Υπάρχουν ορισμένοι κίνδυνοι που σχετίζονται με τη διαχείριση μετρητών στο εξωτερικό. Άλλωστε, έξυπνοι κλέφτες καραδοκούν κυρίως σε τουριστικά ανεπτυγμένους προορισμούς για να διευκολύνουν τους παραθεριστές να αφαιρέσουν τα πολύτιμα αντικείμενά τους. Μην δίνετε προσοχή ούτε ο προϋπολογισμός των διακοπών λεηλατείται. Αλλά τα μέσα πληρωμής χωρίς μετρητά ενέχουν επίσης οικονομικούς κινδύνους. Συνοψίζουμε τι πρέπει να προσέξετε για να επωφεληθείτε από τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια.

Ασφαλείς αγορές ενώ ταξιδεύετε

Ασφαλείς αγορές όταν ταξιδεύετε Συμβουλές για τις επόμενες διακοπές σας Mstercard

Πιστωτικές κάρτες – πληρώστε άνετα και με ασφάλεια

Η πληρωμή χωρίς μετρητά με πιστωτική κάρτα έχει πολλά πλεονεκτήματα στο εξωτερικό. Από τη μία πλευρά, είναι βολικό και εξοικονομεί χρόνο. Δεν χρειάζεται να μετράτε χρήματα κατά την πληρωμή, τα οποία μπορεί να είναι αγχωτικά με ξένα νομίσματα, ούτε να ανησυχείτε για το αν έχετε ακόμα αρκετά μετρητά για να παραδώσετε.

Οι πιστωτικές κάρτες είναι ένα ευπρόσδεκτο και καθιερωμένο μέσο πληρωμής σε πολλές χώρες. Δεν είναι σπάνια ούτε απαραίτητο γιατί δεν γίνονται δεκτά άλλα μέσα πληρωμής.

Εάν δεν έχετε ακόμη πιστωτική κάρτα, μπορείτε να επωφεληθείτε από πρακτικά πρόσθετα και υπηρεσίες για τις διακοπές σας. Μεταξύ άλλων, αυτό ισχύει για συνδυαστικές προσφορές με ασφαλιστήρια συμβόλαια ειδικά για ταξιδιώτες. Συχνά περιλαμβάνονται συμβάσεις πιστωτικών καρτών Εξωτερική ασφάλιση υγείας προσφέρεται, η σημαντικότερη ασφαλιστική κάλυψη για τους τουρίστες. οι οποίες Πιστωτική κάρτα για ταξίδια συμβαδίζει με την ιδιαίτερα λογική ταξιδιωτική ασφάλιση, εξηγεί οικονομικός συντάκτης του περιοδικού FTD για τις επιχειρήσεις και τα οικονομικά.

Σοβαροί πάροχοι πιστωτικών καρτών με τους οποίους, μεταξύ άλλων, έχουν συμβάσεις πιστωτικών καρτών Ασφάλιση ακύρωσης ταξιδιού παρόν. Συμπεριλαμβανομένων των Barclay, ADAC ή της Hanseatic Bank. Η προαναφερθείσα ταξιδιωτική ασφάλιση έχει το πλεονέκτημα ότι οι κάτοχοι καρτών αποζημιώνονται για τις τεράστιες μερικές φορές δαπάνες ακύρωσης που προκύπτουν σε περίπτωση ταξιδιού που έχει κλείσει αλλά δεν έχει πραγματοποιηθεί για σημαντικούς λόγους. Αν προσφέρει επίσης την ξένη υγεία καθώς και Ασφάλιση ακύρωσης ταξιδιού πρέπει να ελέγξετε μεμονωμένα. Η τελευταία πολιτική, με τη σειρά της, πληρώνει εάν ένα ταξίδι πρέπει να διακοπεί. Σημαντικοί λόγοι περιλαμβάνουν θάνατο στην οικογένεια ή σοβαρές ασθένειες. Μπορείτε να μάθετε σε ένα άρθρο του NDR, ποια ταξιδιωτική ασφάλιση έχει νόημα.

Περισσότερες συμβουλές σχετικά με τις πιστωτικές κάρτες:

  • Πριν από τη σύναψη μιας σύμβασης, συγκρίνετε αρκετές προσφορές στο Προμήθειες συναλλαγών εξωτερικού, οι πάροχοι καρτών χρεώνουν για πληρωμές και αναλήψεις μετρητών στο εξωτερικό! Η ανάληψη μετρητών από ξένα ATM ενδέχεται να είναι δωρεάν.
  • Διευκρινίστε εκ των προτέρων εάν θα αποζημιωθούν τέλη από ξένες τράπεζες. Αυτό είναι μέρος της υπηρεσίας με ορισμένους παρόχους.
  • Όταν είστε έξω, κρατήστε πιστωτικές κάρτες όσο το δυνατόν πιο κοντά στο σώμα σας για να τις προστατέψετε από κλοπή και βεβαιωθείτε ότι έχετε Αντικατάσταση κάρτας! Ωστόσο, δεν πρέπει ποτέ να τα αποθηκεύετε μαζί με την άλλη πιστωτική κάρτα, αλλά πάντα ξεχωριστά το ένα από το άλλο. Εάν το πορτοφόλι σας κλαπεί, μπορείτε να παραμείνετε διαλύτης χάρη σε μια κάρτα αντικατάστασης.
  • Σημειώστε προσεκτικά τους αριθμούς PIN! Μην τα γράψετε πουθενά!
  • Να είστε προσεκτικοί κατά την ανάληψη και την πληρωμή! Δώστε προσοχή στο περιβάλλον σας!
  • ο Τηλεφωνική γραμμή αποκλεισμού καρτών θα πρέπει να το έχετε πάντα μαζί σας, ώστε να μπορείτε να αποκλείσετε τις πιστωτικές κάρτες αμέσως εάν χαθούν. Φέρτε μαζί σας τον αριθμό που είναι αποθηκευμένος στο smartphone σας και σε χαρτί!

