Ταξίδι στην πόλη στο Παρίσι, καλοκαιρινές διακοπές στην Ισπανία ή ταξίδι μεγάλων αποστάσεων στην Ταϊλάνδη; Για να αποφύγετε λίγο την περιπλάνηση, με τόσους πολλούς ονειρεμένους ταξιδιωτικούς προορισμούς, θα πρέπει πάντα να προγραμματίζετε το επόμενο ταξίδι σας. Γιατί η προσμονή είναι γνωστό ότι είναι η μεγαλύτερη χαρά! Αλλά όταν φτάσετε στο αεροδρόμιο, μπορεί γρήγορα να εξαφανιστεί στον αέρα εάν ακούσετε ξαφνικά ότι η πτήση σας καθυστερεί. Όχι μόνο η βαρετή αναμονή, αλλά και η καθυστερημένη άφιξη στον προορισμό σας συνδέονται με αυτήν. Γνωρίζατε όμως ότι έχετε εκτεταμένο δικαίωμα αποζημίωσης από 250 έως 600 ευρώ σε περίπτωση καθυστέρησης πτήσης?

αντιστάθμιση καθυστέρησης πτήσης κανονισμός εε

Πότε δικαιούμαι αποζημίωση καθυστέρησης πτήσης;?

Τα δικαιώματα των επιβατών σε περίπτωση καθυστερήσεων ρυθμίζονται από τον κανονισμό ΕΕ EG 261. Η πιο σημαντική προϋπόθεση για μια αξίωση είναι ότι είστε ο προορισμός σας περισσότερο από τρεις ώρες αργότερα από το προγραμματισμένο. Δεν είναι καθοριστική η ώρα αναχώρησης, αλλά η ώρα άφιξης. Αυτό εννοείται ότι σημαίνει την ώρα κατά την οποία το αεροσκάφος σταθμεύει στην πύλη και ανοίγουν οι πόρτες. Επιπλέον, το Η αεροπορική εταιρεία είναι υπεύθυνη για την καθυστέρηση της πτήσης, z Β. Λόγω άρρωστου προσωπικού ή τεχνικής δυσλειτουργίας. Επιπλέον, επιτρέπεται η πτήση όχι περισσότερο από τρία χρόνια πριν. Επιπλέον, η πτήση πρέπει εντός της ΕΕ ξεκινήσει τι σε ισχύει κάθε αεροπορική εταιρεία, ή γη, το οποίο ισχύει μόνο για αεροπορικές εταιρείες με έδρα την ΕΕ. Πρέπει επίσης να έχετε κάνει έγκαιρη άφιξη για την πτήση σας.

κανονισμός αποζημίωσης καθυστέρησης πτήσης

Τι γίνεται με τις φυσικές καταστροφές, τις απεργίες και τα παρόμοια;.?

Η αεροπορική εταιρεία δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνη εάν οι “εξαιρετικές περιστάσεις” είναι η αιτία της καθυστέρησης της πτήσης. Αυτό περιλαμβάνει φυσικά γεγονότα όπως πολύ αντίξοες καιρικές συνθήκες ή κεραυνούς, απεργίες, ιατρικές καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, περιορισμούς στον έλεγχο της εναέριας κυκλοφορίας, ξαφνικές δυσλειτουργίες του ραντάρ του αεροδρομίου, πράξεις δολιοφθοράς, πολιτικές αναταραχές και τρομοκρατικές επιθέσεις. Οι αεροπορικές εταιρείες συχνά αναφέρουν «τεχνικές δυσκολίες» ή «λειτουργικές συνθήκες» ως λόγους καθυστέρησης. Σύμφωνα με επίσημη δήλωση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, αυτά δεν περιλαμβάνονται.

χρηματική αποζημίωση καθυστέρησης πτήσης

Τι παίρνω ως αποζημίωση?

Εάν έχετε κολλήσει στο αεροδρόμιο, έχετε πρώτα ένα Δικαίωμα σε γεύματα, αναψυκτικά και δύο τηλεφωνήματα, email κλπ.. Το ύψος της πραγματικής αποζημίωσης εξαρτάται από το πόσο μακριά και πού έχετε πετάξει ή από πού έχετε πετάξει: δικαίωμα για 250 ευρώ έχετε σε όλες τις πτήσεις εντός της ΕΕ έως 1500 χιλιόμετρα. 400 ευρώ είναι διαθέσιμα σε πτήσεις εντός της ΕΕ, η οποία είναι πάνω από 1500 χιλιόμετρα ήταν μακριές. Στον αρχικό ή τελικό προορισμό εκτός ΕΕ και μια σειρά από 1500 έως 3500 χιλιόμετρα υπάρχει επίσης 400 ευρώ. Εάν ο αρχικός ή ο τελικός προορισμός είναι εκτός ΕΕ και η απόσταση είναι μεγαλύτερη από 3500 χιλιόμετρα ήταν, υπάρχει καθυστέρηση 3-4 ώρες 300 € και από 4 ώρες 600 €. Εάν η πτήση καθυστερήσει για περισσότερες από πέντε ώρες, την έχετε επίσης δικαίωμα (μερικής) επιστροφής χρημάτων ή επανακράτησης.

προϋποθέσεις αποζημίωσης καθυστέρησης πτήσης

 Πώς μπορώ να πάρω πίσω τα χρήματά μου?

Το πρώτο βήμα για να πάρετε πίσω τα χρήματά σας είναι πρώτα απ ‘όλα να γνωρίζετε ότι υπάρχει αξίωση σε όλα αυτά Αποζημίωση καθυστέρησης πτήσης εκεί – χάρη σε αυτό το άρθρο αυτό έχει ήδη εκπληρωθεί. Τώρα θα πρέπει να ελέγξετε τη συγκεκριμένη περίπτωση, για την οποία χρειάζεστε μόνο τον αριθμό πτήσης σας στην αρχή. Ιστότοποι όπως η Airhelp, που ειδικεύονται στην επιβολή των δικαιωμάτων των επιβατών, μπορούν να σας δώσουν μια δωρεάν αρχική εκτίμηση. Ακόμα κι αν αποδειχθεί ότι δικαιούστε αποζημίωση, η Airhelp είναι μια καλή διεύθυνση για την επιβολή των δικαιωμάτων σας. Το μόνο που μένει να κάνετε είναι να παραδώσετε όλα τα έγγραφα που σχετίζονται με την πτήση και τυχόν αποδεικτικά στοιχεία, όπως σημειώσεις ή φωτογραφίες που μπορεί να έχουν συλλεχθεί κατά τη διάρκεια της πτήσης. Τώρα το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να περιμένετε και να περιμένετε την αποζημίωση! Και ποιος καλύτερος τρόπος για να το χρησιμοποιήσετε από το επόμενο ταξίδι?

   καθυστέρηση πτήσης