Το τριαντάφυλλο της ερήμου είναι μια λιτή, εξωτική ομορφιά που είναι μια απόλυτη συμβουλή για τα φυτά εσωτερικού χώρου. Στη ζεστή εποχή, το φυτό μπορεί φυσικά να τοποθετηθεί στον κήπο ή στο μπαλκόνι. Τα υπέροχα λουλούδια σε ζεστά χρώματα ενθουσιάζουν τον θεατή και φέρνουν περισσότερη χαρά σε όλους με την ασύγκριτη νότια νότα τους. Μάθετε παρακάτω από πού προέρχεται το υπέροχο τριαντάφυλλο της ερήμου και πώς φροντίζεται σωστά.

Η έρημος αυξήθηκε – ένα εξωτικό από τον ζεστό νότο της Αφρικής

Διατηρήστε το διακοσμητικό φυτό adenium rose roze

Έρημο τριαντάφυλλο – προέλευση, τοποθεσία και έδαφος

Η εξωτική ομορφιά προέρχεται αρχικά από τις στέπες περιοχές της Ανατολικής Αφρικής. Είναι βασικά ένα χυμώδες που μοιάζει με δέντρο στη φυσική του κατάσταση, αλλά είναι περισσότερο θάμνος. Το έρημο τριαντάφυλλο (Adenium obesum) ανήκει στην οικογένεια των φυτών δηλητηριάσεων σκύλων (Apocynaceae), το οποίο περιλαμβάνει επίσης την όμορφη πικροδάφνη.

Ο γαλακτώδης χυμός που τελειώνει με κοψίματα στον κορμό και είναι ελαφρώς δηλητηριώδης είναι πολύ χαρακτηριστικό αυτών των φυτών. Το έρημο τριαντάφυλλο έχει υπέροχα λουλούδια σε λευκά, ροζ, μοβ και κόκκινα και σκούρα πράσινα, σε σχήμα αυγού φύλλα που έχουν όμορφη γυαλάδα. Ο κορμός του (caudex) είναι κάπως πυκνωμένος και στην πραγματικότητα χρησιμεύει ως διανομέας νερού, τον οποίο ωφελεί το φυτό στην ξηρασία του σπιτιού του. Στο φυσικό του περιβάλλον, το τριαντάφυλλο της ερήμου μπορεί να αναπτυχθεί σε ύψος λίγων μέτρων.

Η έρημος αυξήθηκε με ένα παχύ caudex στο στέπικο σπίτι της

εξωτικό φυτό adenium rose rose

Σε αυτή τη χώρα, ωστόσο, το φυτό δεν μεγαλώνει περισσότερο από 50-90 εκατοστά. Λόγω της σχέσης του με τη πικροδάφνη, πολύ συχνά μπολιάζεται πάνω του. Αυτό δεν ενοχλεί καθόλου την άνθιση τους, αλλά αλλάζει λίγο την εμφάνισή τους. Επειδή ο κορμός δεν είναι πλέον τόσο παχύς, αλλά μοιάζει με αυτόν της πικροδάφνης.

Το έρημο τριαντάφυλλο ανθίζει από τον Απρίλιο έως τον Ιούλιο και έχει το συγκεκριμένο χρώμα λουλουδιών ανάλογα με την ποικιλία. Λατρεύει τα ηλιόλουστα, ζεστά σημεία στο μπαλκόνι ή στον κήπο. Αλλά αισθάνεται ιδιαίτερα άνετα σε ένα ηλιόλουστο περβάζι παραθύρου στο σπίτι. Θα πρέπει μόνο να θυμάστε να γυρίζετε λίγο το δοχείο με τα φυτά, έτσι ώστε το φυτό να μεγαλώνει ευθεία. Αυτό συμβαίνει επειδή αισθάνεται πολύ ελκυσμένος από τον ήλιο και στρέφεται πάντα προς αυτόν.

Το τριαντάφυλλο της ερήμου είναι αρκετά στιβαρό και εύκολο στη φροντίδα και αναπτύσσεται αρκετά καλά σε κανονικό χώμα φυτών εσωτερικού χώρου. Ωστόσο, είναι σκόπιμο να αναμειχθεί το χώμα με λίγη άμμο, ειδικά αν το φυτό έχει το τυπικό του caudex.

