Ο υπαίθριος πυροσβεστήρας είναι συχνά ένα δημοφιλές μέρος για χαλάρωση και ψυχαγωγία. Κατ ‘αρχήν, δεν είναι μακριά από το σπίτι και είναι ιδανικό για ζεστές συναντήσεις με φίλους και μέλη της οικογένειας, ειδικά σε δροσερά βράδια. Το τζάκι στον κήπο παρέχει ζεστασιά και ενισχύει το συνολικό στυλ του σχεδιασμού του κήπου. Ανάλογα με το σχεδιασμό τους, οι πυροσβεστήρες μπορούν εύκολα να εγγραφούν σε κήπους και αυλές και να φέρουν ολόκληρο τον εξωτερικό χώρο σε νέο επίπεδο όσον αφορά το σχεδιασμό του. Εδώ έχουμε συλλέξει υπέροχα παραδείγματα τζακιών για εσάς. Αυτό θα πρέπει τουλάχιστον να σας παρακινήσει να αποκτήσετε ένα σύντομα. Τα υπαίθρια τζάκια που φαίνονται εδώ δείχνουν τις τελευταίες τάσεις στο σχεδιασμό του κήπου και είναι αρκετά πρωτοποριακά από αυτή την άποψη. Σας ενδιαφέρει ήδη?

 Ένα τζάκι μπορεί εύκολα να προστεθεί στον δικό σας κήπο, ανεξάρτητα από το ύφος και το μέγεθός του.

Τζάκι από πέτρα πολύ στιβαρό χτισμένο στο μικρό κήπο, άνετα έπιπλα εξωτερικού χώρου

  • Ιστορία του τζακιού με μια ματιά

Πριν προχωρήσουμε στα μοντέρνα σχέδια των πυροσβεστήρων, ας μιλήσουμε επίσης για την ιστορία των υπαίθριων πυροσβεστήρων. Ένα υπαίθριο τζάκι δεν είναι φυσικά κάτι καινούργιο στο σχεδιασμό του κήπου. Μπορούμε ακόμη να βρούμε την προέλευσή τους στους πρωτόγονους ανθρώπους, στη συνέχεια στους νομαδικούς λαούς.

Αυτό είναι απλώς απόδειξη ότι το τζάκι είναι σχεδόν τόσο αρχαίο όσο η ανθρωπότητα. Κατά τη διάρκεια των μακρών και πολυπόθητων αιώνων, από τους αρχαίους χρόνους έως τον Μεσαίωνα έως σήμερα, τα σχέδια και οι λειτουργίες τους έχουν εξελιχθεί, ώστε σήμερα να έχουμε υπέροχα, μοντέρνα και εξαιρετικά κομψά μοντέλα πυροσβεστήρων. Υπάρχουν έτοιμα τζάκια στην εξειδικευμένη αγορά, αλλά και αυτά που μπορούν να κατασκευαστούν σύμφωνα με συγκεκριμένες διαστάσεις και μεμονωμένες επιθυμίες. Είναι κατασκευασμένα από διαφορετικά υλικά, για παράδειγμα χάλυβα, σίδηρο, πηλό, πέτρα ή κεραμικά. Το καύσιμο είναι ξύλο ή άνθρακας, αλλά υπάρχουν πιο σύγχρονες παραλλαγές με αέριο. Η ποικιλία των σχεδίων είναι τεράστια, οπότε σίγουρα θα εκπλαγείτε.

 Το πέτρινο τζάκι είναι κλασικό και ταιριάζει υπέροχα με κάθε εξοχική κατοικία.

Πέτρινο τζάκι με κλασικό σχεδιασμό ταιριάζει απόλυτα με το εξοχικό

  • Με ένα τζάκι, το αίθριο σας θα φαίνεται πιο άνετο και κομψό

Στον σύγχρονο και κάπως ταραχώδη κόσμο μας, κάποιος συχνά προσπαθεί για ειρήνη και εγγύτητα στη φύση και προσπαθεί συνεχώς να αντιμετωπίσει τον εαυτό του στην αγχωτική καθημερινότητα. Αυτό έχει επίσης ως αποτέλεσμα την έντονη τάση επέκτασης του χώρου διαβίωσης και μετακίνησής του προς τα έξω. Όταν ο καιρός είναι καλός, οι άνθρωποι θέλουν να περνούν το χρόνο τους σε εξωτερικούς χώρους και να νιώθουν τη γύρω φύση από κοντά. Αυτό έχει ένα ηρεμιστικό και αναζωογονητικό αποτέλεσμα. Το αίθριο ή η σκεπαστή βεράντα είναι πλέον κεφαλαία, επειδή αντιστοιχούν ακριβώς σε αυτήν την τάση να μένουμε στον καθαρό αέρα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Το τζάκι στο αίθριο δεν είναι πλέον ένα επιπλέον για πολλές οικογένειες, αλλά μάλλον μια αναγκαιότητα. Το σχέδιό σας είναι κομψά γραμμένο στο συνολικό εξωτερικό σχέδιο. Μετατρέπεται σε σημείο συνάντησης όπου μπορείτε να περάσετε χρόνο με τους φίλους και την οικογένειά σας και να ακούσετε την πυρκαγιά. Γύρω από το τζάκι γίνεται πολύ ρομαντικό το βράδυ, με ένα μπουκάλι κρασί και απαλή μουσική.

