Συχνά ονομάζεται επίσης πασχαλινός θάμνος και είναι μια εορταστική διακόσμηση για το Πάσχα – το πασχαλινό μπουκέτο. Είναι μια όμορφη, παλιά παράδοση που διατηρείται ακόμα και σήμερα και που ακολουθείται με αγάπη κάθε χρόνο. Μπορείτε να το κάνετε με τον παραδοσιακό τρόπο σύμφωνα με τους κανονισμούς της εκκλησίας ή πιο ευέλικτα σύμφωνα με τις δικές σας προτιμήσεις. Δεν χρειάζεται να είστε τόσο αυστηροί με τα υπέροχα ανοιξιάτικα κλαδιά και τα ανθισμένα λουλούδια. Ποια είναι τα πιο δημοφιλή φυτά για το πασχαλινό μπουκέτο, ποια είναι καλύτερα για ποιον και μπορείτε να βρείτε πολλές συμβουλές και έμπνευση μαζί μας σήμερα.

Σχεδιάστε το δικό σας πασχαλινό μπουκέτο για την εορταστική διακόσμηση του Πάσχα στο σπίτι

ανθισμένα πασχαλινά κλαδιά με πασχαλινά κουνελάκια και πασχαλινά αυγά

Ποια κλαδιά είναι κατάλληλα για το πασχαλινό μπουκέτο σας?

Εάν θέλετε να το κάνετε αυστηρά παραδοσιακό, τότε κόψτε ή αγοράστε τα κλαδιά του Πάσχα λίγο πριν από το Πάσχα, κατά προτίμηση τη Μεγάλη Πέμπτη. Τα μπουμπούκια δεν έχουν ανοίξει ακόμη και τα ζουμερά, πράσινα φύλλα δεν έχουν φυτρώσει. Τα κλαδιά τοποθετούνται σε ένα βάζο με χλιαρό ή ζεστό νερό και μπορούν στη συνέχεια να τα θαυμάσουν στη φρεσκάδα τους και να ανθίσουν μέχρι την Κυριακή του Πάσχα.

Το όλο πράγμα δεν είναι μόνο ένα αφιέρωμα στην αφυπνιστική φύση, αλλά ταυτόχρονα ένα σύμβολο για την ανάσταση του Χριστού.

Πολυάριθμοι θάμνοι του Πάσχα μπορείτε επίσης να δείτε στον κήπο, στις αυλές και μπροστά από τις εκκλησίες αυτή τη στιγμή

διακοσμήστε πασχαλινή ανθοδέσμη πασχαλινό θάμνο

Φυσικά, μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε ένα ατμοσφαιρικό πασχαλινό μπουκέτο ή θάμνο πολύ νωρίτερα και να καλωσορίσετε την άνοιξη. Τα ακόλουθα ανοιξιάτικα κλαδιά είναι ιδανικά για αυτό:

Κλαδιά κερασιού

Διακοσμητικά κεράσια όπως το χειμωνιάτικο κεράσι Prunus subhirtella ‘Plena’ μας χαρίζουν πολύ όμορφα ροζ λουλούδια πολύ νωρίς. Αυτά τα ευαίσθητα κλαδιά είναι απλά τέλεια για το πασχαλινό μπουκέτο σας. Το κοινό κεράσι είναι επίσης πολύ κατάλληλο για τη γιορτινή σας πασχαλινή διακόσμηση στο σπίτι.

Μικρά ροζ πασχαλινά αυγά και ένα χαριτωμένο λαγουδάκι του Πάσχα ολοκληρώνουν το όλο θέμα

χαριτωμένο πασχαλινό διακοσμητικό πασχαλινό μπουκέτο πασχαλινό λαγουδάκι

Κλαδιά σημύδας και φουντουκιού

Τα φρέσκα, πράσινα φύλλα της σημύδας και της φουντουκιάς είναι κλασικά για το Πάσχα. Δυστυχώς, δεν είναι η πρώτη επιλογή για όλους, γιατί η γύρη τους είναι άφθονη στον αέρα αυτή την εποχή του χρόνου. Δεν είναι σκόπιμο για τους πάσχοντες από αλλεργίες και ιδιαίτερα τους ασθματικούς να φτιάξουν ένα πασχαλινό μπουκέτο φτιαγμένο από αυτά τα κλαδιά. Τα κλαδιά των ανθών φρούτων είναι η πιο έξυπνη επιλογή σε αυτή την περίπτωση.

Ιτέα έχουσα ιούλους κατά το έαρ

Ονομάζονται επίσης catkins, τα μικρά, βελούδινα μπουμπούκια της ιτιάς είναι επίσης πολύ δημοφιλή και απλώς πρέπει το Πάσχα. Ωστόσο, θα πρέπει να είστε προσεκτικοί για να μην κλαδέψετε ιτιά ιτιών απευθείας από τη φύση. Γιατί αυτά είναι υπό προστασία της φύσης στη Γερμανία. Έτσι, για να είστε ασφαλείς, αγοράζετε πάντα τις γάτες σας από ανθοπωλεία ή φυτώριο.

