Όταν το έδαφος ζεσταθεί από τις πρώτες ακτίνες του ήλιου, η προετοιμασία για τη νέα εποχή ξεκινά στον κήπο ή στο μπαλκόνι. Ο χώρος έχει δημιουργηθεί για νέο χώμα και τα πρώτα φυτά μπορούν ήδη να σπαρθούν. Θέλετε να ξεκινήσετε έναν κήπο με βότανα και φέτος. Θα πρέπει να ευδοκιμήσει πολύ καλύτερα, γιατί σήμερα θα θέλαμε να απαντήσουμε λεπτομερώς σε μια ερώτηση, δηλαδή: Ποια βότανα ταιριάζουν καλά; Αν και όλα τα μαγειρικά και φαρμακευτικά βότανα είναι αρκετά εύκολο να τα φροντίσετε, υπάρχουν μερικές συμβουλές και κανόνες που μπορεί να σας βοηθήσουν. Τα βότανα είναι φυτά και τα φυτά έχουν διαφορετικές προτιμήσεις όσον αφορά το φως, το έδαφος ή την υγρασία. Πότε μπορούμε να σπείρουμε τα βότανα μας το νωρίτερο και ποιο σχέδιο κήπου με βότανα θα ήταν κατάλληλο; Θα θέλατε να δημιουργήσετε ένα κρεβάτι βοτάνων ή θα προτιμούσατε να φτιάξετε ένα βότανο σαλιγκάρι; Για μερικούς, ο κήπος με βότανα θα δημιουργηθεί στο μπαλκόνι και έχουμε επίσης έτοιμες πληροφορίες για αυτούς.

Ποια βότανα ταιριάζουν καλά; Ας καλωσορίσουμε επιτέλους την άνοιξη

ποια βότανα ταιριάζουν καλά

Ποια βότανα ταιριάζουν καλά?

Πολλά βότανα αναπτύσσονται γρήγορα και εκτοπίζουν την ανάπτυξη άλλων. Άλλοι χρειάζονται περισσότερο ήλιο και άλλοι περισσότερο νερό. Τώρα συνοψίζουμε τα πάντα και κάνουμε το σχέδιο του κήπου με βότανα σαφές και κατανοητό. Τα φυτά που αναπτύσσονται και ευδοκιμούν το ένα δίπλα στο άλλο ονομάζονται “καλοί γείτονες”.

Για παράδειγμα, αν θέλετε πραγματικά να απολαύσετε έναν δυνατό βασιλικό, φυτέψτε μαϊντανό, ρίγανη και δεντρολίβανο εκτός από αυτό το βότανο. Όλοι τους δεν χρειάζονται άμεσο ήλιο και μπορούν να ανεχτούν περισσότερο νερό.

Είτε στον κήπο είτε στο μπαλκόνι – η νέα εποχή του κήπου απαιτεί φρέσκια μητέρα γη 

Ποια βότανα ταιριάζουν μαζί δείγμα εδάφους

Εκτός από το αλμυρό, η λεβάντα, το θυμάρι και το φασκόμηλο μπορούν να αναπτυχθούν καλά. Και τα τρία μπορεί να είναι στεγνά και ηλιόλουστα. Αν είστε λάτρεις του άνηθου και δεν μπορείτε ποτέ να τον χορτάσετε, φυτέψτε κοντά του σχοινόπρασο, κεράσι και μαντζουράνα. Το φυτό κόλιανδρο φαίνεται λίγο επιλεκτικό, αλλά αναπτύσσεται καλά δίπλα στο inger και το τσίλι. Κανένα άλλο φυτό δεν πρέπει να σπέρνεται δίπλα στη μέντα, αν και η λεβάντα μπορεί να τα πάει καλά μαζί της.

Οι μικρές προτιμήσεις των φυτών θα σας βοηθήσουν να αναπτύξετε έναν υπέροχο κήπο με βότανα 

Τι βότανα ταιριάζουν καλά φασκόμηλο μέντα

Φαρμακευτικά βότανα και σχεδιασμός κήπου

Εάν χρειάζεστε ένα καλό παράδειγμα και ακόμη και ένα πρότυπο για τον κήπο με βότανα, θα πρέπει να κάνετε ένα σύντομο ταξίδι σε ένα κοντινό μοναστήρι. Η ιατρική του μοναστηριού έχει μια μακρά παράδοση και ο κήπος με βότανα στην αυλή του μοναστηριού καλλιεργείται συχνά σύμφωνα με ένα σχέδιο παρόμοιο με εκείνο πολλών ετών. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τον χρωματικό τροχό ως οδηγό για το σχεδιασμό του κήπου.

