Τα αγγλικά τριαντάφυλλα είναι από τα πιο υπέροχα φυτά κήπου. Οφείλουμε την ύπαρξή τους στον κτηνοτρόφο αγγλικής καταγωγής, David Austin. Τα καταφέρνουν καλά μαζί με άλλες ποικιλίες τριαντάφυλλου. Θα βρείτε επίσης μεγάλη ποικιλία στο είδος τους. Υπάρχουν αγγλικά θάμνοι, αναρρίχηση, στέλεχος, rambler και γλάστρες τριαντάφυλλα.

Αυτή η ποικιλία φυτεύεται σχεδόν όλο το χρόνο. Εξαίρεση αποτελούν οι εποχές με βαθύ παγετό ή αφόρητη ζέστη. Παρακάτω σας δίνουμε μια εικόνα για τις πιο όμορφες παραλλαγές του αγγλικού τριαντάφυλλου. Στη συνέχεια ολοκληρώνουμε με μερικές συμβουλές για την περιποίηση και την αναπαραγωγή.

boscobel τριαντάφυλλο

Αγγλικά τριαντάφυλλα τύπου Boscobel

Τα αγγλικά τριαντάφυλλα του είδους Boscobel είναι πολύ συμπαγή. Τα διαφοροποιείτε ανάλογα με το ροζ σολομό. Αυτά τα τριαντάφυλλα έχουν μεγάλη περίοδο ανθοφορίας. Εκτείνεται από την άνοιξη έως τον πρώτο παγετό. Το Boscobel χρησιμοποιείται πολύ συχνά για να διακοσμήσει πόρτες εισόδου ή φράχτες.

Ο γενναιόδωρος κηπουρός αναρριχώμενος τριαντάφυλλος σε σχήμα

Ο Γενναιόδωρος Κηπουρός

Αυτό το αγγλικό τριαντάφυλλο είναι επίσης ροζ, αλλά οι αποχρώσεις του είναι πολύ πιο ελαφριές. Δείχνει ένα λουλούδι σε σχήμα κυπέλλου και μαγεύει με το εξαιρετικά λεπτό άρωμά του. Ο Γενναιόδωρος Κηπουρός μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 3 μέτρα ύψος. Αυτό δημιουργεί τοξωτούς θάμνους.

Emma Hamilton με λουλούδια πορτοκαλιού

Λαίδη Έμα Χάμιλτον

Ένα άλλο πολύ δημοφιλές αγγλικό τριαντάφυλλο είναι το είδος Lady Emma Hamilton. Τα εξωτερικά φύλλα του λουλουδιού είναι σκούρα κόκκινα. Στο εσωτερικό, αυτά εμφανίζονται πολύ συχνά σε πορτοκαλί χρώμα. Το άρωμα είναι έντονο και φρουτώδες. Αναπτύσσονται πολύ καλά σε γλάστρες.

Η Claire Austin ανθίζει

Κλερ Όστιν

Τα αγγλικά τριαντάφυλλα τύπου Claire Austin πιστεύεται ότι είναι από τα πιο κομψά. Τα μπουμπούκια έχουν πολύ ανοιχτό χρώμα λεμονιού. Όταν ανεβαίνουν, γίνονται κρεμώδη λευκά. Τα άνθη είναι πολύ μεγάλα και το άρωμα είναι μείγμα μύρου και βανίλιας.

χρυσή γιορτή ομάδα λουλουδιών

Χρυσή Γιορτή

Ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά της Χρυσής Γιορτής είναι τα μεγάλα λουλούδια. Έχουν διάμετρο από 8 έως 14 εκατοστά. Το χρώμα είναι πολύ κορεσμένο και θυμίζει κρόκο αυγού. Με αυτή τη σκιά, η ποικιλία γράφει υπέροχα σε πολύ μοντέρνα πλαίσια. Κατά την περίοδο της ανθοφορίας, μπορεί να δείξει διάφορους άλλους τόνους. Αυτά είναι πολύ συχνά ροζ, ροδάκινο, χαλκός.

gertrude jekyll λουλούδια από κοντά

Γερτρούδη Τζέκιλ

Τα περισσότερα από τα λουλούδια είναι κορεσμένα ροζ. Οι άκρες είναι πολύ πιο ανοιχτές και η μέση έχει ένα χλωμό βατόμουρο χρώμα. Το άρωμα της Gertrude Jekyll είναι πολύ δυνατό. Χρησιμοποιείται για πολλά αρώματα και αρώματα. Κατάλληλο και για γιορτινά μπουκέτα.

