τελευταία στιγμή βουλγαρία παλιά πόλη της sozopol

Ζήστε ένα υπέροχο ταξίδι στη Βουλγαρία της τελευταίας στιγμής

Η Ευρώπη έχει πολλές χώρες με διαφορετικούς πολιτισμούς. Χωρίς εξαίρεση, κάνουν υπέροχους ταξιδιωτικούς προορισμούς. Από σήμερα, αρχίζουμε να δημοσιεύουμε μια σειρά άρθρων γι ‘αυτούς. Έτσι θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε ελάχιστα γνωστά μέρη ταξιδιού. Αναμφίβολα έχουν πολλά να προσφέρουν.

Αν έχετε αυτή τη νοοτροπία, θα μπορούσατε να συμμετάσχετε μαζί μας σε ένα εικονικό ταξίδι στη Βουλγαρία σήμερα και να απολαύσετε μερικές υπέροχες εμπειρίες. Θα σας άρεσε?

Παραμυθένιο τοπίο στα βαλκανικά βουνά

τοπία βουλγαρίας τοπίο βαλκανικής τελευταίας στιγμής

Η παλιά πόλη της Σωζόπολης στα νοτιοανατολικά

τελευταία στιγμή βουλγαρία παλιά πόλη της sozopol

Αρχαίος πολιτισμός

Ένα ταξίδι στη Βουλγαρία μπορεί να είναι συναρπαστικό για άτομα που ενδιαφέρονται για την αρχαία ιστορία. Εκτός από τους αρχαίους Έλληνες που κατοικούσαν στο βαλκανικό νησί, εδώ υπάρχουν ίχνη του θρακικού πολιτισμού. Οι Θράκες λάτρευαν παρόμοιους θεούς και συμμερίζονταν πολλές από τις πεποιθήσεις των γειτόνων τους. Είχαν όμως τη δική τους γλώσσα, τέχνη και κοινωνική τάξη.

Οι θρυλικοί θησαυροί των Θρακών

χρυσός ασημένιος θησαυρός της Βουλγαρίας της τελευταίας στιγμής

Ο χρυσός θησαυρός της Παναγουρίστε

χρυσός θησαυρός της Βουλγαρίας τελευταίας στιγμής

Μεταξύ άλλων, είχαν αφήσει πίσω τους υπέροχους ναούς, αντικείμενα τέχνης και χρυσούς θησαυρούς. Αυτά και τα καλά ανεπτυγμένα εργαλεία και εφευρέσεις που έχουν χρησιμοποιήσει για να ομορφύνουν την καθημερινότητά τους είναι τα παλαιότερα του είδους τους σε πολλούς τομείς. Ορισμένα κοσμήματα δείχνουν επεξεργασία, η τεχνική της οποίας δεν μπορεί να μιμηθεί στις μέρες μας, ακόμη και με σύγχρονες τεχνολογίες.

Η κληρονομιά των Ρωμαίων – το αρχαίο θέατρο στη Φιλιππούπολη

τελευταία στιγμή βουλγαρία plovdiv αντιθεατρικός Ρωμαίος

Μεγάλη και ποικίλη φύση

Η Βουλγαρία είναι μια χώρα στην οποία μπορείτε να ταξιδέψετε από το ένα άκρο στο άλλο μέσα σε μία έως δύο εβδομάδες. Κατά τη διάρκεια μιας περιήγησης στη Βουλγαρία θα μπορείτε να επισκεφθείτε πολλά ενδιαφέροντα αξιοθέατα και έργα. Η Ροδόπη είναι το όνομα της ομορφότερης οροσειράς, μερικά από τα οποία βρίσκονται επίσης στην Ελλάδα και την Τουρκία. Ο μύθος του Ορφέα συνδέεται με αυτά τα βουνά. Λέγεται ότι ζούσε εδώ και πιστεύεται ότι το πνεύμα του ακόμα περιφέρεται εδώ κάπου. Τα βουνά Πιρίν και Ρίλα συμπληρώνουν το υπέροχο ορεινό τοπίο της Βουλγαρίας. Προσελκύουν πολλούς τουρίστες στην πεζοπορία το καλοκαίρι και επίσης στις διακοπές σκι το χειμώνα.

Οι ιδιότροποι βράχοι στο Belogradchik

τελευταία στιγμή βουλγαρία belograd4ik βράχια

Το φρούριο του τσάρου Asen II στα βουνά της Ροδόπης

εκκλησία φρούριο της βουλγαρίας ροδόπης της τελευταίας στιγμής

Εθνικό Πάρκο Ρίλα

εθνικό πάρκο βουλγαρίας rila βουνών της τελευταίας στιγμής

Τα βουνά Stara Planina, γνωστά και ως Βαλκάνια, διατρέχουν περίπου τη μέση της χώρας. Ολόκληρη η Βαλκανική Χερσόνησος πήρε το όνομά της από αυτή την οροσειρά. Τα βουνά Strandja βρίσκονται στα νοτιοανατολικά της χώρας και δείχνουν υπέροχα τοπία και φύση.

