σχεδιασμός κήπου πρακτικά λουλούδια μωβ σανίδες φυτά χώμα

Ένας πανεπιστημιακός κήπος αναβλύζει ιδέες για καλλιέργεια προϊόντων και λουλουδιών σε δοχεία και παρτέρια

Οι λαχανόκηποι είναι υπέροχα μέρη όπου οι βρώσιμοι κήποι μπορούν να συνδυαστούν υπέροχα με ανθισμένα φυτά. Για αιώνες, αυτοί οι κήποι ήταν μια άμεσα διαθέσιμη πηγή φρούτων, λαχανικών και βοτάνων κοντά στις κουζίνες μας.

Σήμερα οι άνθρωποι ανακάλυψαν τα οφέλη των κήπων του σπιτιού – όχι μόνο ως πηγή φρέσκων, τοπικών τροφίμων, αλλά και ως τρόπος να προσθέσετε ενδιαφέρον, ακόμη και ομορφιά στο τοπίο.

ένα πρακτικό σχέδιο κήπου μπορεί επίσης να είναι ευχάριστο να κοιτάξετε

πρακτικό σχεδιασμό κήπου μεταλλικά δοχεία φυτά φράχτη μοβ

Πήγα πρόσφατα στους λαχανόκηπους του Πανεπιστημίου του Τενεσί για να δω όπου τα υπερυψωμένα κρεβάτια λαχανικών περιβάλλονται από αμπέλια φορτωμένα με μούρα, βότανα και πολύχρωμα λουλούδια. Ελάτε μαζί μου και δείτε τα όμορφα πράγματα που φυτρώνουν σε αυτόν τον λαχανόκηπο και πάρτε ιδέες για τον δικό σας κήπο.

Μια σειρά από όμορφα λουλούδια αναπτύσσονται σε πιο ασυνήθιστα δοχεία, γαλβανισμένους κάδους απορριμμάτων και σας χαιρετούν στο δρόμο σας προς τον κήπο.

Μια σειρά από όμορφα λουλούδια

πρακτικό σχέδιο κήπου μεταλλικές μπανιέρες φυτών λουλουδιών

Τουλίπες, πανσέδες, βιόλες και κρίνοι της κοιλάδας φαίνονται τόσο όμορφα. Τα λουλούδια ξεχωρίζουν πραγματικά όταν ομαδοποιούνται σε δοχεία διαφορετικού ύψους.

Για να δημιουργήσετε τον δικό σας κάδο απορριμμάτων:

  1. Ανοίξτε πέντε ή έξι τρύπες αποστράγγισης στο κάτω μέρος του κάδου απορριμμάτων.
  2. Γεμίστε το κάτω μισό του κάδου με άδεια μπουκάλια PET 2 λίτρων για να γεμίσετε τον κενό χώρο και να εξοικονομήσετε χώμα.
  3. Προσθέστε γλάστρες και φυτά.

Το κρεβάτι του παλιού, σκουριασμένου φορτηγού χρησιμεύει ως το τέλειο φυτευτικό

πρακτικό σχέδιο κήπου φύτευση παλιού αυτοκινήτου

Οι κάδοι απορριμμάτων δεν είναι τα μόνα μέρη όπου φυτρώνουν μοναδικά φυτά σε αυτόν τον κήπο

πρακτικό σχέδιο κήπου φύτευση παλιού αυτοκινήτουΟι πατάτες αναπτύσσονται πολύ καλά όταν καλλιεργούνται σε δοχεία – ακόμη και σε ένα παλιό κρεβάτι φορτηγού. Φυτέψτε τα σε καλής ποιότητας μίγμα αγγείων και εφαρμόστε ένα οργανικό λίπασμα για όλες τις χρήσεις.

Αυτό το ασυνήθιστο κρεβάτι θα κάνει σύντομα μια ωραία συγκομιδή πατάτας

πρακτικός-κήπος-σχεδιασμός-παλιά-γρασίδι-περιοχή-φράχτης-θάμνος

Πίσω από έναν φράχτη φορτωμένο με βατόμουρα και βατόμουρα, μπορείτε να δείτε το θαύμα που περιμένει στον λαχανόκηπο.

Σχεδιάστε τον λαχανόκηπο

πρακτικός-κήπος-σχεδιασμός-παρτέρια-φράχτης

Πολλά υπερυψωμένα κρεβάτια με φρούτα, λαχανικά, βότανα και λουλούδια σας καλωσορίζουν στην είσοδο. Τα λουλούδια είναι όμορφα, αλλά προσελκύουν και επικονιαστές στον κήπο, και μερικά, όπως τα ναστούρια και οι βιόλες, είναι βρώσιμα.

Πολλά υπερυψωμένα κρεβάτια με φρούτα, λαχανικά, βότανα και λουλούδια

πρακτική σχεδίαση κήπου περιοχή φυτών

Τα φυλλώδη λαχανικά σε αυτό το υπερυψωμένο κρεβάτι δεν έχουν μόνο νόστιμη γεύση, είναι επίσης πολύ ελκυστικά στα αντίθετα χρώματα τους.

πρακτικό σχεδιασμό κήπου φυτών σχεδιασμού σπιτιού

Το ελβετικό φραγκοστάφυλο μπορεί να φυτευτεί εξίσου καλά για την ομορφιά των έντονα χρωματισμένων στελεχών όπως και για το φαγητό. Ευτυχώς όμως μπορείς να τα έχεις και τα δύο.