Ένα από τα πιο δημοφιλή χρώματα λουλουδιών είναι το μοβ

όμορφες συμβουλές φροντίδας τριαντάφυλλου της ερήμου

Σωστό πότισμα και λίπανση

Η προαναφερθείσα αναλογία άμμου στο έδαφος του φυτού εξασφαλίζει καλύτερη διαπερατότητα, η οποία εμποδίζει την ανάπτυξη της υγρασίας. Στην περίπτωση του τριαντάφυλλου της ερήμου, συνιστάται να ποτίζετε λίγο λιγότερο από λίγο περισσότερο. Δεν μπορεί να ανεχθεί υπερβολική υγρασία και ως εκ τούτου μπορεί να σαπίσει γρήγορα. Κατά την περίοδο της ανθοφορίας, πρέπει απλώς να διατηρείτε το χώμα λίγο υγρό και από τον Οκτώβριο σχεδόν να σταματήσετε το πότισμα. Τότε αρχίζει η λεγόμενη ξηρασία και το φυτό ρίχνει ακόμη και τα φύλλα του. Μια πολύ μικρή ποσότητα νερού κάθε δύο εβδομάδες θα πρέπει να είναι απόλυτα επαρκής κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Ομοίως με τη λίπανση. Θα πρέπει να στηρίζετε το φυτό μόνο με λίπασμα κάκτου κάθε τρεις εβδομάδες κατά τη φάση ανάπτυξης και ανθοφορίας. Αυτό πρέπει επίσης να σταματήσει στη φάση ανάπαυσης.

Το τριαντάφυλλο της ερήμου αδρανοποιεί καλύτερα σε θερμοκρασία 10 έως 15 βαθμών Κελσίου

Η έρημος Adenium αυξήθηκε σε μια κατσαρόλα

Έτσι λειτουργεί το repotting

Συνιστάται η επανατοποθέτηση του τριαντάφυλλου της ερήμου μετά την πρώτη ανθοφορία τον Φεβρουάριο του επόμενου έτους. Εάν το φυτό μπολιάζεται σε πικροδάφνη, τότε το κανονικό χώμα γλάστρας είναι απολύτως επαρκές, διαφορετικά θα χρειαστεί σίγουρα λίγη άμμος. Εάν η γλάστρα γίνει μικρότερη αργότερα, η περαιτέρω μετατόπιση πραγματοποιείται λίγο πριν από το νέο μπουμπούκι την άνοιξη.

Λίγα βότσαλα στην επιφάνεια θα βελτιώσουν ακόμη περισσότερο την αποστράγγιση

adenium έρημο τριαντάφυλλο πολλαπλασιάζεται

Πολλαπλασιασμός, ασθένειες και παράσιτα

Μπορείτε να πολλαπλασιάσετε το τριαντάφυλλο της ερήμου σας τόσο με σπόρους όσο και με μοσχεύματα. Η δεύτερη μέθοδος είναι λίγο πιο εύκολη και ταχύτερη, αλλά έχει το μειονέκτημα ότι ο κορμός είναι τότε λίγο πιο λεπτός και δεν φαίνεται πλέον τόσο εκφραστικός. Σε αντίθεση με τα ενήλικα φυτά, τα μικρά φυτά πρέπει να ποτίζονται τακτικά και το χώμα πρέπει να είναι πάντα υγρό και να μην στεγνώνει ποτέ.

Οι σπόροι του τριαντάφυλλου της ερήμου θυμίζουν εκείνους της πικραλίδας

σπόροι έρημος τριαντάφυλλο αδένιο

Ο πολλαπλασιασμός με σπόρους διαρκεί λίγο περισσότερο, αλλά το αποτέλεσμα σίγουρα αξίζει τον κόπο

διακοσμητικό φυτό άνθη τριαντάφυλλου

Τα ακάρεα της αράχνης, καθώς και τα αλευρώδη και τα έντομα με κλίμακα είναι κοινά παράσιτα που ενοχλούν το τριαντάφυλλο της ερήμου. Μπορείτε να τα καταπολεμήσετε είτε μηχανικά με τη βοήθεια νερού και πλαστικής σακούλας είτε με ορισμένα κατάλληλα βιοπαρασκευάσματα.

Φροντίστε το έρημο τριαντάφυλλο σας με τρόπο κατάλληλο για το είδος και, πάνω απ ‘όλα, με αγάπη και θα σας ευχαριστήσει με τα υπέροχα λουλούδια του.

Μαγική ομορφιά από την έρημο

όμορφο ανθισμένο έρημο τριαντάφυλλο αδένιο

adenium εξωτικό φυτό έρημο τριαντάφυλλο

Ορισμένες ποικιλίες έχουν ακόμη και μοβ άνθη

adenium έρημο τριαντάφυλλο μοβ λουλούδια

Το τριαντάφυλλο της ερήμου φαίνεται μεγαλοπρεπές σε λευκό χρώμα

λευκό άνθος έρημο τριαντάφυλλο αδένιο

Το πιο δημοφιλές, ωστόσο, είναι αυτό σε ροζ και μοβ χρώμα

έρημο τριαντάφυλλο ademium κόκκινο λουλούδι

συμβουλές φροντίδας φυτών αδένιου τριαντάφυλλου

Απολαύστε αυτήν την εξωτική Αφρικανή γυναίκα και καλέστε την στο σπίτι σας!

έρημο τριαντάφυλλο αδέμι μεγάλο φυτό