Πάνω από το 70 τοις εκατό των Γερμανών γυναικών βάφουν τα μαλλιά τους τακτικά για διάφορους λόγους. Άλλοι θέλουν αλλαγή τύπου, άλλοι θέλουν να καλύψουν τα γκρίζα ή άσπρα μαλλιά τους.

Ο χρωματισμός είναι ιδιαίτερα προβληματικός το καλοκαίρι και το χειμώνα

Δεδομένου ότι η υπεριώδης ακτινοβολία, καθώς και το χλώριο και το αλμυρό νερό από εξωτερικές πισίνες, πισίνες και τη θάλασσα προσβάλλουν έντονα τα ίσια χρωματιστά μαλλιά, το χρώμα των μαλλιών το καλοκαίρι δεν είναι ιδιαίτερα ιδανικό. Αλλά ο χρωματισμός είναι επίσης αγχωτικός για τα μαλλιά το χειμώνα, καθώς μπορεί επίσης να προσβληθεί από ξηρό αέρα θέρμανσης.

Αποφύγετε το στέγνωμα με φυσήματα

Το πιστολάκι είναι επίσης πολύ ανθυγιεινό για τα μαλλιά σας, ειδικά για τα βαμμένα μαλλιά. Εάν δεν μπορεί να αποφευχθεί, το στέγνωμα με φυσίγγιο πρέπει επομένως να πραγματοποιείται μόνο από επαρκή απόσταση και μόνο σε χαμηλό επίπεδο.

Απαλός χρωματισμός και φίλτρο UV

Για να φαίνονται όμορφα τα χρωματιστά μαλλιά, χρειάζεται πολύ περισσότερη φροντίδα από τα άβαφα μαλλιά, ειδικά το καλοκαίρι. Μια πιθανότητα είναι αυτή Προϊόντα περιποίησης Bondaplex στο Stopperka. Φροντίστε να χρησιμοποιείτε απαλό χρωματισμό, προστατευτικά φίλτρα UV και ειδική φροντίδα για βαμμένα μαλλιά.

Οι συμβουλές γίνονται εύθραυστες

Διατηρήστε υγιές χρώμα μαλλιών

Τις πρώτες εβδομάδες μετά τη βαφή των μαλλιών σας, τα χρωματιστά μαλλιά εξακολουθούν να φαίνονται όμορφα και λαμπερά. Αυτή η λάμψη διαρκεί περισσότερο, ειδικά με σκούρα χρώματα. Τα ξανθά μαλλιά γίνονται άχυρα και στεγνώνουν πιο γρήγορα. Αλλά μετά από λίγο, ακόμη και με σκούρα μαλλιά, οι άκρες γίνονται ιδιαίτερα εύθραυστες και σπάνε. Γιατί τα βαμμένα μαλλιά είναι τόσο ευαίσθητα?

Ανοίγει η επιδερμίδα

Ο χρωματισμός προκαλεί την επιδερμίδα της τρίχας να ανοίξει και τις χρωστικές χρωστικές ουσίες να διεισδύσουν στην τρίχα. Η αμμωνία στη βαφή μαλλιών προκαλεί την απομάκρυνση των φυσικών χρωστικών μαλλιών από τα μαλλιά. Δεδομένου ότι αυτό σημαίνει πολύ άγχος για τα μαλλιά, ένα κοντίσιονερ πρέπει να χρησιμοποιηθεί αμέσως μετά τη βαφή. Τις περισσότερες φορές, αυτό περιλαμβάνεται ήδη στο πακέτο.

Χρωματισμός μαλλιών – τι κάνει το conditioner?

