10 paprastų, tačiau nuostabių argano aliejaus privalumų odai ir veidui!

Argano aliejus, dažnai vadinamas „skystu auksu“, yra ekologiškas produktas, išgaunamas iš argano vaisių branduolių. Šis argano vaisius randamas ant argano medžio, kuris auga beveik tik pietvakarių Maroke. Todėl šis aliejus taip pat vadinamas Maroko argano aliejumi. Argano aliejus visų pirma yra dviejų formų: valgomasis argano aliejus, išgaunamas iš skrudintų argano branduolių, o kitas – kosmetinis argano aliejus, išgaunamas iš neskrudintų sėklų. Kosmetinis argano aliejus skirtas tepti tiesiai ant odos ar plaukų, kad būtų naudinga. Tradiciškai Maroko gyventojai argano aliejų tepa lokaliai psoriazei, egzemai ir net plaukų slinkimui gydyti. Argano aliejus yra prisotintas mononesočiųjų riebalų rūgščių, vitamino E ir antioksidantų, kurie padeda susidoroti su įvairiomis odos problemomis ir suteikia veidui spindesio..

Nuostabūs argano aliejaus privalumai odai ir veidui

Daugelis žmonių klausia, ar argano aliejus yra geras ir saugus tepti veidą. Paprastas atsakymas yra „TAIP“, jį galima saugiai tepti ant veido. Argano aliejus yra natūralus aliejus, išgaunamas iš argano vaisių branduolių ir be chemikalų. Šis aliejus patenka į spektro vidurį, todėl jis yra vienas saugiausių veidui naudojamų produktų. Šis serumas nėra nei per sunkus, nei per lengvas veidui, todėl yra puikus pasirinkimas.

Argano aliejus yra plačiai naudojamas produktas visame pasaulyje dėl jame esančių pagrindinių maistinių medžiagų.

Argano aliejaus savybės:

1. Argano aliejus turi esminių maistinių medžiagų, tokių kaip riebalų rūgštys ir fenolio junginiai. Didžioji dalis šio aliejaus riebalų gaunama iš oleino ir linolo rūgšties.

  • Oleino rūgštis – 42%
  • Linolo rūgštis – 36,8% (Omega 6 riebalų rūgštis)
  • Palmitino rūgštis – 12%
  • Stearino rūgštis – 6%
  • Linoleno rūgštis – <0,5%

2. Argano aliejus yra praturtintas vitaminu E arba tokoferoliu, riebaluose tirpiu vitaminu, reikalingu sveikai odai..

3. Argano aliejus laikomas antioksidaciniu ir priešuždegiminiu. Argano aliejuje esantys fenolio junginiai yra atsakingi už priešuždegimines ir antioksidacines savybes.

4. Tyrimai parodė, kad argano aliejus turi tam tikrų junginių, tokių kaip CoQ10, melatoninas ir augaliniai steroliai, kurie turi antioksidacinių savybių, o tai padeda išlaikyti sveiką odą.

Argano aliejaus nauda odai:

Argano aliejus, nors ir prieinamas Maroko šalyje, dabar yra naudojamas visame pasaulyje įvairioms kosmetikos, kulinarijos ir medicinos reikmėms. Žemiau yra keletas argano aliejaus privalumų odai ir veidui.

1. Apsauga nuo saulės:

  • Saulė turi kenksmingų UV spindulių, kurie pažeidžia veidą ir epitelio ląsteles.
  • Argano aliejuje esanti antioksidacinė savybė padeda apsaugoti odą nuo laisvųjų radikalų daromos žalos, kurią sukelia kenksmingi saulės spinduliai..
  • Tai taip pat apsaugo nuo hiperpigmentacijos ir nudegimų ant paviršiaus.
  • Dauguma Maroko vyrų ir moterų naudojo argano aliejų apsaugai nuo saulės poveikio.
  • Prieš išeinant į saulę, veidą patepkite argano aliejaus serumu, kad apsaugotumėte nuo UV spindulių. (1)

