Η Καρλσρούη είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στην πολιτεία Μπάντεν-Βυρτεμβέργη και βρίσκεται γραφικά στην πεδιάδα Oberreihnische.

Είναι ευέλικτο και εμφανίζεται με ένα ζωντανό πολιτιστικό τοπίο. Το γραφικό περιβάλλον είναι ιδανικό για εκδρομές και ως μια από τις πιο ζεστές πόλεις της Γερμανίας, η Καρλσρούη αποπνέει μια σχεδόν μεσογειακή ατμόσφαιρα, ειδικά το καλοκαίρι. Πολυάριθμες γραφικές πλατείες, σιντριβάνια και πάρκα χαρακτηρίζουν το τοπίο της πόλης. Η τέχνη και ο πολιτισμός μπορούν να βρεθούν παντού στην Καρλσρούη και οι ενδιαφερόμενοι επισκέπτες μπορούν να βρουν μια επισκόπηση των πολυάριθμων ενδιαφέρων εκδηλώσεων meinka.de.

Η σχετικά νέα πόλη έχει μια μοναδική διάταξη ανεμιστήρων και δεν είναι γνωστή μόνο για το κάστρο της. Το ανώτατο δικαστήριο μας εδρεύει επίσης στην Καρλσρούη. Πολλά αξιοθέατα και πολιτιστικά αξιοθέατα καθιστούν μια επίσκεψη στην Καρλσρούη μια ξεχωριστή εμπειρία:

Θέα στην πόλη της Καρλσρούης https://pixabay.com/de/photos/karlsruhe-durlach-landschaft-stadt-3956678/

Παλάτι της Καρλσρούης

Χτισμένο μεταξύ 1715 και 1718, το Karlsruherschluss βρίσκεται στο κέντρο ενός ανεμιστήρα 32 ακτινικών δρόμων. Αυτή η μοναδική κάτοψη της πόλης του Μπάντεν φαίνεται ιδιαίτερα καλά από τον πύργο του κάστρου. Το κάστρο ανοικοδομήθηκε και επεκτάθηκε στο δεύτερο μισό του 18ου αιώνα και έλαβε τη σημερινή του μπαρόκ εμφάνιση. Το κρατικό μουσείο του Μπάντεν βρίσκεται στο εσωτερικό για σχεδόν 100 χρόνια και προσφέρει μια συναρπαστική και λεπτομερή εικόνα για την ανθρώπινη ιστορία. Ο βοτανικός κήπος, ο οποίος βρίσκεται στην άκρη του κήπου του παλατιού, αξίζει επίσης να επισκεφθείτε. Είναι το σπίτι πολλών ειδών δέντρων από διαφορετικές ηπείρους, έχει ένα καφέ, ένα τροπικό θερμοκήπιο και σας καλεί να κάνετε μια βόλτα και να μείνετε.

κάστρο της Καρλσρούης

Ο ζωολογικός κήπος της πόλης

Ο μοναδικός συνδυασμός πάρκου και ζωολογικού κήπου είναι γνωστός πολύ πέρα ​​από τα σύνορα της Καρλσρούης. Ο ζωολογικός κήπος της πόλης έχει πάνω από ένα εκατομμύριο επισκέπτες κάθε μέρα. Πολλά διαφορετικά είδη ζώων, υδάτινα τοπία και θεματικοί κήποι μεταφέρουν τους επισκέπτες σε μια πράσινη όαση και εξασφαλίζουν μια εκδρομή στη φύση στη μέση της πόλης. Είναι ένας από τους παλαιότερους ζωολογικούς κήπους στη Γερμανία και μια επίσκεψη είναι μια αξέχαστη εμπειρία, ειδικά για παιδιά.

ζωολογικός κήπος καρλσρούη

Η παλιά πόλη του Durlach

Η Καρλσρούη είναι μια σχετικά νέα πόλη, αλλά μια βόλτα στην παλαιότερη συνοικία της, την Durlach, ταξιδεύει πίσω στον ύστερο Μεσαίωνα. Οι παλιοί δρόμοι που ηρεμούν την κίνηση σας προσκαλούν να κάνετε μια βόλτα και πολλά αξιοθέατα βρίσκονται πολύ κοντά το ένα στο άλλο. Η παλιά πλατεία της αγοράς, τμήματα του αρχικού τείχους της πόλης, ο πύργος της πύλης της Βασιλείας και το δημαρχείο μπορούν να εξερευνηθούν σε μια χαλαρή βόλτα στο Durlach. Υπάρχουν πολλές αγορές και φεστιβάλ εκεί, οπότε ο Durlach δεν πρέπει να λείπει όταν επισκέπτεστε την Καρλσρούη.

Καρλσρούη Ντούρλαχ

Το παλαιότερο τελεφερίκ στη Γερμανία

Το Turmbergbahn συνδέει την περιοχή Durlach με το Turmberg σε μήκος 315 μέτρων και λειτουργεί από το 1888. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, ξεπερνιέται μια κλίση 36,2%. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, έχετε μια μοναδική θέα στη δομή της πόλης σε σχήμα ανεμιστήρα γύρω από το παλάτι της Καρλσρούης και μια βόλτα στο Turmbergbahn διευκολύνει πολύ το δρόμο προς το Turmberg, καθώς διαφορετικά μπορεί να φτάσει μόνο μέσω 529 σκαλοπατιών.

πύργος βουνό σιδηρόδρομος Καρλσρούη

Το παλιό σφαγείο

Η περιοχή γύρω από το παλιό σφαγείο έχει μια πολύ ιδιαίτερη ατμόσφαιρα. Μετά το κλείσιμο το 2006, αναπτύχθηκε εδώ μια ιδιαίτερα ζωντανή περιοχή, στην οποία πολιτισμός και τέχνη συνδυάζονται με τη νεωτερικότητα και τη γαστρονομία. Εξαιρετικά εστιατόρια σας προσκαλούν σε γλέντι, σε μπαρ και κλαμπ γίνεται πάρτι τα Σαββατοκύριακα, και καμπαρέ και θέατρα έχουν επίσης εγκατασταθεί εδώ. Τα κτίρια γραφείων, τα οποία είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στις νεοσύστατες επιχειρήσεις, βρίσκονται επίσης στο χώρο του πρώην σφαγείου και συμβάλλουν στην ιδιαίτερη γοητεία αυτής της περιοχής.

παλιό σφαγείο της Καρλσρούης