κολάζ τύπων τριαντάφυλλων

Τα διαφορετικά είδη τριαντάφυλλων και η θέση τους στην αυλή σας

Μπορεί να ειπωθεί ότι ήταν συνηθισμένη πρακτική στις περισσότερες ευρωπαϊκές παραδόσεις εδώ και αιώνες να υπάρχουν πολλά υπέροχα είδη τριαντάφυλλων στον κήπο. Αν κοιτάξετε τα πάντα από μια σύγχρονη οπτική γωνία, αυτό είναι ακόμα πιο υπέροχο. Επειδή έχετε πολλά τρέχοντα, μοντέρνα είδη τριαντάφυλλων που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για έναν ακόμη πιο πολύχρωμο και μυρωδάτο κήπο.

Τα είδη τριαντάφυλλου στα πάρκα και τους αντιπροσωπευτικούς κήπους

τριαντάφυλλα είδη λουλούδια κύματα πολύχρωμα

Μια από τις πιο γοητευτικές ιδιότητες που κάνουν τα τριαντάφυλλα να ξεχωρίζουν είναι η ικανότητά τους να μας κάνουν να ονειρευόμαστε. Πως το κανεις? Μας κάνουν να σκεφτόμαστε μεγάλα πάρκα και κήπους από ρομαντικά παραμύθια, εικόνες και ταινίες. Γιατί ακριβώς εκεί έχουν χρησιμοποιηθεί ευρέως εδώ και πολύ καιρό.

Ο λόγος για αυτό είναι πάνω απ ‘όλα η μεγάλη διακοσμητική δυνατότητα που δείχνουν συνεχώς. Αυτό οφείλεται στα λουλούδια. Όλοι οι τύποι τριαντάφυλλων έχουν υπέροχα, υπέροχα λουλούδια. Δείχνουν τόσο μεγάλη ποικιλία σε αποχρώσεις και αποχρώσεις που μπορείτε πρακτικά να ζωγραφίσετε εντυπωσιακές εικόνες μαζί τους σε πάρκα και κήπους.

Ένας υπέροχος αγγλικός κήπος με τριαντάφυλλα

είδη τριαντάφυλλων πολύχρωμο μείγμα

Το μέγεθος των τριαντάφυλλων είναι επίσης πολύ διαφορετικό για τις διάφορες ποικιλίες. Μπορούν να είναι πολύ μικρά και διακοσμητικά, δηλαδή πραγματικά μικρά φυτά σε γλάστρες. Μπορούν όμως να είναι και πολύ μεγάλοι θάμνοι. Σε μια περίπτωση, θα μπορούσατε να κάνετε το παράθυρο να φαίνεται πιο γοητευτικό. Στην άλλη, για παράδειγμα, μπορείτε να καλύψετε τον άσχημο φράχτη και να τον κάνετε να φαίνεται πιο ζωντανός και υπέροχος.

Πολύχρωμα τριαντάφυλλα

Γνωρίζατε ότι ανάμεσα στα είδη τριαντάφυλλου υπάρχουν και αυτά που εμφανίζουν έντονα χρωματισμένα λουλούδια; Αυτά θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην αποφυγή της πολύ “στείρας” εμφάνισης σε μια κατά τα άλλα τέλεια δημιουργημένη αυλή.

Καθαρή χαρά χρώματος

πολύχρωμος κήπος με είδη τριαντάφυλλου

Το τριαντάφυλλο ανθίζει και τα υπέροχα αρώματα τους

Στους πολύ ζεστούς μήνες – από τον Μάιο έως το φθινόπωρο, μπορείτε να ζήσετε τη μεγάλη περίοδο ανθοφορίας των τριαντάφυλλων. Εάν φυτέψετε πολλά διαφορετικά είδη τριαντάφυλλων, ο κήπος σας θα μοιάζει με ένα μεγάλο, όμορφο μπουκέτο κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Επιπλέον, υπάρχουν τα υπέροχα αρώματα που διαδίδονται από αυτό. Όχι μόνο αυτό. Τα υπέροχα, λεία, λαμπερά φύλλα αντιπροσωπεύουν επίσης μια συγκεκριμένη, εξαιρετική ιδιότητα, μέσω της οποίας τα τριαντάφυλλα μπορούν να αρωματίσουν υπέροχα τον κήπο.

