Όλοι οι οπαδοί του Φενγκ Σούι γνωρίζουν τους βασικούς κανόνες της γνωστής Daoist φιλοσοφίας και αρμονίας από την Κίνα. Το Φενγκ Σούι προσπαθεί παντού να εναρμονίσει τους ανθρώπους με το περιβάλλον τους. Οι κανόνες αυτής της διδασκαλίας βασίζονται στον όρο Qi. Αυτό σημαίνει την αόρατη ενέργεια ζωής που ρέει παντού γύρω μας. Perhapsσως γνωρίζετε ήδη τις βασικές αρχές του Feng Shui ή απλά θέλετε να τις γνωρίσετε καλύτερα τώρα. Και στις δύο περιπτώσεις ήρθατε στο σωστό μέρος σήμερα, γιατί σε αυτό το άρθρο θέλουμε να παρουσιάσουμε υπέροχες ιδέες για τον κήπο για το πώς μπορείτε να σχεδιάσετε τον εξωτερικό σας χώρο σύμφωνα με τους κανόνες του Φενγκ Σούι. Οι ειδικοί μας στο Φενγκ Σούι συνιστούν σε όλους τους ιδιοκτήτες σπιτιού να σχεδιάσουν τον δικό τους κήπο με τέτοιο τρόπο ώστε να τους προσφέρει προστασία, ειρήνη και ενέργεια. Αν σας ενδιαφέρει το θέμα, μείνετε μαζί μας για να μάθετε περισσότερα!

 Η καλύτερη ιδέα για τον κήπο είναι αυτή που δημιουργεί ισορροπία και εκπέμπει αρμονία.

Ιδέα κήπου σχεδιασμός κήπου σύμφωνα με την ισορροπία αρμονίας Feng Shui

Θα θέλατε επίσης περισσότερη άνεση στον δικό σας κήπο; Για να το εξασφαλίσουμε στον εξωτερικό χώρο, να βρούμε περισσότερη γαλήνη και ηρεμία εκεί και ταυτόχρονα να αντλήσουμε νέα ενέργεια από αυτό, πρέπει να βρούμε την ισορροπία μεταξύ Γιν και Γιανγκ στον κήπο σύμφωνα με τους κανόνες του Φενγκ Σούι. Το Γιν και το Γιανγκ είναι το παν και το τέλος της κινεζικής φιλοσοφίας και αρμονίας.

Και οι δύο είναι αρχικά πολικές αντίθετες δυνάμεις που προσελκύουν συνεχώς η μία την άλλη. Το γιν είναι η θηλυκή αρχή που εκπέμπει ηρεμία. Το Yang αντιπροσωπεύει το αρσενικό στοιχείο, το οποίο είναι ενεργό και πάντα σε κίνηση.

 Το Γιν και το Γιανγκ είναι βασικοί όροι στην κινεζική θεωρία της αρμονίας Φενγκ Σούι.

Κινεζική αρμονία Φενγκ Σούι Γιν Γιανγκ

  • Ιδέες κήπου που δημιουργούν ισορροπία στον κήπο

Η ισορροπία μεταξύ γιν και γιανγκ είναι απαραίτητη. Η μία αρχή (ανεξάρτητα από το αν είναι άντρας ή γυναίκα) δεν πρέπει να είναι πιο παρούσα από την άλλη, γιατί αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ανισορροπία. Αυτό, με τη σειρά του, θα μπορούσε να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην οικογενειακή σας ζωή, ακόμη και στην καριέρα σας. Και αυτό θα ήταν εντελώς ανεπιθύμητο, έτσι δεν είναι?

Η ισορροπία μεταξύ της θηλυκής και της αρσενικής αρχής είναι υψίστης σημασίας σε όλες τις ιδέες κηπουρικής.

Οι ιδέες κήπου ισορροπούν μεταξύ θηλυκού γιν και αντρικού γιανγκ

Δεδομένου ότι η σημερινή ανάρτηση αφορά ιδέες κήπου που βασίζονται στους κανόνες του Φενγκ Σούι, ας δούμε πώς εκφράζεται η θηλυκή αρχή του Γιν έξω. Φυτέψτε λουλούδια με μικρά λουλούδια και φύλλα που αποπνέουν μια ιδιαίτερη γοητεία. Οι στρογγυλές πέτρες διατεταγμένες σε φιγούρες είναι τυπικά γυναικεία στοιχεία σύμφωνα με το Φενγκ Σούι. Οριζόντια τοποθετημένες φιγούρες κήπου ανήκουν επίσης στο στοιχείο Yin.

Στρογγυλές πέτρες δεν πρέπει να λείπουν στον κήπο, αντιπροσωπεύουν το θηλυκό γιν.

