Ένα μαγικό ταξίδι στον πολύχρωμο κόσμο της φαντασίας

«Σε ηλικία 6 ετών ονειρευόμουν να γίνω σεφ. ένα χρόνο αργότερα ήθελα να γίνω σαν τον Ναπολέοντα. Από τότε, οι φιλοδοξίες μου και η μεγαλομανία μου έγιναν όλο και μεγαλύτερες. Σήμερα θέλω απλώς να γίνω ο Σαλβαδόρ Νταλί, δεν έχω πιο δυνατή επιθυμία από αυτήν. »Η ιδιαίτερη περιέργεια του Νταλί για το νέο και το φλογερό πάθος του για τη ζωγραφική εξακολουθούν να αποτυπώνονται στα πρώτα του έργα. Ως ένας από τους μεγαλύτερους ζωγράφους και γραφίστες όλων των εποχών, ήταν αρκετά εύκολο για αυτόν να προκαλέσει γρήγορα το ενδιαφέρον όλων των άλλων γλύπτων και ερευνητών τέχνης με τις καινοτόμες ιδέες του, τα νέα σχήματα και τους συνδυασμούς χρωμάτων. Ακόμη και το άσχημο στους πίνακές του φαίνεται να είναι μια αισθητική απόλαυση για τα μάτια. οι εικόνες που διαμορφώνονται στη φαντασία του τυλίγονται από ένα μυστηριώδες μυστικό, οι φόρμες στον καμβά αντικατοπτρίζουν τη συναισθηματική του ωριμότητα, την αυτοπεποίθηση και την υπερβολή.

Ο Σαλβαδόρ Νταλί λειτουργεί – Δεν χρειάζεσαι τίποτα πια αν έχεις μεγάλη αγάπη!

ο Σαλβαδόρ Νταλί λειτουργεί γκαλά

Η μεγαλύτερη αγάπη της ζωής του γνώρισε τον Νταλί κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Παρίσι. Ο Γκαλά ήταν η καθαρή ενσάρκωση των ονείρων και των φαντασιών του, των βαθύτερων επιθυμιών του. Οι γυναικείες φιγούρες στις εικόνες του, που ήταν μυστηριώδεις μέχρι σήμερα, είχαν ήδη διαμορφωθεί. Ο Γκάλα και ο Νταλί περνούσαν όλο το χρόνο τους μαζί – τον συνόδευε παντού, τον προστάτευε, θαύμαζε το έργο του και ενέπνευσε τα αριστουργήματά του.

Wasταν η μούσα του, που έδωσε νόημα στη ζωή του και του εξασφάλισε την απαραίτητη ψυχική και συναισθηματική ισορροπία. Αυτή η φλεγόμενη, θεραπευτική, εμπνευστική και άφθαρτη αγάπη του έδωσε την ώθηση και την εσωτερική ώθηση να δημιουργήσει μερικούς από τους πιο διάσημους και όμορφους πίνακες στον κόσμο. Στη μορφή του Γκαλά, το υλικό και το πνευματικό, το ουράνιο και το επίγειο, το μυστηριώδες και ήδη γνωστό, το άπειρο και η θνητότητα, το ακλόνητο και το εύθραυστο συνυφάζονται.

Ο Σαλβαδόρ Νταλί λειτουργεί – το αριστούργημα του μεγάλου καλλιτέχνη και τα μηνύματά του

sakvador dalí λειτουργεί μόνιμη μνήμη

Το πιο διάσημο έργο του Νταλί «Η επιμονή της μνήμης» φέρει τα τυπικά χαρακτηριστικά του σουρεαλισμού και μπορείτε να το δείτε σήμερα στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης στη Νέα Υόρκη. Ο ίδιος ο ζωγράφος περιγράφει τον πίνακα ως μια φωτογραφία του ονείρου του, η οποία υποτίθεται ότι αντιπροσώπευε τον περιβάλλοντα κόσμο με έναν ασυνήθιστο τρόπο. Τα μαλακά ρολόγια συμβολίζουν την παροδικότητα και πρέπει να γίνουν αντιληπτά ως μια μεταφορά για τον άπειρα ρέοντα και ανεπανόρθωτα χρόνο που περνά. Τα μυρμήγκια αντιπροσωπεύουν τον θάνατο και τη φθορά, ενώ η ελιά αποτελεί παράδειγμα της αρχαίας αλλά ήδη ξεραμένης σοφίας. Η θάλασσα απεικονίζει την αθανασία και την αθανασία, εδώ ο χρόνος κυλά διαφορετικά – ανάλογα με το εσωτερικό ρολόι και τον ρυθμό του ταξιδιώτη.

