Η ισορροπία μεταξύ βιταμίνης D, ασβεστίου και βιταμίνης Κ2 ως φόρμουλα για την οικοδόμηση υγιών οστών στους ανθρώπους

Τα ανθρώπινα οστά μπορούν πρώτα και κύρια να αναπτυχθούν θετικά και να επηρεαστούν από την καλή διατροφή. Και μετά είναι το μενού μας που κάνει τη μεγάλη διαφορά.

Τι μπορείτε να κάνετε για να διατηρήσετε τα οστά σας υγιή?

υγιή οστά οι άνθρωποι ζουν υγιείς

Οι βασικοί κανόνες

Εδώ είναι μερικοί βασικοί κανόνες που δεν πρέπει ποτέ να αγνοήσετε. Ας τα οπτικοποιήσουμε και ας προχωρήσουμε σε συγκεκριμένες συμβουλές. Πρώτα απ ‘όλα, πρέπει να αποφύγετε τα επεξεργασμένα τρόφιμα. Αυτά δημιουργούν μεταβολικές και βιοχημικές συνθήκες στο σώμα που μειώνουν σημαντικά την οστική πυκνότητα.

Δυνατός μέσω μιας υγιεινής διατροφής και άσκησης

Συμβουλές ανθρώπινης διατροφής για τα οστά

Τρώτε πιο βιολογικά, υψηλής ποιότητας, βιοδυναμικά, τοπικά προϊόντα. Αυτό φυσικά θα πυκνώσει τη δομή των οστών σας και θα μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο οστεοπόρωσης.

Πέρα από βιταμίνη D και Κ2

Αυτές οι βιταμίνες είναι απολύτως απαραίτητες για την υγεία των οστών του ανθρώπου. Δεν μπορείτε να πάτε χωρίς αυτούς αν γυμνάζεστε σκληρά στο γυμναστήριο. Πολλές σύγχρονες μελέτες το αποδεικνύουν. Τονίζεται η σημασία αυτών των δύο βιταμινών, αλλά είναι επίσης πραγματικά κατανοητές?

Ο σημαντικός ρόλος της βιταμίνης Κ2

Οστά ανθρώπινη βιταμίνη Κ2 υγεία ισχυρά οστά

Η σημασία της βιταμίνης Κ2 για την υγεία των ανθρώπινων οστών

Είναι πολύ συζητήσιμο σε ποιο βαθμό το ασβέστιο με τη μορφή πρόσθετων θρεπτικών συστατικών μπορεί να είναι καθόλου υγιές για εσάς. Το να μην γνωρίζετε πώς λειτουργεί μπορεί να προκαλέσει πολύ κακό.

Πρώτα απ ‘όλα, θυμηθείτε ότι η αλληλεπίδραση ασβεστίου και βιταμίνης D, καθώς και βιταμίνης Κ2, παίζει σημαντικό ρόλο στην υγεία σας.

Ζήστε με υγεία!

Οστά άνθρωπος ελαφρύ σαν φτερό

Η τελευταία έρευνα δείχνει ότι αν καταναλώνετε πολύ ασβέστιο αλλά παραμελείτε τις βιταμίνες D και K2, μπορείτε πραγματικά να βλάψετε το οστικό σας σύστημα. Θα μπορούσατε να φτάσετε όσο πάσχετε από οστεοπόρωση.

Η κατάποση των τριών με ισορροπημένο τρόπο είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία των οστών σας.

Ασβέστιο, βιταμίνη D και βιταμίνη Κ2 σε συνδυασμό εγγυώνται ένα υγιές οστικό σύστημα 

Οστά συμβουλές διατροφής για ανθρώπινα υγιή οστά

Πώς καταλαβαίνουμε ότι δεν λαμβάνουμε αρκετή βιταμίνη Κ2;?

Η διατροφή και ο τρόπος ζωής είναι συνήθως οργανωμένοι με τέτοιο τρόπο ώστε να λαμβάνουμε αρκετή βιταμίνη D και ασβέστιο με το φαγητό μας. Μαθαίνουμε επίσης γρήγορα να εντοπίζουμε τα σημάδια μιας ανεπάρκειας σε αυτά τα δύο συστατικά. Δεν είμαστε αρκετά εκπαιδευμένοι για να παρατηρήσουμε την έλλειψη βιταμίνης Κ2.

Είναι συνεπώς απαραίτητο να εντοπιστούν σωστά τα σημάδια ανεπάρκειας αυτής της βιταμίνης.

Όλα τα συμπτώματα και οι σοβαρές ασθένειες που σχετίζονται με τη δομή της καρδιάς και των οστών του ανθρώπου θα μπορούσαν να αποδοθούν σε έλλειψη βιταμίνης Κ2.

Αποτρέψτε ασθένειες των οστών όπως η οστεοπόρωση

Οστά εικόνα ανθρώπινης υγείας

Προϊόντα με τα οποία μπορείτε να εμπλουτιστείτε με βιταμίνη Κ2

Ακολουθεί μια σύντομη λίστα προϊόντων που είναι πολύ πιθανό να περιέχουν βιταμίνη Κ2.

  • Βιολογικά προϊόντα ζωικής προέλευσης – καλύτερα όταν τα ζώα τρέφονται με γρασίδι και φυτά
  • Προϊόντα που έχουν υποστεί ζύμωση με βιταμίνη Κ2
  • πατέ του ήπατος
  • Ορισμένα είδη τυριών, όπως το Brie και το Gauda

Τροφές που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο 

Οστά γαλακτοκομικά προϊόντα ανθρώπινης υγείας

Οστά γαλακτοκομικά προϊόντα ανθρώπινης υγείας ασβέστιο

Νάτριο και κάλιο

Το νάτριο και το κάλιο είναι δύο άλλα πολύ σημαντικά συστατικά για την υγεία των ανθρώπινων οστών. Πρέπει επίσης να είναι σε επαρκή ποσότητα και σε καλή αναλογία μεταξύ τους. Μπορείτε να πάρετε πολλά από αυτά αν προτιμάτε φρέσκα παρά επεξεργασμένα και τεχνητά τρόφιμα.

Μπορείτε να αισθανθείτε την ισορροπία μεταξύ των τριών συστατικών στον βελτιωμένο τόνο σας. Θα νιώσετε πιο δυνατοί και πιο παρακινημένοι για περισσότερη άσκηση στην καθημερινή ζωή και για μια ενεργό ζωή. Και οι δύο αυτοί παράγοντες, και γενικά η υγιής ζωή, είναι πολύ σημαντικοί για ένα ισχυρό ανθρώπινο οστικό σύστημα.

Ζήστε ενεργά!

Οστά ανθρώπινα σπορ υγεία υγεία οστάΟστά ανθρώπινη αθλήτρια