Το μπαμπού είναι ένα αγαπημένο θέμα για τους ειδικούς στον τρόπο ζωής και επομένως και για εμάς εδώ. Υπάρχουν υπέροχα έπιπλα από αυτό το υλικό για εσωτερική και εξωτερική διακόσμηση. Αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να κάνει υπέροχες διακοσμήσεις. Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε για να εξασφαλίσετε απλό και βιώσιμο σχεδιασμό κήπου. Το μπαμπού λοιπόν έχει πολλά ταλέντα. Θα μπορούσε να συνδυάσει και να τυποποιήσει τις έννοιες της ζωής σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μπαμπού στον κήπο. Εκεί θα εξαπλωνόταν πολύ γρήγορα και θα έπρεπε να το διατηρείτε και να το κλαδεύετε συνεχώς. Το μπαμπού στον κάδο θα ήταν η άλλη επιλογή. Στις επόμενες γραμμές θα μάθετε τι πρέπει να γνωρίζετε σε σχέση με αυτό και σε τι είναι ιδιαίτερα κατάλληλη αυτή η παραλλαγή.

Μπορείτε να διακοσμήσετε το τραπέζι του γραφείου με μπαμπού στον κάδο

μπαμπού σε κουβά - ιδέες γραφείου

Μπαμπού στον κάδο ως προσωρινή λύση

Θα μπορούσατε να θεωρήσετε το μπαμπού στον κάδο ως προσωρινή λύση. Το χειμώνα, το φυτό θα είναι σε καλά χέρια στο σπίτι σας με αυτήν τη μορφή. Θα μπορούσατε εύκολα να τα γονιμοποιήσετε, να τα ποτίσετε και να τα δείτε να αναπτύσσονται. Ταυτόχρονα, αν θέλετε, θα περιορίσετε την ανάπτυξη στον επιθυμητό βαθμό.

Αργότερα μπορείτε να φέρετε το μπαμπού στον κήπο και να το μεταφυτέψετε. Παρεμπιπτόντως, έχετε δύο επιλογές, δηλαδή ότι μπορείτε να φυτέψετε αυτό το φυτό στο χώμα με ή χωρίς γλάστρα. Και οι δύο προσεγγίσεις έχουν διαφορετικά πλεονεκτήματα. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτό από το άρθρο μας σχετικά με το θέμα του φράκτη μπαμπού.

Μπορείτε επίσης να κάνετε έναν φράκτη μπαμπού πρακτικό με κουβάδες

μπαμπού σε κουβά - πολλές γλάστρες - υπέροχες ιδέες

Μπαμπού στο μπαλκόνι ή στη βεράντα

Έχετε μόνο μπαλκόνι ή μεγαλύτερη βεράντα, αλλά όχι πραγματικό κήπο; Θα μπορούσατε ακόμα να βυθιστείτε εκεί σε μια φυσική ατμόσφαιρα και πραγματικά να χαλαρώσετε εκεί. Απλά χρειάζεστε λίγη δημιουργικότητα και τα σωστά φυτά σε γλάστρες. Το μπαμπού στον κάδο θα μπορούσε ακόμη και να αναπαράγει την ατμόσφαιρα ενός μικρού τροπικού δάσους. Επιπλέον, θα μπορούσε να κατασκευάσει το μπαλκόνι ή τη βεράντα και να παρέχει ιδιωτικότητα ή σκιά. Κάθε φορά που βγαίνετε στο μπαλκόνι ή τη βεράντα, θα νιώθετε λίγο σαν να βρίσκεστε σε ένα εξωτικό ταξίδι μεγάλων αποστάσεων.

Οι διαφορετικοί τύποι μπαμπού φαίνονται πολύ διαφορετικοί!

μπαμπού σε κουβά ανθοδοχείο μπαμπού για κουβά

Μπαμπού φυτά στο εσωτερικό

Το μπαμπού μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην εσωτερική διακόσμηση με διάφορους τρόπους. Στην πραγματικότητα, μπορεί να δημιουργηθεί σχεδόν εξ ολοκλήρου από αυτό. Είναι μια οικολογική και φρέσκια λύση που μπορεί να φαίνεται μοντέρνα και κάπως εξωτική ταυτόχρονα. Αυτό συνήθως είναι απολύτως για το γούστο των σύγχρονων ανθρώπων. Ως εκ τούτου, το πράσινο φυτό μπαμπού μπορεί εύκολα να χρησιμοποιηθεί στην εσωτερική διακόσμηση. Ειδικά στο σαλόνι ή τη μελέτη, μπορεί να συμπληρώσει υπέροχα τη διακόσμηση. Αυτό θα σας κάνει να αισθανθείτε πιο χαλαροί σε αυτά τα δωμάτια. Παρεμπιπτόντως, θα μπορούσατε επίσης να παρέχετε προστασία της ιδιωτικής ζωής ή δομή σε μεγάλα ανοιχτά δωμάτια με το μπαμπού. Το μπαμπού στον κάδο καταλαμβάνει πολύ χώρο και είναι ένα υπέροχο σημείο εστίασης. Χρησιμοποιείται επιδέξια, μπορεί να βοηθήσει στη διόρθωση μειονεκτημάτων στην κάτοψη. Για παράδειγμα, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε δύσκολες κόγχες και γωνίες, έτσι ώστε να δημιουργηθεί μια πιο αρμονική γενική εικόνα.

