05Το όνειρο των τεσσάρων τοίχων σας μπορεί να πραγματοποιηθεί με διαφορετικούς τρόπους. Εάν θέλετε να μετακομίσετε στην τέλεια ιδιοκτησία που προσαρμόζεται σε όλες τις ανάγκες σας, τότε η κατασκευή ενός μονοκατοικίου είναι η καλύτερη επιλογή. Εδώ έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε λεπτομερώς ολόκληρο τον σχεδιασμό, το σχεδιασμό και τη δημιουργία και να λάβετε σημαντικές αποφάσεις μόνοι σας.

οικοδόμηση μονοκατοικίας6

Ο σχεδιασμός κάνει τη διαφορά

Είτε θέλετε να αντιμετωπίσετε ένα μικρό είτε μεγάλο κατασκευαστικό έργο, χωρίς σωστό, βάσιμο σχεδιασμό, τα προβλήματα είναι εγγυημένα ότι θα προκύψουν κατά τη φάση της κατασκευής. Είναι συνεπώς απαραίτητο να συναντηθείτε με μια ομάδα έμπειρων αρχιτεκτόνων, κατασκευαστικών εταιρειών και σχεδιαστών κτιρίων. Μόλις βρείτε τον κατάλληλο σύντροφο, πρέπει να κάνετε στον εαυτό σας μερικές βασικές ερωτήσεις:

  • Ποια κάτοψη είναι κατάλληλη για τις απαιτήσεις σας?

  • Πόσα παίρνετε για το χρήμα σας?
  • Ποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά πρέπει να τηρούνται?

Συμβουλή: Δεδομένου ότι οι επιλογές σχεδιασμού για μονοκατοικίες είναι τεράστιες, είναι καλή ιδέα να συλλέξετε μερικές ιδέες πριν από την πρώτη συνάντηση με τον σχεδιαστή κτιρίου. Εάν έχετε ήδη μια πρόχειρη ιδέα ή ακόμα και συγκεκριμένες ιδέες, η καταιγίδα ιδεών για τον προγραμματισμό σπιτιού είναι πολύ πιο αποτελεσματική. Μπορείτε να βρείτε μεγάλη έμπνευση για αυτό, για παράδειγμα εδώ.

οικοδόμηση οικογενειακού σπιτιού4

χτίστε ένα οικογενειακό σπίτι2

Σκεφτείτε το μέλλον όταν σχεδιάζετε ένα οικογενειακό σπίτι

Για τους περισσότερους ανθρώπους, η ιδιοκτησία τους είναι ο μόνιμος τόπος διαμονής τους για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Είναι επομένως πολύ σημαντικό για το σχέδιο να ρίξει μια ματιά στο μέλλον. Ο οικογενειακός προγραμματισμός έχει ήδη ολοκληρωθεί ή θα χρειαστούν περισσότερα παιδικά δωμάτια σε λίγα χρόνια; Μπορεί μια μετατροπή να πραγματοποιηθεί εύκολα, για παράδειγμα για να προσθέσετε ένα γιαγιά για τα πεθερικά; Και πόσο εύκολο θα είναι να καταστήσουμε την ιδιοκτησία χωρίς εμπόδια στα γηρατειά; Αυτές και άλλες ερωτήσεις μπορούν να απαντηθούν γρήγορα μιλώντας με τους κατάλληλους ειδικούς.

χτίστε ένα οικογενειακό σπίτι3

Σύγχρονο και λειτουργικό: το έργο της μονοκατοικίας

Η σύγχρονη κατασκευή σπιτιών δεν προσφέρει μόνο πολλές επιλογές σχεδιασμού, αλλά και εξοπλισμού. Τομείς όπως ο ενεργειακός εφοδιασμός ή η ενεργειακή απόδοση του κτιρίου αποτελούν σημαντικό μέρος κάθε κτιριακού έργου. Μάθετε περισσότερα για τις διάφορες επιλογές:

  • παροχή ηλεκτρικού ρεύματος
  • απομόνωση
  • ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Καινοτόμος ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΑ ΥΛΙΚΑ είναι φθηνά, ευέλικτα στη χρήση και φιλικά προς το περιβάλλον στην παραγωγή. Όχι μόνο μπορείτε να σχεδιάσετε ένα σπίτι που είναι ιδανικά προσαρμοσμένο στις ανάγκες σας, λειτουργεί επίσης οικονομικά και είναι σταθερά βιώσιμο.

οικοδόμηση μονοκατοικίας1

οικοδομήστε μονοκατοικία7

οικοδόμηση μονοκατοικίας5

Παραδοσιακό ή προσανατολισμένο στο μέλλον

Μόλις σχεδιαστεί η κάτοψη, τακτοποιηθούν τα δωμάτια και επιλεγεί το δομικό υλικό, το επόμενο βήμα είναι να σχεδιαστεί το εξωτερικό. Ένα διαχρονικό και παραδοσιακό στυλ πραγματοποιείται με τούβλα κλίνκερ ή ένα απλό σοβά από σκυρόδεμα. Ένα τέτοιο σπίτι ταιριάζει άψογα σε κάθε γειτονιά.

Ωστόσο, η τάση για ιδιωτικές κατοικίες έχει αλλάξει σημαντικά τα τελευταία χρόνια. Η επιλογή πέφτει όλο και περισσότερο σε υλικά με δομή για να δείξει ή να σχεδιάσει ένα φρέσκο ​​και μοντέρνο εξωτερικό. Δεν είναι ασυνήθιστο να πρόκειται για καινοτόμες συνθέσεις που είναι στιβαρές, εξαιρετικά μονωτικές και επίσης βιώσιμες. Υπάρχουν επίσης ενδιαφέρουσες επεξεργασίες επιφάνειας που παρέχουν μια σαφή αντίθεση στους λείους και λευκούς τοίχους του σπιτιού.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ – Είστε χαμένοι από την επιλογή όταν χτίζετε ένα σπίτι

Ο προγραμματισμός μιας μονοκατοικίας δεν είναι μικρή υπόθεση. Λόγω της τεράστιας επιλογής και των σχεδόν ατελείωτων σχεδιαστικών δυνατοτήτων, είναι σκόπιμο να περιστοιχίζεστε από μια έμπειρη ομάδα που θα σας υποστηρίζει με λόγια και πράξεις σε όλη τη διαδρομή, από το σχεδιασμό έως την ολοκλήρωση. Σε ελάχιστο χρόνο, μια απλή ιδέα γίνεται το μοναδικό σπίτι των ονείρων σας.