Ιδέες κήπου Σχεδιασμός κήπου Feng Shui στρογγυλές πέτρες το θηλυκό Yin

Και τι αντιπροσωπεύει το στοιχείο Yang, δηλαδή την αρσενική αρχή στον κήπο; Μπορεί να αναπαρασταθεί με κάθετες φιγούρες, βρύσες, πολύ ζωντανά χρώματα και φυτά με μεγάλα φύλλα και λουλούδια. Εάν ενδιαφέρεστε για τη σημασία και τους συμβολισμούς των λουλουδιών σύμφωνα με τους κανόνες του Φενγκ Σούι, μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτό με ένα κλικ. Και μην ξεχνάτε να μοιράζετε ομοιόμορφα τυπικά θηλυκά και εντελώς αρρενωπά στοιχεία έξω, έτσι ώστε να είναι πάντα σε ισορροπία. Χωρίς να κυριαρχεί ένας από αυτούς.

Σύμφωνα με το Φενγκ Σούι, το νερό είναι ένα από τα βασικά στοιχεία στον κήπο, μαζί με ξύλο, πέτρα, φωτιά και μέταλλο.

Ιδέες για κήπους με σιντριβάνια Σχεδιασμός κήπου σύμφωνα με το Φενγκ Σούι εκπέμπουν αρμονία

  • Έξυπνες ιδέες κήπου που λαμβάνουν υπόψη τα βασικά σημεία

Ένα από τα πρώτα βήματα στην κηπουρική σε στυλ Φενγκ Σούι είναι ο εντοπισμός των βασικών σημείων και πώς ταιριάζουν με τις ιδέες του κήπου. Κατά το σχεδιασμό του κήπου σας, πρέπει πρώτα και κύρια να υποθέσετε ότι οι ιδέες του κήπου σας πρέπει να φέρουν αρμονία σε κάθε γωνιά. Για να γίνει αυτό, πρέπει να έχετε καλή γνώση των ιδιοτήτων κάθε περιοχής κήπου και εξωτερικής γωνιάς.

 Κάθε χώρος κήπου πρέπει να σχεδιάζεται σύμφωνα με τους κανόνες του Φενγκ Σούι, έτσι ώστε να επιτυγχάνεται οπτική ισορροπία στον εξωτερικό χώρο

Οι ιδέες κήπου σχεδιάζουν κάθε χώρο κήπου σύμφωνα με το Φενγκ Σούι

Η βόρεια περιοχή συνδέεται με την καριέρα κάθε μέλους της οικογένειας. Σε αυτή τη γωνιά του κήπου, όλα πρέπει να παραμείνουν όσο το δυνατόν πιο φυσικά και οτιδήποτε μεγαλώνει δεν πρέπει να σταματήσει. Η τοποθέτηση μικρών μορφών κήπου και αγαλματίων είναι ιδανική.

 Μικρές φιγούρες κήπου ανήκουν στη βόρεια περιοχή του κήπου

Ιδέες για τον κήπο του Φενγκ Σούι μικρές φιγούρες κήπου

Τα χρώματα που μας βοηθούν να αυξήσουμε την ενέργειά μας και που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε στη βόρεια γωνία του κήπου είναι το γκρι, το μπλε, το τιρκουάζ και το λευκό, που αντιπροσωπεύει την καθαρότητα της ψυχής.

Τα πράσινα και κόκκινα χρώματα κυριαρχούν στη νότια περιοχή του κήπου, ανάλογα με τους κανόνες του Φενγκ Σούι.

Το Feng Shui κυβερνά τις ιδέες για τον κήπο

Η περιοχή του νότιου κήπου Σύμφωνα με το Φενγκ Σούι, σημαίνει κύρος και αναγνώριση. Εάν έχετε έναν κήπο διακοσμημένο σύμφωνα με τους κανόνες του Φενγκ Σούι, θα πρέπει να ανακαλύψετε τη στάση σας απέναντι στη ζωή και την προσωπικότητά σας στο νότο. Τα χρώματα που μας αρέσει να βρίσκουμε σε αυτή τη γωνία είναι το πράσινο και το κόκκινο.

Η νότια γωνία του κήπου είναι το ιδανικό μέρος για να τοποθετήσετε τη σχάρα ή να φτιάξετε ένα τζάκι. Μπορείτε επίσης να διακοσμήσετε αυτό το μέρος με κεριά όλων των μεγεθών για να επωφεληθείτε από τη θετική ενέργεια των φλογών.

 Εδώ τα χρώματα πράσινο και λευκό είναι σε τέλεια ισορροπία.