Στολίστε με αγάπη τα πασχαλινά σας αυγά

πασχαλινό μπουκέτο ιτιά ιτιάς πασχαλινή ανθοδέσμη

Υποκαταστήματα Forsythia

Το έντονο κίτρινο της φορσυθιάς είναι σίγουρα αρκετά δημοφιλές με τις διακοσμήσεις της άνοιξης και του Πάσχα. Τα κλαδιά ταιριάζουν πολύ στο πασχαλινό μπουκέτο σας. Μπορούν να είναι ιδιαίτερα καλά διακοσμημένα με μπλε πασχαλινά αυγά ή φτερά, όπου τα δύο συμπληρωματικά χρώματα εναρμονίζονται τέλεια μεταξύ τους και υπογραμμίζουν το ένα το άλλο. Το μόνο πράγμα που πρέπει να έχετε κατά νου σχετικά με το forsythia είναι ότι είναι ελαφρώς τοξικά. Αν λοιπόν έχετε μικρά παιδιά ή κατοικίδια, θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί ή καλύτερα να επιλέξετε άλλα πασχαλινά κλαδιά για ασφάλεια.

Τόσο υπέροχο και ανοιξιάτικο – η κίτρινη φορσυθία

ανθοδέσμη πασχαλινής φορσυθίας

Κλαδιά Magnolia

Αν και η μανόλια δεν είναι ένα από τα τυπικά πασχαλινά κλαδιά, έχει γίνει πρόσφατα εξαιρετικά δημοφιλές και μάλιστα μοντέρνο. Οι οφθαλμοί μανόλιας φαίνονται λίγο διαφορετικοί και είναι ελαφρώς μεγαλύτεροι και πιο βελούδινοι. Μπορούν να συνδυαστούν τέλεια με παστέλ χρώματα ή όπως σας αρέσει, ανάλογα με το γούστο σας. Επειδή δεν υπάρχουν σταθεροί κανόνες κατά το σχεδιασμό του πασχαλινού μπουκέτου.

Πάρτε μανόλιες είτε από τον κήπο είτε από το ανθοπωλείο

εορταστικό πασχαλινό μπουκέτο πασχαλινά αυγά πασχαλινά κλαδιά

Σχεδιάστε και διακοσμήστε ένα πασχαλινό μπουκέτο – συμβουλές και κόλπα

Για να απολαύσετε το πασχαλινό μπουκέτο ή τον θάμνο σας για περισσότερο χρόνο, θα πρέπει πάντα να κόβετε τα κλαδιά του Πάσχα υπό γωνία. Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε κλωστή ή ένα αρκετά ευκρινές. Βάζουμε τα κλαδιά πρώτα στο δοχείο με πολύ ζεστό νερό για λίγα λεπτά και αργότερα στο βάζο με χλιαρό νερό. Λόγω της ζεστασιάς, οι αγωγοί των κλαδιών ανοίγουν και μπορούν να απορροφήσουν το νερό πολύ καλύτερα. Αλλάζετε το νερό πιο συχνά και αφαιρείτε τυχόν μπουμπούκια ή φύλλα που υπάρχουν μέσα στην αρχή. Αυτά μπορούν να σαπίσουν γρήγορα και τα βακτήρια μπορούν να συσσωρευτούν.

Αν και τα τυπικά χρώματα του Πάσχα μοιάζουν περισσότερο με πράσινο, κίτρινο και πορτοκαλί, μπορείτε να επιλέξετε όποιο χρώμα θέλετε όταν διακοσμείτε το πασχαλινό μπουκέτο σας. Ωστόσο, οι σχεδιαστές συνιστούν να επιλέξετε όχι περισσότερα από τρία διαφορετικά χρώματα για να αποφύγετε την ακαταστασία του συνόλου. Διακοσμήστε το πασχαλινό μπουκέτο σας με φουσκωμένα αυγά Πάσχας, χάρτινους νεοσσούς και λαγουδάκια του Πάσχα καθώς και με πολύχρωμα φτερά και υφασμάτινα τόξα. Επιτρέπεται ό, τι θέλει.

Τα μικρά πομ-πομ είναι επίσης πολύ καλή διακόσμηση

πολύχρωμο πασχαλινό μπουκέτο τσόχα μπάλες πασχαλινή διακόσμηση

Αντλήστε άφθονη έμπνευση από τις υπόλοιπες ατμοσφαιρικές ιδέες διακόσμησης του Πάσχα παρακάτω. Σχεδιάστε το δικό σας πασχαλινό μπουκέτο και γιορτάστε την άνοιξη και την αφυπνισμένη φύση! Σας ευχόμαστε χαρούμενο και χαρούμενο Πάσχα!

