ιδέες σχεδιασμού κήπου βρώσιμα φυτά ιδέες κήπου

Ιδέες σχεδιασμού κήπου-10 βρώσιμα φυτά εύχρηστα για αρχάριους κηπουρούς

Η ιδέα της καλλιέργειας βρώσιμων φυτών βάζει σε πειρασμό πολλούς ανθρώπους. Εικόνες από βρώσιμους κήπους δημιουργούν πλούσια τοπία γεμάτα με ένα υπέροχο μείγμα λαχανικών, βοτάνων και λουλουδιών. Σε κάνουν να σταματήσεις και να τα κοιτάξεις.

Το ερώτημα είναι απλώς τι θα αναπτυχθεί. Οι παρακάτω 10 τύποι φυτών είναι υπέροχοι για αρχή

  1. ραπανάκι

ιδέες σχεδιασμού κήπου εδώδιμα φυτά ραπανάκια

Είναι ένα από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα λαχανικά. Σε πολλές περιπτώσεις, μπορείτε να αρχίσετε να τα τρώτε σε μόλις δύο εβδομάδες. Μπορούν να φυτευτούν από τις αρχές της άνοιξης έως τα τέλη του καλοκαιριού.

  1. Καρότα

ιδέες σχεδιασμού κήπου βρώσιμα φυτά καρότα καρότα

Το μακρύ και το πορτοκαλί είναι τα χαρακτηριστικά που σχετίζονται με αυτό. Αλλά τα σημερινά καρότα μπορούν να φανούν σε διαφορετικές παραλλαγές. Μπορούν να είναι μακρά και σφιχτά και κοντά και παχιά. Ακριβώς όπως τα ραπανάκια, σύντομα θα μπορείτε να τα απολαύσετε. Θα είστε έτοιμοι να φάτε μέσα σε ένα μήνα.

Πολύ περισσότερο από άλλες ποικιλίες, απαιτούν χαλαρό, πέτρινο και χωρίς σβώλους χώμα. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να διατηρήσουν το σχήμα τους.

  1. σαλάτα

ιδέες σχεδιασμού κήπου βρώσιμα φυτά πράσινο μαρούλι

Η καλλιέργεια των δικών σας σαλατών μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά εύκολη. Υπάρχουν επίσης μερικές ποικιλίες που αναπτύσσονται πολύ καλά σε μερική σκιά, ειδικά όταν είναι ζεστό. Τα μαρούλια γίνονται πικρά όταν καλλιεργούνται σε ζεστό καιρό. Αυτό ισχύει και για τις νεότερες ποικιλίες, οι οποίες εκτράφηκαν για να αποφύγουν το μπουλόνι.

Ξεκινήστε με μερικούς τύπους χαλαρών φύλλων μαρούλι και ανακατέψτε τα με άλλα. Θα κάνατε καλές επιλογές με ρόκα, κιχώριο, σέρβιλο και σπανάκι. Αυτό θα δημιουργήσει ένα σπιτικό μείγμα σαλάτας.

  1. Βότανα

ιδέες σχεδιασμού κήπου βρώσιμα φυτά μπαχαρικά βότανα

Τα αγαπημένα μου βότανα είναι αυτά που καλλιεργούνται πολύ εύκολα. Μερικά όπως η μέντα είναι must για κάθε κήπο κατά τη γνώμη μου. Απλά πρέπει να τα τοποθετήσετε σε συγκεκριμένα μέρη και θα απλωθούν σε όλο τον κήπο.

Τις περισσότερες φορές συνιστώ τη φύτευση σε έναν επίσημο φθινοπωρινό κήπο, αναμειγνύοντας με άλλα βότανα. Αυτά αναπτύσσονται επίσης υπέροχα σε δοχεία φυτών.

  1. Φράουλες

ιδέες σχεδιασμού κήπου βρώσιμα φυτά φράουλες

Η γεύση των φρεσκοκομμένων φραουλών είναι αρκετός λόγος για να αναπτυχθούν. Εάν έχετε επίσης κατά νου ότι θα ταιριάζουν καλά σε οποιοδήποτε κλίμα και ότι θα αναπτυχθούν καλά σε κάθε τύπο δοχείου φυτών, συμπεριλαμβανομένων των κρεμαστών, θα είναι τέλεια για κάθε αρχάριο κηπουρό. Τα εξειδικευμένα βιβλία περιέχουν μια μακρά λίστα προβλημάτων που μπορεί να προκύψουν. Αλλά στην πραγματικότητα οι περισσότεροι άνθρωποι είναι της γνώμης ότι αυτά είναι χωρίς προβλήματα.

