Λιβάδι λουλουδιών από αγριολούλουδα στο τοπίο φύτευσης κήπων

Δημιουργήστε μόνοι σας ένα λιβάδι με άγρια ​​λουλούδια στον κήπο

Ξοδεύετε πάρα πολλά χρήματα για νέους σπόρους και είδη φυτών; Δεν χρειάζεται να το κάνετε αυτό! Υπάρχουν άλλοι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να ασχοληθείτε με το χόμπι σας χωρίς να ξοδέψετε πολλά. Το σημερινό άρθρο αφορά λύσεις με αυτή την έννοια.

Το φθινόπωρο πρέπει να παρακολουθείτε από κοντά τον κήπο

Λιβάδι λουλουδιών από αγριολούλουδα στον κήπο ανθίζει πολύχρωμα

 Ενώ απολαμβάνετε τα ζεστά χρώματα, αφού πέσουν τα φύλλα μπορείτε να δείτε πού ακριβώς πρόκειται να χαλάσουν και πού όχι.

Νομίζω λοιπόν ότι αυτή είναι η καλύτερη εποχή για την κηπουρική. Οι ψυχρότερες θερμοκρασίες συμβάλλουν πολύ στην ευημερία των κηπουρών και των φυτών. Το ζεστό χώμα συμβάλλει στην ευκολότερη ανάπτυξη των ριζών και έτσι μπορούν να αναπτυχθούν καλύτερα και γρηγορότερα το φθινόπωρο. Τώρα έχετε επίσης την ευκαιρία να σώσετε τον εαυτό σας ψωνίζοντας για την επόμενη σεζόν μέσω του τρύγου.

Τι βλέπετε στην εικόνα εδώ; Βλέπω μια πολύ πλούσια συγκομιδή!

Φυτεύετε μόνοι σας αγριολούλουδα στον κήπο

 Εδώ μπορείτε να δείτε τους σπόρους καθαρά και κατά συνέπεια να τους χρησιμοποιήσετε πολύ εύκολα. Ωστόσο, ξέρετε πώς και πότε να τα συλλέξετε?

Συλλέξτε τους σπόρους όταν είναι ώριμοι

Λιβάδι λουλουδιών από αγριολούλουδα στον κήπο Φύτευση πάγκου ξύλου

Όταν το σημείο έχει φτάσει, μπορείτε συνήθως να το πείτε από το γεγονός ότι αυτά αρχίζουν να πέφτουν από μόνα τους. Κάντε τακτικές βόλτες και παρακολουθήστε στον κήπο. Έτσι θα κάνατε μια μεγάλη συλλογή τέτοιων.

Μερικές φορές είναι πιο εύκολο να κόψετε την κορυφή του φυτού και να πετάξετε ολόκληρο το κομμάτι σε μια σακούλα

Λιβάδι λουλουδιών από αγριολούλουδα στο τοπίο φύτευσης κήπων

 Στις κρύες νύχτες του χειμώνα θα μπορούσατε στη συνέχεια να τα λύσετε. Αυτό μπορεί επίσης να κάνει ένα υπέροχο ρομαντικό παιχνίδι.

Οι σπόροι από το γρασίδι είναι πολύ εύκολο να ταξινομηθούν

Σχεδιάστε το δικό σας λιβάδι λουλουδιών από αγριολούλουδα στον κήπο

Απλά πρέπει να ανεβοκατεβαίνεις με το χέρι του φυτού και απλά μένει στο χέρι σου. Με τη δική σας συγκομιδή θα μπορούσατε επίσης να είστε σίγουροι ότι είναι οργανική και όχι δηλητηριασμένη με χημικά.

Απλώς δεν υπάρχει πιο φιλική προς το περιβάλλον επιλογή

Λιβάδι λουλουδιών φτιαγμένο από άγρια ​​λουλούδια στον κήπο φύτευση ιδιόμορφο

Οι σπόροι Echinacea μπορούν να συλλεχθούν ανακινώντας τους λίγο. Το δυόσμο μέντα και μόραντα εξασφαλίζουν την απόλαυση των ανθρώπων που ασχολούνται με τη συγκομιδή των σπόρων τους. Το κάνουν αυτό μέσα από την ωραία μυρωδιά.

Συλλέξτε τα κεφάλια σε ένα κουβά και ανακατέψτε τα με τα χέρια σας. Έτσι μπορείτε να πάρετε τους σπόρους.

Φυτέψτε πριν από το χειμώνα

Λιβάδι λουλουδιών από αγριολούλουδα στα υλικά φύτευσης του κήπου

Εντάξει, τώρα έχετε όλους αυτούς τους σπόρους. Μερικοί πιθανότατα έπεσαν στον κήπο απολαμβάνοντας τη δική τους ανάπτυξη. Μερικοί σπόροι πρέπει να διατηρούνται μέχρι το χειμώνα, ώστε να μπορούν να φυτευτούν ξανά κατά τη διάρκεια της κρύας περιόδου.

Μπορείτε να τα καλύψετε με χώμα ή κόλλα και να τα απλώσετε. Περιμένετε να σας καλύψει το χιόνι και την άνοιξη θα έχετε πολλούς νέους σπόρους και μικρά φυτά.

Πώς να αποθηκεύσετε τους σπόρους για αργότερα

Λιβάδι αγριολούλουδων στον κήπο Φύτευση σακουλών σπόρων

Εάν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε όλους τους σπόρους τώρα, μπορείτε να τους αποθηκεύσετε για αργότερα. Κάποια θα είναι ελάχιστα χρήσιμα μετά από ένα χρόνο, αλλά άλλα. Εδώ είναι οι κανόνες:

1- Τραβήξτε το από το βότανο. Αυτό είναι συνήθως φτερωτό και τραγανό και χαλαρά δεμένο με τον σπόρο.

2- Αφήστε τους σπόρους να στεγνώσουν. Αυτό μπορεί να διαρκέσει μερικές ημέρες ή μερικές εβδομάδες. Αυτό μπορεί να διαφέρει ανάλογα με το αν τα συλλέγετε μετά από βροχόπτωση ή λίγο πριν από τη φυσική πτώση από τον κορμό.

3- Συλλέξτε τους σπόρους σε χάρτινη σακούλα. Έχω διαπιστώσει ότι οι σακούλες πρωινού ταιριάζουν πολύ με αυτό.

Πολλοί άνθρωποι βρίσκουν όλους αυτούς τους κανόνες πολύ επίπονους. Αλλά θα ήθελα να σας πω από τη δική μου εμπειρία ότι αυτή η πράξη είναι ηρεμιστική και μπορεί να σας κάνει ευτυχισμένους. Δοκιμάστε το τουλάχιστον μία φορά.

Τον πρώτο χρόνο είχα κάποια επιτυχία και μετά από έξι τέτοια επιτυχημένα χρόνια είχα υλικό να πουλήσω! Σου εύχομαι κι εγώ τέτοια τύχη!

Λιβάδι λουλουδιών από αγριολούλουδα στον κήπο

свободния венец