Το πρόσωπο της πανσέληνου γοήτευε πάντα την ανθρωπότητα τόσο μυστηριωδώς και μυστηριωδώς. Και ακόμη και τώρα, όταν έχουμε ήδη κάποιες επιστημονικές εξηγήσεις για το ηλιακό μας σύστημα, τους πλανήτες και το φεγγάρι, αυτή η γοητεία δεν σταματά. Πολλοί από εμάς παρακολουθούμε τακτικά τις φάσεις του φεγγαριού, περιμένοντας την επόμενη πανσέληνο ή τη νέα σελήνη για να παρακολουθήσουμε σημαντικές δουλειές ή να ξεκινήσουμε κάτι νέο. Οι φάσεις με το φθινόπωρο που φθίνει και αυξάνεται έχουν επίσης ιδιαίτερο αστρολογικό και πνευματικό νόημα και μπορούν να επηρεάσουν πολλές αποφάσεις. Αυτή τη στιγμή το φεγγάρι μεγαλώνει ξανά και περιμένουμε την πανσέληνο τον Σεπτέμβριο. Είναι επίσης ένα από τα τέσσερα ειδικά πανσέληνα του έτους και ονομάζεται φεγγάρι συγκομιδής. Μάθετε παρακάτω πότε ακριβώς είναι η επόμενη πανσέληνος, ποια είναι η σημασία και ο συμβολισμός της και πώς αυτό το φαινόμενο επηρεάζει εμάς τους ανθρώπους.

Ανατέλλει πανσέληνο τον Σεπτέμβριο

πανσέληνος Σεπτέμβριος συγκομιδή φεγγάρι

Αυτό που είναι στην πραγματικότητα η πανσέληνος?

Υπάρχει μια απλή επιστημονική εξήγηση πίσω από αυτό το υπέροχο θέαμα του νυχτερινού ουρανού. Στην πανσέληνο, η γη μας βρίσκεται ακριβώς ανάμεσα στον ήλιο και τη σελήνη. Ολόκληρη η ορατή πλευρά του φεγγαριού φωτίζεται από τον ήλιο και μπορούμε να το δούμε. Αυτό είναι επίσης δυνατό επειδή ο δορυφόρος της γης βρίσκεται λίγο πάνω ή κάτω από την τροχιά της γης.

Αρκετά διαφορετικό με μια σεληνιακή έκλειψη. Σε αυτό το γεγονός στην πραγματικότητα βλέπουμε μόνο τη σκιά που ρίχνει η γη πάνω από το φεγγάρι.

Παρά την επιστήμη, η πανσέληνος παραμένει τόσο μυστικιστική και συναρπαστική

Πανσέληνος Σεπτέμβριος ευχαριστήριο νόημα

Κατ ‘αρχήν, η πανσέληνος είναι κάθε 29,5 ημέρες του έτους. Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, υπάρχουν τέσσερα ειδικά πανσέληνα.

 • σούπερ φεγγάρι (στις 9 Μαρτίου 2020) – τότε το φεγγάρι είναι πιο κοντά στη γη και φαίνεται πολύ μεγαλύτερο από το συνηθισμένο.
 • Φεγγάρι συγκομιδής (στις 2 Σεπτεμβρίου 2020) – σημαίνει αρχές φθινοπώρου.
 • Μπλε φεγγάρι (31 Οκτωβρίου 2020) – όταν εμφανίζεται η πανσέληνος για δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα.
 • Ματωμένο φεγγάρι (ξανά το 2022) – όταν η σεληνιακή έκλειψη φαίνεται κόκκινη.

Η επόμενη πανσέληνος φέτος είναι στις 2 Σεπτεμβρίου – το φεγγάρι της συγκομιδής, γνωστό και ως φθινοπωρινό φεγγάρι. Φέτος θα είναι κάτω από το ζώδιο των Ιχθύων. Σύμφωνα με πολλούς αστρολόγους, αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε αυξημένη συναισθηματικότητα σε πολλούς ανθρώπους και να χρησιμεύσει ως προϋπόθεση για διαμάχες. Καλή συμβουλή: προσπαθήστε να παραμείνετε χαλαροί σε αυτή τη φάση, κάντε ένα μικρό διάλειμμα αν είναι δυνατόν και αποφύγετε καταστάσεις σύγκρουσης.

Η πανσέληνος στους Ιχθείς θα μπορούσε να δημιουργήσει συναισθηματική αναταραχή

πανσέληνος ψάρια Σεπτέμβριος 2020

Άυπνος κάτω από την πανσέληνο?

Στην πραγματικότητα, πολλοί άνθρωποι παραπονιούνται για αϋπνία ή, μάλλον, για επιδείνωση τους κατά την πανσέληνο. Εν μέρει, αυτό αποδείχθηκε πρόσφατα από ορισμένες μελέτες. Ωστόσο, η αιτία δεν είναι απολύτως σαφής. Θα μπορούσε να οφείλεται σε χαμηλότερο επίπεδο μελατονίνης, γιατί όταν το φεγγάρι είναι γεμάτο είναι πολύ πιο φωτεινό έξω και ο εγκέφαλος απελευθερώνει λιγότερη από αυτήν την ορμόνη. Αλλά είναι επίσης πολύ πιθανό ότι τα αίτια είναι περισσότερο ψυχολογικής προέλευσης και οφείλονται σε μεμονωμένες προηγούμενες φαντασίες.