ο χρωματισμός μαλλιών προστατεύει τα μαλλιά σας

Ένα μαλακτικό μετά τη βαφή είναι τόσο σημαντικό γιατί διασφαλίζει ότι τα υπολείμματα βαφής που παραμένουν στα μαλλιά μετά το ξέπλυμα εξουδετερώνονται. Εξασφαλίζει επίσης ότι η επιδερμίδα κλείνει ξανά, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για τα μαλλιά, καθώς σχηματίζει προστατευτική ασπίδα έναντι εξωτερικών επιδράσεων. Τα μαλλιά πρέπει να στεγνώσουν καλύτερα μετά το λούσιμο, το οποίο είναι το πιο ήπιο. Η φροντίδα του κοντίσιονερ γίνεται επίσης αισθητή μετά το στέγνωμα. Στη συνέχεια, τα μαλλιά είναι ωραία και απαλά και εύκολο να χτενιστούν.

Ειδικά σαμπουάν: μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και βοηθούν στην αναγέννηση

Το μαλακτικό διαρκεί διαφορετικά ανάλογα με το μήκος των μαλλιών, αλλά συνήθως εξαντλείται μετά από τρεις πλύσεις το αργότερο. Πρέπει τώρα να χρησιμοποιηθεί ένα ειδικό σαμπουάν για βαμμένα μαλλιά. Αυτό είναι σημαντικό γιατί αυτό το σαμπουάν είναι προσαρμοσμένο ακριβώς στις ανάγκες των βαμμένων μαλλιών. Εξασφαλίζει επίσης ότι το χρώμα διαρκεί περισσότερο επειδή το σαμπουάν καθορίζει το χρώμα στα μαλλιά. Σε πολλές περιπτώσεις, αυτά τα προϊόντα περιποίησης βοηθούν τα μαλλιά να αναγεννηθούν και συχνά έχουν επίσης ενσωματωμένη προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία που εμποδίζει τη λεύκανση των μαλλιών.

Σαμπουάν χωρίς σιλικόνη

Θα πρέπει να χρησιμοποιείτε μόνο σαμπουάν χωρίς σιλικόνη, έτσι ώστε οι θρεπτικές ουσίες να μπορούν να διεισδύσουν καλά στα μαλλιά. Διαφορετικά, οι σιλικόνες θα βρίσκονται στα μαλλιά και έτσι θα εμποδίσουν τη διείσδυση των ουσιών περιποίησης.

Το conditioner πρέπει να χρησιμοποιείται μετά το λούσιμο. Αυτό φροντίζει τα μαλλιά και διευκολύνει το χτένισμα αργότερα.

Θεραπείες μαλλιών για υγρασία

χρωματισμός μαλλιών όμορφα μαλλιά

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μια θεραπεία μαλλιών έως και δύο φορές την εβδομάδα για να φροντίσετε επιπλέον τα βαμμένα μαλλιά και να τους δώσετε υγρασία. Τα προϊόντα για ξηρά μαλλιά και φυσικές καλλυντικές θεραπείες είναι ιδιαίτερα κατάλληλα. Θα πρέπει επίσης να αποφεύγετε το σίδερο ισιώματος κατά το styling, καθώς πιέζει τα μαλλιά χωρίς λόγο.

Παρεμπιπτόντως, ξέρατε ότι η μπύρα κάνει καλό και στα μαλλιά σας; Μια θεραπεία μπύρας δυναμώνει τα μαλλιά και είναι μία από τις 10 πιο τρελές τάσεις ομορφιάς. Ο λόγος για αυτό είναι η μαγιά μπύρας.

Χρωματισμός μαλλιών – Οι αποχρώσεις το καλοκαίρι είναι ιδιαίτερα προβληματικές, αλλά με τη βοήθεια των προϊόντων μας μπορείτε να δημιουργήσετε μια εκπληκτική εμφάνιση όλο το χρόνο

χρωματισμός μαλλιών καλοκαίρι

Βαφή μαλλιών – Η σωστή φροντίδα των βαμμένων μαλλιών δεν ήταν ποτέ τόσο εύκολη!

βαφή μαλλιών υγιή εμφάνιση μαλλιών