2. Odos drėkiklis:

  • Dėl drėgmės praradimo veidas tampa sausas ir trapus, o toliau sukelia odos bėrimus ir nudegimus.
  • Argano aliejuje esantis vitaminas E ir riebalų rūgštys drėkina odą ir nuolat drėkina. Šis aliejus lengvai įsigeria, nedirgina ir neriebus, todėl yra natūralus drėkiklis.
  • Šį aliejų lengva naudoti visame kūne. Tiesiog paimkite kelis lašus šio aliejaus į rankas ir švelniai įtrinkite į odą. Naudokite šį aliejų ant veido, sukamaisiais judesiais išlygindami.
  • Argano aliejų galima tepti lokaliai arba nuryti per burną su kasdieniais papildais.

3. Gydo spuogus:

  • Veidas natūraliai išskiria riebalus iš riebalinių liaukų. Kai šis sebumas išsiskiria per daug, nešvarumai patenka į veidą, o tai sukelia bakterijas, sukeliančias spuogus ir spuogus.
  • Argano aliejus turi priešuždegiminį poveikį, kuris reguliuoja riebalų išsiskyrimą, o šio aliejaus antioksidacinė savybė padeda išgydyti pažeistas odos ląsteles ir mažina uždegimą.
  • Bent du kartus per dieną užlašinkite kelis lašus šio aliejaus ar kremo, kuriame yra argano aliejaus, pažeistą vietą, kad pamatytumėte norimą rezultatą..

4. Anti-senėjimas:

  • Šiomis dienomis atrodyti jauniau tapo esmine kiekvieno žmogaus gyvenimo savybe. Dauguma žmonių naudoja skirtingus kremus, kad atrodytų jaunesni.
  • Argano aliejus pasirodė esąs vienas geriausių anti-senėjimo produktų. Šio aliejaus antioksidantai padeda pašalinti negyvas veido ląsteles, kurios prisidėjo prie naujų ląstelių susidarymo ant veido. Naudojant šį aliejų ant odos, padidėja odos elastingumas, todėl atrodote jaunesnė nei anksčiau.
  • Pirmiausia nuvalykite veidą plovikliu ir nusausinkite. Dabar tepkite šį aliejų ant veido ir švelniai masažuokite sukamaisiais judesiais. Palikite per naktį. Reguliariai naudojant, galite pastebėti savo veido pasikeitimą per dvi savaites.

5. Pagerina žaizdų gijimą:

  • Manoma, kad argano aliejus pagreitina žaizdų gijimo procesą ant odos.
  • Argano aliejuje esantis vitamino E ir antioksidantų derinys paprastai yra naudingas gydant žaizdas ir gydant pažeistą, įtrūkusią ar net sudegusią odą..
  • Užtepkite kelis lašus argano aliejaus ant skaudamos ar pažeistos odos, kad paspartintumėte gijimo procesą.

6. Gydo odos infekcijas ir tam tikras odos ligas:

  • Tradiciškai argano aliejų marokiečiai naudoja tam tikroms odos infekcijoms gydyti. Taip yra todėl, kad argano aliejus turi ir antibakterinių, ir priešgrybelinių savybių.
  • Tyrimai parodė, kad argano aliejus gali gydyti odos būklę, vadinamą atopiniu dermatitu, būklę su niežtinčia, raudona oda. Vitaminas E ir priešuždegiminės argano aliejaus savybės padeda nuraminti šią būklę.
  • Odos infekcijoms gydyti reguliariai įlašinkite kelis lašus argano aliejaus į pažeistą vietą.

7. Vaistas nuo strijų:

  • Argano aliejus laikomas vienu geriausių produktų, padedančių išvengti strijų nėštumo metu ar net visiems, kurie turi strijų.
  • Argano aliejuje esantis vitaminas E padeda didinti odos elastingumą ir taip užkerta kelią strijų atsiradimo tikimybei.
  • Du kartus per dieną tepkite šį aliejų tiesiai toje vietoje, kur yra strijų, ir pamatysite norimus rezultatus. (2)

8. Riebi oda:

  • Riebi oda yra viena iš pagrindinių problemų, su kuria susiduria dauguma žmonių. Jie naudoja įvairius kremus, priemones, bet nuėjo veltui.
  • Argano aliejaus naudojimas veidui gali padėti sumažinti odos riebumą. Argano aliejus reguliuoja riebalų gamybą, todėl jūsų oda yra hidratuota ir nepadidins riebalų.
  • Argano aliejaus serumą ar kremą galima tepti tiesiai ant odos du kartus per dieną, kad būtų pasiekti geri rezultatai.

