Εύκολη συντήρηση, αλλά άφθονη ανάπτυξη. Αυτό καθιστά δυνατό να περιγράψουμε εν συντομία το πράσινο φυτό εσωτερικού χώρου που θα θέλαμε να σας παρουσιάσουμε σήμερα, δηλαδή το Schefflera. Γνωστό και ως ray aralia, είναι ένα στιβαρό φυτό εσωτερικού χώρου που είναι εξίσου κατάλληλο για το σαλόνι όσο και για τη μελέτη και το υπνοδωμάτιο. Όσοι θέλουν ένα εύκολο στη φροντίδα και ταυτόχρονα ελκυστικό φυτό στο σπίτι θα μπορούσαν φυσικά να βασιστούν σε αυτό το πράσινο μάτι που τραβάει, γιατί επιβιώνει ακόμη και χωρίς συνεχή φροντίδα … Αλλά η φροντίδα Schefflera δεν κοστίζει τόσο πολύ χρόνο και κόπο! Πείστε τον εαυτό σας για αυτό στις ακόλουθες γραμμές!

Ένα γερό πράσινο φυτό με τη δική του γοητεία

schefflera φροντίδα σκούρο πράσινο φύλλα λευκό δοχείο φυτών

Στιβαρό πράσινο φυτό εσωτερικού χώρου που εξασφαλίζει καλό αέρα εσωτερικού χώρου

Αυτό το φυτό είναι εγγενές στην Ταϊβάν. Έχει σαρκώδη, σκούρα φύλλα που είναι διατεταγμένα σε ακτίνες. Τα φύλλα μεγάλης έκτασης της αραλίας ακτίνας αναπτύσσονται από ένα κοινό στυλ. Αυτά μπορούν να χρωματιστούν από σκούρο πράσινο σε κίτρινο και λευκό πράσινο. Μερικές φορές το Schefflera εμφανίζεται επίσης πολύχρωμο.

Το χαρακτηριστικό των φύλλων Schefflera είναι η όμορφη γυαλάδα τους. Επομένως, θα πρέπει να κάνετε ντους τα φύλλα τακτικά ή να τα σκουπίζετε με ένα υγρό πανί για να τα κρατήσετε στη θέση τους.

Perhapsσως έχετε ακούσει ότι τα πράσινα φυτά βελτιώνουν το εσωτερικό κλίμα; Το ίδιο κάνει και η Schefflera! Απορροφά τους ρύπους και απελευθερώνει οξυγόνο στον αέρα του δωματίου.

Ένα μεγάλο φυτό εσωτερικού χώρου γεμίζει κενούς χώρους στο εσωτερικό σχέδιο

schefflera φρεσκάδα εσωτερική διακόσμηση καλάθι φυτών εσωτερικού χώρου

Απολαύστε τη μοναδικότητα των φύλλων Schefflera

συμβουλές φροντίδας schefflera όμορφα φύλλα

Εύκολη φροντίδα φυτού εσωτερικού χώρου με μεγάλη παρουσία

Με καλή φροντίδα, το ray aralia αναπτύσσεται γρήγορα σε ύψος και πλάτος, έτσι ώστε να δημιουργεί μια πραγματική αίσθηση ζούγκλας στο δωμάτιο. Αλλά ακόμα κι αν με κάποιον τρόπο ξεχάσετε τη Schefflera για μικρό χρονικό διάστημα, δεν υπάρχει περίπτωση να σας θυμώσει! Εξαιτίας αυτού, είναι ένα προτιμώμενο φυτό εσωτερικού χώρου για πολλούς λάτρεις των φυτών.

Αλλά είναι πολύ εύκολο να φροντίσετε αυτό το φυτό. Της αρέσουν τα πιο σκοτεινά μέρη στο δωμάτιο. Γι ‘αυτό αποφύγετε το άμεσο ηλιακό φως! Το καλοκαίρι το ray aralia αισθάνεται καλά στο μπαλκόνι ή τη βεράντα σε ένα μέρος μερικώς σκιασμένο και προστατευμένο. Εάν οι θερμοκρασίες είναι πολύ χαμηλές και ο χώρος πολύ σκοτεινός, το Schefflera δεν ευδοκιμεί καλά και χάνει τα φύλλα του. Ποτίστε τα μόνο μέτρια, το έδαφος πρέπει να είναι μέτρια υγρό, έτσι ώστε να μην υπάρχει σήψη των ριζών. Εφοδιάστε το φυτό με λιπάσματα λουλουδιών κάθε εβδομάδα. Το χειμώνα αυτό μπορεί να συμβαίνει κάθε 4 εβδομάδες.

Επιτύχετε ένα αρμονικό εσωτερικό με ένα φυτό Schefflera

schefflera νοσηλευτικό σαλόνι γκρι καναπέ χαλί

Αν και το Schefflera είναι συνήθως ένα πράσινο φυτό, τα παλαιότερα φυτά έχουν μερικές φορές λουλούδια. Η μεγάλη ακτίνα γοητεύει με τα κόκκινα λουλούδια της, ενώ η μικρή ακτίνα αραλία εντυπωσιάζει με τα κιτρινόλευκα λουλούδια της.

Η αυξητική συνήθεια του Schefflera μπορεί να διορθωθεί. Θα μπορούσατε να συντομεύσετε μακριούς ή ενοχλητικούς βλαστούς. Κάνετε αυτό κοντά σε ένα μπουμπούκι ή ένα πιρούνι ενός κλαδιού. Φέρτε το aralia στο επιθυμητό σχήμα κλαδεύοντας τις άκρες. Διαφορετικά δεν μπορεί να αναπτυχθεί ελεύθερα.

Το Schefflera σχεδόν δεν διακλαδίζεται. Γι ‘αυτό μπορείτε να βάλετε πολλά φυτά σε ένα δοχείο. Έτσι επιτυγχάνετε μεγαλύτερη πυκνότητα. Και ένα ωραίο αποτέλεσμα επίσης!

Όσον αφορά τον πολλαπλασιασμό, τα μοσχεύματα μπορούν να τοποθετηθούν απευθείας σε γλάστρα με χώμα.

Το όνομα της ακτίνας aralia προέρχεται από την εμφάνισή της!

Η φροντίδα schefflera αφήνει όμορφη λάμψη

Δηλαδη τι εννοεις? Μπορείτε να το φτιάξετε στο σπίτι σας με ένα Schefflera; Πρέπει οπωσδήποτε να το δοκιμάσετε, γιατί φέρνετε περισσότερη φρεσκάδα στο δωμάτιο με αυτό το πράσινο βλέμμα!

Το Schefflera τραβάει την προσοχή όλων

schefflera care Διακόσμηση διαμερίσματος Scheflerra Arboricola

Το ray aralia κρυφοκοιτάζει από τη γωνία!

schefflera φροντίδα κομψή διακόσμηση δωματίου λευκές κουρτίνες

Το Schefflera τοποθετημένο στο παράθυρο είναι μια μοναδική μετάβαση μεταξύ του εσωτερικού και του εξωτερικού

schefflera διαμέρισμα διακόσμησης ιδέες φυτά

Συνδυάστε το ray aralia με άλλα πράσινα φυτά

schefflera ιδέες διακόσμησης σαλονιού

schefflera φροντίδα φυτό εσωτερικού χώρου όμορφη γλάστρα