Ο δορυφόρος έχει μια μυστηριώδη γοητεία για εμάς

νυχτερινό πανόραμα πανσέληνος Σεπτέμβριος

Σε γενικές γραμμές, ωστόσο, οι αστρολόγοι και οι πνευματιστές καθώς και ορισμένοι επιστήμονες ορκίζονται ότι η πανσέληνος έχει έντονη επίδραση στο σώμα, το μυαλό και την ψυχή. Όπως το φεγγάρι επηρεάζει τις παλίρροιες στον πλανήτη μας, μπορεί επίσης να επηρεάσει ορισμένες φυσιολογικές διεργασίες στο ανθρώπινο σώμα. Μερικές φορές η πανσέληνος μπορεί να είναι υπεύθυνη για ημικρανίες ή να προκαλέσει εναλλαγές στη διάθεση και άγχος. Συχνά συνιστάται να τρώτε λιγότερο και, πάνω απ ‘όλα, πιο υγιεινά όταν το φεγγάρι είναι γεμάτο. Ειδικά όταν το φεγγάρι είναι γεμάτο, θα ήταν ευκολότερο να χάσετε μερικά κιλά.

Στον εσωτερισμό θεωρείται ότι η πανσέληνος σημαίνει τελειότητα και ολότητα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πολλές πνευματικές τελετουργίες προορίζονται ειδικά για αυτή τη νύχτα και βοηθούν κάποιον να έρθει πιο κοντά στη φώτιση ή στην επιθυμητή αυτο-ανάπτυξη μέσω κατάλληλου διαλογισμού.

Ο διαλογισμός στην πανσέληνο μπορεί να οδηγήσει σε περισσότερες πνευματικές πραγματοποιήσεις

Πανσέληνος που σημαίνει Σεπτέμβριος

Οι πιο διάσημοι μύθοι για την πανσέληνο

Δεν είναι τίποτα που η ανεξήγητη έλξη της πανσελήνου έχει προκαλέσει αμέτρητους μύθους και δεισιδαιμονίες. Μερικοί εξακολουθούν να υπάρχουν σε ορισμένους πολιτισμούς μέχρι σήμερα, άλλοι μπορούν ακόμα να ακουστούν σε ορισμένες περιοχές της Γερμανίας σε αυτήν τη χώρα και άλλοι έχουν ήδη διαψευσθεί με σαφή επιστημονικά στοιχεία. Ακολουθούν μερικοί από τους πιο δημοφιλείς μύθους για την πανσέληνο:

 • Η υπνοβασία είναι συχνή.
 • Οι άνθρωποι γίνονται λυκάνθρωποι.
 • Τα τραύματα πρέπει να αιμορραγούν πιο έντονα.
 • γεννιούνται περισσότερα παιδιά.
 • Οι γυναίκες είναι τότε σε ωορρηξία.
 • Οι λειτουργίες είναι πιο επικίνδυνες.
 • συμβαίνουν περισσότερα εγκλήματα και ατυχήματα.

Δελεαστικό και μυστηριώδες – το πρόσωπο της πανσελήνου

έννοια ένδοξη πανσέληνος Σεπτέμβριος

Μύθοι ή όχι, λίγη μαγεία και ανεξήγητη γοητεία δεν μπορούν να βλάψουν στη ζωή. Αλλά αντίθετα. Μας θυμίζουν ξανά και ξανά τον παραμυθένιο κόσμο των παιδικών μας χρόνων και τουλάχιστον για λίγο μας απαγάγουν. Ανεξάρτητα από το αν πιστεύετε στις δυνάμεις του φεγγαριού ή όχι, ρίξτε μια ματιά στην πανσέληνο τον Σεπτέμβριο όταν ο ουρανός είναι καθαρός και νιώστε το απέραντο άπειρο του σύμπαντος. Αν όχι πνευματικό, τουλάχιστον θα μπορούσε να είναι ρομαντικό.

Διασκεδάστε και μια μεγάλη εσωτερική εμπειρία!

συναρπαστική πανσέληνος Σεπτέμβριος 2020

Το φεγγάρι της συγκομιδής πλησιάζει

Πανσέληνος Σεπτέμβριος τελετουργικό των ευχαριστιών

Φαίνεται ακόμα πιο συναρπαστικό δίπλα στη θάλασσα

πανσέληνος Σεπτέμβριος πάνω από τη θάλασσα

Η πανσέληνος είναι ιδανική για μια ρομαντική νύχτα για δύο

φαινόμενο πανσελήνου Σεπτέμβριος ύπνος

καταγραφή τηλεσκοπίου πανσελήνου Σεπτεμβρίου

πανσέληνος Σεπτέμβριος

φαινόμενο πανσελήνου Σεπτεμβρίου

πανσέληνος Σεπτέμβριος ανατέλλει πάνω από τη θάλασσα