πιείτε καφέ ή τσάι υγιεινή τελετουργία

Σας αρέσει να πίνετε τσάι, ή μάλλον καφέ?

Όταν επιστρέφετε σπίτι το βράδυ και νιώθετε άνετα, το ήσυχο και χαλαρωτικό σας βράδυ θα περιλαμβάνει συχνά ένα αρωματικό φλιτζάνι τσάι και ένα καλό βιβλίο, σωστά; Αυτό λέω καθαρή απόλαυση! Πώς όμως φτιάχνετε το τέλειο τσάι; Και ποια ποικιλία έχει καλύτερη γεύση?

Σήμερα θέλουμε να σας προσφέρουμε μια μικρή ώρα τσαγιού!

Πίνετε καφέ ή τσάι; Αυτη ειναι Η ερωτηση

βιβλίο με φλιτζάνι καφέ ή τσάι

Οι Άγγλοι είναι αναμφίβολα το νούμερο ένα όταν πρόκειται για την κατανάλωση τσαγιού. Εκεί ακούτε συχνά την ερώτηση: «Να βάλω τον βραστήρα;» Που σημαίνει στα γερμανικά: «Πρέπει να βάλω τον βραστήρα;» Ειδικά όταν βρίσκεστε σε μια κατάσταση κρίσης – ανεξάρτητα από το αν έχετε στεναχωρηθεί ή χάσατε τη δουλειά σας – μπορείτε να βρείτε την καλύτερη λύση στην πιο δύσκολη κατάσταση με ένα φλιτζάνι ζεστό τσάι.

Οι Άγγλοι είναι το νούμερο ένα όταν πρόκειται για την κατανάλωση τσαγιού

πιείτε καφέ ή τσάι φλιτζάνι υγιεινή τελετουργία Αγγλία Βρετανία

Στη Γερμανία, από την άλλη πλευρά, οι άνθρωποι προτιμούν να πίνουν καφέ. Είτε καπουτσίνο, latte macchiato είτε κλασικό καφέ φίλτρου – κάθε Γερμανός πολίτης πίνει 149 λίτρα ετησίως σύμφωνα με τις στατιστικές μελέτες του κλάδου. Το τσάι πίνεται πολύ λιγότερο και το ποτό είναι σημαντικά χαμηλότερο στην κλίμακα δημοτικότητας μεταξύ των Γερμανών: η κατανάλωση τσαγιού είναι μόνο 27 λίτρα ετησίως ανά κεφαλή του πληθυσμού.

Αλλά τα καλά νέα είναι ότι το τσάι γίνεται όλο και πιο δημοφιλές και σε ζήτηση μεταξύ των Γερμανών. Σε όλη τη χώρα, ανοίγουν νέα εξειδικευμένα καταστήματα και μπορείτε να δείτε πλήρεις αίθουσες τσαγιού.

Το τσάι γίνεται όλο και πιο δημοφιλές και σε ζήτηση μεταξύ των Γερμανών φλιτζάνι καφέ ή τσάι

Ποια είδη τσαγιού προτιμούν να πίνουν οι άνθρωποι;?

Το τσάι διαφέρει στο χρώμα, το άρωμα και την παρασκευή. Και όχι κάθε ποικιλία έχει καλή γεύση για το νεοφερμένο. Υπάρχουν βασικά τέσσερις τύποι τσαγιού:

Μαύρο τσάι

Το μαύρο τσάι είναι ένα από τα πιο δημοφιλή είδη τσαγιού για τους Γερμανούς. Εδώ πρέπει οπωσδήποτε να αναφέρουμε όπως ο Earl Grey ή ο Assam. Μετά τη ζύμωση, τα φύλλα τσαγιού έχουν χαλκό-κόκκινο χρώμα και αναπτύσσουν την τυπική τους γεύση.

Το μαύρο τσάι είναι ένα από τα πιο δημοφιλή είδη τσαγιού

καφέ ή τσάι ποτό φλιτζάνι υγιή τσαγιέρα

Τσάι Oolong

Αυτός ο τύπος τσαγιού καλλιεργείται στην Ταϊβάν, την Ινδία και την Κίνα. Όσον αφορά τη γεύση, το oolong τείνει περισσότερο προς το πράσινο από το μαύρο τσάι.