Οι ιδέες για τον κήπο του Φενγκ Σούι έχουν πολλές ισορροπίες σε καταπράσινες γκρι και λευκές πέτρες

Οι ειδικοί του Φενγκ Σούι το ισχυρίζονται το ανατολικό τμήμα του κήπου το πιο σημαντικό είναι γιατί αντιπροσωπεύει την οικογένεια. Το φυτό που δεν πρέπει να λείπει σε αυτή τη γωνιά του κήπου είναι το μπαμπού γιατί φέρνει καλή τύχη. Τα χρώματα που δεν πρέπει να λείπουν εδώ είναι το μπλε και το πράσινο.

Μπορείτε να τοποθετήσετε μικρές γούρνες νερού εδώ (φυσικά γεμάτες με νερό) για να προσελκύσετε μικρά πουλιά στον κήπο. Θα πρέπει επίσης να τοποθετήσετε ξύλινα γλυπτά ή φιγούρες κήπου εδώ.

Σύμφωνα με τους κανόνες του Φενγκ Σούι, μια γούρνα νερού για τα πουλιά ανήκει στην περιοχή του ανατολικού κήπου.

Ιδέες κήπου Feng Shui γούρνα νερού για πουλιά κόκκινο λουλούδι

Η τελευταία γωνιά του κήπου μας είναι το δυτικό. Αυτός ο κήπος συμβολίζει έργα, δημιουργικότητα και παιδιά. Σε αυτό το σημείο, σας συμβουλεύουμε να τοποθετήσετε μεταλλικά αντικείμενα εκεί. Σας προτείνουμε επίσης τη δημιουργία παιδικών χαρών για παιδιά. Τα χρώματα που δεν πρέπει να λείπουν σε αυτό το μέρος είναι το γκρι, το λευκό και το κίτρινο.

Στη συνέχεια, βρείτε ένα μέρος για να κάνετε παρέα με τους φίλους σας. Αυτό θα πρέπει να βρίσκεται στο βορειοδυτικό τμήμα του κήπου, επειδή αυτή η περιοχή αντιπροσωπεύει την ανθρώπινη σοφία.

 Σε αυτή τη ζώνη χαλάρωσης μπορείτε να περάσετε ατελείωτες ώρες με την οικογένεια και τους φίλους σας.

Ξαπλώστρες ζώνης χαλάρωσης Feng Shui κήπου ιδέες μπαμπού πολύ πράσινο

Εάν λάβετε υπόψη όλες αυτές τις συμβουλές και ιδέες για τον κήπο, μπορείτε να δημιουργήσετε έναν όμορφο κήπο feng shui. Όπου υπάρχει αρμονία και ισορροπία, σίγουρα θα νιώθετε ήρεμοι και γεμάτοι ενέργεια σε κάθε εποχή. Ακολουθήστε τις ιδέες για τον κήπο που περιγράφονται εδώ σύμφωνα με τους κανόνες του Φενγκ Σούι και σχεδιάστε τον δικό σας παράδεισο στη γη! Θέλουμε να σας το ευχηθούμε κι αυτό.

 Ένα τέτοιο μονοπάτι κήπου δεν αφήνει τίποτα το επιθυμητό

Το Feng Shui κυβερνά τις ιδέες κήπου μονοπάτι κήπου

 Το νερό συμβολίζει την αιώνια κίνηση στη φύση.

Ιδέες κήπου Νερό βασικό στοιχείο Feng Shui αιώνια κίνηση στη φύση

 Ιδέες κήπου νερό βασικό στοιχείο Feng Shui

Μια λίμνη νερού είναι κάτι παραπάνω από επιθυμητή στον κήπο Feng Shui.

Ιδέες κήπου σύμφωνα με τη λίμνη νερού Feng Shui ξύλινα ραβδιά βλάστηση νερού

Φιγούρες κήπου Feng Shui

 Δημιουργήστε μια ειδική γωνιά στον κήπο όπου θα χαρείτε να υποχωρήσετε.

Ιδέες για τον κήπο Feng Shui ειδική γωνιά για απόσυρση, ξεκούραση, χαλάρωση

 Ο τέλειος σχεδιασμός κήπου είναι πάντα ελκυστικός.

Ιδέες κήπου Λουλούδια θάμνοι Δέντρα πολύ ελκυστικοί κανόνες Feng Shui

Χρειάζεστε επίσης ένα πραγματικό βλέμμα στον κήπο του Φενγκ Σούι.

Ιδέες κήπου Feng Shui όμορφη σχεδίαση κήπου κόκκινη μπάλα ματιών

Στον κήπο του Φενγκ Σούι θα βρείτε σίγουρα εσωτερική γαλήνη και ισορροπία.

Ιδέες κήπου Feng Shui στρογγυλά πέτρινα λευκά λουλούδια