ζώνες χωρίς εμπόδια στο σπίτι για άτομα με ειδικές ανάγκες κατασκευή κατοικιών του μέλλοντος

Το κτίριο του μέλλοντος

Η τάση στη σύγχρονη κατασκευή κατοικιών κινείται όλο και περισσότερο προς την περιοχή υψηλής τεχνολογίας. Οι λάτρεις της τεχνολογίας χρησιμοποιούν ήδη εφαρμογές για τη ρύθμιση και τον έλεγχο της θέρμανσής τους και όλων των οικιακών ηλεκτρονικών από απόσταση με ένα κλικ. Επίσης, όλο και περισσότερο συμβαίνει στον τομέα της κινητικότητας, επειδή οι τεχνικές βοήθειες όπως οι ανελκυστήρες κάνουν την καθημερινή ζωή ευκολότερη για τους πληγέντες.

Εμείς οι άνθρωποι γερνάμε και επομένως οι αρχιτέκτονες του μέλλοντος θα πρέπει να καλύψουν τις ανάγκες των ηλικιωμένων. Αλλά ακόμη και τώρα υπάρχουν σχεδόν φουτουριστικές, ευέλικτες λύσεις, όπως ανελκυστήρες για εξωτερική χρήση. Αυτοί οι ειδικοί ανελκυστήρες είναι επίσης εξαιρετικά χρήσιμοι μέσα σε σπίτια, για παράδειγμα όταν μεταφέρετε χρήστες αναπηρικών αμαξιδίων. Οδηγεί από πάτωμα σε όροφο μαζί με το αναπηρικό του αμαξίδιο, με τις τυπικές προφυλάξεις ασφαλείας να τον προστατεύουν από ζημιές. Το σπίτι υψηλής τεχνολογίας του μέλλοντος μπορεί να έχει ήδη ενσωματωμένα βοηθητικά μέσα, όπως αυτά τα ανελκυστήρες εδώ χαρακτηριστικό.

Το σπίτι υψηλής τεχνολογίας

Σύγχρονη κατασκευή κατοικιών χωρίς εμπόδια για άτομα με ειδικές ανάγκες

Όλο και περισσότερες ζώνες χωρίς εμπόδια σε πόλεις και κοινότητες

Ευτυχώς, όλο και περισσότερα μπορούν να βρεθούν χωρίς εμπόδια, ή τουλάχιστον ζώνες χαμηλού φραγμού στις πόλεις και τους δήμους της χώρας. Αλλά ακόμη και σήμερα τα άτομα με περιορισμένη κινητικότητα δεν μπορούν να φτάσουν όπου θέλουν ή ακόμη και πρέπει να πάνε. Ανεξάρτητα από το αν θέλουν ή πρέπει, δεν μπορεί πραγματικά να γίνει αποδεκτό ότι ήδη μειονεκτικές ομάδες του πληθυσμού πρέπει να υποφέρουν από μέτρα λιτότητας ή αποτυχημένες πολιτικές. Η πόλη ή το χωριό του μέλλοντος πρέπει να είναι ανοιχτή σε όλους, ανεξάρτητα από τη φυσική ή ψυχική τους κατάσταση. Είναι επομένως σημαντικό όλα τα φωτεινά μυαλά και οι σχεδιαστές σε αυτή τη χώρα να βρουν κοινές λύσεις για το μέλλον.

ανελκυστήρες ζωνών χωρίς εμπόδια για σπίτια με ειδικές ανάγκες

Ντους χωρίς εμπόδια, κατασκευή κατοικιών με ειδικές ανάγκες

Έχουν ήδη γίνει μεγάλα βήματα

Πολλά έχουν συμβεί όσον αφορά τα τεχνικά βοηθήματα για άτομα με μειωμένη κινητικότητα. Έξυπνοι μηχανικοί όχι μόνο κατασκευάζουν σειριακούς ανελκυστήρες, αλλά κυρίως φροντίζουν για μεμονωμένες λύσεις. Γιατί κανένα σπίτι δεν είναι σαν το άλλο και αυτό κάνει την εγκατάσταση ανελκυστήρων πρόκληση. Θέλουμε να ελπίζουμε για το μέλλον ότι μπορούν να ενσωματωθούν πολλές ακόμη τέτοιες λύσεις που θα επιτρέπουν στους ανθρώπους να ζουν με αξιοπρέπεια μέσα στους τέσσερις τοίχους τους. Το σπίτι του μέλλοντος θα πρέπει να αφιερώσει πολύ περισσότερο χρόνο στο θέμα της κινητικότητας, επειδή το ποσοστό των ηλικιωμένων αυξάνεται συνεχώς.

υπνοδωμάτιο χωρίς εμπόδια για άτομα με ειδικές ανάγκες κατασκευή κατοικιών

εσωτερική διακόσμηση κατοικιών χωρίς εμπόδια για άτομα με ειδικές ανάγκες