 Υπέροχο μέρος για ξεκούραση έξω, όπου μπορείτε να μείνετε μέρα και νύχτα.

Τζάκι έξω από πέτρινα τούβλα, ένα υπέροχο μέρος για να χαλαρώσετε

  • Τάσεις στα σχέδια του τζακιού στον κήπο

Τα σχέδια των εξωτερικών τζακιών χαρακτηρίζονται από την απεριόριστη ποικιλία και την τέλεια εκτέλεσή τους. Στην παρακάτω συλλογή εικόνων θα βρείτε διάφορα μοντέλα που κυμαίνονται από ρουστίκ έως κλασικά έως πολύ μοντέρνα. Είναι όλα σε τέλεια αρμονία με τον εξωτερικό χώρο, συνδυάζονται τέλεια με αυτό και ενισχύουν τη συνολική εμφάνιση του κήπου. Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να δείτε διαφορετικούς πυροσβεστήρες και πάρτε έμπνευση για το δικό σας σχέδιο.

 Το μοντέρνο στρογγυλό τζάκι από λευκό σκυρόδεμα γίνεται ακόμα πιο ελκυστικό από τις πολύχρωμες ξαπλώστρες που τοποθετούνται γύρω του.

Μοντέρνο στρογγυλό τζάκι από λευκό σκυρόδεμα

Έξω μπορείτε να απολαύσετε τον εαυτό σας με μεγάλη άνεση και χαλάρωση

Μοντέρνο τζάκι εξωτερικού σχεδιασμού στη μέση άνετων επίπλων εξωτερικού χώρου

Μαύρο λερωμένο ξύλο, πλακόστρωτα και άνετα καθίσματα γύρω από το τζάκι προσθέτουν στην κλασική αισθητική αυτού του εξωτερικού χώρου.

Τζάκι μικρή όαση κήπου στην πόλη άνετα καθίσματα

Ένα καλό παράδειγμα επέκτασης του χώρου διαβίωσης έξω. Το τζάκι έχει σχεδιαστεί με πάνελ από όνυχα και φαίνεται εξαιρετικά μοντέρνο.

μοντέρνο τζάκι σχεδιασμένο με πάνελ όνυχα

 Από αυτήν την πολυτελή όαση ηρεμίας μπορείτε να κοιτάξετε τη θάλασσα και να ονειρεύεστε μέρα νύχτα.

Τζάκια πολυτελής όαση ηρεμίας κοντά στην παραλία πολύ κομψά έπιπλα

Ακόμα και σε μια μικρή βεράντα ή κήπο υπάρχει σίγουρα αρκετός χώρος για ένα μοντέρνο τζάκι.

Το μοντέρνο τζάκι έχει αρκετό χώρο για αυτό, ακόμη και σε μια μικρή βεράντα ή κήπο

Φωτογραφία 5: Αυτό είναι στην πραγματικότητα ένα τζάκι αερίου, αλλά έχει ρουστίκ σχεδιασμό. Έτσι ταιριάζει απόλυτα με το καθιστικό κάτω από τα δέντρα μανόλιας. Πολλά εθνικά μοτίβα συμπληρώνουν τη φυσική ομορφιά αυτής της υπαίθριας περιοχής.

Τζάκι με αέριο σε ρουστίκ σχεδιασμό, ωραίο καθιστικό

Τώρα ήρθε η ώρα να ζήσετε έξω και να απολαύσετε την ηρεμία της γύρω φύσης.

Το μοντέρνο τζάκι στο αίθριο έξω απολαμβάνει την ηρεμία της φύσης

Το αίθριο έχει πολύ μοντέρνο σχεδιασμό με τζάκι και άνετα καθίσματα

ενδιαφέρον υπαίθριο σχέδιο ρουστίκ και γραφικό πέτρινο τζάκι στην ακτή

κομψό σχέδιο στρογγυλό τζάκι στο κέντρο ημικυκλικό καναπέ πολύχρωμα μαξιλάρια ως τόνους

τετράγωνο τζάκι σε γκρι καθίσματα σε σκούρο κόκκινο όμορφο εξωτερικό σχέδιο

Ορθογώνια μοντέρνα πολυθρόνα τζακιού από μεταλλικό πλέγμα, ενδιαφέρον εξωτερικό σχεδιασμό

απλός σχεδιασμός έξω από το ορθογώνιο μοντέρνο τζάκι

Σκυρόδεμα τζάκι μικρό τετράγωνο άτομο στη σχάρα δίπλα στο αίθριο

ωραίο λάκκο βεράντας

Φωτιά λάκκο κήπο φράχτη πολλά πολύχρωμα λουλούδια κήπου όμορφη εικόνα