Έχετε μετακομίσει πρόσφατα στο δικό σας σπίτι και λαχταράτε επίσης έναν όμορφο κήπο όπου μπορείτε να χαλαρώσετε ή να κάνετε κήπο κάθε μέρα; Or μήπως δεν σας αρέσει πια ο προηγούμενος κήπος σας και θέλετε να τον επανασχεδιάσετε εντελώς; Οι παρακάτω συμβουλές και ιδέες μπορεί να είναι πολύ χρήσιμες και να σας προσφέρουν επιπλέον προτάσεις και έμπνευση. Επειδή ο καλός σχεδιασμός του κήπου είναι θέμα ακριβούς προγραμματισμού, ακριβούς εκτέλεσης και επαρκούς φροντίδας. Φυσικά, οι προσωπικές σας προτιμήσεις και ανάγκες έχουν θεμελιώδη σημασία και πρέπει να έχουν προτεραιότητα. Γιατί δεν είναι μόνο τα οπτικά που κάνουν έναν όμορφο κήπο, αλλά και η βέλτιστη λειτουργικότητα.

ιδέες σχεδιασμού κήπου

Ο καλός σχεδιασμός του κήπου απαιτεί καλό σχεδιασμό και ακρίβεια

Ο σχεδιασμός και η δημιουργία ενός κήπου είναι μια πολύπλοκη διαδικασία. Αν θέλετε να επιτύχετε βέλτιστα και μακροπρόθεσμα αποτελέσματα, θα πρέπει σίγουρα να τα σκεφτείτε όλα καλά και να μην πιέσετε τον εαυτό σας. Ξεκινήστε συλλέγοντας ιδέες για κήπους που σας άρεσαν ήδη, είτε στον ιστότοπο είτε στο Διαδίκτυο. Κρατήστε σημειώσεις και σκεφτείτε ποιες είναι οι κατάλληλες για εσάς. Τι είδους κήπος πρέπει να είναι; Θα προτιμούσατε να έχετε έναν μοντέρνο, μινιμαλιστικό κήπο, έναν παιχνιδιάρικο διακοσμητικό κήπο ή έναν κήπο κουζίνας, ίσως με παιδική χαρά; Ο τρόπος ζωής και οι δικές σας προτεραιότητες είναι ζωτικής σημασίας εδώ.

ιδέες σχεδιασμού κήπου φυτά και λουλούδια

Επιπλέον, ο σχεδιασμός του κήπου σας πρέπει να ταιριάζει ήδη με το αρχιτεκτονικό στυλ του σπιτιού. Ο πολύχρωμος κήπος του εξοχικού σπιτιού πιθανότατα δεν είναι η βέλτιστη παραλλαγή για έναν ευθύ, μοντέρνο σχεδιασμό σπιτιού. Και ένα ρουστίκ σπίτι, από την άλλη πλευρά, θα αισθάνεται άβολα μόνο σε έναν άδειο, πράσινο χλοοτάπητα με λίγα ίσια πεζοδρόμια.

Όχι λιγότερο καθοριστικές για την ιδέα του σχεδιασμού του κήπου σας είναι οι φυσικές συνθήκες του ακινήτου, όπως το έδαφος, οι θέσεις του ήλιου, τα υπάρχοντα δέντρα, οι πλαγιές κ.λπ. Βοηθά επίσης στην επιλογή των σωστών λουλουδιών και φυτών και στον προσδιορισμό της βέλτιστης θέσης τους.

επαγγελματικές συμβουλές σχεδιασμού κήπου

Για να είστε ασφαλείς, είναι καλύτερο να συμβουλευτείτε έναν έμπειρο σχεδιαστή κήπου ή αρχιτέκτονα τοπίου. Αυτοί οι ειδικοί θα δημιουργήσουν το απαραίτητο σχέδιο φύτευσης και τοποθεσίας για τον κήπο σας και στη συνέχεια θα επικοινωνήσουν με έναν εργολάβο που μπορεί να εφαρμόσει πλήρως το σχέδιο. Αυτοί οι πάροχοι υπηρεσιών όχι μόνο διαθέτουν τις απαιτούμενες δεξιότητες, αλλά κυρίως τα κατάλληλα μηχανήματα και αξεσουάρ για την κηπουρική και τον εξωραϊσμό, όπως μίνι εκσκαφείς, μίνι ανατρεπόμενα, συμπαγείς και φορτωτές τροχών, καθώς και διαφορετικούς Μεταφορέας. Αυτά είναι απόλυτα κατάλληλα για διαφορετικά υλικά και προσφέρουν μέγιστη ασφάλεια, σε συνδυασμό με άνεση και στιβαρότητα.

yanmar transporter σχεδιασμός κήπου

Οι τελευταίες τάσεις στο σχεδιασμό του κήπου

Όπως και σε άλλους τομείς της ζωής, υπάρχουν δημοφιλείς τάσεις και νέες τάσεις στο σχεδιασμό του κήπου. Αλλά επειδή αυτό είναι ένα μακροπρόθεσμο ζήτημα, δεν πρέπει να το αφήσετε να σας καθοδηγήσει πάρα πολύ. Ακούστε περισσότερο το ένστικτό σας και τους ειδικούς της επιλογής σας και μην ξεχνάτε: ό, τι επιτρέπεται επιτρέπεται!

Ακολουθούν μερικές από τις τρέχουσες τάσεις στον κήπο με μια ματιά:

  • Ανυψωμένα κρεβάτια – αυτός ο βολικός και εργονομικός τρόπος φύτευσης λαχανικών, βοτάνων και λουλουδιών είναι ακόμα πολύ στη μόδα και προτιμάται από πολλούς λάτρεις του κήπου όταν σχεδιάζουν τους κήπους τους.
  • Βιωσιμότητα και βιολογική κηπουρική – Όλο και περισσότεροι ιδιοκτήτες κήπων βασίζονται σε φυσικά δομικά υλικά, φυτά φιλικά προς τις μέλισσες και ενεργό κηπουρική καθώς και γενικά στην επανεισαγωγή του ζωικού κόσμου στον δικό τους κήπο.
  • Garden art και στούντιο κήπου – Διακοσμητικά στοιχεία και άνετα περίπτερα κήπου καθώς και βρύσες είναι εξίσου δημοφιλή και χρησιμοποιούνται συχνά από πολλούς.
  • Aquaponics – μία από τις τελευταίες τάσεις στο σχεδιασμό του κήπου. Είναι ένας επιτυχημένος συνδυασμός χρήσιμων φυτών και η εκτροφή ψαριών σε κατάλληλη λεκάνη νερού. (Υδατοκαλλιέργεια + υδροπονία)

Συμπέρασμα:

Κατά το σχεδιασμό του κήπου σας, δώστε προσοχή στην οπτική και τη λειτουργικότητα ταυτόχρονα και δημιουργήστε την όαση κήπου των ονείρων σας με τη βοήθεια επαγγελματιών σχεδιαστών κήπων ή αρχιτεκτόνων τοπίου. Αυτό όχι μόνο θα εμπλουτίσει και θα χαλαρώσει πολύ την ιδιωτική σας ζωή, αλλά θα αυξήσει την αξία της περιουσίας σας κατά τουλάχιστον 20 τοις εκατό ταυτόχρονα, σύμφωνα με τους ειδικούς. Σκεφτείτε βιώσιμα και μακροπρόθεσμα. Και μην ξεχάσετε να προσλάβετε μια επαγγελματική εταιρεία κηπουρικής για να φροντίσει τον κήπο σας εάν είναι απαραίτητο.

     μοντέρνες συμβουλές σχεδιασμού κήπου