

Τα παχύφυτα φροντίζουν φυτά κήπου βαλίτσα εύκολης φροντίδας

Χυμώδεις φροντίδες φυτά κήπου εύκολη φροντίδα ορείχαλκο Succulent care φυτά κήπου εύκολη φροντίδα ορείχαλκο σε γλάστρες

Succulents φροντίδα φυτά κήπου ιδέες διακόσμησης τραπεζιού εύκολες φροντίδας Τα παχύφυτα φροντίζουν τα φυτά του κήπου και τα φυτά σε γλάστρες Τα παχύφυτα φροντίζουν δημιουργικές ιδέες διακόσμησης τοίχων Ιδέες για εύκολη φροντίδα σε γλάστρες με χυμώδη φροντίδα Η χυμώδης φροντίδα φροντίζει τα φυτά εσωτερικού χώρου να φροντίζονται εύκολα

Παχύφυτα φροντίδα φυτά εσωτερικού χώρου εύκολη διακόσμηση Παχύφυτα φροντίζουν φυτά εσωτερικού χώρου κονσέρβες εύκολης φροντίδας Τα φυτά εσωτερικού χώρου με παχύφυτα φροντίζουν τα παράθυρα Κουτί ευκολίας φροντίδας φυτών εσωτερικού χώρου με παχύφυτα Succulents φροντίδα φυτά εσωτερικού χώρου εύκολες ιδέες διασκέδασης Τα παχύφυτα φροντίζουν φυτά εσωτερικού χώρου εύκολα φροντίζουν γλάστρες από σκυρόδεμα Παχύφυλλα φροντίδα φυτών εσωτερικού χώρου φλιτζάνια εύκολης περιποίησης