Η κηπουρική έχει θεραπευτικά αποτελέσματα, τόσο για ενήλικες όσο και για παιδιά

Ποια βότανα συνδυάζονται φαρμακευτικά βότανα

Ο μικρός κήπος με βότανα στην αυλή ή το μπαλκόνι είναι επίσης διασκεδαστικός και απολαυστικός

Ποια βότανα ταιριάζουν καλά σχεδιασμός κήπου

Το αποτέλεσμα είναι πολύχρωμο και πολύ αισθητικό. Μπορείτε να ξεκινήσετε με τον συνηθισμένο τροχό βοτάνων και να προσθέσετε ένα συνδυασμό χρωμάτων στην ιδέα. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να απολαύσετε άνθη σε όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου. Τα χρώματα που βρίσκονται το ένα δίπλα στο άλλο εναρμονίζονται καλά μεταξύ τους. Αν αντιμετωπίζετε ο ένας τον άλλον, δημιουργούν έντονες αντιθέσεις.

Φέρτε μαζί τους «καλούς γείτονες» 

Ποια βότανα ταιριάζουν καλά σχεδιασμός κήπου με φαρμακευτικά βότανα

Εάν σχεδιάζετε τον κήπο σας ανάλογα με το χρώμα, μπορείτε να περιμένετε τα αποτελέσματα όλο το χρόνο 

Ποια βότανα ταιριάζουν καλά σε nasturtium

Βότανα σε όμορφα χρώματα

Το πράσινο φύλλωμα στον κήπο κυριαρχεί. Το χρώμα έχει μια ηρεμιστική επίδραση στα μάτια και προάγει περισσότερη χαλάρωση. Τα βότανα που ανθίζουν στο μπλε είναι το μποράν και το δεντρολίβανο. Τα άνθη της αρωματικής βιολέτας και του θυμαριού είναι μπλε-βιολετί. Φυσικά, η λεβάντα ταιριάζει ακριβώς με το χρωματικό σχέδιο. Μέντα και φασκόμηλο ανθίζουν σε κόκκινο-βιολετί. Εάν είστε πολύ χαρούμενοι για το ροζ χρώμα, θα πρέπει να φυτέψετε άφθονη μαντζουράνα και ρίγανη. Ο άνηθος, ο μάραθος και η αγάπη μας δίνουν τα κιτρινοπράσινα λουλούδια τους και το καπέλο από τον ήλιο, το βαλσαμόχορτο, το νυχτολούλουδο και την πικραλίδα λάμπουν σε ηλιόλουστο κίτρινο. Τα λουλούδια του elderberry είναι κρεμώδη λευκά.

Όσο πιο πολύχρωμος είναι ο κήπος, τόσο πιο υγιεινά είναι τα γεύματα 

Τι βότανα συνδυάζονται με το catnip

Πολλά λουλούδια είναι πραγματικά πολύ χρήσιμα και υγιή φαρμακευτικά φυτά

Τι βότανα συνδυάζονται κατιφέ

Ακόμα κι αν ανήκει στα δέντρα ή τους θάμνους, κάθε παθιασμένος κηπουρός θέλει να έχει στον κήπο του μούρα και γιασεμί. Πάμε στις κόκκινες-πορτοκαλί αποχρώσεις! Αυτά τα χρώματα αντιπροσωπεύονται από τον κατιφέ και το ναστούρτιο. Βάλσαμο λεμονιού και θυμάρι λεμονιού ανθίζουν σε πράσινο και λευκό, μαγεύοντας τόσο με τα χρώματα όσο και με το άρωμα τους. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το εφέ χρώματος σε ένα από τα άρθρα σχετικά με τα χρώματα.

Ο κήπος με βότανα μαγεύει τόσο τους ανθρώπους όσο και τις μέλισσες με τα χρώματα και τις μυρωδιές του 

Τι βότανα συνδυάζονται με λεβάντα

Μπορείτε να δημιουργήσετε τον κήπο με βότανα με επιτυχία σε μικρές και μεγάλες εκτάσεις 

Ποια βότανα ταιριάζουν πολύ το ένα δίπλα στο άλλο

Είναι πιθανό ότι ο διακοσμητικός κήπος και ο κήπος με βότανα θα συγχωνευτούν μεταξύ τους 