Εκλεκτής ποιότητας πασχαλινή ανθοδέσμη με ροζ πασχαλινά αυγά

vintage πασχαλινή ανθοδέσμη ροζ χρυσά πασχαλινά αυγά

Τα γατάκια φοίνικες φαίνονται επίσης υπέροχα χρώματα

πολύχρωμο πασχαλινό μπουκέτο πασχαλινά κλαδιά ιτιά ιτιά

Καλλιτεχνικά διαμορφωμένος θάμνος του Πάσχα

κομψή πασχαλινή διακόσμηση πασχαλινή ανθοδέσμη

Αφήστε τη δημιουργικότητά σας ελεύθερη κατά τη διακόσμηση!

πρωτότυπο πασχαλινό θάμνο Πασχαλινή ανθοδέσμη πασχαλινά αυγά πεταλούδες

Οι μινιμαλιστικές ανθοδέσμες του Πάσχα ταιριάζουν απόλυτα με το Σκανδιναβικό Πάσχα

πασχαλινά αυγά και πασχαλινά κλαδιά

Διακοσμήστε το πασχαλινό μπουκέτο με πασχαλινά αυγά

δημιουργική πασχαλινή ανθοδέσμη στολίζει πασχαλινό καπνό  πολύχρωμη πασχαλινή διακόσμηση πασχαλινή ανθοδέσμη πασχαλινά αυγά φτερά   DIY Πασχαλινή ανθοδέσμη

diy Πασχαλινή ανθοδέσμη Πασχαλινή διακόσμηση τραπεζιού διακόσμηση

κομψό πασχαλινό ντεκόρ συρταριέρα πασχαλινή ανθοδέσμη  δημιουργήστε έναν υπέροχο πασχαλινό μπουκέτο πασχαλινό θάμνο

ανοιξιάτικη διακόσμηση πασχαλινά κλαδιά πασχαλινή ανθοδέσμη

μινιμαλιστικό πασχαλινό μπουκέτο διακόσμηση τραπεζιού Πάσχα  Πασχαλινή διακόσμηση κοσμημάτων πασχαλινή ανθοδέσμη  Πασχαλινά αυγά πουλιών σχεδιάζουν το πασχαλινό μπουκέτο

Πασχαλινό στεφάνι Πασχαλινά κλαδιά Πασχαλινά αυγά μαστορέματα διακοσμούν το κομμό  Πασχαλινό μπουκέτο tinker pompoms βρύα

Πασχαλινή ανθοδέσμη με πολύχρωμα Πασχαλινά αυγά  πασχαλινή ανθοδέσμη πασχαλινή διακόσμηση πασχαλινά κλαδιά

μινιμαλιστικό σχέδιο osterstrauss osterstrach  Πασχαλινό μπουκέτο σχέδιο Πασχαλινό θάμνο

πασχαλινή ανθοδέσμη πασχαλινά κλαδιά πασχαλινή διακόσμηση

πασχαλινή ανθοδέσμη τουλίπες νάρκισσους πασχαλινή ανθοδέσμη διακόσμηση τραπεζιού

πασχαλινή ανθοδέσμη vintage διακοσμήσεις τραπεζιού σε στυλ χώρας για το Πάσχα

catkins πασχαλινά κλαδιά πασχαλινή ανθοδέσμη διακόσμηση τραπεζιού

pompon πασχαλινή διακόσμηση πασχαλινή ανθοδέσμη

ασπρόμαυρα Πασχαλινά αυγά Πασχαλινή ανθοδέσμη σκανδιναβική

σκανδιναβική πασχαλινή διακόσμηση πασχαλινή ανθοδέσμη

κομψή πασχαλινή διακόσμηση πασχαλινή ανθοδέσμη

σχεδιάστε ένα πρωτότυπο πασχαλινό μπουκέτο

πασχαλινή ανθοδέσμη κομψή διακόσμηση τραπεζιού Πάσχα

Πασχαλινή χειροτεχνία αλμυρή ζύμη Πασχαλινή ανθοδέσμη Πασχαλινή θάμνος

πασχαλινό μπουκέτο ιτιά κλαδιά πασχαλινά αυγά  Πασχαλινή ανθοδέσμη με ανθισμένα πασχαλινά κλαδιά στολίζουν πασχαλινά αυγά

tinker Πασχαλινή ανθοδέσμη Πασχαλινή διακόσμηση αλμυρή ζύμη

μπλε λευκή πασχαλινή διακόσμηση πασχαλινή ανθοδέσμη

λευκός θάμνος Πάσχα που κάνει πασχαλινά αυγά

διακοσμήστε πασχαλινούς θάμνους πασχαλινά αυγά

πασχαλινό μπουκέτο σχέδιο πασχαλινά αυγά πασχαλινά κουνελάκια