9. Sausos odos sąlygos:

  • Egzema yra sausa odos būklė, dėl kurios oda gali niežėti, žali ir pleiskanoti. Argano aliejaus naudojimas tokioms odos ligoms yra naudingas.
  • Argano aliejuje esančios riebalų rūgštys ir vitaminas E atkuria pažeistą odą ir suteikia būtinų maistinių medžiagų, kurios dar labiau apsaugo nuo sausumo ir sudirginimo.
  • Argano aliejaus tepimas ant pažeistos odos ir švelnus masažas gali šiek tiek palengvinti ir išgydyti sausumą bei sudirginimą.

10. Įtrūkusios pėdos:

  • Argano aliejus dėl savo minkštinamosios savybės idealiai tinka įtrūkusių kulnų gydymui.
  • Lengvas argano aliejus lengvai įsiskverbia į odą, o aliejuje esantys antioksidantai atkuria pažeistus audinius. Šis aliejus taip pat drėkina ir minkština odą, todėl pėdos tampa elastingos ir minkštos.
  • Prieš miegą pabandykite įlašinti kelis lašus šio aliejaus į pėdas.

Kaip išsirinkti geriausią argano aliejų?

Pastaruoju metu argano aliejaus naudojimas grožio reikmėms labai išaugo visame pasaulyje. Šis argano aliejus yra dviejų formų: grynas argano aliejus ir arganu užpildyti odos produktai. Jei ketinate rinktis gryną argano aliejų, atminkite, kad šio gryno aliejaus tarnavimo laikas yra tik trys ar keturi mėnesiai. Argano medžiai daugiausia randami Maroke, o visas šio aliejaus išgavimo procesas yra sunkus darbas, todėl šis aliejus nėra pigus. Tuo tarpu manoma, kad šis argano medis apsaugo nuo dirvožemio erozijos ir apsaugo vandens išteklius Maroke. Šiam medžiui gresia per didelis naudojimas. Taigi, kad būtų galima lengvai įsigyti už prieinamą kainą, parduodami suklastoti produktai. Įsitikinkite, kad nusipirkote šį produktą iš patikimo šaltinio, laikantis sąžiningos prekybos praktikos.

Argano aliejaus šalutinis poveikis:

Argano aliejaus naudojimas daugeliui žmonių laikomas saugiu. Tačiau kai kuriems asmenims, vartojant vietiškai, gali pasireikšti šalutinis poveikis alergijos, žinomos kaip kontaktinis dermatitas, pavidalu. Tai būdinga niežuliui, bėrimui ir paraudimui vartojimo vietoje. Argano aliejus gali sukelti virškinimo sutrikimus, įskaitant pykinimą, viduriavimą ar dujas. Tokoferoliai, vitamino E forma, esanti argano aliejuje, gali sulėtinti kraujo krešėjimą ir sąveikauti su antikoaguliantais, tokiais kaip varfarinas..

Galutinės mintys:

Argano aliejus, vartojamas lokaliai arba per burną, yra saugus daugumai žmonių. Maistinės medžiagos ir vitaminai, esantys šiame aliejuje, suteikia odai nuostabios naudos. Geriausias šio aliejaus dalykas yra tai, kad jis gali būti naudojamas gryna forma ir yra visiškai saugus. Tiesą sakant, šio aliejaus naudojimas gryniausia forma gali suteikti jums didžiausią naudą odai ir veidui. Jei turite jautrią odą, geriau iš anksto patikrinti, ar nėra alergijos. Galiausiai, jei ieškote natūralaus grožio produkto, išbandykite argano aliejų ir pajuskite rezultatus.