Ποια βότανα συνδυάζονται.Δημιουργήστε έναν κήπο με βότανα

Βότανα σε μικρό χώρο

Πολλοί από εμάς θέλουμε να κατέχουμε και να διατηρούμε έναν κήπο, αλλά οι περισσότεροι θα πρέπει να αρκούνται μόνο σε μια αυλή ή μπαλκόνι. Δεν χρειάζεστε πραγματικά έναν κήπο εξοχικών σπιτιών για να καλλιεργήσετε βότανα με επιτυχία. Πολλά βότανα αναπτύσσονται αρκετά συμπαγή και επομένως είναι επίσης κατάλληλα ως ελκυστικά και αρωματικά κοσμήματα για μικρούς κήπους. Θα πρέπει να επιλέξετε τον τόπο έτσι ώστε να φροντίζετε και να μαζεύετε εύκολα τα βότανα.

Όποιος διατηρεί έναν κήπο με βότανα μπορεί να κόψει ανά πάσα στιγμή υγιή βότανα και να τα χρησιμοποιήσει στην κουζίνα 

Ποια βότανα συνδυάζονται υγιή φαρμακευτικά βότανα

Όσο πιο θεραπευτικό είναι ένα μέρος του φυτού, τόσο πιο αισθητή είναι η ανθοφορία 

Ποια βότανα συνδυάζονται schwarzkuemmel

Βότανα στο μπαλκόνι

Τα βότανα ευδοκιμούν σε ένα μπαλκόνι, ειδικά αν έχουν λίγες ώρες ήλιο την ημέρα. Ωστόσο, τα βότανα στο μπαλκόνι πρέπει να ποτίζονται πιο συχνά σε σύγκριση με αυτά στον κήπο.

Όσοι περιτριγυρίζονται από βότανα είναι χαρούμενοι και πλούσιοι 

Ποια βότανα συνδυάζονται τα φαρμακευτικά βότανα στεγνώνουν

Μάθετε να αναγνωρίζετε τα φαρμακευτικά φυτά και να τα εφαρμόζετε στοχευμένα 

Ποια βότανα ταιριάζουν καλά ρίγανη

Βότανα σε κουτιά λουλουδιών

Μικρές γλάστρες με βότανα τοποθετούνται καλύτερα σε σουβέρ και χύνονται από κάτω. Το υπόστρωμα σε μεγαλύτερες μπανιέρες πρέπει να είναι πάντα υγρό, αλλά ποτέ να μην διατηρείται υγρό. Παρόμοια με τη νότια Ευρώπη, πολλοί άνθρωποι θέλουν να καλλιεργήσουν βότανα σε κουτιά λουλουδιών. Τα βότανα της κουζίνας όπως ο μαϊντανός, η ρίγανη ή το σχοινόπρασο μπορούν επομένως να κοπούν από το μπαλκόνι ανά πάσα στιγμή και να χρησιμοποιηθούν στην κουζίνα.

Τα βότανα μπορούν να ευδοκιμήσουν σε ένα μικρό χώρο αρκεί να πάρουν λίγο ήλιο κατά τη διάρκεια της ημέρας 

Ποια βότανα ταιριάζουν καλά στην κηπουρική και τη φύτευση

Δώστε πάντα προσοχή σε ποιο φυτό ταιριάζει με ποιο άλλο 

Ποια βότανα συνδυάζονται φως και σκιά

Βότανα στη βεράντα ή στην αυλή

Εάν έχετε περισσότερο διαθέσιμο χώρο, μπορείτε να φυτέψετε αρωματικά φυτά όπως λεβάντα σε μεγαλύτερη έκταση. Τα φιλικά προς τα μελίσσια βότανα και φυτά, τα οποία όχι μόνο μαγεύουν εμάς τους ανθρώπους με τη λαμπρότητα τους, είναι ιδανικά για αυλές και βεράντες.

Σας ευχόμαστε καλή αρχή στη νέα σεζόν κηπουρικής και κάθε επιτυχία!

Τι βότανα πηγαίνουν άνηθος μαζί

Ποια βότανα συνδυάζονται Δημιουργήστε ένα κρεβάτι βοτάνων

Τι βότανα συνδυάζονται γεράνι

Ποια βότανα συνδυάζονται μαζί τα βότανα στεγνώνουν

Ποια βότανα συνδυάζονται σκιά

Ποια βότανα ταιριάζουν με το φασκόμηλο και το marienk'fer

Ποια βότανα συνδυάζονται Δημιουργήστε ένα σχέδιο κήπου με βότανα

Ποια βότανα ταιριάζουν καλά Δημιουργήστε έναν κήπο με βότανα

Ποια βότανα ταιριάζουν καλά Δημιουργήστε έναν κήπο με βότανα