Πώς ακριβώς μπορείτε να ζωγραφίσετε στο νερό;?

Θέλατε ποτέ να μάθετε τη συγκεκριμένη τεχνική της τέχνης του νερού; Στην πραγματικότητα, αυτή είναι μια απλή και ευχάριστη διαδικασία! Πρώτα πρέπει να διαλύσετε την πάστα ταπετσαρίας σε μια ρηχή λεκάνη γεμάτη νερό και στη συνέχεια να εφαρμόσετε ακουαρέλες στην επιφάνεια αμέσως μετά. Με τη βοήθεια ενός πινέλου αναμειγνύετε τα διαφορετικά χρώματα μεταξύ τους και χρησιμοποιείτε διαφορετικές τεχνικές για να δημιουργήσετε ενδιαφέροντα και ποικίλα διακοσμητικά μοτίβα. Τελικά, βάζετε ένα ισχυρό φύλλο χαρτιού στο λουτρό με κόλλα, περιμένετε μερικά λεπτά και μετά το σηκώνετε ξανά. Η πολύχρωμη παράσταση κολλάει απλά στο χαρτί! Η επιδεξιότητα και η πλούσια φαντασία είναι η βάση κάθε μοναδικού αριστουργήματος, κάθε εικόνα χαρακτηρίζεται από μοναδικά και μη επαναλαμβανόμενα σχήματα και μίγματα χρωμάτων!

Η τέχνη του νερού από την αρχή μέχρι σήμερα

λουλούδια τουλίπες

Το μείγμα των φωτεινών χρωμάτων δημιουργεί μια πραγματική μαγεία

η μαγεία των χρωμάτων

Σήμερα η τέχνη του νερού απολαμβάνει μεγάλο ενδιαφέρον, ειδικά στην Τουρκία, αλλά έχει τις ρίζες της στο Τουρκεστάν τον 9ο αιώνα. Το όνομα Eb-ru δημιουργήθηκε από την τουρκο-ισλαμική διάλεκτο της Κεντρικής Ασίας και κυριολεκτικά σημαίνει επιφάνεια νερού. Ο παλαιότερος Έμπρου που έχει διατηρηθεί μέχρι σήμερα χρονολογείται από το 1554. Στην Οθωμανική Αυτοκρατορία, η ζωγραφική με νερό θεωρήθηκε μια αρκετά ωραία και εξαίσια τέχνη που μπορούσε να κατακτηθεί μόνο από ορισμένους πολύτιμους δημιουργούς. Εκείνη την εποχή, το νερό συμπιέστηκε με ρητίνη από το δέντρο αγροξυλιάς που μεγάλωσε στην Τουρκία, το Ιράν και άλλες ασιατικές χώρες. Η ξύλινη λαβή του πινέλου ήταν φτιαγμένη από αποξηραμένο θάμνο τριαντάφυλλου, ενώ η τούφα στο πάνω μέρος ήταν από τρίχες αλόγου. Μια χτένα χρησιμοποιήθηκε επίσης για να δημιουργήσει το επιθυμητό αποτέλεσμα κατά τη ζωγραφική και να αφήσει τα χρώματα να χορεύουν στο νερό!

Με το όνομα τουρκικό χαρτί ή μαρμάρινο χαρτί, αυτή η εκπληκτική τέχνη εξαπλώθηκε σταδιακά σε όλη την Ευρώπη μέχρι που έφτασε τελικά στον Νέο Κόσμο. Στην αρχή, οι πολύ ταλαντούχοι ζωγράφοι κράτησαν τις παραδόσεις βαθιά ριζωμένες στα ανατολίτικα έθιμα και ως εκ τούτου δημιούργησαν μόνο λουλουδάτα στοιχεία στο νερό – πάνω απ ‘όλα συνδύασαν τουλίπες και τριαντάφυλλα μεταξύ τους ως σύμβολο της αγάπης τους για τον κόσμο και της αφοσίωσης στη θρησκεία..

Water art – μόνο μερικοί επιλεγμένοι καλλιτέχνες έχουν κατακτήσει αυτήν την τέχνη

ένα τριαντάφυλλο στο νερό

τέχνη του νερού

Αργότερα θα μπορούσε κανείς να πειραματιστεί με τόλμη και να ξεπεράσει τα όρια του συνηθισμένου – τα αφηρημένα μοτίβα σταδιακά συγχωνεύθηκαν σε εκπληκτικά ρεαλιστικές αναπαραστάσεις ζώων, ανθρώπων και αντικειμένων. οι εικόνες των φυτών, που αναπαράγονται μέχρι την παραμικρή λεπτομέρεια, στόλιζαν τις σελίδες των ιερών βιβλίων του Ισλάμ. Επιπλέον, αυτή η θεαματική τεχνική χρησιμοποιήθηκε για τη διακόσμηση των φύλλων χαρτιού που ήταν απαραίτητα για την επίσημη αλληλογραφία του Σουλτάνου. Με την πάροδο του χρόνου το χαρτί αντικαταστάθηκε από άλλα ενδιαφέροντα υλικά, μεταξύ των οποίων κυρίως μετάξι, αλλά μερικές φορές και πηλός!