Rosa Damascena – το παγκοσμίως γνωστό βουλγαρικό τριαντάφυλλο

είδη τριαντάφυλλων Βουλγαρικό ροζ ροζ

Πού πρέπει να φυτέψετε τους διαφορετικούς τύπους τριαντάφυλλων?

Λοιπόν, τι ακριβώς πρέπει να κάνετε για να απολαύσετε αυτήν την ποικιλία χρωμάτων, αποχρώσεων και σχημάτων; Απλά φυτέψτε και αφήστε τα πάντα να μεγαλώσουν; Ναι, μπορείτε να φυτέψετε τα τριαντάφυλλα με τέτοιο τρόπο ώστε να ζωγραφίζουν μια συγκεκριμένη εικόνα που ταιριάζει στο γούστο σας. Ωστόσο, για να μην απογοητευτείτε από τη δουλειά σας, υπάρχουν μερικοί σημαντικοί κανόνες που πρέπει να ακολουθήσετε. Γιατί ανάλογα με τα τριαντάφυλλα και τον τύπο τους, υπάρχουν διαφορετικά μέρη που θα ήταν κατάλληλα για φύτευση.

Οι τύποι μίνι τριαντάφυλλου πρέπει να χρησιμοποιούνται σε ξεχωριστό περίγραμμα. Εναλλακτικά, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να πλαισιώσετε μια μικρή λεωφόρο στον κήπο. Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να τονίσετε το σχήμα τους.

Αυτός ο τύπος τριαντάφυλλου είναι επίσης πολύ κατάλληλος για τις στοές σας

ροζ στοές μικρά λουλούδια

Με τα χαμηλά αναπτυσσόμενα είδη τριαντάφυλλου μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε υπέροχες πολύχρωμες φιγούρες μέσα στις μεγάλες πράσινες περιοχές. Η ομοιόμορφη δομή του θάμνου και η φύτευση σε απόσταση 25-30 cm εξασφαλίζουν εξαιρετικά αποτελέσματα.

Οι διακοσμητικοί θάμνοι τριαντάφυλλου είναι πολύ χαρακτηριστικοί για το πάρκο και τον αντιπροσωπευτικό σχεδιασμό του κήπου. Φτάνουν σε μέγεθος μεταξύ 80 και 120 εκατοστών. Δεν διακλαδίζονται τόσο συχνά, έχουν λεία φύλλα και είναι υπέροχα ανθεκτικά στο κρύο. Θα μπορούσαν να λειτουργήσουν θαυμάσια ως οθόνη απορρήτου και να πλαισιώσουν διάφορους χώρους στον κήπο.

Οι τέσσερις πιο συνηθισμένοι τύποι τριαντάφυλλων ανήκουν στην ομάδα των φυτών αναρρίχησης. Κάνουν υπέροχες δομές πλέγματος και οι καλυμμένοι χώροι καθισμάτων φαίνονται υπέροχοι και πολύχρωμοι. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε μια αψίδα τριαντάφυλλου στην είσοδο ή ακόμα και μια σήραγγα. Τα τριαντάφυλλα μπορούν να αναπτυχθούν σε ύψος 2-3 μέτρων. Ο συνδυασμός με άλλα αναρριχώμενα φυτά φαίνεται υπέροχος.

Ένα υπέροχο σχέδιο τοίχου

είδη τριαντάφυλλου στοές διακόσμηση τοίχων

Τριαντάφυλλα με πολύ ψηλά μπαστούνια

Αυτοί οι τύποι τριαντάφυλλων χαρακτηρίζονται από αρκετά ψηλά ραβδιά και όμορφα, υπέροχα λουλούδια που στηρίζονται πάνω τους. Όπως όλοι οι άλλοι, ανθίζουν όλο το καλοκαίρι. Αυτές χρησιμοποιούνται συχνά μεμονωμένα, κατανεμημένες σαν τονισμούς στις περιοχές πρασίνου. Θα μπορούσαν επίσης να φυτευτούν σε σειρές δίπλα στους διαδρόμους. Θυμηθείτε ότι μια απόσταση μεταξύ 1 και 2 μέτρων θα είναι απαραίτητη.