πρακτικό σχέδιο κήπου παλιές άκρες κρεβατιού

Μια ποικιλία βοτάνων έχουν αναπτυχθεί κατά μήκος του εσωτερικού του φράχτη λαχανόκηπου. Ανθισμένα σχοινόπρασα, θυμάρι και ρίγανη είναι λίγα από αυτά που θα βρείτε γύρω από τον λαχανόκηπο.

Ποικιλία βοτάνων

πρακτικό σχεδιασμό κήπου φράχτη κήπο ξύλο παραδοσιακό

Με την πρώτη ματιά, το υπερυψωμένο κρεβάτι φαίνεται να είναι γεμάτο με ζιζάνια, αλλά αν ρίξετε μια πιο προσεκτική ματιά θα δείτε ότι δεν είναι. Αυτό που μοιάζει με ζιζάνια είναι στην πραγματικότητα ένα φυτό που ονομάζεται Shaggy vetch που χρησιμεύει ως καλλιέργεια αλιευμάτων. Οι καλλιέργειες αλιευμάτων φυτεύονται εγκαίρως μεταξύ καλλιεργειών λαχανικών επειδή προσθέτουν άζωτο στο έδαφος.

Ο δασύτριχος βίκος μπορεί να φυτευτεί στα τέλη του καλοκαιριού και στη συνέχεια να μαραθεί κάτω από το έδαφος την άνοιξη. Θα σπάσει την παροχή αζώτου στο έδαφος και θα το κάνει έτοιμο για μια νέα σοδειά λαχανικών.

Οι μωβ πετούνιες, οι πορτοκαλί πανσέδες, το δεντρολίβανο, το θυμάρι και οι φράουλες δημιουργούν έναν όμορφο ζωντανό τοίχο

σχεδιασμός κήπου πρακτικά λουλούδια μωβ σανίδες φυτά χώμα

Λουλούδια, φρούτα και βότανα συνδυάζονται για να δημιουργήσουν αυτόν τον κάθετο κήπο, μια από τις τελευταίες τάσεις στην κηπουρική.

Ένας λαχανόκηπος που μεγιστοποιεί την ποσότητα λαχανικών,

πρακτικό σχέδιο κήπου μπαχαρικά φρούτα λαχανικά

Μια άλλη δημοφιλής τάση είναι η κηπουρική στην κηπουρική λαχανικών 0,09 τετραγωνικών ποδιών, η οποία μεγιστοποιεί την ποσότητα λαχανικών που μπορούν να αναπτυχθούν σε ένα μικρό χώρο.

πρακτικό σχέδιο κήπου ροζ λουλούδια

Για τις νέες κυκλοφορίες περιουσιακών στοιχείων, είναι πάντα συναρπαστικό να το ακούτε. Είναι ακόμα καλύτερο όταν τα βλέπετε μόνοι σας. Αυτό το φυτό φράουλας “Toscana” έχει όμορφα κόκκινα λουλούδια.

πρακτικό σχέδιο κήπου μοβ ανθίζει λουλούδια

Το Catnip μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο ως βότανο όσο και ως διακοσμητικό πολυετές στον κήπο. Αυτή η τελευταία εισαγωγή, «Purple Haze», έχει όμορφα λουλούδια.

πρακτικό σχέδιο κήπου μοβ ξύλινα κοντάρια

Αυτός ο χειροποίητος κάδος κομποστοποίησης φαίνεται σχεδόν όμορφος με το μοβ χρώμα του, δεν το νομίζετε?

πρακτικό σκάφος από ξύλινα πάνελ σχεδιασμού κήπου

Εάν δεν έχετε δει ποτέ ένα φυτό αγκινάρας προσωπικά, μπορεί να εκπλαγείτε από το πόσο μεγάλο είναι. Οι αγκινάρες είναι ένα άλλο παράδειγμα εδώδιμου φυτού που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως καλλωπιστικό φυτό. Εάν οι αγκινάρες δεν είναι το αγαπημένο σας λαχανικό, μπορείτε να τους δώσετε τη δυνατότητα να φτιάξουν μεγάλα, όμορφα λουλούδια.

πρακτικό σχεδιασμό κήπου καλλιεργώντας φυτά

Τα φασόλια ξεκινούν την ανοδική τους πορεία κατά μήκος αυτής της πέργκολας από μπαμπού. Φυσικά, μπορείτε να φτιάξετε μια φανταχτερή πέργκολα αν θέλετε. Αλλά τα espaliers δεν χρειάζεται να είναι περίτεχνα, μπορούν εύκολα να δημιουργηθούν συνδέοντας ραβδιά ή κλαδιά με κορδόνι.

Οι λαχανόκηποι είναι ένας υπέροχος τρόπος για να καλλιεργήσετε μια ποικιλία βρώσιμων φυτών σε έναν όμορφο κήπο

πρακτικός σχεδιασμός κήπου καλλιεργούν την περιοχή του κήπου μεγαλώνουν

Γνωρίζατε ότι το μαρούλι λατρεύει το σκόρδο; Είναι αλήθεια. Το σκόρδο που φυτεύτηκε στη μέση του υπερυψωμένου κρεβατιού βοηθά να κρατήσει τα κακά ζωύφια μακριά από το μαρούλι.

Το μόνο που χρειάζεστε είναι μερικά από τα αγαπημένα σας φρούτα και λαχανικά, ένα ή δύο βότανα και μερικά ανθοφόρα ετήσια. Φυτέψτε τα σε ένα μεγάλο δοχείο, υπερυψωμένο κρεβάτι ή ακόμα και απευθείας στο έδαφος και απολαύστε.