σαρκοφάγα φυτά οργανικές ειδικές μορφές

Συναρπαστικά σαρκοφάγα φυτά

Υπάρχουν τόσο παράξενα και παράξενα φυτά σε αυτόν τον κόσμο. Ορισμένα, όπως γνωρίζουμε, είναι σαρκοφάγα. Αυτό έχει επίσης μια καλή εξήγηση. Τα σαρκοφάγα φυτά αναπτύσσονται σε μέρη με φτωχό έδαφος. Άρα χρειάζεσαι κάτι άλλο από αυτό για να επιβιώσεις.

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι φυτών με τέτοιες συνήθειες!

Εδώ είναι μερικά μόνο:

Οικογένεια στάμνων (Sarraceniaceae)

σαρκοφάγα φυτά sarracenia

Είναι μια οικογένεια σαρκοφάγων φυτών. Αναπτύσσονται στο Τέξας, στις Ηνωμένες Πολιτείες και επίσης στο νοτιοανατολικό Καναδά.

Τα φύλλα τους έχουν σχήμα χοάνης. Έχουν κάτι σαν κουκούλα. Προστατεύει τα φύλλα από τη βροχή. Τα στάμνα προσελκύουν τα έντομα με το χρώμα, το άρωμα και το υπέροχο νέκταρ τους.

Φυτικά στάμνα (Νεπένθες)

σαρκοφάγα φυτά nepenthes

Ο Νεπένθης είναι ο γενικός όρος για περισσότερα από 130 είδη σαρκοφάγων φυτών με παγίδες εδάφους. Είναι κοινά στην Κίνα, τη Μαλαισία, την Ινδονησία, τη Μαδαγασκάρη, τις Φιλιππίνες, τις Σεϋχέλλες, την Αυστραλία, την Ινδία, το Βόρνεο και τη Σουμάτρα.

Τα περισσότερα είναι πολύ ψηλά και φτάνουν μεταξύ 10 και 15 μέτρων. Έχουν ένα ευρύ ριζικό σύστημα, αλλά είναι αρκετά επιφανειακό.

Παγίδες παγίδων (Genlisea)

σαρκοφάγα φυτά genlisea

Υπάρχουν μόλις πάνω από 20 γνωστά υποείδη του Genlisea. Αναπτύσσονται σε υγρό έως ημι-υδάτινο περιβάλλον. Οι παγίδες είναι κοινές στην Αφρική και τη Νότια Αμερική.

Είναι μικρά βότανα με κίτρινα άνθη. Έχουν δύο ειδικούς τύπους φύλλων. Τα πρώτα είναι φωτοσυνθετικά και αναπτύσσονται πάνω από το έδαφος. Οι άλλοι απλώθηκαν υπόγεια. Το δεύτερο είδος τραβά, πιάνει και τρώει μικροσκοπικά ζωντανά πράγματα. Τέτοια είναι, για παράδειγμα, τα πρωτόζωα.

Cobra Lily (Darlingtonia californica)

σαρκοφάγα φυτά darlingtonia californica οργανικές μορφές

Αυτό το φυτό είναι εγγενές στη Βόρεια Αμερική και πιο συγκεκριμένα από το Όρεγκον και την Καλιφόρνια. Αναπτύσσεται σε βάλτους ή άλλα υδάτινα περιβάλλοντα με κρύο τρεχούμενο νερό.

Σε αντίθεση με πολλά άλλα σαρκοφάγα φυτά, ο κρίνος της κόμπρας έχει μια ενδιαφέρουσα εμφάνιση φιδίσια γλώσσα. Αυτό κατευθύνεται κυρίως προς το έδαφος και έτσι ο κρίνος κόμπρας πιάνει τη λεία του.

Σωλήνας νερού (utricularia)

σαρκοφάγα φυτά utricularia vulgaris

Αυτό το γένος περιλαμβάνει περισσότερα από 220 είδη σαρκοφάγων φυτών. Αναπτύσσονται τόσο σε γλυκά όσο και σε αλμυρά νερά. Τα φυτά σωλήνων είναι τα μόνα που τρέφονται με παγίδευση κύστεων.

Butterwort (Pinguicula)

σαρκοφάγα φυτά pinguicula moranensis

Αυτός ο τύπος σαρκοφάγου φυτού έχει κολλώδη φύλλα. Αυτά είναι παχύφυτα που αναπτύσσονται σε πολλές διαφορετικές φωτεινές αποχρώσεις. Τα λιπαρά βότανα πιάνουν έντομα με τα φύλλα και τα τρώνε. Τα λιπαρά βότανα είναι κοινά στη Βόρεια, Νότια Αμερική, Ευρώπη και Ασία.

Sundew (Drosera)

σαρκοφάγα φυτά drosera capensis

Το γένος sundew περιλαμβάνει περισσότερα από 144 διαφορετικά φυτά. Αναπτύσσονται σε όλες τις ηπείρους εκτός από την Ανταρκτική. Τα φυτά του ακατέργαστου σχηματίζουν απλωμένες ή όρθιες ροζέτες. Αναπτύσσονται από 1 εκατοστό έως 1 μέτρο ύψος.

Αυτά τα φυτά μπορούν να επιβιώσουν έως και 50 χρόνια.

Το τρομακτικό flytrap της Αφροδίτης

σαρκοφάγο φυτό Venus flytrap

Με το επίσημο όνομα: Dionaea Muscipula

σαρκοφάγα φυτά dionaea muscipula

Aldrovanda Vesiculosa

σαρκοφάγα φυτά aldrovanda vesiculosa

Byblis gigantea

σαρκοφάγα φυτά byblis gigantea