Υπέροχο τριαντάφυλλο γεμάτο λουλούδια

είδη τριαντάφυλλων ροζ δέντρο ροζ

Στο τέλος έχουμε μερικές γενικές συμβουλές που είναι σημαντικές για όλους τους τύπους τριαντάφυλλων. Πρώτα απ ‘όλα, τα μαγευτικά λουλούδια χρειάζονται ηλιόλουστα σημεία στον κήπο. Θα πρέπει επίσης να λαμβάνετε την κατάλληλη καθημερινή φροντίδα, ώστε να μπορείτε να επιτύχετε καλά αποτελέσματα.

Γιορτή για τα μάτια

είδη τριαντάφυλλου κλασικό κόκκινο ροζ κίτρινο λευκό

Πέταλα που μοιάζουν με μπούκλες σε πορτοκαλί και κίτρινο χρώμα

τριαντάφυλλα ανθίζουν μπούκλες

Το υπέροχο μαύρο τριαντάφυλλο

είδη τριαντάφυλλου σκούρο κόκκινο μαύρο

Συναγερμός ανθών με κόκκινο χρώμα

τριαντάφυλλα τριαντάφυλλα κήπου κόκκινα

Μοναδικό σε κίτρινο λεμόνι

τριαντάφυλλα είδη κίτρινα τριαντάφυλλα κήπου

Ένα υπέροχο όνειρο σε μοβ χρώμα

τριαντάφυλλα κλασικό ροζ

Ένας καλοκαιρινός κήπος σαν από παραμύθι

είδη τριαντάφυλλου μικρά λουλούδια ροζ λευκό

Ασυνήθιστη ομορφιά σε ένα λεπτό μοβ

είδη τριαντάφυλλων μοβ τριαντάφυλλο

Θαμνώδης και ευαίσθητος ταυτόχρονα

είδη τριαντάφυλλων κίτρινο ιστορικό τριαντάφυλλο

Τριανταφυλλιές στοές σε ροζ χρώμα

είδη τριαντάφυλλων μεταλλικές στοές ροζ

Κλασικά πορτοκαλί-κόκκινα λουλούδια

είδη τριαντάφυλλου πορτοκαλί κήπος

Μαγικό και εύπλαστο στον κήπο

είδη τριαντάφυλλων θάμνοι πάρκο

Rosa Rugosa – το αδιαμφισβήτητο ιαπωνικό τριαντάφυλλο

είδη τριαντάφυλλων rosa rugosa ιαπωνικά

Vintage ροζ με εκλεκτά λουλούδια

είδη τριαντάφυλλων ροζ ευαίσθητα λουλούδια

Το Wisley Rose – μια παλιά αγγλική ποικιλία

ποικιλίες τριαντάφυλλου ροζ παλιά ποικιλία wisley αγγλικά

Πιτσιλιές χρώματος σε ροζ και λευκό

είδη τριαντάφυλλων ροζ λευκό ανάμεικτο

Μια γοητευτική τριάδα

είδη τριαντάφυλλων ροζ λευκό κόκκινο

Ρομαντικό με σταγόνες νερού

τριαντάφυλλα κόκκινες σταγόνες νερού

Οβάλ σχήματα, απαλό άρωμα

τριαντάφυλλα vintage ροζ

Ένα πολύ ιδιαίτερο κόσμημα της φύσης

είδη τριαντάφυλλων ασυνήθιστα πολύχρωμα

Απαλό ροζ με μπουμπούκια

τριαντάφυλλα vintage ροζ

Ένα αξιοσημείωτο χρωματικό δίδυμο κόκκινου και λευκού

είδη τριαντάφυλλου λευκό κόκκινο λουλούδι