Dali – η έκθεση στην Potsdamerplatz

ο Σαλβαδόρ Νταλί εργάζεται στο Βερολίνο

Στην καρδιά της γερμανικής πρωτεύουσας Ανακαλύψτε μια μοναδική έκθεση του πανέξυπνου καλλιτέχνη, η οποία ήταν ένα πλήθος-οπαδός από το 2009 και προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο. Πάνω από 2.000 έργα από ιδιωτικές συλλογές από όλο τον κόσμο σας περιμένουν εδώ – σχέδια, λιθογραφίες, χαρακτικά, ξυλογραφίες, εικονογραφημένα βιβλία και πολλά άλλα! Επιπλέον, θα έχετε την ευκαιρία να μάθετε περισσότερα για τη συναρπαστική και συναρπαστική ζωή του Ισπανού ζωγράφου από πρώτο χέρι, να έρθετε κοντά στον κόσμο της φαντασίας του και να αφήσετε τις ανησυχίες σας πίσω για μια στιγμή. Οι πίνακες φέρνουν την παροδικότητα της ζωής στο προσκήνιο, τα μηνύματά τους αγγίζουν το βαθύτερο μέρος της ανθρώπινης ψυχής και κάνουν τον θεατή να απομακρυνθεί από τις καθημερινές σκέψεις και να βυθιστεί σε έναν κόσμο γεμάτο μαγεία. Τα συναρπαστικά έργα ξεπερνούν τα συνηθισμένα, εκφράζουν ολόκληρους εσωτερικούς κόσμους και σας προσφέρουν μια εντελώς νέα κοσμοθεωρία!

Ο Σαλβαδόρ Νταλί και η υπερβολική του τέχνη

ο Σαλβαδόρ Νταλί εργάζεται ως ζωγράφος

Salvador Dali Works – εικονογραφήσεις του Νταλί Κιχώτη

Σαλβαδόρ Ντάλι Ντον Κούτ

ο Σαλβαδόρ Νταλί λειτουργεί don quihot

Salvador Dali Works – Ο πίνακας The Elephants βρίσκεται τώρα σε ιδιωτικά χέρια

ο Σαλβαδόρ Νταλί δουλεύει ελέφαντες

Γκαλά – η μούσα του Νταλί και η μεγαλύτερη αγάπη της ζωής του

ο Σαλβαδόρ Νταλί δουλεύει γκαλά ζωγραφιές

Salvador Dali Works – Face of Mae West

Η Μέε Γουέστ ήταν Αμερικανίδα ηθοποιός και σεναριογράφος τη δεκαετία του 1930 που θεωρούνταν η επιτομή της γυναικείας μοιραίας τότε.

Σαλβαδόρ Νταλί λειτουργεί πρόσωπο

Το Θέατρο-Μουσείο του Νταλί στο Figueres (κοντά στη Barselona) με την εκκεντρική αρχιτεκτονική του

μουσείο έργων του Σαλβαδόρ Νταλί

Οι ζωγραφιές Πρόσωπο της Μέι Γουέστ απεικονίζει το πρόσωπο της γυναίκας ως δωμάτιο

Αυτή η σουρεαλιστική ιδέα υλοποιήθηκε στο Θέατρο-Μουσείο του Ντάλι

μουσείο dali Ισπανία

έργα του μουσείου Νταλί

Μουσείο Νταλί στην Αγία Πετρούπολη, Φλόριντα

salvador dali florida

Μουσείο Σαλβαδόρ Νταλί Φλόριντα