Οι άνθρωποι, το φαγητό, η καθημερινότητα

Αν ψάχνετε για αυθεντικές εμπειρίες, σίγουρα θα τις βρείτε στη Βουλγαρία! Αυτό ισχύει τόσο για το φαγητό όσο και για την αντιμετώπιση ανθρώπων και για όλους τους άλλους τομείς της ζωής. Για να το κάνετε αυτό, ωστόσο, θα πρέπει να απομακρυνθείτε από τις μεγάλες πόλεις και τα γνωστά σημεία διακοπών. Μικρά χωριά, πόλεις, εθνογραφικά κέντρα που μπορείτε να βρείτε και να μην τα ανακαλύψετε στους μεγάλους ταξιδιωτικούς οδηγούς, είναι οι πραγματικοί θησαυροί της Βουλγαρίας σήμερα.

Φροντίστε να δοκιμάσετε ντομάτες μαζεμένες από ένα μικρό αγρόκτημα κατά τη διάρκεια της υψηλής περιόδου, καθώς και σπιτικό τυρί. Αξίζει πραγματικά!

Θαυμάστε την πολύπλευρη βουλγαρική λαογραφία

λαϊκοί χοροί της τελευταίας στιγμής βουλγαρία κοστούμια εθνικές φορεσιές

Δοκιμάστε βούλγαρο σούπα φασολιών

παραδοσιακή σούπα φασολιών βουλγαρίας της τελευταίας στιγμής

Τα λάχανα είναι ένα από τα εθνικά πιάτα στη Βουλγαρία

λάχανο βουλγαρίας της τελευταίας στιγμής ρολά καυτερές πιπεριές

Η παραδοσιακή σφολιάτα με γέμιση τυριού – Μπανίζα

τελευταία στιγμή ζύμη βουλγαρίας σπεσιαλιτέ μπανίζα

Μεγάλες πόλεις και κέντρα διακοπών

Το πλεονέκτημα των μεγάλων πόλεων και των γνωστών ταξιδιωτικών προορισμών είναι ότι εκεί βρίσκονται τα σημαντικότερα μουσεία ιστορίας και πολιτισμού. Κάθε επίσκεψη σε αυτούς τους πολιτιστικούς χώρους αξίζει τον κόπο και μπορείτε να μάθετε πολλά για τη βουλγαρική ιστορία. Φροντίστε να επωφεληθείτε από αυτό. Στα βουλγαρικά θέρετρα υγείας υπάρχουν επίσης πολλοί μικροί πάροχοι που προσφέρουν υπέροχες περίεργες εκδρομές. Συχνά αυτά περιλαμβάνουν τον τουρισμό του χωριού και ιστορικά αξιοθέατα. Ρωτήστε στη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου σας ή με άλλο αξιόπιστο άτομο στον χώρο σας, ποιες ταξιδιωτικές εταιρείες έχουν τις πιο ενδιαφέρουσες προσφορές. Μπορείτε να κάνετε μια μικρή παράκαμψη στην ενδοχώρα ή να κάνετε ένα τριήμερο ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη.

Το φρούριο Τσαρέβετς στην παλιά πρωτεύουσα Βέλικο Τάρνοβο

τελευταία στιγμή βουλγαρία veliko tarnovo zarevez

Ο καθεδρικός ναός Alexander Nevski στη Σόφια

τελευταία στιγμή βουλγαρία sofia alexander nevski dom

Η τυπική αρχιτεκτονική της Αναγέννησης στην παλιά πόλη της Φιλιππούπολης

τελευταία στιγμή βουλγαρία παλιά πόλη plovdiv σπίτι αναγέννησης

Quσυχο χωριό στα βουνά της Ροδόπης

βουνά της Βουλγαρίας ροδόπης της τελευταίας στιγμής

Μάθετε κυριλλικά

Η Βουλγαρία φιλοξενεί το κυριλλικό αλφάβητο. Από εδώ μεταφέρθηκε στη Ρωσία τον Μεσαίωνα, όπου έγινε επίσης αποδεκτό ως επίσημο σενάριο. Θα ήταν χρήσιμο αν μάθατε να διαβάζετε αυτές τις γραφές. Αυτό θα μπορούσε να είναι πολύ χρήσιμο για προσανατολισμό με διευθύνσεις, πόλεις και επίσης για άλλους σκοπούς. Ο αριθμός των γραμμάτων είναι κάπως μεγαλύτερος από ό, τι στα λατινικά, αλλά η κυριλλική ορθογραφία δεν είναι τόσο δύσκολη όσο νομίζουν κάποιοι.

Βραχώδες μοναστήρι Αγίου Δημητάρου κοντά στο Βέλικο Τάρνοβο

    ροκ μοναστήρι της Βουλγαρίας της τελευταίας στιγμής

Αριστοτεχνική τοιχογραφία σύμφωνα με τη χριστιανική ορθόδοξη παράδοση

χριστιανική ορθόδοξη τοιχογραφία της βουλγαρίας της τελευταίας στιγμής

Το ονειρικό μοναστήρι Glojen

Μοναστήρι της Βουλγαρίας glojdensky της τελευταίας στιγμής

Το μεγαλύτερο μοναστήρι στη Βουλγαρία βρίσκεται στα βουνά Ρίλα

Μοναστήρι της Βουλγαρίας Ρίλα της τελευταίας στιγμής