Όποιος έχει ένα σκυλί στους τέσσερις τοίχους του γνωρίζει το πρόβλημα. Είτε στον καναπέ, στην πολυθρόνα είτε στο χαλί – τα μαλλιά του σκύλου κολλάνε παντού και είναι δύσκολο να αφαιρεθούν. Ακόμα κι αν προσπαθείτε να αντιμετωπίσετε την κατάσταση κάθε μέρα, σπάνια καταφέρνετε να ξεφορτωθείτε όλα τα μαλλιά σας. Ωστόσο, υπάρχουν μερικοί μικροί βοηθοί και μικρές συμβουλές με τις οποίες δεν μπορείτε να αποτρέψετε το πρόβλημα εντελώς, αλλά μπορείτε να το περιορίσετε.

Πώς να – αφαιρέσετε τα μαλλιά του σκύλου με τα κατάλληλα εργαλεία

Οι κανονικές ηλεκτρικές σκούπες σχεδόν δεν έχουν καμία πιθανότητα να κολλήσουν μαλλιά κολλημένα σε έπιπλα ή χαλιά. Όσο ισχυρή και αν είναι η δύναμη αναρρόφησης, δεν θα είναι επιτυχής. Ο λόγος για αυτό έγκειται στη φύση των πινέλων σε κάθε ηλεκτρική σκούπα. Όποιος εκτίθεται σε πολύ τριχωτά προβλήματα, ειδικά στο χαλί, θα πρέπει επομένως να ζητήσει καθαρισμό ειδικές σκούπες για τρίχες ζώων Να πέσει πίσω. Αυτά έχουν σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να καθαρίζουν κυρίως τα μαλλιά και το χνούδι με τη βοήθεια ειδικών πινέλων. Η ίδια αρχή χρησιμοποιείται για την αφαίρεση τρίχας χρησιμοποιώντας ειδικές βούρτσες χεριών. Αυτά έχουν δημιουργηθεί για χρήση σε όλους τους τύπους τρίχας ζώων, αλλά έχουν το μείον μειονέκτημα ότι δεν είναι δυνατός ο αποτελεσματικός και εξοικονόμηση χρόνου. Από τη μία πλευρά, είναι πολύ κατάλληλα για την αποτρίχωση του καναπέ ή της πολυθρόνας, από την άλλη, ό, τι υπερβαίνει αυτό είναι περισσότερο από χρονοβόρο και μερικές φορές καταβροχθίζει αρκετές ώρες. Ως εκ τούτου, για καθαρισμό μεγάλης έκτασης, συνήθως τίθεται υπό αμφισβήτηση μόνο το κράτημα της ειδικής σκούπας για τρίχες ζώων.

υγιεινή σκούπα μαλλιών σκύλου

Σε πολύ δύσκολες περιπτώσεις, στις οποίες ακόμη και η τακτική σκούπα δεν βοηθά πλέον, τα γάντια με λακκούβες μπορούν να βοηθήσουν. Αυτά στην πραγματικότητα προορίζονται να χτενίσουν τον σκύλο. Ωστόσο, χάρη στην ελαστική επιφάνεια, τα μαλλιά προσκολλώνται πολύ καλά στο γάντι. Έτσι, ακόμη και τα μαλλιά από τραχιά χαλιά μπορούν να αφαιρεθούν με λίγη σωματική προσπάθεια. Ο καθαρισμός επίπεδων χαλιών λειτουργεί σύμφωνα με την ίδια ιδέα. Αντί για γάντι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα τυπικό εξολκέα παραθύρων και να το τραβήξετε πάνω από το πάτωμα με ελαφριά πίεση.

Βουρτσίστε τακτικά τα μαλλιά του σκύλου

Όσοι χτενίζονται πιο συχνά πολεμούν τα μαλλιά τους λιγότερο συχνά

Το γεγονός ότι τα μαλλιά βρίσκονται τακτικά σε ρούχα και έπιπλα είναι απλά αναπόφευκτο. Ωστόσο, αξίζει να αφιερώσετε λίγα λεπτά την ημέρα για να περιποιηθείτε τον σκύλο σας. Εάν χτενίζετε το σκυλί σας για πέντε λεπτά την ημέρα, θα μπορείτε να δείτε το αποτέλεσμα με τα μάτια σας μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Ωστόσο, θα πρέπει να δώσετε προσοχή στον τύπο της γούνας. Τα σκυλιά με μακριά γούνα θα πρέπει ιδανικά να χτενίζονται με μια χτένα ή βούρτσα με φαρδιές τρίχες, ενώ μια χτένα αποκοπής είναι κατάλληλη για χοντρή γούνα. Τα καστανά ή πολύ κοντά μαλλιά, από την άλλη πλευρά, επεξεργάζονται καλύτερα με χτένες ή βούρτσες με κοντά δόντια. Εκτός από το μεγάλο πλεονέκτημα ότι ο σκύλος μοιράζει λιγότερα μαλλιά στο σπίτι, κάνετε επίσης κάτι καλό για αυτόν. Το τακτικό βούρτσισμα ή το χτένισμα προάγει την κυκλοφορία του αίματος στο δέρμα του τετράποδου φίλου σας, αφαιρεί τη βρωμιά και τις γδαρσίματα και εμποδίζει τα μαλλιά να ματ.

υγιεινή τρίχα σκύλου σωστή φροντίδα

υπνοδωμάτιο υγιεινής τρίχας σκύλου

βούρτσα σκούπας επίλυσης προβλημάτων τρίχας σκύλου