  1. Φασόλια

ιδέες σχεδιασμού κήπου βρώσιμα φυτά φασόλια

Είναι ένα βασικό φαγητό που είναι εξαιρετικά δημοφιλές στους κηπουρούς. Αυτό περιλαμβάνει επίσης τα πράσινα φασόλια. Επιλέξτε τα γαλλικά φασόλια γιατί είναι έτοιμα για συγκομιδή γρηγορότερα και μεγαλώνουν χαμηλότερα στο έδαφος. Εναλλακτικά, μπορείτε να αναζητήσετε ποικιλίες που δείχνουν τις ιδιότητες των αναρριχώμενων φυτών. Τοποθετήστε αυτά δίπλα σε κάθε είδους αντικείμενα, έτσι ώστε τα κλαδιά τους να μπορούν να τυλίγονται γύρω τους. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να κάνετε πολλές ποικιλίες να αναπτυχθούν, όπως ξηρά φασόλια, φασόλια Λίμα, φασόλια στυριανών, φασόλια και ακόμη και σόγια.

  1. ντομάτες

ιδέες σχεδιασμού κήπου βρώσιμα φυτά ντομάτες

Πολλοί άνθρωποι δεν αναγνωρίζουν έναν κήπο ως «βρώσιμο» αν δεν έχει τουλάχιστον λίγες ντομάτες. Μπορείτε να ακούσετε πολλές ιστορίες για διαφορετικά προβλήματα. Αυτό περιλαμβάνει τόσο τις άσπρες μύγες όσο και τις φοβερές ασθένειες που ακούγονται. Αλλά αυτό δεν πρέπει να μειώσει τον ενθουσιασμό σας. Θα πρέπει απλά να αναζητήσετε στελέχη που είναι αρκετά κατάλληλα για το κλίμα σας. Μην ξεχνάτε ότι έχετε πολύ διαφορετικές ποικιλίες για να διαλέξετε, μεταξύ των οποίων μπορείτε να επιλέξετε κάτι καλό για τον εαυτό σας.

  1. σέσκουλο

ιδέες σχεδιασμού κήπου βρώσιμα φυτά τσάρντ που δαγκώνουν λάχανο

Αυτό το φυτό είναι πολύ εύκολο να αναπτυχθεί. Προτιμά το δροσερό κλίμα και η συγκομιδή έρχεται σε περίπου 60 ημέρες. Είναι ακόμα έτοιμο για συγκομιδή ακόμη και τις ζεστές εποχές.

Μπορεί να καλλιεργηθεί ξεχωριστά ή με άλλα βρώσιμα φυτά. Αυτό λειτουργεί ιδιαίτερα εύκολα εάν επιλέξετε την ποικιλία Bright Light.

  1. πάπρικα

ιδέες σχεδιασμού κήπου βρώσιμα φυτά πιπεριές

Οι πιπεριές όλων των ποικιλιών χρειάζονται ζεστές και ζεστές περιόδους ανάπτυξης, αλλά αξίζει να τις περιμένετε. Εάν θέλετε μια πιο ήπια γεύση, επιλέξτε τις πιο λεπτές ποικιλίες και πολλά διαφορετικά χρώματα. Θα μπορούσε να είναι κάτι σαν κίτρινο, κόκκινο, μοβ, πράσινο. Τα μεγέθη θα μπορούσαν επίσης να είναι πολύ διαφορετικά.

Μπορείτε ακόμη να καλλιεργήσετε ποικιλίες καυτερής πιπεριάς αν σας αρέσει.

  1. κολοκύθι

ιδέες σχεδιασμού κήπου βρώσιμα φυτά κολοκυθάκια

Εάν επιλέξετε αυτό το φυτό, να ξέρετε ότι θα μπορείτε να το φάτε σε λίγες εβδομάδες και στη συνέχεια όλο το καλοκαίρι.

Είναι θρυλικοί για το πόσο γρήγορα μπορούν να αναπτυχθούν και πόσο παράγουν. Το ίδιο ισχύει στην πραγματικότητα για όλα τα είδη κολοκύθας. Εμφανίζονται οπουδήποτε έχουν ξεχειμωνιάσει οι σπόροι, συμπεριλαμβανομένων των σωρών κομποστοποίησης. Η ποσότητα των φρούτων είναι συχνά εντυπωσιακή. Ο χώρος που θα χρησιμοποιηθεί μπορεί να είναι λίγο πρόβλημα.