παραδείγματα σχεδιασμού κήπου menlo park california yardyard

Παραδείγματα σχεδιασμού κήπου και εμπνευσμένες ιδέες για το πώς θα μπορούσατε να επανασχεδιάσετε την αυλή σας

Όπως πολλές άλλες αμερικανικές αυλές, έτσι και αυτή ήταν καλυμμένη με γρασίδι για μεγάλο χρονικό διάστημα. Και όπως θα έπρεπε να είναι σε ξηρά κλίματα, αυτή η ιδέα έπρεπε να εγκαταλειφθεί κάποια στιγμή.

Οι ιδιοκτήτες σπιτιού ήθελαν να αφαιρέσουν το γρασίδι και να το αντικαταστήσουν με μια πιο δυναμική διακόσμηση.

Θα πρέπει να εξακολουθεί να είναι ένα μέρος όπου τα παιδιά μπορούν να τρέχουν και να παίζουν ελεύθερα.

Ο σχεδιαστής τοπίου Brennan Cox πήρε τη δουλειά. Έχει μακρά ιστορία στο σχεδιασμό αστικών έργων, αλλά αυτό ήταν το πρώτο του έργο.

Το σπίτι με μια ματιά:

Ποιος ζει εδώ: Μια γυναίκα με τα τρία της παιδιά

Τοποθεσία: Menlo Park, Καλιφόρνια

Αρχιτεκτονική: Γραφείο εδάφους

Μέγεθος: Η αυλή – 557 τετραγωνικά μέτρα, βεράντα 8 μέτρα βάθος, 4,5 μέτρα πλάτος και 2 μέτρα ύψος

Έτος αναδιαμόρφωσης: 2013

Ακατάλληλο για οικογένειες στην Καλιφόρνια υψώνεται πάνω από το νερό

παραδείγματα σχεδιασμού κήπου menlo park california αυλή ξύλινο παράθυρο πάγκου βεράντα

Ο Cox κράτησε την ιδέα αρκετά απλή. Wantedθελε να αποφύγει τη χρήση πάρα πολλών κινούμενων εξαρτημάτων. Αντ ‘αυτού, τα πολυεπίπεδα υλικά και ο δημιουργικός σχεδιασμός θα πρέπει να έρθουν στο δικό τους.

Ένας κοινός χώρος τραπεζαρίας και καθιστικού ήταν ήδη ανοιχτός στην αυλή και το γκαζόν. Η βεράντα ήταν λειτουργική, αλλά δεν ήταν αρκετά φιλόξενη. Σε περιοχές όπως η Καλιφόρνια, η εσωτερική-εξωτερική σύνδεση είναι θεμελιώδης. Έτσι, το πρώτο πράγμα που έκανε ο Cox ήταν να φτιάξει μια βεράντα από ξύλο Ipe. Αυτό πρέπει να είναι στο ίδιο επίπεδο με το πάτωμα στο εσωτερικό. Με την αφαίρεση της διαβάθμισης, η πόρτα μετάβασης εμφανίστηκε σαν μια απρόσκοπτη μετάβαση. Ο εξωτερικός χώρος ήταν πολύ πιο φιλόξενος στη συνέχεια.

Ο Cox επέκτεινε τη βεράντα στη γραμμή του φράχτη και απέφυγε την οπτική διακοπή μεταξύ της βεράντας, του δαπέδου και του φράχτη. Το μέρος όπου η βεράντα συναντά το φράχτη ήταν φυσικά δύσκολο. Αντί για απότομο τέλος, επέλεξε μια επέκταση στο ύψος (περίπου 2 μέτρα).

Πολυεπίπεδα υλικά και δημιουργικός σχεδιασμός

παραδείγματα σχεδιασμού κήπου menlo park california αυλή βεράντα βεράντα ξύλο

Το κάθετο τμήμα της βεράντας χρησιμεύει ως το πίσω μέρος για έναν ενσωματωμένο, προεξέχοντα πάγκο. Ο Cox έχει εισαγάγει επίσης χυμώδη φυτά εδώ και αυτά τρέχουν κατά μήκος ολόκληρης της δομής του τοίχου. Ένα θόλο επισκιάζει τον πάγκο. Ένα ύφασμα ανθεκτικό στην υπεριώδη ακτινοβολία της Serge Ferrari γλιστρά εύκολα πάνω από μια ελαφριά δομή καλωδίου και λειτουργεί ως ένα είδος κουρτίνας.

Ο Cox ισχυρίζεται ότι αυτό το έργο αφορά πολύ την επιστροφή στο κτίριο. Δουλέψατε πολύ με τους κατασκευαστές για να τα κάνετε όλα με τον σωστό τρόπο. Κάπως έτσι η ταράτσα ήταν το δύσκολο σημείο: Μόλις τελειώσουν, τα υπόλοιπα κατά κάποιο τρόπο συγκεντρώθηκαν εύκολα.

Το κάθετο τμήμα της βεράντας χρησιμεύει ως το πίσω μέρος για έναν ενσωματωμένο, προεξέχοντα πάγκο

ξύλινη βεράντα τραπέζι κήπος σχεδιασμός παραδείγματα menlo park Καλιφόρνια αυλή

Η απλή εμφάνιση καταγράφηκε επίσης στο προαύλιο. Τα τσιμεντένια μπλοκ οδηγούν τους επισκέπτες από τον δρόμο στο σπίτι.

Ο Κοξ αντικατέστησε το γκαζόν με ένα τοπικό μείγμα χόρτου

ξύλινη βεράντα κήπο παραδείγματα σχεδίασης menlo park Καλιφόρνια αυλή πλακάκια γκαζόν

Σε αυτή την εικόνα μπορείτε να παρατηρήσετε την ελεύθερη διαμόρφωση των λίθων. Αυτά τρέχουν κατά μήκος της πλευρικής αυλής στο πίσω μέρος της αυλής. Μικρά φυτά Ipe κάνουν το διάδρομο ιδιαίτερα ενδιαφέρον.

Δωρεάν διαμόρφωση των λίθων

Σχεδιασμός κήπου και φυτά παραδείγματα τρόπος menlo park Καλιφόρνια αυλή ξύλο φράχτη αυλή

Ο σχεδιασμός είναι πολύ απλός και τα υλικά παίρνουν πίσω κάθισμα. Η ιδιοφυΐα της εκτέλεσης έγκειται στο ρυθμό και τα μοτίβα. Με αυτόν τον τρόπο, ο Cox δείχνει ότι μπορείτε να δημιουργήσετε μια πολύ εκλεπτυσμένη εμφάνιση ακόμη και χωρίς μάρμαρο Carrara ή τα παρόμοια.

Τα τσιμεντένια τετράγωνα μπορούν επίσης να βρεθούν στην πίσω αυλή, όπου ήταν επίσης περιτριγυρισμένα από αυτοφυή φυτά που απαιτούν λίγο νερό. Αυτή η βοτσαλωτή αυλή αφήνει ακόμα πολύ χώρο για αυθόρμητες συναντήσεις και παιχνίδια.

Χώρος για αυθόρμητες συναντήσεις και παιχνίδια

σχεδιασμός κήπου και παραδείγματα φυτών menlo park california yardyard

Αέρινος φράχτης αυλής από ξύλινες λωρίδες

παραδείγματα σχεδιασμού κήπου menlo park california αυλή φράχτη ξύλο