Το μπαμπού στον κάδο είναι η πιο πρακτική λύση για πολλούς κηπουρούς!

Μπαμπού στον κήπο κουβά μοντέρνο σχεδιασμό κήπου

Ποιοι τύποι μπαμπού θα ήταν κατάλληλοι?

Στην πραγματικότητα, σχεδόν όλοι οι τύποι μπαμπού θα ήταν αρκετά κατάλληλοι για χρήση στον κάδο. Απλώς εξαρτάται από το πού θέλετε να τα χρησιμοποιήσετε. Φτιάξτε λοιπόν πρώτα ένα σχέδιο για τη διανομή τους. Εάν το μπαμπού φρεσκάρει μια σκιερή γωνιά, τότε πρέπει να δώσετε προσοχή στις αντίστοιχες συνθήκες. Εάν χρειάζεστε το μπαμπού στη βεράντα, πρέπει να μπορεί να αντέξει τις χαμηλές θερμοκρασίες. Το φυτό μπαμπού έχει επίσης μια αισθητική λειτουργία, ειδικά στην εσωτερική διακόσμηση. Επομένως, η εμφάνισή σας πρέπει να ταιριάζει απόλυτα με την έννοια του εσωτερικού σας σχεδιασμού.

Ένα τέτοιο φυτό θα ήταν ιδανικό για τον εσωτερικό σας σχεδιασμό, ή όχι?

μπαμπού σε έναν κήπο κουβά σχεδιασμό υγιή ζωή

Τα πλεονεκτήματα με μια ματιά

Στο τέλος θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του μπαμπού στον κάδο με μια σύντομη λίστα:

  • Διατηρούν την ανάπτυξη του μπαμπού υπό έλεγχο εάν αυτός είναι ο στόχος σας,
  • Μπορείτε να αλλάξετε τη θέση του φυτού μπαμπού,
  • Μπορείτε να τοποθετήσετε τον κάδο σε διαφορετικά σημεία, για παράδειγμα στο μπαλκόνι ή στο εσωτερικό.
  • Μπορείτε πάντα να μεταμοσχεύσετε στο έδαφος.

Τα μειονεκτήματα

Φυσικά, το όλο θέμα έχει επίσης κάποια μειονεκτήματα. Πρέπει να γονιμοποιείτε συνεχώς το μπαμπού γιατί δεν μπορεί να πάρει θρεπτικά συστατικά από το χώμα στον κήπο. Μπορείτε να περιορίσετε την ανάπτυξή του, αλλά σε αυτή την περίπτωση το φυτό μπαμπού δεν θα αναπτύξει πλήρως τις δυνατότητές του.

Θα μπορούσατε να προσαρμόσετε την γλάστρα και το φυτό για να ταιριάζει με το εσωτερικό σας σχέδιο!

μπαμπού σε κουβά - μοντέρνα επίπλωση δωματίου

Αυτά τα φυτά μπαμπού φαίνονται πολύ μοντέρνα

μπαμπού σε κουβά μπαμπού μοντέρνου σχεδιασμού

Με αυτόν τον τρόπο κάνετε την ατμόσφαιρά σας πολύ ζεστή!

μπαμπού στον κάδο vintage deisgn στο καλάθι

μπαμπού σε ένα κουβά φράχτη ιδέες

μπαμπού σε κουβά μοντέρνο σχέδιο

Το εσωτερικό εργοστάσιο θα πρέπει να μοιάζει με το υπόλοιπο σχέδιο

μπαμπού στο κουβά ιδέες σαλονιού

bamus φυτά μπαμπού στον κάδο

ιδέες διακόσμησης μπαμπού στον κάδο

Φυτέψτε σε ένα βάζο – μια εξαιρετική ιδέα για εσωτερική διακόσμηση

ιδέες για εργοστάσιο γυαλιού μπαμπού σε έναν κάδο

ιδέες πράσινου κήπου μπαμπού στον κάδο

κουβά από μπαμπού μπαμπού στον κάδο

Με ένα τέτοιο φυτό αφήνετε το οβάλ σχήμα να κυριαρχήσει στο σπίτι σας

μοντέρνο εσωτερικό σχεδιασμό μπαμπού σε έναν κάδο

ράφι - ιδέες για βάζα λουλουδιών - μπαμπού σε μπανιέρα

Επίπλωση μπαμπού υπνοδωματίου στον κάδο

Το μέγεθος της γλάστρας καθορίζει επίσης το μέγεθος του ίδιου του φυτού 

ωραίες ιδέες για μπαμπού σχεδιασμού κήπου σε έναν κάδο

υπέροχο μεταλλικό μπαμπού στον κάδο

κατσαρόλα σε μπαμπού μπαμπού σε κουβά

σαλόνι επίπλωση μπαμπού σε μπανιέρα ιδέες