Ασφαλείς αγορές ενώ ταξιδεύετε Συμβουλές για τις επόμενες διακοπές Μετρητά

Μετρητά: Η ασφαλής αποθήκευση είναι το παν και το τέλος

Είτε ψωνίζετε σε ζωντανές αγορές, είτε σε εμπορικά κέντρα, είτε σε μια χαλαρή βόλτα στο κέντρο της πόλης: οι κλέφτες δεν είναι μακριά, όπου το επίκεντρο είναι το λιανικό εμπόριο. Το πλεονέκτημά τους είναι ότι οι τουρίστες τείνουν να είναι απρόσεκτοι όταν ψωνίζουν και κατά συνέπεια είναι εύκολο θήραμα. Στη συνέχεια, υπάρχουν τα πλήθη που προσφέρουν στους εγκληματίες κάποια ανωνυμία. Κατ ‘αρχήν, συνεπώς συνιστάται στους τουρίστες να έχουν μαζί τους μόνο όσα μετρητά είναι απαραίτητο. Όσο λιγότερο έχετε μαζί σας, τόσο λιγότερο μπορεί να σας κλαπεί. Μια απλή διαδικασία που αξίζει χρυσό εν κινήσει. Η αποθήκευση χρημάτων στο χρηματοκιβώτιο του ξενοδοχείου πρέπει επίσης να εξεταστεί προσεκτικά. Πολλά μοντέλα είναι εύκολο να σπάσουν και η πρόσβαση σε εγκληματίες δεν αρνείται επαρκώς σε κάθε κατάλυμα. Τα ερμάρια σε ξενώνες δεν είναι γενικά ασφαλές μέρος για πολύτιμα αντικείμενα.

Για να περιορίσετε την οικονομική ζημιά σε περίπτωση κλοπής, συνιστάται να πάρετε μόνο περιορισμένα ποσά μετρητών μαζί σας ή να τα αποσύρετε από ξένα ATM.

Ασφαλείς αγορές όταν ταξιδεύετε Συμβουλές για τις επόμενες διακοπές σας

Για προστασία από πορτοφολάδες, υπάρχουν πολλές επιλογές αποθήκευσης:

  • Ζώνη χρημάτων: Η κλοπή μιας ζώνης είναι πολύ πιο δύσκολη από το να αρπάξεις μια τσάντα ή να ανοίξεις ένα σακίδιο. Άλλωστε, φοριέται κοντά στο σώμα και συνδέεται με το παντελόνι μέσω αρκετών θηλιών ζώνης. Μια ζώνη χρημάτων είναι επομένως ιδανική για την αποθήκευση τραπεζογραμματίων. Οι ειδικές ζώνες έχουν ενσωματωμένα διαμερίσματα.
  • Τσάντες αλήτες: Οι τσάντες αλήτης είναι πρακτικές και άνετες. Προσφέρουν χώρο για χρήματα, smartphone, μαντήλια και άλλα μικροαντικείμενα. Ωστόσο, παρέχουν αξιόπιστη προστασία από κλοπή μόνο εάν είναι όσο το δυνατόν πιο επίπεδες, ώστε να μπορούν να φορεθούν κοντά στο σώμα κάτω από τα ρούχα. Αυτό σημαίνει ότι η τσάντα δεν είναι ορατή σε άλλους και ως εκ τούτου δεν αποτελεί πιθανό στόχο. Εάν θέλετε να προστατευθείτε από κλοπή ταυτότητας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μοντέλα με ενσωματωμένο Λειτουργία RFID. Αποτρέπει τους εγκληματίες να κατασκοπεύουν δεδομένα με παράνομους αναγνώστες RFID. Αν θέλετε να μεταφέρετε την σακούλα πάνω από υφάσματα, έτσι ώστε να είναι όλα κοντά σας γρήγορα, τα στιβαρά υλικά είναι σημαντικά. Διαφορετικά, οι κλέφτες θα μπορούσαν να σου σπάσουν τη βαλίτσα με δύναμη ή να την κόψουν αόρατα για να πάρουν μετρητά.
  • Κλειδαριά με συνδυασμό: Αν προτιμάτε ένα σακίδιο, θα πρέπει να το ασφαλίσετε με μια κλειδαριά συνδυασμού. Προστατεύει από μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση και λειτουργεί αποτρεπτικά για να ξεγελάσει κλέφτες που διαφορετικά χρησιμοποιούν το πλήθος για να αποκτήσουν πρόσβαση στο περιεχόμενο του σακιδίου.

Η Ομοσπονδιακή Αστυνομία ενημερώνει σε άρθρο της για τα κόλπα των πορτοφολιών. Διαβάστε προσεκτικά τις πληροφορίες σχετικά με τις εγκληματικές πρακτικές πριν από το ταξίδι σας και ξεκινήστε τις διακοπές σας καλά προετοιμασμένοι!

Φωτογραφίες 1 έως 3: stevepb, photosforyou, 3005398, pixabay.com