10 nuostabių migdolų aliejaus privalumų jūsų odai!

Migdolų aliejaus nauda odai

Migdolų, žinomų kaip riešutų karalius, daugiausia yra Artimųjų Rytų šalyse. Šiandien Kalifornija tapo viena didžiausių migdolų gamintojų pasaulyje dėl jos turinio. Šie džiovinti migdolai yra šaltai spaudžiami su mažesne šiluma, kad iš jų būtų išgaunamas aliejus. Paprastai šalto spaudimo aliejai yra nerafinuoti aliejai, kuriuose yra daug maistinių medžiagų. Siekiant pagerinti šiuos aliejus, pridedamos tam tikros kvapiosios cheminės medžiagos. Šis migdolų aliejus yra plačiai naudojamas daugelyje namų ūkių plaukams ir odai dėl jame esančios natūralios naudos.

Migdolų aliejus yra plačiai naudojamas produktas visame pasaulyje dėl jame esančių pagrindinių maistinių medžiagų. Pagrindinės migdolų aliejaus savybės yra šios:

  1. Migdolų aliejus yra žinomas dėl savo antioksidacinių savybių. Šis aliejus gali kovoti su laisvaisiais radikalais, susidarančiais organizme.
  2. Šis aliejus yra priešuždegiminis. Tai padeda išgydyti bet kokius odos uždegimus, patinimus ir dirginimus.
  3. Jis yra praturtintas vitaminu E, vitaminu A ir kai kuriomis nepakeičiamomis riebalų rūgštimis, todėl tai puikus odos priežiūros režimas.
  4. Šis aliejus tinka visų tipų odai, t.y. sausai ir jautriai odai, nes yra labai švelnus ir hipoalergiškas.
  5. Migdolų aliejuje yra 32% mononesočiosios oleino rūgšties (omega-3 riebalų rūgšties), kuri yra naudinga širdžiai ir palaiko cholesterolio kiekį.
  6. Šiame aliejuje yra daug kalio, cinko, magnio, vario ir fosforo, todėl jis stiprina imunitetą.

Migdolų aliejaus nauda odai:

Migdolų aliejus, Artimuosiuose Rytuose gimęs produktas, nuo seniausių laikų buvo naudojamas nedidelėms žaizdoms ir pjūviams gydyti. Grynas migdolų aliejus naudingas tiek odai, tiek plaukams. Jis daro stebuklus ant sausos ir negyvos odos, ją maitindamas. Kai kurie privalumai yra išvardyti žemiau:

1. Gydo odos bėrimus:

  • Odos bėrimai dažniausiai atsiranda ant sausos odos, kuri yra tokia dirgli ir netgi sukelia deginimo pojūtį.
  • Migdolų aliejus gydo odos bėrimus dėl savo priešuždegiminių savybių. Šis aliejus kovoja su bet kokiais odos uždegimais ir daro ją lygią.
  • Švelniai tepkite šį aliejų ant užkrėstos vietos ir sukamaisiais judesiais masažuokite, kol aliejus įsigers į odą.
  • Naudokite šį aliejų du kartus per dieną, geriausia po vonios ir prieš miegą, kad gautumėte gerų rezultatų.

2. Anti-senėjimas:

  • Šiais laikais žmonės nori atrodyti labai jauni net sulaukę keturiasdešimties. Tam jie naudoja įvairias kosmetikos priemones, apsaugančias nuo senėjimo.
  • Migdolų aliejus yra vienas iš tokių aliejų, mažinančių veido senėjimo požymius. Aliejuje esantys antioksidantai pašalina negyvas veido ląsteles ir prisideda prie naujų ląstelių susidarymo ant veido.
  • Pirmiausia nuvalykite veidą plovikliu ir nusausinkite.
  • Užtepkite pakankamą kiekį gryno migdolų aliejaus ant rankų ir švelniai įmasažuokite veidą pagal laikrodžio rodyklę ir prieš laikrodžio rodyklę..
  • Palikite per naktį, kad aliejus įsigertų į odą.
  • Reguliariai tepkite aliejų naktį ir stebėkite pokyčius prieš veidrodį per kelias savaites.

3. Valymas:

  • Saldžiųjų migdolų aliejus yra vienas iš geriausių natūralių valiklių, kurį galima įtraukti į jūsų grožio rinkinį.
  • Šis aliejus puikiai valo odą nuo toksinų, sulaiko drėgmę ant paviršiaus ir blokuoja nepageidaujamų mikrobų patekimą.
  • Tai taip pat padeda saugiai pašalinti makiažą be jokių dirginimų ir patinimų.
  • Šis aliejus greitai įsigeria į odą, todėl veidas tampa mažiau riebus.
  • Reguliariai valykite veidą, sukamaisiais judesiais masažuodami aliejų ant veido, leiskite jam išdžiūti.

4. Atkuria sausą odą:

  • Žmonės, turintys sausą odą, dažnai jaučia niežulį ir subraižo paviršių, o tai labai pablogina odą.
  • Saldžiųjų migdolų aliejus, kuriame yra riebalų rūgščių, padeda odai išlaikyti drėgmę ir išlaiko drėgmę. Esamas vitaminas E ramina sudirginimą, kurį sukelia sausa oda.
  • Reguliariai tepkite aliejų ant odos, kad sumažintumėte dirginimo pojūtį. Reguliarus migdolų aliejaus naudojimas drėkina odą ir daro ją sveikesnę.

