Υπάρχουν αρκετές ιδέες για το πώς να αρωματίσετε λίγο το σπίτι σας. Ξεκινώντας με νέα έπιπλα ή άλλα φωτιστικά, μια νέα στρώση χρώματος ή κομψών πλακιδίων στο σαλόνι και πλακάκια από τερακότα στο μπάνιο – οι δυνατότητες να αφήσετε το σπίτι σας να λάμπει εντελώς ή τουλάχιστον μερικώς σε νέο φως είναι μια δεκάρα. Όταν ξεφυλλίζετε τα σχετικά περιοδικά ή σερφάρετε στις διάφορες σελίδες του τρόπου ζωής, το στόμα γίνεται γρήγορα υδαρές. Το μόνο αλίευμα, όπως συμβαίνει τόσο συχνά όταν πρόκειται για αλλαγή, είναι η αγάπη για τα χρήματα.

Μια ανάσα φρέσκου αέρα σε παλιά δωμάτια

Τα χαμηλά επιτόκια κάνουν την αποταμίευση φάρσα

Δεν είναι ασυνήθιστο για τους ανθρώπους που θέλουν να αγοράσουν κάτι καινούργιο να εξοικονομήσουν χρήματα. Ανάλογα με το πώς θα εξελιχθούν τα επιτόκια της αγοράς, το νέο σαλόνι μπορεί να πραγματοποιηθεί νωρίτερα ή λίγο αργότερα. Στο παρελθόν, ήταν σημαντικό για τους καταναλωτές ότι ό, τι εξοικονόμησαν, όχι ένα δάνειο, χρησιμοποιήθηκε για αγορές. Ωστόσο, αυτή η διαδικασία αποτελεί πλέον, σχεδόν αναπόφευκτα, παρελθόν. Αυτοί που σώζουν σήμερα βιώνουν ότι η πίστωσή τους είναι λιγότερο πολύτιμη. Αν καθαρίσετε το ρυθμός πληθωρισμού κατά το ποσοστό που καλύπτεται από καύσιμα και πετρέλαιο θέρμανσης, τα τρέχοντα επιτόκια είναι κάτω από το ποσοστό πληθωρισμού. Η αποταμίευση δεν σημαίνει τίποτα άλλο από την καταστροφή χρημάτων. Αυτή είναι η πικρή αλήθεια σχεδόν οκτώ χρόνια μετά την οικονομική κρίση. Αλλά η συνέπεια είναι επίσης διαφορετική: Σπάνια ήταν τόσο φθηνή η λήψη δανείων όπως είναι σήμερα. Εάν το ένα πράγμα, η αποταμίευση, δεν βοηθά και το άλλο, η χρηματοδότηση, δεν κοστίζει τίποτα, είναι πιο λογικό να συγκεντρώνουμε 150 ευρώ το μήνα για ένα δάνειο παρά να καταθέτουμε 150 ευρώ το μήνα σε έναν καθημερινό λογαριασμό χρημάτων. Φυσικά, αυτό δεν πρέπει να σημαίνει ότι όλα πρέπει να χρηματοδοτούνται μόνο από δάνεια, κανένας προϋπολογισμός δεν μπορεί να επιβιώσει από αυτό βραχυπρόθεσμα. Θα πρέπει να σημαίνει, ωστόσο, ότι τίποτα δεν αντιτίθεται στο να δώσετε στο σπίτι σας μια νέα συναισθηματική εμπειρία.

Οι πιστωτικές συγκρίσεις δείχνουν πού είναι η φθηνότερη χρηματοδότηση

Οι τράπεζες είναι σαν τα καταστήματα επίπλων. Όλοι ισχυρίζονται ότι έχουν τις πιο όμορφες και φθηνές προσφορές. Το να το ανακαλύψετε στα έπιπλα είναι λίγο πιο χρονοβόρο. Μπορείτε να λάβετε μια επισκόπηση του πώς να καθίσετε σε έναν καναπέ στο Διαδίκτυο, αλλά μπορείτε να μάθετε μόνο στον ιστότοπο. Ποιο δάνειο είναι το φθηνότερο, από την άλλη πλευρά, δεν απαιτεί επίσκεψη σε τράπεζα. Ειδικά αν πρόκειται μόνο για μερικές εκατοντάδες ευρώ, θα ήταν ανοησία να πάω σε αρκετές τράπεζες για αυτό. Εδώ το Διαδίκτυο το επιτρέπει, η επιλογή, για παράδειγμα, μέσω μιας πύλης σύγκρισης όπως π.χ. kleinkredite.net, να συναντηθούμε και επίσης να κάνουμε το συμπέρασμα στον υπολογιστή. Η λήψη δανείου μέσω Η / Υ είναι σίγουρα γρηγορότερη από την προσπάθεια επίπονης εξοικονόμησης του απαραίτητου κεφαλαίου στην τρέχουσα κατάσταση επιτοκίου. Αυτή η προσέγγιση θα ήταν ακόμη πιο κρίσιμη εάν ένας πάροχος μπορεί να βρει μια πραγματική συμφωνία που κάποιος αγνοεί λόγω λανθασμένης επιχειρηματικής κατανόησης. Στον κόσμο των χρηματοοικονομικών, η χρηματοδότηση των καταναλωτών δεν ονομάζεται «επακόλουθη αποταμίευση», διότι η αποπληρωμή του δανείου δεν είναι παρά μια αντίστροφη διαδικασία αποταμίευσης. Επιπλέον, ένα μικρό δάνειο είναι σημαντικά φθηνότερο από μια υπερανάληψη. Οι τράπεζες εξακολουθούν να χτυπούν το Τόκοι για διευκόλυνση υπερανάληψης ισχυρό επίσης. Τα μικρά δάνεια έχουν σταθερές δόσεις και συγκεκριμένη ημερομηνία αποπληρωμής. Αυτό εμποδίζει τον οφειλέτη να αναβάλλει συνεχώς το δάνειο, σε αντίθεση με μια διευκόλυνση υπερανάληψης.