Το τσάι Oolong προέρχεται από την Ασία

καφέ ή τσάι ποτό φλιτζάνι oolong

λευκό τσάι

Το όνομα προέρχεται από τη λευκή γυαλάδα στα μπουμπούκια τσαγιού – αυτές είναι λεπτές τρίχες που σχηματίζουν ένα ελαφρύ χνούδι. Οι γνωστές ποικιλίες περιλαμβάνουν το Yin Zhen και το Pai Mu Tan.

Πάρτε το χρόνο σας και απολαύστε ένα φλιτζάνι ζεστό τσάι

πιείτε καφέ ή τσάι φλιτζάνι λουλούδια βότανα υγιεινό πράσινο

Πράσινο τσάι

Το πράσινο τσάι είναι εντελώς μη ζυμωμένο τσάι. Τα φύλλα τσαγιού θερμαίνονται αμέσως μετά τη συγκομιδή για να αποφευχθεί η οξείδωση. Αυτό εμποδίζει τη μετατροπή των αρωματικών ουσιών, πράγμα που σημαίνει ότι τα φύλλα διατηρούν την αρχική, φυσική τους γεύση. Η πιο γνωστή ποικιλία είναι η ιαπωνική Sencha.

Σύμφωνα με μια παλιά ιαπωνική παράδοση

καφέ ή τσάι πιείτε φλιτζάνι πράσινη ζάχαρη λεμονιού

Επίσης, δεν θέλουμε να ξεχάσουμε, υπάρχουν υπέροχα αρωματικά, νόστιμα φρούτα και τσάι από βότανα, φρέσκα αφεψήματα από φύλλα μέντας ή χαμομηλιού. Αυτές οι ποικιλίες σας χαροποιούν ή σας ηρεμούν – απλώς αφήστε τις να έχουν καλή γεύση!

Μείνε υγιείς! Φρούτα και βότανα θα σας βοηθήσουν σε αυτό

πίνετε καφέ ή τσάι φλιτζάνι λουλούδια βότανα υγιή

Με τόσα πολλά είδη τσαγιού, η προετοιμασία είναι πάντα μια ολόκληρη τελετουργία: δεν εξαρτάται μόνο από τα αντικειμενικά κριτήρια όπως η ποιότητα του τσαγιού και του νερού, το δοχείο τσαγιού και ο χρόνος παρασκευής, αλλά και από υποκειμενικούς παράγοντες όπως ο δικός μας διάθεση. Το ίδιο είδος τσαγιού μπορεί να έχει διαφορετική γεύση κάθε μέρα. Αυτό οφείλεται στο ίδιο το τσάι; Στο νερό; ή?

Η βασική μας σύσταση για προετοιμασία είναι: Μην καταλαβαίνετε την παρασκευή τσαγιού ως must! Βρείτε τη δική σας προσωπική διαδρομή που θα σας οδηγήσει στην απόλαυση!

Για όλους τους καλοφαγάδες – ένα υπέροχο κομμάτι κέικ ή άλλο γλυκό

πιείτε καφέ ή τσάι φλιτζάνι τσαγιέρα μπισκότα καραμέλα τάρτα

Για κάθε ποικιλία θα βρείτε μια συμβουλή για τη δοσολογία και την προετοιμασία. Θα μάθετε επίσης πόσο είναι η συνιστώμενη ποσότητα τσαγιού για μια τσαγιέρα. Και αφήστε το τσάι σας να βράσει για λίγα λεπτά, έτσι ώστε τα πολύτιμα συστατικά και οι γεύσεις να διαλυθούν στο έγχυμα. Το πράσινο τσάι και το ελαφρύ μαύρο τσάι απαιτούν πολύ σύντομο χρόνο, ισχυρά είδη τσαγιού – λίγο περισσότερο, ενώ τα τσάι από βότανα και φρούτα πρέπει να κυμαίνονται από 5 έως 10 λεπτά.

Μια τελευταία συμβουλή από εμάς: είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε μια κατσαρόλα από πηλό ή πορσελάνη κατά την προετοιμασία του τσαγιού. Πριν από την έγχυση, πρέπει να προθερμανθεί με ζεστό νερό.

Σε κάποιους αρέσει ζεστό … και με μια φέτα λεμόνι

καφέ ή τσάι ποτό φλιτζάνι λεμόνι τσαγιέρα μέντας

Ελπίζουμε ότι η σημερινή ώρα τσαγιού ήταν ενδιαφέρουσα και ευχάριστη για εσάς!

Θα θέλατε να πιείτε λίγο περισσότερο τσάι τώρα;?