5. Strijų:

  • Strijos dažniausiai pastebimos nėščioms moterims ir maitinančioms motinoms. Šios žymės atsiranda dėl kolageno ir elastino skaidulų iškraipymo odoje.
  • Šie ženklai paprastai susidaro ant moters klubų, pilvo, nugaros ir šlaunų.
  • Migdolų aliejus, praturtintas vitaminu E, yra žinomas dėl savo odos atstatymo savybių, veikia kaip natūrali priemonė kovojant su strijomis..
  • Kad strijos taptų nematomos, nėščios moterys turėtų reguliariai tepti šį aliejų.
  • Paimkite reikiamą aliejaus kiekį į ranką ir paskirstykite ant vietos, kur yra strijų, švelniai įmasažuokite ir palikite išdžiūti.

6. Įtrūkusios pėdos:

  • Įtrūkusios pėdos – tai kulnų įtrūkimai, kurie dažniau pasitaiko po 25 metų. Nors ir rūpinamės savo pėdomis, jos pradeda skilinėti, o oda lupasi. Tai atrodo labai gėdingai.
  • Migdolų aliejus, kuris yra labai lengvas, greitai įsiskverbia į odą ir atkuria audinius. Šio aliejaus antioksidacinė savybė skatina naujų ląstelių susidarymą, pašalindama negyvas ląsteles.
  • Šį aliejų tepkite ant įtrūkusių kulnų per naktį ir nuplaukite drungnu vandeniu. Rezultatus galite stebėti akimirksniu.

7. Pašalina tamsius apskritimus:

  • Tamsūs ratilai ir paburkimas po akimis yra vienas iš pagrindinių rūpesčių, su kuriais susiduria šiandienos karta.
  • Manoma, kad saldžiųjų migdolų aliejus sumažina šiuos tamsius ratilus po oda. Šiame aliejuje esantys antioksidantai padeda sutraukti kraujagysles po akimis ir pašviesina tamsius ratilus..
  • Paimkite šviežią medvilnės ritinėlį ir pamerkite jį į aliejų, patrinkite medvilnę aplink akis, kur yra tamsių apskritimų, ir palikite per naktį.
  • Norėdami gauti norimų rezultatų, tęskite tai reguliariai, kol išnyks tamsūs apskritimai aplink akis.

8. Drėkina odą:

  • Dėl drėgmės praradimo oda tampa dehidratuota, sausa ir trapi.
  • Tepant migdolų aliejų ant odos, drėgmė užblokuojama, todėl oda drėkinama ir spindi visą dieną.
  • Du kartus per dieną ant odos tepkite saldžiųjų migdolų aliejų, kad oda būtų hidratuota. Tepkite šį aliejų ryte po vonios ir naktį prieš miegą.

9. Apsauga nuo saulės:

  • Saulė turi kenksmingų UV spindulių, kurie pažeidžia odą ir sunaikina epitelio ląsteles.
  • Sakoma, kad migdolų aliejus apsaugo odą nuo kenksmingų UV spindulių, taip pat panaikina bet kokią šių spindulių padarytą žalą odai.
  • Aliejuje esantys antioksidantai veikia kaip odos barjeras nuo kenksmingų saulės spindulių.
  • Jei jūsų oda yra jautri saulės spinduliams, apsvarstykite galimybę sumaišyti šį aliejų su savo SPF, kad gautumėte norimų rezultatų.

10. Riebi oda, spuogai ir spuogai:

  • Mūsų kūnas natūraliai iš riebalinių liaukų išskiria riebią medžiagą, vadinamą sebumu, kuri yra būtina odos apsaugai.
  • Tačiau kai šis aliejus išsiskiria dideliais kiekiais, nešvarumai patenka į odą ir veidą, o tai pritraukia bakterijas, sukeliančias spuogus ir spuogus..
  • Migdolų aliejus dėl savo valymo pobūdžio valo poras nuo bet kokių nešvarumų, nešvarumų ir nereikalingų aliejų, taip pašalindamas odą nuo spuogų, spuogų ir riebalų.
  • Švelniai masažuokite saldžiųjų migdolų aliejų paveiktoje zonoje vieną kartą per dieną, geriausia prieš miegą.

Galutinės mintys:

Migdolų aliejus, riešutų karalius, turi keletą privalumų, juo tepamas vietinis odos paviršius. Net gydytojai siūlo nėščioms moterims naudoti migdolų aliejų nuo strijų dėl natūraliai esančių antioksidacinių savybių. Tačiau prieš pradėdami tepti ant odos ir aplink akis, geriau išbandyti, ar nėra alergijos. Galiausiai, jei norite atrodyti jauniau be dėmių ant odos, migdolų aliejus yra puikus pasirinkimas. Eikite ir pasiimkite šį fantastišką produktą iš netoliese esančios rinkos.

DUK

1. Koks galimas šalutinis poveikis tepant migdolų aliejų?

Atsakymas: Migdolų aliejus paprastai yra saugus tepti ant odos. Tačiau kiekvienas, kuris turi alergiją riešutams, neturėtų naudoti šio aliejaus odai ir plaukams. Tai gali sukelti sunkią odos alergiją, sukeliančią odos ligas.

2. Kas yra saldžiųjų migdolų aliejus?

Ans: Saldžiųjų migdolų aliejus yra vienos rūšies migdolų aliejus, gaminamas spaudžiant branduolius (riešutus), kurie gaminami iš saldžiųjų migdolų augalo. Šis aliejus turi tas pačias savybes kaip ir įprastas migdolų aliejus. Šis aliejus plačiai naudojamas kosmetikoje.