Πριγκίπισσα Αλεξάνδρα του Κεντ πολλά λουλούδια

Πριγκίπισσα Αλεξάνδρα του Κεντ

Επίσης υπερβολικά μεγάλο και με ζεστό ροζ χρώμα. Η πριγκίπισσα Αλεξάνδρα του Κεντ δείχνει την εξαιρετική λαμπρότητα κατ ‘εξοχήν. Μερικές φορές φαίνεται ότι τα λουλούδια λάμπουν από αυτά. Τα τριαντάφυλλα έχουν ευχάριστο και φρέσκο ​​άρωμα τσαγιού. Όσο περισσότερο αυτά μαραίνονται, τόσο πιο ξεκάθαρα υπάρχει μια προφορά λεμονιού σε αυτά.

Συμβουλές για τη φροντίδα των αγγλικών τριαντάφυλλων

Όπως ήδη τονίστηκε στην αρχή, πρέπει να αποφεύγετε την παγωμένη και ζεστή εποχή κατά τη φύτευση. Διαφορετικά, μπορείτε να νιώσετε εντελώς ελεύθεροι από αυτή την άποψη. Πρέπει να είναι την άνοιξη κόψτε τα αγγλικά τριαντάφυλλα θα. Διαφορετικά είδη χρειάζονται διαφορετικές ποσότητες νερού. Θα πρέπει πάντα να το μαθαίνετε όταν ψωνίζετε. Ως οδηγός, χρειάζεστε μεταξύ μισού λίτρου και ενός ολόκληρου λίτρου όταν ποτίζετε. Τα φυτά πρέπει να ποτίζονται μεταξύ Μαρτίου και Μαΐου. Αυτό πρέπει να γίνεται δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα για τους νέους και μία φορά την εβδομάδα για τους ήδη εισχωρημένους.

Η απόσταση είναι επίσης σημαντική. Στην ιδανική περίπτωση, αυτό πρέπει να είναι περίπου μισό μέτρο μεταξύ των διαφορετικών φυτών. Τα αγγλικά τριαντάφυλλα χρειάζονται τακτική λίπανση για τη βέλτιστη ανάπτυξή τους. Είναι καλύτερο να το κάνετε αυτό την άνοιξη και στη συνέχεια στα τέλη Ιουλίου.

Όσον αφορά τον σχεδιασμό του κήπου, έχουν πολύ μεγάλη ελευθερία λόγω της ποικιλίας των μεγεθών και του τύπου ανάπτυξης. Χρησιμοποιήστε αυτό για να δημιουργήσετε μια πολύ ατομική ιδέα.

Μάθετε περισσότερα σχετικά με τη φροντίδα των αγγλικών τριαντάφυλλων σε μια γλάστρα στο παρακάτω βίντεο.

Boscobel

boscobel αρκετά λουλούδια

Ο Γενναιόδωρος Κηπουρός

Η γενναιόδωρη κηπουρός αναρριχώμενη είσοδο τριαντάφυλλου

υπέροχη πρόσοψη με αγγλικά τριαντάφυλλα

Ο γενναιόδωρος κηπουρός αναρριχήθηκε σε διαφορετικές χρήσεις

Ο γενναιόδωρος κηπουρός ανθίζει τριαντάφυλλο

Λαίδη Έμα Χάμιλτον

Η Έμα Χάμιλτον αρωματίζει την πρόσοψη του σπιτιού

Emma Hamilton ελαφριά προφορά

Emma Hamilton με λουλούδια πορτοκαλιού

Κλερ Όστιν

Η Claire Austin στον τοίχο

Η Claire Austin ανθίζει

Η Claire Austin με άλλα τριαντάφυλλα

Χρυσή Γιορτή

Golden Celebration υπέροχη ομάδα

Γερτρούδη Τζέκιλ

gertrude jekyll στη γωνία

Πριγκίπισσα Αλεξάνδρα του Κεντ

πριγκίπισσα Αλεξάνδρα του Κεντ Άνθος

πριγκίπισσα Αλεξάνδρα του Κεντ Άνθος 2

πριγκίπισσα Αλεξάνδρα των θάμνων του Κεντ

πριγκίπισσα Αλεξάνδρα του Κεντ με φόντο φυσικό κήπο