αυτόχθονα φυτά κήπος σχεδιασμός φυτικών ποικιλιών λουλουδιών

Πώς να βρείτε κατάλληλα αυτοφυή φυτά για τον κήπο σας

Μπορεί να ειπωθεί ότι το ενδιαφέρον για το αυτοφυή είδη φυτών αυξάνεται μεταξύ των κηπουρών κάθε μέρα. Το ίδιο μπορεί να δει κανείς στους σχεδιαστές τοπίου και στα φυτώρια.

Τα οφέλη της επιλογής αυτοφυή φυτά είναι πάρα πολλά.

Η άγρια ​​ζωή εξαπλώνεται πολύ πιο έντονα. Για παράδειγμα, κάποιος υποστηρίζει την παρουσία των επικονιαστικών εντόμων που τρέφουν τα πουλιά. ο αυτοφυή είδη φυτών υποστηρίζουν επίσης την αποστράγγιση και τον καθαρισμό του νερού, καθώς και τη γονιμότητα του εδάφους.

Γιατί οι φυσικές ποικιλίες φυτών είναι καλές για τον κήπο σας

αυτοφυή φυτά που εξωραΐζουν πουλιά άγριας ζωής

ο αυτοφυή φυτά αντιμετωπίζουν πολύ καλά το τοπικό κλίμα. Είναι ακόμη καλύτερο εάν οι σπόροι είναι επίσης φυσικής προέλευσης. Δεν πρέπει να παραμελείτε αυτήν την πτυχή και να κάνετε την έρευνά σας πολύ καλά. ο αυτοφυή φυτά αντιπροσωπεύουν μια ισχυρή σύνδεση με τη γύρω ατμόσφαιρα και εμβαθύνουν τις γνώσεις μας για τις τοπικές συνθήκες.

Στη συνέχεια θα παραθέσω μερικές πηγές που μπορεί να είναι ένας οδηγός για εσάς στην αναζήτηση κατάλληλων αυτοφυή φυτά από την περιοχή σας.

1. Φυτέψτε φυτώρια, πειραματικά πεδία από πανεπιστήμια, αγορές τοπίου

αυτόχθονα φυτά κήπος εξωραϊσμός φυτά κήπου

Οι πιθανότητες είναι ότι το φυτώριο θα είναι το πρώτο μέρος που θα αναζητήσετε σπόρους. Όταν ψωνίζετε τοπικά, θα βοηθήσετε επίσης στην ανάπτυξη της τοπικής επιχείρησης. Εάν είστε τυχεροί, αυτές οι επιχειρήσεις είναι επίσης συνειδητές και υπεύθυνες για την τοπική πολιτιστική κληρονομιά τους.

Ορισμένα πανεπιστήμια αφιερωμένα στην ανάπτυξη της γεωργίας συχνά έχουν επίσης περιοχές όπου οι φοιτητές μπορούν να αποκτήσουν πρακτική εμπειρία με τα φυτά. Εκεί σίγουρα θα πάρετε πολλές χρήσιμες πληροφορίες εκτός από τα ίδια τα φυτά.

2. Η Εταιρεία Xeres

αυτοφυή φυτά στον κήπο χλωρίδα

Πρόκειται για μια μη κερδοσκοπική ομάδα συζήτησης που εργάζεται για να υποστηρίξει ευρέως τα ασπόνδυλα πλάσματα και τους απογόνους της άγριας φύσης. Δημιουργήθηκε ένας διαδικτυακός χάρτης στον οποίο μπορείτε να κάνετε κλικ. Όταν πατάτε την περιοχή σας, θα εμφανιστεί μια λίστα με αυτοφυή φυτά από την περιοχή σας. Θα βρείτε επίσης πολλές οδηγίες εκεί για τον τρόπο αποθήκευσης αυτών των φυτών.

3.       Συνεργασία επικονιαστών

αυτοφυή φυτά κηπουρική και εξωραϊσμός

Είναι ο κύριος χορηγός της ετήσιας θεματικής έκθεσης National Pollinator Week. Αυτός ο οργανισμός σας δίνει τη δυνατότητα να εισαγάγετε τον ταχυδρομικό σας κώδικα και να εκτυπώσετε ένα έγγραφο PDF με τις πληροφορίες, τις οποίες μπορείτε στη συνέχεια να χρησιμοποιήσετε στην πρακτική σας.

Στην εικόνα εδώ μπορείτε να δείτε την pulsatilla (λουλούδι pasque), η οποία προέρχεται από το U S A και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή της Ουάσιγκτον. Είναι κοινό νότια της Νεμπράσκα στην περιοχή των Βραχωδών Ορέων.

4η.       Biota του προγράμματος της Βόρειας Αμερικής

έρευνα εγγενών φυτών κηπουρική και εξωραϊσμό

Οι πιο προχωρημένοι κηπουροί είναι συνήθως εξοικειωμένοι με τα λατινικά ονόματα των φυτών. Το πρόγραμμα είναι πολύ πλεονεκτικό ακριβώς για αυτήν την ομάδα -στόχο, επειδή σας επιτρέπει να αναζητήσετε μεγάλο αριθμό διαφορετικών ονομάτων.

5.  Lady Bird Johnson Κέντρο αγριολούλουδου παρέχει λεπτομερείς πληροφορίες για τα αυτοφυή φυτά στη Βόρεια Αμερική

αυτοφυή φυτά στον κήπο χλωρίδα άγρια ​​φύση

Αυτό είναι επίσης ένα εξαιρετικό παράδειγμα ενός κέντρου που υποστηρίζει τη φύτευση ιθαγενών ειδών. Αν ταξιδέψετε ποτέ στο Τέξας, σίγουρα πρέπει να επισκεφθείτε αυτό.

6. Βοτανικός Κήπος του Μιζούρι

αυτοφυή φυτά κηπουρικής και εξωραϊσμού βοτανικού κήπου

Έχουν αναπτύξει το δικό τους σύστημα αναζήτησης εδώ. Μέσω αυτού μπορεί κανείς να αναζητήσει τις κατάλληλες συνθήκες για την ανάπτυξη ορισμένων φυτών.

7. Ιστοσελίδα των εγγενών ειδών φυτών

αυτόχθονα φυτά κήπος εξωραϊσμός φυτικών ειδών

Σχεδόν σε όλες τις περιοχές υπάρχουν ιστότοποι και διαφορετικοί τύποι οδηγών που σας παρέχουν πληροφορίες για τα διαφορετικά αυτοφυή φυτά να δανείσουν.

Πόσο καλά γνωρίζετε τα γηγενή είδη της περιοχής σας?

αυτόχθονα φυτά σχεδιασμός κήπου