Η φιλοσοφία της τέχνης του νερού

χώρος ebru

Αν κοιτάξετε για λίγο τον ορίζοντα την αυγή ή το ηλιοβασίλεμα, σίγουρα θα παρατηρήσετε τις διάφορες φωτεινές αποχρώσεις του κόκκινου, του κίτρινου και του μπλε που δημιουργούν έναν μοναδικό Έβρου στον ουρανό ακριβώς μπροστά στα μάτια σας. Μάλλον έχετε κοιτάξει την αψίδα του ουρανού με τα πολυάριθμα αστραφτερά αστέρια και τα απαλά σύννεφα αργά το βράδυ αρκετές φορές. Εδώ το φεγγάρι, χαμογελώντας σας, με το πινέλο πρώτης κατηγορίας του έχει σκορπίσει παντού λευκές, φωτεινές και σκοτεινές δομές και τις πλέκει μεταξύ τους. Οι δάσκαλοι του Ebrume πέτυχαν να συλλάβουν αυτή τη στιγμιαία φυσική ομορφιά, να την αναπαράγουν και να την απαθανατίσουν σε ένα φύλλο χαρτιού!

Water art – η εκπληκτικά ρεαλιστική απόδοση των διαφορετικών τύπων φυτών

μπουκέτο λουλούδια στο νερό

Και ξαφνικά … η τέχνη φτιάχνεται από το νερό!

λουλούδι στο νερό

Και έτσι η στιγμή διαιωνίζεται!

η τέχνη του Έμπρου

Σήμερα η τέχνη του νερού είναι δημοφιλής σε μικρούς και μεγάλους

ένας άντρας ζωγραφίζει

Ένα διασκεδαστικό παιχνίδι σχημάτων και χρωμάτων

η τουρκική τέχνη του νερού

Πολύχρωμα λουλούδια ανθίζουν από τον εντυπωσιακό χορό των χρωμάτων

πώς να φτιάξετε ένα μαντήλι

Απλά απλώστε τα χρώματα στην επιφάνεια του νερού και δημιουργήστε νέα σχήματα

πώς να ζωγραφίζετε στο νερό

Πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί για να δημιουργήσετε λεπτά και λεπτομερή σχήματα

πώς να βάψετε

Ετοιμοι για απογείωση?

τέχνη ebru

Τα αριστουργήματα του Έμπρου τραβούν τον θεατή σε μια πραγματική δίνη νέων συναισθημάτων και αντιλήψεων

ζωγραφική στην τέχνη του νερού

Η στιγμή που το πινέλο αγγίζει την επιφάνεια του νερού

πώς δημιουργείται η τέχνη στο νερό

Διαφορετικές αφηρημένες μορφές κάνουν ένα ξόρκι πάνω στον θεατή

η συνύπαρξη των χρωμάτων

μια μοναδική εικόνα νερού

κίτρινο γκρι αριστούργημα νερό

εκθαμβωτικά χρώματα

τέχνη βαφής νερού

βαφή νερού

ζωγραφική τέχνης νερού στο νερό

Και ξαφνικά το νερό παίρνει μορφή και μορφή

υπέροχες εικόνες

εκπληκτική τέχνη

αριστοτεχνικά έργα

πολύ όμορφες εικόνες

Βαν Γκογκ Έμπρου

η τέχνη του νερού είναι εντυπωσιακή

βαφή νερού

μια καταπληκτική τέχνη του νερού

Το Ebru ως κλωστοϋφαντουργικό μοτίβο για πολύτιμα και στιλάτα κασκόλ και φορέματα

ebru στο μετάξι

μπολ βαφής ebru

ebru rpck

Η τέχνη του νερού μπορεί επίσης να φανεί σε μοντέρνες γυναικείες τσάντες

τσάντες ebru

Even ακόμα και στα παπούτσια

αθλητικά

Χάρη στην τεχνική της τέχνης του νερού, ακόμη και τα πασχαλινά αυγά μπορούν να βαφτούν με δημιουργικό και πρωτότυπο τρόπο

βάψτε αυγά

αυγά

αυγά ebru τέχνη