Ένας μίνι κήπος δημιουργεί ήδη μια ανοιξιάτικη διάθεση στο περβάζι σας, αναζωογονεί τις αισθήσεις και είναι απλά μια υπέροχη διακόσμηση για το σπίτι σας. Οι μίνι κήποι φτιάχνονται πολύ εύκολα και είναι επίσης υπέροχα δώρα.

Μικρό βλέμμα στον μίνι κήπο του περβάζι στους κήπους με κούπα - φωτογραφία Michale Ruder © Lichtpunkt Stuttgart

Μίνι κήπος ως διακόσμηση για το σπίτι σας

Τον γκρίζο χειμώνα λαχταράτε τα όμορφα χρώματα της άνοιξης. Πολύχρωμα λουλούδια ή ένα καταπράσινο πράσινο ενός ανοιξιάτικου λιβαδιού. Αν δεν μπορείτε να περιμένετε, μπορείτε ήδη να φέρετε τον ανοιξιάτικο πυρετό στο περβάζι σας με ένα μίνι κήπο. Ένας ονειρεμένος κήπος ή μια ατμοσφαιρική σκηνή κήπου μπορεί να πραγματοποιηθεί ακόμη και στον μικρότερο χώρο, όπως σε ένα κύπελλο!

Οι μικροί κήποι δεν είναι μόνο ένα πραγματικό βλέμμα στο περβάζι σας, είναι επίσης ιδανικό ως δώρο για φίλους ή οικογένεια. Είτε για γενέθλια είτε για Χριστούγεννα, ο μικρός κήπος μπορεί να προσαρμοστεί σε κάθε περίσταση με τα κατάλληλα αξεσουάρ. Υπάρχουν όλα τα είδη των φυτών και των αξεσουάρ και πολλές δυνατότητες για να συνδυάσετε τα πάντα. Πώς να αποκτήσετε ένα Αίσθηση κήπου ακόμα και στους τέσσερις τοίχους σου.

Εντυπωσιακό στο μίνι κήπο του περβάζι στη διακόσμηση του φλιτζανιού κούπα κήπου για να φτιάξετε τον εαυτό σας

Όλα όσα χρειάζεστε για τον μίνι κήπο σας

Μπορείτε να αγοράσετε ειδικά φλιτζάνια φυτών από ανθοπωλεία, τα περισσότερα από τα οποία έχουν τρύπα αποστράγγισης. Αλλά μπορείτε επίσης να πάρετε ένα πεταμένο φλιτζάνι ή μπολ δημητριακών από την κουζίνα σας. Είναι σημαντικό να έχετε έναν κύβο έως 12 cm x 12 cm (με ένα jumbo cup) στο κεφάλι σας για να διατηρήσετε τις αναλογίες στο σχέδιο. Μπορείτε να βρείτε μίνι φυτά σε ανθοπωλεία και σε τμήματα κηπουρικής καταστημάτων υλικού. Καλύτερη λήψη Παχύφυτα ή κάκτοι ως φύτευση. Το βρύα αστεριών (φυτό κήπου που αναπτύσσεται σε σχήμα μαξιλαριού) είναι πολύ κατάλληλο για γέμιση. Ως μικρά αξεσουάρ στον κήπο, μπορείτε να πάρετε φλοιό, πέτρες, κλαδιά και λεπτά κλαδιά. Θα μπορούσατε επίσης να αγοράσετε μικρές φιγούρες ή έπιπλα για τον κήπο σας στο κατάστημα χόμπι. Το καλύτερο υπόστρωμα για την κούπα σας είναι χυμώδες ή γλάστρες. Θα πρέπει να βάλετε κόκκους και βότσαλα στο κάτω μέρος του φλιτζανιού, έτσι ώστε το νερό να μην συσσωρεύεται. Άλλα σημαντικά υλικά περιλαμβάνουν:

 • Ένα μικρό μπουκάλι ψεκασμού για να υγραίνει το χώμα της γλάστρας
 • Σπαστές ή κανονικό ψαλίδι
 • Fleece κήπου για να καλύψει το στρώμα αποστράγγισης
 • Κουταλάκι του γλυκού ή κουταλάκι του γλυκού για να ρίξετε το χώμα στο δοχείο
 • Βούρτσα, τσιμπιδάκια και μπατονέτα
 • Πιστόλι θερμής κόλλας

Μικρό βλέμμα στο περβάζι Μίνι κήπος στους κήπους κούπας - 2 - Φωτογραφία Michale Ruder © Lichtpunkt Stuttgart

Οδηγίες: Ο δικός σας κήπος με κούπες

Νιώθετε σαν να φτιάχνετε τον δικό σας μίνι κήπο σε ένα φλιτζάνι; Στη συνέχεια, μπορείτε να ξεκινήσετε αμέσως με τις οδηγίες! Μπορείτε να μάθετε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε και πώς να το κάνετε εδώ:

Μικρό βλέμμα στο περβάζι Μίνι κήπος στους κήπους με κούπα - 3 - Φωτογραφία Michale Ruder © Lichtpunkt Stuttgart

Απαραίτητα υλικά για ένα φλιτζάνι:

 • Μπολ καφέ ή δημητριακών, ø 12,5 εκ
 • Παχύφυτα: βιαστικός κάκτος και κάκτος φύλλων
 • Ζουμερό υπόστρωμα
 • Φιγούρα διακόσμησης: αγόρι με τροχό, 9 cm x 10 cm
 • Φτερωτή πεταλούδα, 5 cm x 3,5 cm
 • Χαλίκι
 • Fleece κήπου
 • άμμος
 • Λευκοί κόκκοι
 • 5 μικρές διακοσμητικές πέτρες

Οδηγίες:

 1. Πρώτα γεμίστε το ένα τέταρτο του μπολ με τρίξιμο και στη συνέχεια το στρώστε με φλις κήπου μέχρι την άκρη του φλιτζανιού.
 2. Συμπληρώστε το χυμώδες χώμα και τοποθετήστε τα φυτά. Περιορίστε τον κήπο με τις διακοσμητικές πέτρες (δείτε φωτογραφία).
 3. Καλύψτε τη γη με άμμο και κόκκους για το μονοπάτι (δείτε τη φωτογραφία).
 4. Τέλος, τοποθετήστε τον μικρό ποδηλάτη στο μονοπάτι και τη φτερωτή πεταλούδα στη φυτεμένη περιοχή.

Έτσι μπορείτε εύκολα να φτιάξετε τον δικό σας μικρό κήπο για τον εαυτό σας στο σπίτι Διακόσμηση στο περβάζι ή ως δώρο για τους φίλους σας, τα κύπελλα είναι πραγματικά εντυπωσιακά.

Μικρό βλέμμα στο περβάζι Μίνι κήπος στους κήπους κούπας - 4 - Φωτογραφία Michale Ruder © Lichtpunkt Stuttgart